Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 862548 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #2175 dnia: Sierpnia 05, 2013, 10:05:42 »
    Cóż, jeśli ktoś pomoże Akosmo rozwiązać ten problem z MS, to jest jakaś mała szansa na to, ale wątpie.
    Ten screen był z zupełnie innego moda (8 królestw chyba)
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline ArnMagnusson

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2176 dnia: Sierpnia 05, 2013, 10:44:56 »
    Nie wiem czy to głupie pytanie ale chciałbym wiedzieć co dokładnie daje możliwość eksportu/importu NPC? Pytam, ponieważ jeszcze do końca nie ogarnąłem tego Moda. Z góry dzięki

Eksportujesz NPC'ów do plików, otwierasz pliki i modyfikujesz ich umiejętności, jeśli oczywiście chcesz. Ja zawsze tak robie gdy zaczynam nową grę, żeby od nowa nie trzeba było ich szkolić. :) No i na koniec importujesz i masz towarzyszy z wpisanymi przez siebie statystykami.

PS: Jako nowy forumowicz, witam wszystkich serdecznie :) niech Wasze miecze pozostaną ostre! :)
    "Onen i-estel edain, u-chebin estel anim" - LOTR J.R.R. Tolkien

Offline JeremusPL

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Lubie cytaty
    « Odpowiedź #2177 dnia: Sierpnia 05, 2013, 12:30:17 »
    witam CB serdecznie,
     no właśnie mój miecz się ostrzy na osełce bo stępił się troszke na tych tępych swadianach
    Śmierć jednego jest tragedią, śmierć milionów jest tylko statystykom. - Józef Stalin
    --------------------------------------------------------------
    Woj­ny zaczy­nają się, kiedy chcesz, ale nie kończą się, kiedy prosisz. - Niccolò Machiavelli
    Na woj­nie ten wyg­ry­wa, kto naj­mniej błędów popełnia. - Napoleon Bonaparte

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2178 dnia: Sierpnia 05, 2013, 23:41:33 »
    No to zawalcz z kimś silniejszym od ciebie. A nie nad tempakami się wyżywasz :P
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #2179 dnia: Sierpnia 06, 2013, 02:17:50 »
    Wy mieczy używacie? :0

Ja używam mojego niezawodnego Dwuręcznego Hammera ;) Przebija bloki, przebija tarcze, 49o obrażeń zadaje (o ile dobrze pamiętam... mogę się machnąć, bo zmęczony jestem :D )

świetna broń zaiste godna Wybrańca.

A na zasięg mam najlepszy Karabin 72k obrażeń z 68 nabojami (pełna torba) ;)
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline ArnMagnusson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2180 dnia: Sierpnia 06, 2013, 08:26:52 »
    Karabin? W średniowieczu? :D Wyprzedzasz epoke :D Ja śmigam w stroju templariusza, moi towarzysze też, a zabijam tym długim mieczem templariuszy, czy jak to sie tam nazywa... :)

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2181 dnia: Sierpnia 06, 2013, 09:38:32 »
    Ja tam gram kobitką :D Mam tą mistyczną tarczę, cały zestaw zbroi zjednoczenia, BA. Nawet konia zjednoczenia znalazłem u handlarza końmi i kupiłem! Po za tym walczę bronią jednoręczną (Lwi miecz, 40k obrażeń) oraz bronią miotaną, toporkami do rzucania (dzięki czemu - nie chwaląc się - pierdyknęło mi odznaczenie "Gambit" żeby wykonać rzut o trudności 10 :) ).
    Tym mieczem tnę wrogów jak leci. Jedno kłucie potrafi zabić Rhodockiego sierżanta. Na swadianach niedługo popróbuje.

Offline JeremusPL

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Lubie cytaty
    « Odpowiedź #2182 dnia: Sierpnia 06, 2013, 10:28:44 »
    Ja tam gram kobitką :D Mam tą mistyczną tarczę, cały zestaw zbroi zjednoczenia, BA. Nawet konia zjednoczenia znalazłem u handlarza końmi i kupiłem! Po za tym walczę bronią jednoręczną (Lwi miecz, 40k obrażeń) oraz bronią miotaną, toporkami do rzucania (dzięki czemu - nie chwaląc się - pierdyknęło mi odznaczenie "Gambit" żeby wykonać rzut o trudności 10 :) ).
    Tym mieczem tnę wrogów jak leci. Jedno kłucie potrafi zabić Rhodockiego sierżanta. Na swadianach niedługo popróbuje.
    wal na swadian śmiało są oni słabi jak ... cieniasy, tylko uważaj na sarranidów bo Sayyidzi na wielbłądach mogą ci namieszać w ciele dobrym ostrzem
    Śmierć jednego jest tragedią, śmierć milionów jest tylko statystykom. - Józef Stalin
    Woj­ny zaczy­nają się, kiedy chcesz, ale nie kończą się, kiedy prosisz. - Niccolò Machiavelli
    Na woj­nie ten wyg­ry­wa, kto naj­mniej błędów popełnia. - Napoleon Bonaparte

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2183 dnia: Sierpnia 06, 2013, 11:01:50 »
    Właśnie gram Sarranidami :) AI zostało ładnie poprawione i prowadzimy (raz ja, raz ktoś inny) kampanie na Rhodockie ścierwa albo na Khengietów którzy stracili Halmar i Tulge dla nas (no i parę zamków). AI mimo że dalej jest tak beznadziejne, to o niebo lepsze niż wcześniej.

Offline masterlock-1998

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2184 dnia: Sierpnia 06, 2013, 12:20:27 »
    Ja gram Królestwem Rhodoków ich Sierżanci są najlepsi mają więcej siły niż nordyccy huskarlowie:D

Offline Sirstachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2185 dnia: Sierpnia 06, 2013, 13:40:56 »
    Witam mam problem, gram właśnie w Warband 1.153 na modzie nowa ojczyzna, wersja 1.185 , bez żadnych innych update. Kiedy jestem na mapie i próbuje włączyć menu obozu, grę wywala mi do pulpitu, wcześniej się coś takiego nie robiło, dopiero po pewnym czasie. Ktoś jeszcze miał taki problem i wie jak temu zaradzić?

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #2186 dnia: Sierpnia 06, 2013, 13:57:02 »
    Na twoim miejscu bym sobie pobrał najnowczą wersje moda.

Offline Sirstachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2187 dnia: Sierpnia 06, 2013, 14:04:36 »
    Ta, ale nie chcę zaczynać od nowa, a brak możliwości wejścia w obóz to duża strata, tak więc się zastanawiam czy ktoś wie jak to naprawić.

Offline ArnMagnusson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2188 dnia: Sierpnia 06, 2013, 16:23:36 »
    Może spróbuj jeszcze raz zainstalowac Warbanda i/lub Nową Ojczyznę, może pomoże :)

Offline Sirstachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2189 dnia: Sierpnia 06, 2013, 17:01:13 »
    Dobry pomysł, tym bardziej że sobie przypomniałem że save się zapisują w pliku.