Mod Zarąbisty. Pozwolę sobię wypisać plusy i minusy oraz pytania i sugestie.
Plusy:
- Więcej opcji dla kogoś kto ma własne państwo.
- Więcej zbroi, broni , koni itp.
- Polskie teksty oraz zarąbiste teksty ze Strongholda(Np. gdy wybierze się że naszym ojcem jest templariusz na początku to narrator ze strongholda wykrzyknie: KRZYŻOWIEEEEC.)
- Więcej zamków, wsi i o jedno więcej miasto w każdej frakcji.
- Karawany Morskie dzięki którym nie musimy się bać że ktoś z wrogiej frakcji spowolni dostawę towaru lub ją całkowicie zabierze(Są jeszcze Piraci ale ;/..)
- Nowa Frakcja...
Minusy:
- ... Ale zdecydowanie za mała i za słaba
- Dziwne i nie poważne nazwy miast,wsi,zamków u Księstwa Polmarskiego(Nowa Frakcja)(Prawda że każdy jest trochę nie poważny no ale błagam.. To psuje klimat..)
- Te elitarne jednostki w tawernie które możemy rekrutować są zbyt elitarne..
- Dziwna animacja ataku, gdy atakuje i miecz jest po prawej stronie, czasami miecz dziwnie kiwa się do tyłu głowy, raz na dół i raz w górę i nie wiem w jaką strone już uderzam.(Ale to tylko czasami)
- Troszeczkę małych bugów które nie przeszkadzają ale są wkurzające.. Np. zawsze na początku wszystkie frakcje mają wojnę z jakąś jedną losową, u mnie jest to akurat ta do której chce dołączyć i to właśnie jeden z dziesięciu powodów dlaczego założyłem własne państwo.
Sugestie:
- Piraci, Karawany Morskie no i obiecał nam akosmo te statki w portach... Porty są ale statków ni mo.
- Jakieś malutkie Easter Eggi np. w jakimś zamku szachownica a na niej figurki Króla harlausa i swadiańskiej kawalerii a po drugiej stronie np. Króla Yaroglka i jego poddanych.(Są easter eggi ale w grze spotkałem tylko jeden i to ten bardzo widoczny w tawernie czyt. list gończy. PS. ARTEFAKTY SIE NIE LICZĄ)
Pytania:
- Czy w tej modyfikacji można zostać marszałkiem?
- Są jakieś informacje o dalszych wersjach moda?
- Czy akosmo dalej żyje?(Czyt. dalej jest na tym forum i nie zapomniał o nim jak i o modzie?)