Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 862407 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sabatonsky

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #1350 dnia: Września 08, 2012, 11:27:28 »
    witam.mam pytanko: czy jest możliwość aby ten mod wyszedł pod podstawke M&B?

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1351 dnia: Września 08, 2012, 12:43:06 »

Offline Markoz.

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1352 dnia: Września 08, 2012, 15:24:01 »
    Co sądzicie o organizowaniu dożynek w wiosce ?
    Według mnie zbyt prosto podbić relacje z wioska m.in do stanu lojalny gdzie spokojnie można wyciągać 50  rekrutów na dzień.

Offline kapi5

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1353 dnia: Września 08, 2012, 19:07:08 »
    Najlepszy miecz to Mistyczny Miecz ma 66 obrażeń ciętych  nie wiem gdzie go znaleźć jednak jest w jakimś mieście bo znalazłem go kiedyś tam.
    Wygrana to początek krwawej bitwy.

Offline ThePlayBackPL

• Użytkownik
    • Komentarze sztuką manipulacji, niektóre dominacji.
    « Odpowiedź #1354 dnia: Września 09, 2012, 20:46:39 »
    Najlepszy miecz to Mistyczny Miecz ma 66 obrażeń ciętych  nie wiem gdzie go znaleźć jednak jest w jakimś mieście bo znalazłem go kiedyś tam.

Ja go kupiłem u handlarza. :)

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #1355 dnia: Września 10, 2012, 13:47:03 »
    a ja mam z nim problem że czasami jak go wyjmuje lub nim walczę to mnie wywala z gry oczywiście nie wiem czy nadal tak mam bo robiło mi to na poprzedniej wersji
    Follow the damn train CJ

Offline Grogo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1356 dnia: Września 10, 2012, 16:41:57 »
    Nie wiem czy ktoś pisał/gdzieś jest rozwiązanie to napiszę.
    Dziś spotkał mnie dziwny bug. Mam własne państwo, jeden lord walczył z przeciwnikiem. Nie miał szans to dołączyłem, dałem żeby dołączyli do walki beze mnie. Wygrałem ją ale co dziwne to po tej walce spadły mi relacje z moim państwem ze 100 na 73. No myślałem że jakiś mały błąd i to olałem. Po chwili znów dołączyłem już do istniejącej walki mojego lorda, walczyłem jedną rundę normalnie a resztę dałem żeby znów beze mnie. Oczywiście wygrana, mój lord mi dziękuję za pomoc a relacje z państwem (według komunikatu) spadły mi z 73 na... -193. No nie wiem czemu tak się robi (dodam że z lordem nie spadły relacje, a w raportach tam gdzie jest ta tabelka relacji wszystkich królestw to pisze że mam relacje z moim państwem na -100). Teraz boję się grać żeby się nie zbuntowali przeciw mnie czy cóś.

Offline MasterChaosis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1357 dnia: Września 11, 2012, 00:53:58 »
    Miałem dzisiaj podobny błąd, pomagam sarranidzkiemu lordowi walczyć z rhodokiem (relacja z sarranidami 88), wygrywam i nagle relacja z sarranidami spada do UWAGA -478 . Poza tym miałem dość śmieszny bład gdy walczyłem z Vaegirami i udało mi sie zwerbować ich lorda, w tym samym momencie wyskoczył mi napis że z braku morale odeszło kilka vaegirskich jednostek, mówie ok, normalka, ale obok lorda pojawiła sie grupa dezerterów której dowodził... klon tego lorda ! mało tego miał wszystkie jego jednostki + moje które zdezerterowały i po pokonaniu złego brata-bliźniaka straciłem relacje z tym lordem, na szczęście tylko o 1 ;-)

Offline Assono

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1358 dnia: Września 11, 2012, 19:09:24 »
    Co sądzicie o organizowaniu dożynek w wiosce ?
    Według mnie zbyt prosto podbić relacje z wioska m.in do stanu lojalny gdzie spokojnie można wyciągać 50  rekrutów na dzień.
    masz racje to trochę OP gdy miałem relacje z wioską 99 to 104 rekrutów mogłem wziąść(LOL!)

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #1359 dnia: Września 11, 2012, 20:09:52 »
    dzięki za podsunięcie pomysłu pod werbowanie rekrutów ;]  NIGDY o tym nie wiedziałem ;/ szkoda że zawsze werbuje siłą to teraz będę musiał wymienić się lennem z innym lordem bo mnie dźgają już patykami :d kochają mnie i wiem o tym...

gram bez kodów więc to mi bardzo pomoże

ps: u jakiego handlarza można dostać ten mistyczny miecz? i czy to broń jedno ręczna czy dwu?
    Veagirskie strzały nie dadzą rady mnie zatrzymać

Offline MasterChaosis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1360 dnia: Września 11, 2012, 21:42:49 »
    A ja nie mam nic przeciwko systemowi dożynek, gdy mam relacje na minusie z wioską mogę w ten sposób dość łatwo wyjść na neutralne :-)

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #1361 dnia: Września 11, 2012, 22:37:35 »
    cholera mam dość... a nie chce tematu zakładać proszę pomóżcie mi

mój problem jest taki że

1.Biore rekrutów z wiosek (do 100)
    2.potem atakuje bandytów ( by lvl-owali)
    3....a potem ZAWSZE mnie milion razy ktoś silniejszy odemnie dorwie zazwyczaj mroczni którzy powinni od razu dostać karabin maszynowy moim zdaniem

jak to gówno wyłączyć? da się ich skasować albo weedytować ich staty bo to naprawdę jest chore ;|

jak nie ( nie zdziwię się ) to jak ich niszczyć? ich konie są nieśmiertelne gram bez kodów więc jest ciężko.

Offline MasterChaosis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1362 dnia: Września 11, 2012, 23:28:42 »
    Jedynie uciekać, a przy 100 rekrutach to nie za dobry pomysł ze względu na szybkość, a jak już walczysz polecam broń dystansową (łuki, bo szybko strzelają) bo koni bić sie nie opłaca, nie są nieśmiertelne ale za dużo PŻ mają a tak to jakoś powinieneś tych najwredniejszych (rycerzy) powystrzelać ale i tak stracisz mnóstwo ludzi, oprócz obniżenia na początku gry poziomu trudności w menu i zwiększania go dopiero gdy jesteś w stanie kogoś pokonać, nie mam lepszego pomysłu

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1363 dnia: Września 11, 2012, 23:58:24 »
    Zmień staty?

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #1364 dnia: Września 12, 2012, 06:10:50 »
    ehh no nic spróbuje się pobawić łukiem albo skoro są tacy mocni... to nazbieram na pistolet i na armie ludzi z pistoletami ;/ trochę to dziwne no ale trudno mod jest moim ulubionym modem i ma takie wady lekko cyber-punkowe