Mod świetny trzeba to przyznać. Najbardziej podoba mi się połączenie armii strzelców (do rekrutowania w Twierdzy Łowcy Głów w mieście) i 25 przywódców łowców niewolników. Po długiej walce ową armią udało mi się awansować 110+ (obecnie tyle mam) poborowych do Dragonów. Łowcy niewolników zwiększają limit więźniów i można polować na armie lordów.
Strategia walki tymi dwoma jednostkami jest następująca - ustawiamy wszystkich na jakąś górkę by mogli ostrzeliwać w spokoju armię wroga, karzemy zsiąść z koni, a dalej po prostu walczymy. Na taką armię nie ma mocnych, udało mi się rozwalić pełno lordów (potem opcja kanibalizm - wykluczamy wrogów z gry). Na miasta też się ci panowie przydają bo łatwo ich nie zabiją, są silni w walce wręcz i na dobicie wroga na wieży mogą ich zabić z karabinu. Rewelacja!
A co do Mrocznych Łowców... To też jest strategia armią jaką podałem. Od samego początku bitwy (za szybkie konie - nie zdążysz się w dogodnym miejscu ustawić) kazać zejść z koni i utrzymywać pozycję, a ty musisz mieć szybkiego konia i najlepiej wytrzymałego (polecam konik na sterydach jednak wymaga on aż 6 jazdy konnej) i niszczyć armię wroga strzelając do nich z łuku.
I mam takie pytanie do ludzi co grają w tego moda - kiedy można zakupić statek? Trzeba podbić miasto przy wodzie czy jak? Będę wdzięczny za odpowiedź.