Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861339 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #2355 dnia: Września 11, 2013, 11:42:23 »
    mk1,
    te pliki dżwiękowe otwierają się u mnie bez problemu, np w All player. Mnie też większość tych dźwięków wnerwiało, podobnie jak większość "nowych" nazw lokacji i postaci. Bez problemu można niechciane rzeczy pousuwać bądź pozmieniać wedle upodobania, gra śmiga bez problemu i to jest kolejna zaleta tego wspaniałego moda! Można też pozmieniać statystyki i wyposażenie postaciom. Wiele odpowiedzi jest już tu zawarte na forum, tylko poszukaj, a do reszty sam dojdziesz stopniowo. Warto, bo rozgrywka jest przednia!
    lokacje pozmieniałem,nazwy lordów też ale teraz chodzi właśnie o te dźwięki powiedz mi jak to usunąć.

Offline ZawiszaCzarny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2356 dnia: Września 11, 2013, 12:34:32 »
    Wchodzisz do katalogu sounds i po kolei słuchasz zapisanych tam nagrań, za pomocą np AllPlayer'a i usuwasz co Ci nie pasi.
    Te dźwięki to tylko dodatkowy bajer i ich usunięcie nie ma wpływu na grę.
    Pozdrawiam.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2357 dnia: Września 11, 2013, 14:25:55 »
    Wchodzisz do katalogu sounds i po kolei słuchasz zapisanych tam nagrań, za pomocą np AllPlayer'a i usuwasz co Ci nie pasi.
    Te dźwięki to tylko dodatkowy bajer i ich usunięcie nie ma wpływu na grę.
    Pozdrawiam.
    dzięki wielkie udało się wreszcie można się pobawić jeszcze raz wielkie dzięki

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2358 dnia: Września 12, 2013, 10:36:34 »
    mk1,
    te pliki dżwiękowe otwierają się u mnie bez problemu, np w All player. Mnie też większość tych dźwięków wnerwiało, podobnie jak większość "nowych" nazw lokacji i postaci. Bez problemu można niechciane rzeczy pousuwać bądź pozmieniać wedle upodobania, gra śmiga bez problemu i to jest kolejna zaleta tego wspaniałego moda! Można też pozmieniać statystyki i wyposażenie postaciom. Wiele odpowiedzi jest już tu zawarte na forum, tylko poszukaj, a do reszty sam dojdziesz stopniowo. Warto, bo rozgrywka jest przednia!
    powiedz mi jeszcze jak podnieś czynsze w zamakch kiedyś robiłem to w POPie ale tu się nie da.
    2 pytanie jest takie czy można coś zrobić z tymi walkami na pustyni chodzi o te skaczące konie
    « Ostatnia zmiana: Września 14, 2013, 19:18:12 wysłana przez mk1 »

Offline Berethon

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2359 dnia: Września 14, 2013, 20:11:12 »
    powiedz mi jeszcze jak podnieś czynsze w zamakch kiedyś robiłem to w POPie ale tu się nie da.
    2 pytanie jest takie czy można coś zrobić z tymi walkami na pustyni chodzi o te skaczące konie

Te skaczące konie są zrobione specjalnie. Akosmo tak zrobił ponieważ konie boją się wielbłądów i dlatego skaczą.

Offline klimek151

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #2360 dnia: Września 15, 2013, 02:26:10 »
    Mam problem z tym modem :
    Ponieważ co 5/10 minut mnie wyrzuca z gry i nie wiem co mam z tym sobie poradzić .
    A przez to odechciewa mi się grać !
    + Kolega kupił sobie takiego samego warbanda co ja i pod czas włączania moda przy ładowaniu rozłącza (wyłącza) mu się gra i nie wiem co z tym zobić.
    Pisz konkrety , a nie D**** zawracasz '_'

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2361 dnia: Września 15, 2013, 11:12:35 »
    Możecie mi powiedzieć czy można kupić to uzbrojenie wikingów w tej osadzie.I czy są jakieś inne zadania niż znalezienie zbroi zjednoczenia dla tego bogacza aresa bo znalazłem sprzedałem i nic więcej,oblatałem całą osadę i nic chyba (z naciskiem na chyba) tam nie ma.

Offline Berethon

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2362 dnia: Września 15, 2013, 12:29:44 »
    Możecie mi powiedzieć czy można kupić to uzbrojenie wikingów w tej osadzie.I czy są jakieś inne zadania niż znalezienie zbroi zjednoczenia dla tego bogacza aresa bo znalazłem sprzedałem i nic więcej,oblatałem całą osadę i nic chyba (z naciskiem na chyba) tam nie ma.

Uzbrojenie Wikingów można kupić w normalnym mieście. W tej osadzie nie da się nic więcej.

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #2363 dnia: Września 15, 2013, 18:49:19 »
    a powie mi ktoś gdzie w ogóle jest ta osada wikingów ? :D
    Follow the damn train CJ

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2364 dnia: Września 15, 2013, 20:11:04 »
    a powie mi ktoś gdzie w ogóle jest ta osada wikingów ? :D

osada jest na terenie nordów koło Drakkar

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #2365 dnia: Września 15, 2013, 22:11:38 »
    Widać ją nawet jak jest włączona mgła wojny...

Offline Hiss000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2366 dnia: Września 16, 2013, 16:39:50 »
    znalazlem dziwnego buga.. majac relacje 98 z wlasnym panstwem (ta nowa ojczyzna ktora zalozylem na terenie sarrandzkim) i ratujac chlopow ow krolestwa przez mrocznymi rycerzami... moja relacja zmienila sie na -173(chyba) a pozniej wrocila do maksymalnej (-100). Tak wiec w 180~ dniu gry... krol panstwa jest jego wrogiem... xD

Mod ogolem ciekawy.. ale nie pasowalo mi to, ze jezdzac na bojowym coujo(tym psie) skakal on przy wielbladach jak kon... a to chyba powinno byc tak kon boi sie wielblodow> wielblady tego psa czy wilka :D w koncu tak by bylo naturalnie... Do tego dodam, ze pies ma zeby.. ciekawie by bylo jak by mogl nimi gryzc :3 bo poki co to jest to kon z wygladem psa :S

wracajac do koni... co prawda w zwyklej grze tez tak jest... ale mozna by zrobic by po zabiciu jezdzca nie staly jak slupy nawet podczas tego jak dostaja obrazenia... bo to troche nierealne ;D

Przydalo by sie rowniez to by... ta konnica mogla byc zrzucana z tych koni, a nie spadala tylko podczas smierci mouta lub wojaka...

Grajac troche... stwierdzilem, ze mozna by dodac troche legend do tego moda :3 Np Ogry czy smoki... dajmy taki smok by sie pojawial raz na jakies 50dni i np do pokonania go potrzebny bylby caly oddzial jakis.. doswiadczony ;D

Offline MasterChaosis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2367 dnia: Września 16, 2013, 17:27:29 »
    znalazlem dziwnego buga.. majac relacje 98 z wlasnym panstwem (ta nowa ojczyzna ktora zalozylem na terenie sarrandzkim) i ratujac chlopow ow krolestwa przez mrocznymi rycerzami... moja relacja zmienila sie na -173(chyba) a pozniej wrocila do maksymalnej (-100). Tak wiec w 180~ dniu gry... krol panstwa jest jego wrogiem... xD

Dzieje się tak gdy albo grasz za długo, albo używasz za dużo kodów ;)

Offline Hiss000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2368 dnia: Września 16, 2013, 19:54:29 »
    0 kodow... i gram za dlugo? hmm pare h tylko wtedy chyba gralem :p chociaz hmm a nie to wtedy tak z 15 bylo, ale co to ma z tym wspolnego?

Offline MasterChaosis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2369 dnia: Września 16, 2013, 22:05:49 »
    Nie mam pojęcia skąd się bierze taki błąd, ostatnio grałem ok. 2.5 godziny, na początku pomagałem wieśniakom i paru sojusznikom, dopiero pod koniec tego czasu pomogłem jednemu z lordów, co poskutkowało zmniejszeniem relacji z 93 do -77, po wczytaniu błąd wciąż występował , więc przygodę z Nową Ojczyzną w Calradii na ten dzień skończyłem. Mod używa naprawdę wielu skryptów, może niektóre z nich, wciąż powtarzane, po długim graniu zaczynają napotykać na błędy, ale nie znam się na skryptach warbandowych więc się nie wypowiem.