Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861951 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MrozUP

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Samemu wojny nie wygrasz...
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #2310 dnia: Sierpnia 25, 2013, 22:02:40 »
    Cześć z tych błędów znam i postaram się pomóc. Otóż:
    1.Zmniejsz liczbę żołnierzy w bitwie oraz zmniejsz ustawienia graficzne.
    2.Sprawdź czy masz modyfikację poprawnie zainstalowaną i czy na poprawną wersję gry.
    3.Jak w punkcie 1, zmniejsz ustawienia graficzne.
    4.Może to być spowodowane niekompatybilnością moda z warbandem lub nadużyciem kodów.

Offline Sandman

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #2311 dnia: Sierpnia 25, 2013, 22:09:45 »
    Kodów to ja nie używam tutaj. Grafe to zmniejszałem do najgorszej i nic. A co do wersji gry to mam 1.158 Tej do której ten mod jest przeznaczony czyli 1.153 to już nie mam bo mi się automatycznie aktualizuje. A i jeszcze jeden błąd. Na mapie świata cały czas wyskakuje mi multum powiadomień takich jak Debug,Koniunktura i inne takie.

Offline MrozUP

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2312 dnia: Sierpnia 25, 2013, 22:14:09 »
    Czyli posiadasz wersję na steam? W takim razie musisz pobrać łatkę 1.153 i jej zawartość wypakować do folderu z grą i podmienić pliki. Następnie dla św.Spokoju odznacz aktualizacje na steam'ie. I jeszcze 1 ważna sprawa czy folder ''Nowa Ojczyzna'' wrzuciłeś do folderu ''Modules''?

Offline Sandman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2313 dnia: Sierpnia 25, 2013, 22:16:53 »
    Tak, wrzuciłem. A i te błędy co do tego moda co opisałem, to mam też w innych. A mam tę samą wersje itp.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 25, 2013, 22:42:16 wysłana przez HUtH »

Offline Rodhir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2314 dnia: Sierpnia 25, 2013, 23:27:04 »
    a jaką masz maszynę podaj bebechy to może wiesz no słaby komp i nwm czemu cis sie tak tnie ja też mam 1.158 i wiesz  dzis miałem małe problemy ale na wersji 1.153 więc przeinstalowałem na 1.158 i sie naprawiło a ci psuje się na 1.158  jeśli nei masz patcha 1.153 to powiedz na pw wyśle ci link do downloadu :)
    You win or you die
    Miecz mój jest ostry a łuk celny lecz nie lękaj się jestem szlachetny

Offline MrozUP

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2315 dnia: Sierpnia 25, 2013, 23:32:03 »
    Tak, wrzuciłem. A i te błędy co do tego moda co opisałem, to mam też w innych. A mam tę samą wersje itp.
    W takim razie nie wiem, skoro wszystko masz poprawnie zainstalowane to gra nie powinna sprawiać żadnych problemów. Może masz to co podał kolega Rodhir? Bo NO ma większe wymagania od Native. A jeżeli nawet nie to jest przyczyną, to pobierz moda jeszcze raz i zainstaluj go ponownie.

Offline Sandman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2316 dnia: Sierpnia 26, 2013, 00:57:41 »
    Szczerze mówiąc to nie chce mi się szukać jakie mój złomek ma bebechy ale podam ci jego klasyfikacje 3.6

Offline Rodhir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2317 dnia: Sierpnia 26, 2013, 07:34:48 »
    moj ma 4.6 i chodzi na najlepszej grafie więc naprawdę nie wiem chociaż może powód jest taki że masz za dużo gier i plików na dysku zaśmiecają poprawną prace kompa bo ja miałem na moim nowym kompie problemy z grą OPERATION 7 która chodzi an najstarszych pc jak miałem co najmniej 4 gry w stylu WOTA albo te samoloty 2 wersjie internetowe a jak usunąłem wszystkie prócz tej op7 i jeszcze cały folder filmów  działa miodzio bez ściny więc radze ci usunąć naj niepotrzebniejsze gry czyli te w co nei grasz ciągle i powinno działać ale system nie od razu sie naprawi uruchom ponownie co najmniej 2 razy nwm w moim przypadku to zadziałało
    You win or you die

Offline Rodhir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2318 dnia: Sierpnia 26, 2013, 07:40:39 »
    a co do m&b N.O to gra mi sie miodzio bez błędów co najważniejsze i bez hacków:) bo tam se pojedziesz po 2-3 turniejach i masz denarów pełne sakwy tylko dałem sobie jak najtrudniej i prawie każdy rozwala mnie na hita xd ale dzięki mnóstwa porażkom człowiek sie wzmacnia i już mało popełniam błędy nieraz jak myślałem że przeciwnik nic mi nie zrobi nie tu bach jeden hit i po człowieku niewolno nie doceniać wrogów nawet tych najgorszych :)
    You win or you die

Offline Sandman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2319 dnia: Sierpnia 26, 2013, 13:32:26 »
    Spróbuje, chociaż gier to ja już mało mam zainstalowanych. Z wb to tak z 3. No ale zobaczę.

Offline Jasiu15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2320 dnia: Sierpnia 26, 2013, 14:18:19 »
    Witam ,
    Mam kilka pytań odnośnie skilli i limitu oddziału
    1) Czy jest na to osobny mały mod ( jeżeli nie to w jakim pliku należy to zmienić lub jakie pliki wziąć i podmienić z folderu N.O. )
    2) Jeżeli można zrobić to co napisałem w pierwszym pytaniu , to czy można to samo zrobić z podstawką M&B (mam tam fajny mod a chciałbym móc tam mieć przy postaci dużo wojska)
    3) Czy jest wersja N.O pod podstawke M&B ?

pozdrawiam :)

Offline Rodhir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2321 dnia: Sierpnia 26, 2013, 14:55:24 »
    jesli posiadasz dobrego pc to oczywiście że jest i nwm czy nawet w N.O jest taka opcja chyba widziałem że max jednostek 1000 na mapie wiesz co nie ejstem pewien ale napewno jest taki mod który robi że wieksze armie na polu bitew
    You win or you die

Offline Jasiu15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2322 dnia: Sierpnia 26, 2013, 15:30:26 »
    Chodziło mi o liczbę rycerzy , których mogę mieć przy postaci i o bonusy limitu oddziału od zamków miast i wsi , a nie o liczbę rycerzy na polu bitwy :) ale i tak dziękuje za chęć pomocy ;)

Offline dataskin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2323 dnia: Sierpnia 26, 2013, 18:44:20 »
    Wysłałem akosmo źródełka Nowa Ojczyzna po dekompilacji, istnieje szansa że prace nad modem zostaną przez niego - wznowione.

Offline Rodhir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2324 dnia: Sierpnia 26, 2013, 20:39:02 »
    jasiu max chyba jest 5-4 w N.O jak np chodzisz po tawernach czy po wioskach są tylko najsilniejsi bohaterowie
    You win or you die