Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861509 razy)

Opis tematu:

Offline cobran

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Warrusie! oddaj mi moje legiony!
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #2340 dnia: Września 06, 2013, 22:45:33 »
    da się  jakoś wyłączyć tych mrocznych łowców?

Offline MasterChaosis

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2341 dnia: Września 07, 2013, 11:17:46 »
    W morgh's troop editor możesz zmienić nastawienie frakcji Mrocznych Łowców na neutralne dla gracza. Tylko co to wtedy za zabawa ;)

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #2342 dnia: Września 07, 2013, 20:56:25 »
    W morgh's troop editor możesz zmienić nastawienie frakcji Mrocznych Łowców na neutralne dla gracza. Tylko co to wtedy za zabawa ;)
    no jak nie ma przed kim spierniczać i nie ma przez kogo być łatwo rozwalanym to żadna zabawa xD
    Follow the damn train CJ

Offline SlugaRunEron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2343 dnia: Września 08, 2013, 13:06:41 »
    Mam taki problem.

Dostałem tego questa na początku z bandytami (1 q jaki się normalnie dostaje). No dobra. Uzbierałem ekipę (jakieś 50 chłopa), wyszkoliłem na 2 poziom. No to gość mi daje zadanie odnalezienia obozu bandytów i uratowania kogoś tam.

No to wszystko pięknie. Idę tam, a tu respi się kilka tysięcy bandytów.

Wszystko spoko, lubię jak jest trudniej. ALE mój komputer tego nie ogarnia. Przy normalnych bitwach gdzie mam po 110 fps tutaj spada mi do 1 góra 2.

Czy ktoś wie jak zmniejszyć liczbę tych bandytów? Bo przez to nawet żadnej wioski ratować nie można, a to nie jest wtedy takie fajne ;_;

(Gram na wersji moda 1.191w2. Jeśli jest jakaś nowsza proszę o podanie. Z góry dziękuję)

Pozdrawiam

Offline SantaClaus

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • Hej! Hej! Tuhaj-Bej!
    « Odpowiedź #2344 dnia: Września 08, 2013, 14:07:32 »
    Grasz na kodach i masz miliardowy level? Bo ilość bandytów w lokacjach zależy od lvlu.
    Polacy nas do mieszka wsadzili, zapomnieli go jeno zawiązać.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2345 dnia: Września 08, 2013, 19:27:44 »
    mam takie pytanie czy da radę jakoś wyłączyć ten głos np.kiedy frakcja z którą walczymy atakuje nasze miasto albo zamek ''panie niebezpieczęństwo zbliża się ogromna armia ''

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #2346 dnia: Września 08, 2013, 21:31:39 »
    mam takie pytanie czy da radę jakoś wyłączyć ten głos np.kiedy frakcja z którą walczymy atakuje nasze miasto albo zamek ''panie niebezpieczęństwo zbliża się ogromna armia ''
    Obawiam się, że niestety się nie da. To chyba jakiś smaczek z innej gry, żeby to usunąć trzeba pobawić się w plikach, a ja w tym jestem kompletnie zielony.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2347 dnia: Września 09, 2013, 07:22:34 »
    a może trzeba usunąć jeden plik z folderu music tylko nie wiem czym te pliki otworzyć żeby znaleźć  ten właściwy

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #2348 dnia: Września 09, 2013, 13:04:37 »
    Zrób sobie listę odtwarzania w Windows Media Player dla wszystkich plików z folderu sounds. Gdy znajdziesz ten właściwy plik edytuj go za pomocą Windows movie maker i wycisz jak najbardziej się tylko da. Później oczywiście zapisz go pod tą samą nazwą i w tym samym formacie co wcześniej.

Bo takie usunięcie pliku bez edytowania plików tekstowych doprowadzi zapewne do tego, że gra się nie włączy.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2349 dnia: Września 09, 2013, 13:37:45 »
    Zrób sobie listę odtwarzania w Windows Media Player dla wszystkich plików z folderu sounds. Gdy znajdziesz ten właściwy plik edytuj go za pomocą Windows movie maker i wycisz jak najbardziej się tylko da. Później oczywiście zapisz go pod tą samą nazwą i w tym samym formacie co wcześniej.

Bo takie usunięcie pliku bez edytowania plików tekstowych doprowadzi zapewne do tego, że gra się nie włączy.
    ale nie moge tego otworzyć w Windows Media Player ani żadnym innym

Offline JeremusPL

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Lubie cytaty
    « Odpowiedź #2350 dnia: Września 10, 2013, 17:30:10 »
    Obawiam się, że niestety się nie da. To chyba jakiś smaczek z innej gry, żeby to usunąć trzeba pobawić się w plikach, a ja w tym jestem kompletnie zielony.
    to jest dźwięk z twierdzy
    Śmierć jednego jest tragedią, śmierć milionów jest tylko statystykom. - Józef Stalin
    --------------------------------------------------------------
    Woj­ny zaczy­nają się, kiedy chcesz, ale nie kończą się, kiedy prosisz. - Niccolò Machiavelli
    Na woj­nie ten wyg­ry­wa, kto naj­mniej błędów popełnia. - Napoleon Bonaparte

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2351 dnia: Września 10, 2013, 19:55:20 »
    to jest dźwięk z twierdzy
    to nie ma sposobu na wyłączenie tego

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #2352 dnia: Września 10, 2013, 22:11:26 »
    No kurczę, w czym ci przeszkadza ten zajebisty dźwięk? Zakochałem się w nim kiedy grałem w istnego klasyka RTS "Twierdzę" i cieszę się że mogę go usłyszeć w NO. :)

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2353 dnia: Września 11, 2013, 07:54:22 »
    No kurczę, w czym ci przeszkadza ten zajebisty dźwięk? Zakochałem się w nim kiedy grałem w istnego klasyka RTS "Twierdzę" i cieszę się że mogę go usłyszeć w NO. :)
    denerwuję mnie żeby to tylko  było powiedziane raz a to powtarza się i to jest denerwujące

Offline ZawiszaCzarny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2354 dnia: Września 11, 2013, 08:18:47 »
    mk1,
    te pliki dżwiękowe otwierają się u mnie bez problemu, np w All player. Mnie też większość tych dźwięków wnerwiało, podobnie jak większość "nowych" nazw lokacji i postaci. Bez problemu można niechciane rzeczy pousuwać bądź pozmieniać wedle upodobania, gra śmiga bez problemu i to jest kolejna zaleta tego wspaniałego moda! Można też pozmieniać statystyki i wyposażenie postaciom. Wiele odpowiedzi jest już tu zawarte na forum, tylko poszukaj, a do reszty sam dojdziesz stopniowo. Warto, bo rozgrywka jest przednia!