Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861958 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Andrew_McPivot

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #2055 dnia: Czerwca 22, 2013, 13:21:43 »
    chodzi o to, że nie mogę patcha zainstalować, bo wspomniany error wyskakuje :\

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #2056 dnia: Czerwca 22, 2013, 13:24:37 »
    to może reinstalacja gry pomoże

Offline ZawiszaCzarny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2057 dnia: Czerwca 23, 2013, 11:40:57 »
    Czy jest możliwość zakupu statków w grze i czy mozna atakować morskie karawany?

Offline Andrew_McPivot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2058 dnia: Czerwca 23, 2013, 13:44:38 »
    reinstall pomógł, choć grę ściągnąłem tym razem ze steama a nie instalowałem z płyty. Mroczni jeźdźcy tak bardzo irytują :C

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #2059 dnia: Czerwca 24, 2013, 14:00:54 »
    Czy jest możliwość zakupu statków w grze i czy mozna atakować morskie karawany?

Niestety nie ma, choć Akosmo planował tę innowację w następnej wersji moda, na którą chyba się nie doczekamy.

Offline NOPL

• Użytkownik
    • Predatorus Imperiolus
    « Odpowiedź #2060 dnia: Czerwca 24, 2013, 16:44:43 »
    Mod Zarąbisty. Pozwolę sobię wypisać plusy i minusy oraz pytania i sugestie.

Plusy:
    - Więcej opcji dla kogoś kto ma własne państwo.
    - Więcej zbroi, broni , koni itp.
    - Polskie teksty oraz zarąbiste teksty ze Strongholda(Np. gdy wybierze się że naszym ojcem jest templariusz na początku to narrator ze strongholda wykrzyknie: KRZYŻOWIEEEEC.)
    - Więcej zamków, wsi i o jedno więcej miasto w każdej frakcji.
    - Karawany Morskie dzięki którym nie musimy się bać że ktoś z wrogiej frakcji spowolni dostawę towaru lub ją całkowicie zabierze(Są jeszcze Piraci ale ;/..)
    - Nowa Frakcja...

Minusy:
    - ... Ale zdecydowanie za mała i za słaba
    - Dziwne i nie poważne nazwy miast,wsi,zamków u Księstwa Polmarskiego(Nowa Frakcja)(Prawda że każdy jest trochę nie poważny no ale błagam.. To psuje klimat..)
    - Te elitarne jednostki w tawernie które możemy rekrutować są zbyt elitarne..
    - Dziwna animacja ataku, gdy atakuje i miecz jest po prawej stronie, czasami miecz dziwnie kiwa się do tyłu głowy, raz na dół i raz w górę i nie wiem w jaką strone już uderzam.(Ale to tylko czasami)
    - Troszeczkę małych bugów które nie przeszkadzają ale są wkurzające.. Np. zawsze na początku wszystkie frakcje mają wojnę z jakąś jedną losową, u mnie jest to akurat ta do której chce dołączyć i to właśnie jeden z dziesięciu powodów dlaczego założyłem własne państwo.

Sugestie:
    - Piraci, Karawany Morskie no i obiecał nam akosmo te statki w portach... Porty są ale statków ni mo.
    - Jakieś malutkie Easter Eggi np. w jakimś zamku szachownica a na niej figurki Króla harlausa i swadiańskiej kawalerii a po drugiej stronie np. Króla Yaroglka i jego poddanych.(Są easter eggi ale w grze spotkałem tylko jeden i to ten bardzo widoczny w tawernie czyt. list gończy. PS. ARTEFAKTY  SIE NIE LICZĄ)

Pytania:
    - Czy w tej modyfikacji można zostać marszałkiem?
    - Są jakieś informacje o dalszych wersjach moda?
    - Czy akosmo dalej żyje?(Czyt. dalej jest na tym forum i nie zapomniał o nim jak i o modzie?)
    da sie pobrać bez pobierania???

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2061 dnia: Czerwca 25, 2013, 07:49:28 »

Pytania:
    - Czy w tej modyfikacji można zostać marszałkiem?
    - Są jakieś informacje o dalszych wersjach moda?
    - Czy akosmo dalej żyje?(Czyt. dalej jest na tym forum i nie zapomniał o nim jak i o modzie?)

Widzisz gram w tego moda od pierwszej wersji i  udzielam się też od samego początku ,ale pierwszy raz spotkałem się z takim pytaniem.

Oczywiście, że można zostać marszałkiem.

Ad2. Cóż, były różne plotki. Mówiono o wielkiej inwazji (To przyznał sam akosmo), możliwości pływania, tworzenia grodów. Mimo to do dziś nie ma oficjalnej listy przyszłych smakołyków w modzie.

Ad3. Niestety akosmo nie żyje :( Oczywiście mówimy o byciu martwym na tawernie. Nie ma go od paru ładnych miesięcy, już parę razy robił długie przerwy, ale nie tak długie. Poza tym, nie oficjalna informacja jest taka, że poinformował kogoś na tawernie przez PW, że skończył z modowaniem.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline PiotRasta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2062 dnia: Czerwca 26, 2013, 16:06:14 »
    Mam problem :P
    Mianowicie podbiłem sobie zameczek i zrobiłem patrol po jakiś kilku może kilkunastu dniach po prostu zniknął hmm myślałem ze mi go wybili wiec specjalnie zrobiłem sobie KOX postać czyli dużo złota itp zrobiłem patrol 2000 swadianski przybocznych króla żeby patrolował okolice zamku (złoto w skarbcu jak i u mojego bohatera nie brakuje :P) no i raczej z tego co patrzyłem to sytuacja się powtórzyła lecz to było coś takiego jednego dnia są drugiego już ich nie ma. Zna może ktoś na to rade :P

Offline heniusss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2063 dnia: Czerwca 26, 2013, 17:03:30 »
    Witam mam problem, zainstalowałem M&B Warband, wersja 1.153 i od razu po zainstalowaniu zabrałem się za ściąganie NO 1.185. Po jakiś pół godziny włączam grę, przestawiam Moduł na Nowa Ojczyzna i start. Niecierpliwie przewijam filmik i tu nagle bang, wystąpił problem z aplikacją Mount&Blade: Warband i zostanie ona zamknięta. Nawet nie zobaczyłem menu. Proszę o pomoc!

Offline szwelx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2064 dnia: Czerwca 26, 2013, 20:51:14 »
    Witam
    Mam problem z uruchomieniem moda.
    Ściągnąłem moda wersję 1.85 pod najnowszego warbanda. Gra działa mi w zasadzie tylko do menu już gry, ale gdy chcę rozpocząć nową grę lub chociaż własną bitwę, to wyskakuje standardowy ekran ładowania i po chwili crashuje grę. Wyskakuje przy tym runtime error i nie mam pojęcia co z tym zrobić, bo zarówno warbanda jak i moda przeinstalowywałem, ale mimo to problem nadal występuje.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #2065 dnia: Czerwca 27, 2013, 07:38:40 »
    Też miałem crashe, najczęściej przez rozległość mapy/dużo obiektów do wczytania/szczegóły etc. Polecam dokupić trochę ramu i sprawdzić czy w launcherze nie macie czasem zaznaczonych tekstur na rządanie.

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline NOPL

• Użytkownik
    • Predatorus Imperiolus
    « Odpowiedź #2066 dnia: Czerwca 27, 2013, 11:06:43 »
    Widzisz gram w tego moda od pierwszej wersji i  udzielam się też od samego początku ,ale pierwszy raz spotkałem się z takim pytaniem.

Oczywiście, że można zostać marszałkiem.

Ad2. Cóż, były różne plotki. Mówiono o wielkiej inwazji (To przyznał sam akosmo), możliwości pływania, tworzenia grodów. Mimo to do dziś nie ma oficjalnej listy przyszłych smakołyków w modzie.

Ad3. Niestety akosmo nie żyje :( Oczywiście mówimy o byciu martwym na tawernie. Nie ma go od paru ładnych miesięcy, już parę razy robił długie przerwy, ale nie tak długie. Poza tym, nie oficjalna informacja jest taka, że poinformował kogoś na tawernie przez PW, że skończył z modowaniem.

TO ja mam kolejne pytanie do ciebie. Jak można zostać tym marszałkiem? Co trzeba zrobić żeby Król rozpoczął głosowanie i  żeby na mnie głosowali?
    da sie pobrać bez pobierania???

Offline szwelx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2067 dnia: Czerwca 27, 2013, 19:08:27 »
    proszę o odpowiedź, opcję tekstury na żądanie mam wyłączoną, native normalnie mi działa, problem występuje tylko z tym modem

Offline mogart

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #2068 dnia: Czerwca 27, 2013, 20:53:38 »
    Hmmm spróbuj zmniejszyć jakość tekstur, wyłącz trupy i rag dolle, zmień dx9 na dx7 (będzie bardziej oczojebnie ale poprawia płynność na słabszych komputerach). Oczywiście jeśli tego jeszcze nie zrobiłeś.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #2069 dnia: Czerwca 27, 2013, 21:28:23 »
    TO ja mam kolejne pytanie do ciebie. Jak można zostać tym marszałkiem? Co trzeba zrobić żeby Król rozpoczął głosowanie i  żeby na mnie głosowali?

Jeśli mogę, to ja odpowiem.
    Musisz przekonać do siebie jak największą liczbę wasali, i samego króla. Poprzez relacje z wasalami, perswazję, honor, relacje z królem oraz całą frakcję. Jeśli uda Ci się przekonać wiekszość zostaniesz marszałkiem. By nim pozostać na dłużej musisz prowadzić kampanię wedle polityki państwa, wciąż utrzymując dobre stosunki z wasalami.

Witam
    Mam problem z uruchomieniem moda.
    Ściągnąłem moda wersję 1.85 pod najnowszego warbanda. Gra działa mi w zasadzie tylko do menu już gry, ale gdy chcę rozpocząć nową grę lub chociaż własną bitwę, to wyskakuje standardowy ekran ładowania i po chwili crashuje grę. Wyskakuje przy tym runtime error i nie mam pojęcia co z tym zrobić, bo zarówno warbanda jak i moda przeinstalowywałem, ale mimo to problem nadal występuje.

Mógłbyś zrobić screena z błędem? I powiedz dokładnie w którym momencie gra się crashuje.