Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 862080 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #2280 dnia: Sierpnia 22, 2013, 11:57:05 »
    To każdy się zrzuca piątala na naprawa! :P

Serio da się naprawić jakiś zajechany dysk bez utraty danych?

Offline matix522

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2281 dnia: Sierpnia 22, 2013, 13:12:22 »
    Mam pytanie (pewnie bardziej obcykanych z modami to rozśmieszy )czy nie da się jakoś rozkodować Nowej Ojczyzny do module system ???
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2013, 13:41:10 wysłana przez matix522 »
    Dynastia Euroazjatycka Rządzi

Offline exalen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2282 dnia: Sierpnia 22, 2013, 19:22:35 »
    WITAM  Pomóżmy dofinansować kolegę AKOSMO!!. Ściąga się Jego mody za darmo ,On zawsze pisał że ma uszkodzony komputer , teraz dysk nie prosił o pomoc.Szanuję ludzi , którzy robią coś bezinteresownie , więc proszę kolegę
    AKOSMO o wrzucenie numeru konta , bo mam ochotę zrzucić  koledze symboliczną sumę 50 zeta do naprawy dysku. Kto ile może niech pomoże koledze AKOSMO. W życiu dużo więcej wydaje się na niepotrzebne rzeczy.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #2283 dnia: Sierpnia 22, 2013, 19:37:21 »
    WITAM  Pomóżmy dofinansować kolegę AKOSMO!!. Ściąga się Jego mody za darmo ,On zawsze pisał że ma uszkodzony komputer , teraz dysk nie prosił o pomoc.Szanuję ludzi , którzy robią coś bezinteresownie , więc proszę kolegę
    AKOSMO o wrzucenie numeru konta , bo mam ochotę zrzucić  koledze symboliczną sumę 50 zeta do naprawy dysku. Kto ile może niech pomoże koledze AKOSMO. W życiu dużo więcej wydaje się na niepotrzebne rzeczy.

No cóż, jeśli chodzi o mnie jestem za. Tylko po pierwsze musisz przekonać Akosmo o numer konta, a po drugie trzeba mieć ufność w użytkownikach tego forum. Słowa ,, bardzo dobry mod, gratuluję" nie wystarczą.
    Jest też druga koncepcja - zainteresujcie się problemem Akosmo i pomóżcie. Ja bym natomiast prosił o opisanie tego problemu, kojarzę że był w pliku Nowej ojczyzny, ale przyznam się byłem tak podjarany nową wersją, że zignorowałem prośbę. Mógłby ktoś to opisać? Obiecuję, że popatrzę w internecie i spróbuję znaleźć rozwiązanie.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Krystian1909

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2284 dnia: Sierpnia 22, 2013, 19:51:25 »
    Siemka
    Spróbuj naprawić dysk programem Advanced SystemCare Free (dostępna również w wersji PRO)
    Mi od dawna coś system szwankował,więc postanowiłem naprawić go jakimś dobrym programem.
    Program ten nie tylko może przyśpieszyć komputer ale zdefragmentować pliki dla lepszej wydajności komputera oraz pomóc naprawić standardowe błędy systemu.

(Wersję PRO można za darmo dostać,wystaczy wejść w google i wpisać "Advanced SystemCare-Key".Polecam szukać na YouTube bo tylko z tamtąd działają key'ie)

Pozdrawiam

P.S
    Jak ten program Ci nie odpowiada mam jeszcze jeden w zanadrzu.

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #2285 dnia: Sierpnia 22, 2013, 20:49:35 »
    (Wersję PRO można za darmo dostać,wystaczy wejść w google i wpisać "Advanced SystemCare-Key".Polecam szukać na YouTube bo tylko z tamtąd działają key'ie)

To jest piractwo... ale jako iż piszesz to w dobrej wierze zignoruje to. :P

Niby jestem za... ale ni jak mam zapłacić przelewem. :P
    Jak by było można esem to oczywista sprawa. :D Ale AKOSMO to człowiek a nie firma charytatywna do której się esy wysyła i ma z tego kase. :P

Offline huth

« Odpowiedź #2286 dnia: Sierpnia 22, 2013, 21:19:49 »
    Niby jestem za... ale ni jak mam zapłacić przelewem. :P
    To załóż konto...

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2287 dnia: Sierpnia 22, 2013, 21:22:56 »
    Ja mam 15 lat. -.-

Offline MrozUP

• Użytkownik
    • Samemu wojny nie wygrasz...
    « Odpowiedź #2288 dnia: Sierpnia 22, 2013, 22:21:54 »
    Panowie... Nawet jeżeli dofinansujemy twórce moda, ma się to nijak do naprawy dysku! Kolega Akosmo w swoich postach pisał że posiada tam bardzo ważne informacje które nie mogą ''wycieknąć'' w eter. Co za tym idzie finanse nie są problemem a sposób naprawy. Przypuszczam iż jest to problem z ''czytaniem dysku''. To nie jest jakiś tam wirus którego poszczujemy programem i ucieknie. Specjaliści na bank muszą wiedzieć jak to naprawić, ale tu są kolejne problemy, otóż naprawa takiego dysku trwa kilka dni. Akosmo napisał w poście opisującym problem że NIE da dysku komuś na kilka dni, MUSI patrzeć mu na ręce. I tu są kolejne problemy! Czy się informatyk zgodzi aby Akosmo przy nim w czasie naprawy. Najlepiej byłoby to załatwić po rodzinie albo naprawdę zaufanego i sprawdzonego informatyka.

Ja mam 15 lat. -.-
    Możesz założyć konto wspólne z rodzicem/opiekunem/dorosłym :) Będziesz mógł przelewać pieniądze i otrzymywać kieszonkowe na konto.

Offline huth

« Odpowiedź #2289 dnia: Sierpnia 22, 2013, 22:51:33 »
    ^ Najlepiej jakby się sam zainteresowany wypowiedział :P

Michał-kruk <- MrozUP mnie wyręczył w doinformowaniu

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2290 dnia: Sierpnia 22, 2013, 23:39:54 »
    Panowie... Nawet jeżeli dofinansujemy twórce moda, ma się to nijak do naprawy dysku! Kolega Akosmo w swoich postach pisał że posiada tam bardzo ważne informacje które nie mogą ''wycieknąć'' w eter. Co za tym idzie finanse nie są problemem a sposób naprawy. Przypuszczam iż jest to problem z ''czytaniem dysku''. To nie jest jakiś tam wirus którego poszczujemy programem i ucieknie. Specjaliści na bank muszą wiedzieć jak to naprawić, ale tu są kolejne problemy, otóż naprawa takiego dysku trwa kilka dni. Akosmo napisał w poście opisującym problem że NIE da dysku komuś na kilka dni, MUSI patrzeć mu na ręce. I tu są kolejne problemy! Czy się informatyk zgodzi aby Akosmo przy nim w czasie naprawy. Najlepiej byłoby to załatwić po rodzinie albo naprawdę zaufanego i sprawdzonego informatyka.

To ja jestem ciekawy co Akosmo tam ma... bo raczej o tajne wersje NO nie chodzi... :P

Możesz założyć konto wspólne z rodzicem/opiekunem/dorosłym :) Będziesz mógł przelewać pieniądze i otrzymywać kieszonkowe na konto.

Mieszkam z Babcią, a ona pod tym względem jest nie reformowalna.

I na tym zakończymy ten temat.

Offline MrozUP

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2291 dnia: Sierpnia 22, 2013, 23:49:21 »
    To ja jestem ciekawy co Akosmo tam ma... bo raczej o tajne wersje NO nie chodzi... :P

Mieszkam z Babcią, a ona pod tym względem jest nie reformowalna.

I na tym zakończymy ten temat.
    Michał - poszperaj w 1 poście na stronie i się wszystkiego dowiesz. Tam Akosmo opisał dokładnie problem.
    Co do przelewów to są jeszcze 2 możliwości - Sklep z funkcją wysłania przelewu albo druczek z banku :) [wybacz że drąże temat ale chce pomóc]

Mam pytanie (pewnie bardziej obcykanych z modami to rozśmieszy )czy nie da się jakoś rozkodować Nowej Ojczyzny do module system ???

Rozkodować w sensie? Bo jeżeli dobrze rozumiem to chodzi Ci o wrzucenie tego do ''Modules''? Bardzo proste. Wchodzimy w folder gdzie pobrałeś/łaś moda i cały folder zatytuowany "Nowa Ojczyzna" wrzucasz do folderu "Modules" w głównym katalogu gry. Domyślnie - Dysk C - Program Files - Mount and Blade Warband - Modules

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2292 dnia: Sierpnia 23, 2013, 00:31:04 »
    Michał - poszperaj w 1 poście na stronie i się wszystkiego dowiesz. Tam Akosmo opisał dokładnie problem.

W 1 poście nie ma, ale jest w informacjach nowej wersji. Zapomniałem że Akosmo jest żołnierzem.

Co do przelewów to są jeszcze 2 możliwości - Sklep z funkcją wysłania przelewu albo druczek z banku :) [wybacz że drąże temat ale chce pomóc]

Pomóc? Sam powiedziałeś że dofinansowanie Akosmo nic nie pomoże...
    Konto będę mieć jak będę pełnoletni, a do tego czasu jakimiś wielkimi finansami nie dysponuje, o jakichkolwiek zarobkach nie wspominając.

Offline MrozUP

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2293 dnia: Sierpnia 23, 2013, 00:51:28 »
    Dofinansowanie na razie nie pomoże ponieważ trzeba znaleźć kogoś kto da rade to załatwić. A co do 2 sprawy to wybacz za drążeniu tematu, więcej nie będę. Poza tym to forum o grze a nie finansach. A co do gry to prawdopodobnie odkryłem problemy z wyrzucaniem z gry itp. Mianowicie dzieje się to gdy nadużywamy kodów :) Sprawdzałem to kilka razy i to jedyne sensowne wyjaśnienie. Nadużycie kodów i/lub za duże bitwy w połączeniu z jakością tekstur i wysokimi cieniami dają mocno po sobie poznać.

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #2294 dnia: Sierpnia 23, 2013, 03:15:15 »
    Serio da się naprawić jakiś zajechany dysk bez utraty danych?

Bez utraty danych to niema szans, ale ja liczę na uratowanie czego się tylko da (a może trafię akurat na te pliki na których mi najbardziej zależy).

Fajnie by było no nie, ale niestety nie ma takiej możliwości.

WITAM  Pomóżmy dofinansować kolegę AKOSMO!!.

Dziękuję Exalen(ie?) i innym za chęć pomocy finansowej ale to nie finanse są problemem. NO jest darmowe i takie zostanie. Liczyłem na to że może ktoś już spotkał się z takim lub podobnym problemem i coś mi podpowie. Ja wiem że zaniesienie dysku do naprawy wiąże się z czasem oczekiwania i dlatego staram się zostawić takową opcję na sam koniec. Zam się jako tako na komputerach (podkręcanie kart, montaż komputerów, itp.) i jeśli jest jakaś szansa na uratowanie czegoś z tego dysku nawet rozkręceniem go i przeniesieniem talerza do innej obudowy (nigdy tego nie robiłem). Pytałem się już na różnych forach informatycznych ale jak już ktoś odpowiedział to dotyczyło to innych problemów, a jak na pech osoby które sensownie odpowiadały na posty (dotyczące innych problemów) nie logowały się po pół roku na forum i nie było sensu ich pytać na pw.

Spróbuj naprawić dysk programem Advanced SystemCare Free.

Krystian1909 ten program mi nic nie da. Moim problemem jest że system nie widzi dysku chociaż w biosie i podczas wczytywanie jest wszystko ok.

Jakbym ci powiedział musiałbym cię zabić (żartuję), ale masz rację ms moda jest moim najmniejszym problemem na tym dysku. Mam tam ważne prywatne dane (z podkreśleniem na prywatne). Oczywiście jakby udało się też uratować ms to na pewno by NO dojechało do numerku 2.0, w szczególności że wersje testową mam na dysku i wystarczyłoby poprawić błędy.

A co do gry to prawdopodobnie odkryłem problemy z wyrzucaniem z gry itp. Mianowicie dzieje się to gdy nadużywamy kodów :)

Masz rację, częste używanie kodów powoduje błędy w skryptach. Zauważyłem też że ten kod przeskakiwania na mapie świata postacią (crtl + myszka) i zdobywanie szybko lenn lub ciągłe atakowanie innych oddziałów powoduje często błędy (zła zmiana relacji, itp.). Co gorsza takiego błędu nie da się naprawić na zapisanym save. No cóż kody są w grze ale używanie ich leży w kwestii gracza, poza tym gra na kodach to nie gra tylko zabawa która szybko się nudzi.