Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 862197 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mosyr

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #2385 dnia: Września 28, 2013, 12:55:39 »
    Kurde to szkoda bo chciałbym sobie tym pomoc zeby zobaczyc jak beda wygladac jednostki na maxa tylko na jakims lepszym drzewku rozwoju. Nawet na podstawowym.

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #2386 dnia: Września 28, 2013, 19:27:30 »
    ale mogę cię pocieszyć ponieważ akosmo dodał skrypt na tego cheata do bazy skryptów łapaj http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=2899.msg139576#msg139576 więc jeśli dobrze zrozumiesz jego instrukcje może wrzucisz to do jakiegoś moda
    Follow the damn train CJ

Offline mosyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2387 dnia: Października 01, 2013, 16:00:45 »
    Wiem widziałem to ale nie mam bladego pojęcia na temat wrzucania skryptów i tych innych, a naprawde chciałbym sobie troszke pocheatowac ale tylko jesli chodzi o expa.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #2388 dnia: Października 01, 2013, 22:11:40 »
    Ostatnio sobie powróciłem do tego moda znów, mimo utraty sejwa, na którym moje państwo miało 12 miast, i musiałem zakończyć gre, bo za pomoc sojusznikom relacje spadały :(
    Akosmo, cheatów raczej nie używałem (raz te na klan niedźwiedzia z nudów), więc oby twoja przepowiednia że taki błąd powodują też zbyt częste walki nie spełniła się. Bo o to w M&B w zasadzie chodzi, o walki.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Hiss000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2389 dnia: Października 02, 2013, 21:24:16 »
    mialem relacje +4 z vargierami i pomoglem w walce z dezerterami ich karawannie. Wzrosly mi stosunki do -2...

Offline Serakasve

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2390 dnia: Października 06, 2013, 12:09:06 »
    zauważyłem błędy w tłumaczeniu ;D
    Khaled Znalazła x Jednostek Jedzenia

A Khaled to Mężczyzna

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #2391 dnia: Października 07, 2013, 04:26:13 »
    Więc tak. Grałem, grałem, walczyłem, paliłem, mordowałem i gwałciłem i wszystko było ok, ale gdy zacząłem skakać po mapie (crtl + myszka) i pomagać często w walce to po jakimś czasie relacje zamiast zwiększyć się o 3 pkt. zmniejszyły się o 3. Prawdopodobnie jest to spowodowane ciągłą pomocą  gdy gra jeszcze dobrze nie przetrawiła skryptu. Mam 2 wiadomości, dobrą i złą. Dobra jest taka że wiem jak to naprawić a zła jest taka że bez ms nie jestem w stanie tego zrobić. Przykro mi ale nic na to nie poradzę.

Cytat: Serakasve
    zauważyłem błędy w tłumaczeniu ;D
    Khaled Znalazła x Jednostek Jedzenia
    A Khaled to Mężczyzna
    No cóż mój błąd.
    (click to show/hide)
    Przekaż moje przeprosiny Khaledowi.

A tu taka ciekawostka związana z modem którą znalazłem w google:
    « Ostatnia zmiana: Października 07, 2013, 05:05:23 wysłana przez akosmo »

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #2392 dnia: Października 07, 2013, 06:52:01 »
    To dość ciekawe...

Offline Serakasve

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2393 dnia: Października 09, 2013, 18:06:25 »
    A Mam jeszcze jeden błąd Po jakimś czasie gry w Nową Ojczyzne Gdy wchodze w Warband Wyskakuje Wystąpił Błąd Z mb_warband.exe
    Reinstalacja moda/gry?

Offline Hiss000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2394 dnia: Października 09, 2013, 20:32:34 »
    jak dla mnie jest to troche glupie, ze przy oblezeniach i ustawieniu walki na minimum (30) w walce mimo iz jest w zamku 300 osob bierze udzial tylko 71... na takim czyms i najlatwiejszych ustawieniach zamki mozna podbijac... solo ._.

Offline Markoz.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2395 dnia: Października 19, 2013, 12:18:35 »
    Witajcie, pragnę zadać tutaj dwa pytania, przecież pomimo zniszczenia dysku twardego, Nowa Ojczyzna nadal jest najlepiej prosperującym, Polskim modem na scenie Warbanda, a więc wątek wymrzeć nie mógł:

1. Czy da się zmienić wygląd zbroi zjednoczenia, na ten z wersji 1.185 ? Ta się po prostu niezbyt dobrze komponuję z resztą zbroi, pomimo tego że wcześniej świetnie wyglądała.
    2. Da się zwiększyć ilość postawianych pieniędzy na turniejach z 500 do 1000 ? Wiem że zarabia się na tym szczególnie łatwo, jednak kiedy gra się bez kodów to każdy piniondz na udoskonalenie armii jest potrzebny, skoro też zwycięstwo w tych turniejach jest oczywiste biorąc pod uwagę AI komputera to jakieś szczególne ułatwienie to nie jest.
    3.Jak zwiększyć bogactwo miast, rozumiem że przez wykonywanie misji i ubijanie bandyckich szajek kręcących się w okolicach i atakujących wieśniaków, jednak to nie działa aż tak dobrze gdyż...No właśnie, w okolicy Zelmor, które zdobyłem dzięki mojej rodzinie która podążyła za mną, kręcą się mroczni łowcy, jest ich naprawdę sporo i ciężko się z nimi walczy gdy gram na poziomie trudności normalnym, czyli tak jak być powinno. Patrole przeganiają ich co prawda, jednak oni wracają w okolice miasta. Muszę wiedzieć co jaki czas respią się mroczni, jeśli co tydzień to nie opłaca mi się z nimi walczyć, to monotonne. Pomijając ten aspekt, daję zarabiać Zelmor, wykonuję misję u mistrza gildii, na tym froncie (tj.w Swadii) Nordowie żadnych walk nie toczą, więc nie powinno być też aż tak opustoszałe, mimo tego jest bardzo biedne, porównując to z wioską, którą również dostałem w stanie "Szczur za jednego denara to tutaj rarytas", aż do "Traktory bojowe..." w stosunkowo krótkim czasie (30-40 dni) to takiego miasta nie mogę ruszyć nawet z "Bardzo biedne" na "Ubogie", dodatkowo takie Zelmor nie przynosi mi żadnych zysków, ktoś powie mi dlaczego ?

Offline SirTommorow

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2396 dnia: Października 20, 2013, 10:03:52 »
    Witajcie, pragnę zadać tutaj dwa pytania, przecież pomimo zniszczenia dysku twardego, Nowa Ojczyzna nadal jest najlepiej prosperującym, Polskim modem na scenie Warbanda, a więc wątek wymrzeć nie mógł:

1. Czy da się zmienić wygląd zbroi zjednoczenia, na ten z wersji 1.185 ? Ta się po prostu niezbyt dobrze komponuję z resztą zbroi, pomimo tego że wcześniej świetnie wyglądała.
    2. Da się zwiększyć ilość postawianych pieniędzy na turniejach z 500 do 1000 ? Wiem że zarabia się na tym szczególnie łatwo, jednak kiedy gra się bez kodów to każdy piniondz na udoskonalenie armii jest potrzebny, skoro też zwycięstwo w tych turniejach jest oczywiste biorąc pod uwagę AI komputera to jakieś szczególne ułatwienie to nie jest.
    3.Jak zwiększyć bogactwo miast, rozumiem że przez wykonywanie misji i ubijanie bandyckich szajek kręcących się w okolicach i atakujących wieśniaków, jednak to nie działa aż tak dobrze gdyż...No właśnie, w okolicy Zelmor, które zdobyłem dzięki mojej rodzinie która podążyła za mną, kręcą się mroczni łowcy, jest ich naprawdę sporo i ciężko się z nimi walczy gdy gram na poziomie trudności normalnym, czyli tak jak być powinno. Patrole przeganiają ich co prawda, jednak oni wracają w okolice miasta. Muszę wiedzieć co jaki czas respią się mroczni, jeśli co tydzień to nie opłaca mi się z nimi walczyć, to monotonne. Pomijając ten aspekt, daję zarabiać Zelmor, wykonuję misję u mistrza gildii, na tym froncie (tj.w Swadii) Nordowie żadnych walk nie toczą, więc nie powinno być też aż tak opustoszałe, mimo tego jest bardzo biedne, porównując to z wioską, którą również dostałem w stanie "Szczur za jednego denara to tutaj rarytas", aż do "Traktory bojowe..." w stosunkowo krótkim czasie (30-40 dni) to takiego miasta nie mogę ruszyć nawet z "Bardzo biedne" na "Ubogie", dodatkowo takie Zelmor nie przynosi mi żadnych zysków, ktoś powie mi dlaczego ?

Ja Ci niestety nie odpowiem bo nie wiem jak. Ale jednak mogę Cię uspokoić tym, że ktoś tutaj jednak zagląda i z pewnością Ci pomoże. Pozdrawiam :)

Offline Markoz.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2397 dnia: Października 20, 2013, 16:36:14 »
    Miło się grało do 124 dnia gdy wszystko się zje*ało, pierwszym razem zdarzyło się to na wersji 1.185 i goły szambelan oraz zerowe statyki zbroi zjednoczenia wraz z wyMAXowaniem wszystkich umiejętności mnie nie przestraszyły i grałem dalej, tym razem jednak problem jest inny. Grało się przyjemnie do 124 dnia, chciałem zakupić jedzenie dla mej 240 osobowej kampanii, a więc zajrzałem na rynek zbroi by sprzedać me łupy i moim oczom ukazała się jakże bogata oferta, "Niewyprawiane skórzane buty" były jedynym co spotkało mnie u płatnerza, myśląc iż wszystko w tymże stoisku wykupili bogaci szlachcie, przeszedłem się po mieście.

Gdy dotarłem do kramu z warzywami zauważyłem jedynie szyld "Zamknięte" i "Niewyprawiane skórzane buty" nieopodal niego, tak było również i w innych kramach.
    Bojąc się o własne życie sprawdziłem czy aby mnie kto nie postrzelił i czy nie mam majaków, okazało się że zbroja jest w nienaruszonym stanie więc bez obaw wyruszyłem do Zamku Curin zabawiać się z dziewką mojego wuja. (Wyłączyłem grę) Po zakończeniu zabawy uznałem że mam dosyć, chciałem odprawić wojaków do domu i wyruszyć do nowej krainy, która nazywała się identycznie jak ta poprzednia a i lordowie byli tacy sami, jednakże gdy wstałem nie mogłem otworzyć drzwi prowadzących do wyjścia z zamku...Moim oczom ukazało się jedynie "Próba wczytania zapisu" (Albo jakoś tak.) i...koniec mej wędrówki, postać umarła z głodu.

Kolejne dwa pytania:
    1. Ktoś wie co powoduję bugi uniemożliwiające normalną grę ? tj. Ten z brakiem czegokolwiek na rynku ?
    2. Gra się zj*bała, tak mi się zdaję. Prawdopodobnie save'a już nie odzyskam, próby wczytania kończą się fiaskiem. Zastanawiam się czy da się wyeksportować postać bez wchodzenia na jej profil w grze, hę ?

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #2398 dnia: Października 21, 2013, 14:11:23 »
    Przy patchu od akosmo jest pogrubionymi literami. WYMAGA NOWEJ GRY. Zdaję sobie sprawę, że nie dopuszczasz tego do wiadomości, ale maszyny nie oszukasz.
    (click to show/hide)

Offline LuqassPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2399 dnia: Października 21, 2013, 22:05:40 »
    Witjacie, czy ma ktoś mirror do wersji 1.191w2? za pobranie na stronie która jest tam podana trzeba zapłacić za transfer.