Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 862248 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YeYe

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #1410 dnia: Września 24, 2012, 16:36:33 »
    @Markoz
    Kulturę zmienia się u ministra :)

@Akosmo
    Ad 2
    W jakim kraju? Jeszcze ani razu takiej nie spotkałem, a może to bandyci? :)

PS:Fajnie wymyśliliście z tymi głosami z twierdzy :D
    « Ostatnia zmiana: Września 24, 2012, 16:48:29 wysłana przez YeYe »

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #1411 dnia: Września 24, 2012, 16:52:39 »
    Widzisz YeYe ja nie jestem za jednostkami z bronią palną, ale ludzie mnie męczyli na pw i uległem. Ale zrobiłem to tak by ci którzy też nie przepadają za bronią palną nie mieli z nią do czynienia. Więc takich wojaków możesz nająć tylko jako najemników i napiszę ci byś ich nie szukał w tawernach bo tam ich nie znajdziesz. Podpowiem ci że musisz znaleźć pana o imieniu Pistoletus.

Offline YeYe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1412 dnia: Września 24, 2012, 17:05:57 »
    Szczerze to mi to wisi czy będą takie jednostki, ale jeśli już wprowadzacie broń palną to jednostki też powinny być, dobrym rozwiązaniem było by przy rozpoczynaniu gry wybrać sobie czy się chce broń palną czy nie, tylko nie wiem czy dali byście radę tak zrobić.

Błędy:
    -Jak jest już broń palna to powinniście dodać sprawność w statystykach postaci od takich broni. (Nie jestem pewien czy to jest błąd)
    -Jak się na początku gry wybiera gdzie się zaczyna to pisze tam:"...wsiadasz do AUTOBUSU który zmierza do Księstwa Polmarskiego", czy jakoś tak. (Tutaj również nie jestem pewien czy to jest błąd ale AUTOBUSEM? Bez przesady :D)

PS:Tego "Pana" nigdy nie znajdę, za dużo jest miast, zamków i wiosek :)

Offline xdax1

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1413 dnia: Września 24, 2012, 17:37:33 »
    @Up
    Tego pana znajdziesz w(dla osób które nie chcą wiedzieć spoiler):
    (click to show/hide)

-Sprawność palna jest tylko trzeba ją "włączyć"(jeśli się nie mylę)

Jeszcze jedno co do broni palnej. Jeśli ci zależy by gracz też rozwijał tą umiejętność a nie możesz się tego doczekać to wejdź do folderu moda, otwórz plik module.ini i znajdź "display_wp_firearms = 0" i zmień 0 na 1.

Prawdopodobnie będzie trzeba grać od nowa(nie sprawdzone).

-A tym autobusem to raczej nie błąd,po prostu zrobiono tak żeby było "śmieszne"(cały mod jest taki "zabawny")

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1414 dnia: Września 24, 2012, 18:38:32 »
    -Jak się na początku gry wybiera gdzie się zaczyna to pisze tam:"...wsiadasz do AUTOBUSU który zmierza do Księstwa Polmarskiego", czy jakoś tak. (Tutaj również nie jestem pewien czy to jest błąd ale AUTOBUSEM? Bez przesady :D)
    Przesadą to byłby samolot, ale masz trochę racji i w finalnej wersji zmienię autobus na tramwaj.

Offline Markoz.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1415 dnia: Września 24, 2012, 18:52:17 »
    A , mnie boli że nie mogę sobie "zesłowianizowiać" wiosek :(
    Cała Calldaria pod rządem słowiańskiego króla - Damianusa "Małego"

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #1416 dnia: Września 24, 2012, 19:19:47 »
    szkoda że mod jest zrobiony dla jaj, to tak jakby w mass effect zamiast latać statkiem kosmicznym to jakimś samolotem z 1 WŚ dziwne to do poziomu max.

czy jest możliwe do wprowadzenia

1.Opcja ,,zwerbuj siłą wieśniaków i daj im słowiańskie uzbrojenie" czy coś w tym stylu
    2.Opcja która kosztuje powiedzmy od 1000 do 5000 szt złota która pozwala zakupić wszystkich możliwych wieśniaków z wybranej frakcji nawet jeśli normalnie nie ma nikogo to po wybraniu tej opcji ma się np 99 wieśniaków na 100 ludzi (+1 to gracz)
    3.Po prostu mi się to marzy!!! wyobraź sobie że jest początek gry ma się armie 20 osób i... oblęża się wioske po udanym oblężeniu wioske jest gracza i dostaje sie denarki co tydzień ;] bandyci mogą okupować wiochy to czemu nie może gracz?
    Veagirskie strzały nie dadzą rady mnie zatrzymać

Offline RothusPL

• Użytkownik
    • Za Mateczkę Ukrainę! :)
    « Odpowiedź #1417 dnia: Września 24, 2012, 19:24:26 »
    Nie jestem pewien czy ten temat został już poruszony, ale Akosmo do NO mógłby dodać/zrobić moda, który by ulepszał oblężenia. Coś typu gier strategicznych. Na przykład przed oblężeniem z "lotu ptaka" w wybranych miejscach możesz postawić wybranych żołnierzy. Myślę, że byłoby to bardzo przydatne oraz dzięki temu gra byłaby bardziej realistyczna :)
    Za Mateczkę Ukrainę! :)

Offline YeYe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1418 dnia: Września 24, 2012, 19:27:14 »
    @xdax1

Dzięki, a to nie, nie chce nawet tego sprawdzać :D
    Mnie to jakoś nie śmieszy, raczej DLA MNIE psuje cały klimat gry. A Bohater Vania przebiła wszystko :/ Pokłóciła się o EURO -.- Masakra, nie chce nikogo obrażać ale dla mnie to jest bardziej żałosne niż "śmieszne"...

@Markoz
    Wszystkie wioski są tak jak by zesłowianizowane, bo wszędzie możesz ich robić :D

@bezlitosny

W końcu ktoś mnie rozumie :)

Ad.3

Całkiem fajny pomysł ale NPC by ciągle podbijał wioski, i jak by to wyglądało, garnizon w wiosce?

@RothusPL

Moim zdaniem fajnie by było gdyby dało się walić z katapulty w mury a potem postawić drabiny lub podjechać wieżą oblężniczą :)

EDIT:
    Literówka :D

Offline Markoz.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1419 dnia: Września 24, 2012, 20:51:28 »
    @UP - Oczywiście "Katapulta" Na papierze :D
    Poza ,tym według mnie cieszmy się tym czym jest ponieważ Akosmo mógłby mieć tego moda w d*pie i byśmy nawet teraz w pre-alphe nie pograli :D
    A ,ja chce je całkowicie zesłowianizować :(

Offline RothusPL

• Użytkownik
    • Za Mateczkę Ukrainę! :)
    « Odpowiedź #1420 dnia: Września 24, 2012, 22:34:09 »
    YeYe, głównie chodzi mi o to aby można było wybierać jednostki, które chcę aby uczestniczyły w oblężeniu. Na przykład, jak oblegają mnie Veagirowie, rozpoczynają szturm, a ja do obrony mam pomieszane jednostki, takie jak np. swadiański bojówkarz, a obok niego ciężki rycerz. Myślę również że z tym rozstawianiem jednostek z "lotu ptaka" to też nie taki głupi pomysł, bo często łucznicy/kusznicy stają w tych miejscach z których nie mogą strzelać.
    Jednakże wiem, że w sumie Akosomo mógł mieć to wszystko w d*pie, ale ja tylko daję pomysł. Jeżeli nie będzie mu się chciało tego zrobić to OK, ja tego nie wymagam. Ja po prostu daję pomysł który bardzo ułatwił by grę.
    Za Mateczkę Ukrainę! :)

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1421 dnia: Września 25, 2012, 03:43:08 »
    Mnie to jakoś nie śmieszy, raczej DLA MNIE psuje cały klimat gry. A Bohater Vania przebiła wszystko :/ Pokłóciła się o EURO -.- Masakra, nie chce nikogo obrażać ale dla mnie to jest bardziej żałosne niż "śmieszne"...
    NO nigdy nie był modem robionym do końca poważnie, dla mnie to tylko gra. Przecież ja nikogo nie zmuszam do grania w moda. Jest tyle innych dobrych (poważnych) modów w które można grać, wystarczy tego wywalić i zainstalować innego i po kłopocie. Już tak jest że jednemu podoba się to a innemu tamto. A Vańka miał rację (niestety)

Cytat: RothusPL
    Nie jestem pewien czy ten temat został już poruszony, ale Akosmo do NO mógłby dodać/zrobić moda, który by ulepszał oblężenia. Coś typu gier strategicznych. Na przykład przed oblężeniem z "lotu ptaka" w wybranych miejscach możesz postawić wybranych żołnierzy. Myślę, że byłoby to bardzo przydatne oraz dzięki temu gra byłaby bardziej realistyczna :)
    Niestety nie planuje czegoś takiego, oblegania i przejmowania wiosek też nie. Jakby coś takiego było to wszyscy by tylko wojowali w wioskach o dochody z nich a tak naprawdę to nikt by ich nie otrzymywał (ciągle by zmieniały właścicieli)

Offline YeYe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1422 dnia: Września 25, 2012, 07:30:43 »
    @UP

Ten mod mi się bardzo podoba tylko w/w przezemnie rzeczy moim zdaniem są do d*upy.

Offline MasterChaosis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1423 dnia: Września 25, 2012, 10:01:02 »
    YeYe spójrz na Nową Ojczyznę, potem na Nativa, potem znów na Nową Ojczyznę, to powinno wystarczyć żebyś przestał powtarzać że coś w tym modzie jest "do d*upy" ;-)

Offline YeYe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1424 dnia: Września 25, 2012, 13:49:19 »
    @UP

Ta, ten mod jest nieporównywalnie lepszy, ale by był zaje****** gdyby, sam wiesz o co mi chodzi :)