Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861878 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #1860 dnia: Stycznia 30, 2013, 18:48:43 »
    Może masz takie  bajer... tak zwany wallhack...

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1861 dnia: Stycznia 30, 2013, 18:50:36 »
    yyyy? nie uzywam żadnych cheatow, sciagalem tylko moda nic wiecej, nawet opcje oszukiwania mam wylaczone i nic nie działa.
    Proszę o sensowne wypowiedzi..

Dla sprostowania:
    Chcę sie przedostać z np Tihr do Suno. Jest to kawałek drogi i za pomocą CTRL+spacji chce "przyspieszyc" trochę podroż zeby była w tempie takim jak np odpoczywa się w zamku, jest się w niewoli. rozumiecie?
    I w trakcie tego przyspieszonego podrozowania mi tnie mapka. W takim powolnym chodzie z po mapie tak bez przyspieszenia jest wszystko ok ale to duzo czasu zajmuje

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #1862 dnia: Stycznia 30, 2013, 22:06:48 »
    Zacinanie na mapie świata to chyba norma jak w Floris'ie, mam to samo, chodź w innych modach tego nie ma. Jest to zapewne spowodowane słabszym sprzętem, oraz/i większą ilością poruszających się postaci [elementów].
    Broń palna jest u strażników zamkowych czy coś takiego. Osobiście zmodyfikowałem to i zamiast flint, mają kusze.
    Wspomniałem o assasinkach, a chodziło mi o pocałunki śmierci, po prostu podczas modyfikacji plików .brf ich stroje maja nazwę assasin [czy coś takiego] i tak je zapamiętałem. Mój błąd, przepraszam za zamieszanie.

@Zarazliwy:
    Próbowałeś aktualizacji lub instalacji nowszych lub starszych bibliotek Visual C++ 2005, 2008 i 2010 ?
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1863 dnia: Stycznia 30, 2013, 22:32:29 »
    teraz to wgl wyrzuca mnie z gry na modzie.
    cóż, trzeba na native grać najwyzej diplomancy tylko ściągne

Offline BodziuRat

• Użytkownik
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #1864 dnia: Stycznia 31, 2013, 08:27:29 »
    teraz to wgl wyrzuca mnie z gry na modzie.
    cóż, trzeba na native grać najwyzej diplomancy tylko ściągne

Heh, mnie też wywaliło wczoraj, na razie pierwszy raz i tak samo z wiadomością od Visual C++, że mb_warband.exe zostanie wyłączona bla, bla ,bla... Biorąc pod uwagę, że mam u siebie biblioteki c++ w trzech wersjach, oraz frameworka do ATI, jestem przekonany, że jest to wina samego moda. Stało to się po tym, jak gra zaczęła coraz bardziej spowalniać i klatkowac -problem znany z Floris'a gdzie trzeba jeszcze raz załadować grę.
    Zapewne "wodotryski"[czyt. modyfikacje] dodawane w zbyt dużej ilości, powodują błędy a raczej ich złe dopasowanie, gdyż w Anno Domini 1257 czy też w Prophesy of Pendor nie miałem problemów. Szkoda, bo ciekawie zaczęło mi się grać a w szczególności w bitwach z Swadianami i ich ciężką konnicą, mając przy sobie samurajów i szkieleciarzy ;)
    Dodam kilka szczegółów do poprawki, które zauważyłem. Otóż mroczni strzelcy są przypisani do łuczników, a potrafią jeździć na koniach, tak samo jak szefowe bandytek [jakoś tak się zwały], które galopują na jelonkach. Dziwne jest to, że losowo - podczas bitew- biegają z buta, albo pomykają na kopytniakach. Najprościej będzie podczas robienia finalnej wersji, usunąć z ekwipunku konie, jelenie itp. postaciom przypisanym do konkretnej grupy. No chyba, ze ktoś po prostu sam sobie przypisze nową grupę jako konni strzelcy. W sumie nie byłoby to głupie aby stworzyć od początku taką grupę uderzeniową w modzie, składającą się z lekkiej i szybkiej konnicy z strzelcami, do wywołania bitewki. Mogli by oni rozbijać szeregi łuczników i piechoty oraz siejąc zamęt wśród wrogiej kawalerii, dając nam czas na oflankowanie wroga.
    Morale oddziału zbyt szybko upada, mając u siebie 180 typa i jadąc prawie przez całą mapę z jednego końca do drugiego, to tracę z znakomitego do "żenującego". Zanim rozpocznę bitwę lub [nie daj Boże] budowę wieży oblężniczej, to spora część żołdaków bierze urlop na życzenie i moja taktyka... "psu na budę".
    Tak czy inaczej @Zarazliwy ma chyba rację i pozostanie grać w Diplomacy & OSP, bo ścinanie/klatkowanie podczas eksploracji mapy świata, jest nużące a z czasem nawet frustrujące.

Ps. Jeszcze jedna sprawa, otóż podczas bitwy czasami wciskam Esc aby na chwilę spauzować grę [ telefon, toaleta itp.], to po powrocie występują niezliczone czerwone napisy o treści - Debug error...- które uniemożliwiają widok.
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1865 dnia: Stycznia 31, 2013, 09:19:42 »
    zgadzam się z tym że morale oddziału za szybko spada

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #1866 dnia: Lutego 02, 2013, 07:35:29 »
    Mam pare pytań do moda Nowa Ojczyzna , grałem bardzo dużo w zwykłego Warbranda i znudziło mi się trochę , zainteresował mnie ten mod i mam pare pytań

1.Jaka wersja jest potrzebna do tego moda ? Mam 1.153 i czy muszę zmienić ? jak tak to jak ?
    2.Mod ma dużo bugów , często się je spotyka ?
    3.Linki mi nie działa do pobrania , proszę podajcie mi jakiś działający link do najnowszej wersji Nowa Ojczyzna
    4.Jak zainstalować tego moda ?

Przeczytałem wszystko o tym modzie i widzę że bardzo urozmaica grę i chciał bym w niego naprawdę pograć :)
    1 nie nie musisz zmieniać wersji  mody pod wersje 1.14..... działają na wersji 1.153
    2 mod nie ma dużo bugów
    3 sory nie mam  jak podaci ci inego linka
    4 to proste w folderze z grą jest folder moduły. wypakowujesz winrarem folder z modem do folderu moduły i koniec
    edit mają racje działają też na v1.154
    « Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2013, 17:39:00 wysłana przez MrAdrianPl »

Offline Vizimir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1867 dnia: Lutego 02, 2013, 10:17:49 »
    Ehh, mam 1.154, a nie 1.153, close enough...

Offline BodziuRat

• Użytkownik
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #1868 dnia: Lutego 02, 2013, 11:34:22 »
    Ehh, mam 1.154, a nie 1.153, close enough...

To sobie ściągnij wersję na 1.54, co za problem ?

Offline Vizimir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1869 dnia: Lutego 02, 2013, 11:53:00 »
    Tylko, że jest tylko na 1.153

Offline MasterChaosis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1870 dnia: Lutego 02, 2013, 12:00:54 »
    Z tego co widzę u siebie mody wydane na 1.143 wzwyż działają na 1.154, więc to czy masz wersje na 1.153 czy na 1.154 nie ma żadnego znaczenia.

Offline Vizimir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1871 dnia: Lutego 02, 2013, 12:39:46 »
    Cóż, rozpoczynając nową grę (moment, gdy idziesz ulicami miasta i atakuje cię bandyta) gra crash'uje i pojawia się powiadomienie o błędzie tekstur. Może rzeczywiście to nie wina wersji tylko czegoś innego?

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #1872 dnia: Lutego 02, 2013, 12:44:22 »
    Cóż, rozpoczynając nową grę (moment, gdy idziesz ulicami miasta i atakuje cię bandyta) gra crash'uje i pojawia się powiadomienie o błędzie tekstur. Może rzeczywiście to nie wina wersji tylko czegoś innego?
    Tak, to nie wina wersji. 1.153 i 1.154 niczym się nie różnią. Ten drugi to tylko mini patch, nic wielkiego. Mnie działa dobrze.
    Pobrałeś dobrą wersje moda? Jakbyś nie wiedział, 1.85
    Spróbuj zmniejszyć jakość tekstur ze 100% na np. 50% i zobacz co wtedy ;)
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Vizimir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1873 dnia: Lutego 02, 2013, 12:47:21 »
    Pobrałem 1.85, bez itemów z chomikuj. spróbuję ze zmniejszeniem jakości tekstur, chociaż mam niezbyt wysoko ;)

Edit : Aha, i "wczytać tekstury na żądanie" czy nie?
    Edit : Ok, pomogło, dzięki :)

Rany, naprawdę nie wiesz do czego służy opcja "Modyfikuj"? Posty scalone.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 04, 2013, 17:00:13 wysłana przez MECHANIK »

Offline oskaru1234

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1874 dnia: Lutego 02, 2013, 22:06:31 »
    Download NIE DZIAŁA! Możesz zreuploadować na inny serwis?