Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 862256 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rafi126

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #1515 dnia: Listopada 07, 2012, 14:30:38 »
    nie mogę pobrać tego moda bo pokazuje się  Strona internetowa nie została znaleziona ale to po tym odliczaniu na stronie gamefront.com

Offline 6spiderman

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #1516 dnia: Listopada 07, 2012, 18:24:41 »
    Gdybys sie skupil to bys wiedzial ze mu chodzi po primo o cheat mod czy jakos tak (poszukaj w obozie)po drugie zeby sie pobawic . A co do frajdy to nie wiem czy lepiej jest przeklinac i tracic nerwy bo cie zabijaja czy bez nerwow sobie zaszalec.Ale nie ma sensu teraz tu debatowac czy lepiej czitowac czy sie bawic bez nich od tego o ile sie nie myle byl temat.

No właśnie szuakłem w obozie i nigdzie nie mogę znaleźć i w raportach i nie mam pomysłów gdzie to może być... Ach ta moja zapominalskość.

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1517 dnia: Listopada 08, 2012, 08:53:27 »
    No właśnie szuakłem w obozie i nigdzie nie mogę znaleźć i w raportach i nie mam pomysłów gdzie to może być... Ach ta moja zapominalskość.

jes w obozie ustawianie moda i tam na samym dole jest włącz oszustwa.Włączasz i gotowe

A ja jeszcze raz się zapytam kiedy gram w tego moda to po jakimś czasie wywala mnie na pulpit najczęściej kiedy chcę porozmawiać z lordem albo kiedy podchodzę do grupy bandytów proszę pomocy dzisiaj w ciągu 10min,wywaliło mnie 2 razy
    « Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2012, 13:40:50 wysłana przez mk1 »

Offline polaku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1518 dnia: Listopada 09, 2012, 15:31:09 »
    W przypadku występowania tego typu problemów wskazane jest włączenie w ustawieniach gry opcji "Wczytaj tekstury na żądanie" (zakładka "Grafika").
    Dzięki wielkie, pomogło i mogę się cieszyć grą :)

Offline Vince

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1519 dnia: Listopada 10, 2012, 11:08:27 »
    Nie chce nikogo niepokoić, ale nie działa mi link do najnowszego patcha. Czy ktoś może mi pomóc w tej sprawie, ponieważ bardzo chętnie bym sobie pograł w tego moda ponownie. Może uaktualnienie tego linku czy coś? albo wgranie od siebie patcha? Bardzo bym prosił. Pozdrawiam ;)

Offline tomek91000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1520 dnia: Listopada 10, 2012, 11:23:44 »
    Nie chce nikogo niepokoić, ale nie działa mi link do najnowszego patcha. Czy ktoś może mi pomóc w tej sprawie, ponieważ bardzo chętnie bym sobie pograł w tego moda ponownie. Może uaktualnienie tego linku czy coś? albo wgranie od siebie patcha? Bardzo bym prosił. Pozdrawiam ;)

Mi wszystkie linki działają poprawnie .
    Ale w razie czego wklejam tutaj Ci link z najnowszym patchem
    http://www.gamefront.com/files/22108098/Nowa+Ojczyzna+1.85.exe

Uploaded with ImageShack.us

Offline polaku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1521 dnia: Listopada 11, 2012, 11:04:43 »
    Mod świetny trzeba to przyznać. Najbardziej podoba mi się połączenie armii strzelców (do rekrutowania w Twierdzy Łowcy Głów w mieście) i 25 przywódców łowców niewolników. Po długiej walce ową armią udało mi się awansować 110+ (obecnie tyle mam) poborowych do Dragonów. Łowcy niewolników zwiększają limit więźniów i można polować na armie lordów.

Strategia walki tymi dwoma jednostkami jest następująca - ustawiamy wszystkich na jakąś górkę by mogli ostrzeliwać w spokoju armię wroga, karzemy zsiąść z koni, a dalej po prostu walczymy. Na taką armię nie ma mocnych, udało mi się rozwalić pełno lordów (potem opcja kanibalizm - wykluczamy wrogów z gry). Na miasta też się ci panowie przydają bo łatwo ich nie zabiją, są silni w walce wręcz i na dobicie wroga na wieży mogą ich zabić z karabinu. Rewelacja!

A co do Mrocznych Łowców... To też jest strategia armią jaką podałem. Od samego początku bitwy (za szybkie konie - nie zdążysz się w dogodnym miejscu ustawić) kazać zejść z koni i utrzymywać pozycję, a ty musisz mieć szybkiego konia i najlepiej wytrzymałego (polecam konik na sterydach jednak wymaga on aż 6 jazdy konnej) i niszczyć armię wroga strzelając do nich z łuku.

I mam takie pytanie do ludzi co grają w tego moda - kiedy można zakupić statek? Trzeba podbić miasto przy wodzie czy jak? Będę wdzięczny za odpowiedź.

Offline MasterChaosis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1522 dnia: Listopada 11, 2012, 11:32:08 »
    Nie można zakupić statku, Akosmo mówił że raczej wgl. nie będzie statków i bitw morskich, obecne są tylko statki handlowe które działają na zasadzie karawan, tyle że wodnych (same wypływają z miast położonych nad morzem i podróżują handlować do innych takich miast). Co do kanibalizmu - zjedzenie lorda wyklucza go z gry tylko na jakiś czas - potem i tak się odradza ;)

Offline kubsztal123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1523 dnia: Listopada 11, 2012, 15:37:59 »
    " http://www.gamefront.com/files/22108098/Nowa+Ojczyzna+1.85.exe " ten link mi nie działa... wstawcie to na inny hosting albo coś. Gdy chcę ściągnać - klikam "Download" i zamiast pliku 300mb pokazuje sie 1kb strona internetowa z kodem 403 ... Prosze o pomoc :)

Na dodatek wszystko co chce ściągać z gamefront pokazuje mi się w pliku html a strona nie działa xddd... prosze o uploadowanie tego pliku na inny hosting :) Z góry dzięki :)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 11, 2012, 15:51:15 wysłana przez kubsztal123 »

Offline Abdullah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1524 dnia: Listopada 11, 2012, 16:13:58 »
    Z jakiej przegladarki sciagasz ?

Offline kubsztal123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1525 dnia: Listopada 11, 2012, 16:15:43 »
    próbowalem mozillą (odrazu pokazywalo ze nie znaleziono strony) i operą.

Offline Abdullah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1526 dnia: Listopada 11, 2012, 16:18:52 »
    Ja sciagam z Google Chrome i wszystko spoko ;d polecam ogolnie najlepsza wdlg mnie .
    *sciagalem.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 11, 2012, 16:46:43 wysłana przez PageUp »

Offline kubsztal123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1527 dnia: Listopada 11, 2012, 16:21:10 »
    na chromie też nie działa ;x

http://scr.hu/0thm/4mguh

Offline Abdullah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1528 dnia: Listopada 11, 2012, 16:45:47 »
    No to cos czuje ze zostalo usuniete.

Offline kubsztal123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1529 dnia: Listopada 11, 2012, 16:56:58 »
    w tym, że żaden plik zamieszczony na Gamefront.pl mi nie działa... nie wiem o co chodzi...