Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861512 razy)

Opis tematu:

Offline MasterChaosis

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #1365 dnia: Września 12, 2012, 11:46:02 »
    w tej wersji moda nie ma co ładować kasy w pistolety bo nie można zwiększać umiejętności posługiwania się nimi (umiejętność : broń palna została usunięta, i pewnie będzie przywrócona dopiero w wersji 2.0), więc zwiększać ją można tylko poprzez celne strzały z tego rodzaju broni, co jest bardzo czasochłonne. Z tego co zauważyłem najemnicy Pistoleusa mają takie same umiejętności jak wcześniej chociaż tego nie widać, więc śmiało możesz ich kupować, ale dla siebie lepiej załatw jakiś dobry łuk ;-)

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #1366 dnia: Września 12, 2012, 12:05:04 »
    dzięki za rady ;] przejąłem zamek coś na d derchius czy coś od swadii grając moją ulubioną frakcją nordami ;] wcześniej zabiłem mrocznych na dokładkę z łuku

reasumując: aby zabić te półśmiertelne istoty :P bo to nie ludzie trzeba mieć zręczność na 15 i siłe naciągu na 5 oraz jakiś łuk z 31dmg strzelenie z siodła mam na 0 i dałem rade

a tych bez koni polecam 2-ręcznym mieczem zabić za pomocą konia ja ich zabijam na hita tylko miałem problem z konnicą tak jak napisałem na poprzedniej stronie te konie są nieśmiertelne
    Veagirskie strzały nie dadzą rady mnie zatrzymać

Offline mumin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1367 dnia: Września 12, 2012, 16:39:02 »
    umiejetność strzelania z broni palnej jest...wystarczy zajrzeć do folderu moda,tam jest podany sposób na odblokowanie ja mam już 300+,a konie nie są nieśmiertelne kopia+rumak i obrażenia 475...tego nie przeżywają nawet ci mroczni rycerze hihihi.
    ja mam natomiast problem z relacjami...załozyłem własne królestwo i  mam spadek relacji z królestwem jak pomoge swoim,miałem konflikt między wasalami opowiedziałem się za jednym i tu dobrze mi sie poprawiły i pogorszyły ale lord z którym mi się pogorszyły w czasie rozmowy użył wyrażenia"każdy pies ma swój dzień"więc posądziłem go o zdrade i wywaliłem i....polepszyły mi się z nim relacje a pogorszyły z jego adwersarzem to chyba bug ,poza tym jak moi wasale poniosą klęskę to też spadają mi z nimi relacje...
    poza tym mam sugestie,czy dałoby rade zrobić tak żeby w raporcie bankowym była podana ilość kasy na koncie i pojawiały się tylko te miasta w których kupujemy ziemię bo reszte i tak można sprawdzić na miejscu.

Offline MasterChaosis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1368 dnia: Września 12, 2012, 18:15:33 »
    Co do spadania relacji po klęsce wasala - tu nic sie nie zmieniło od Nativa, więc mod nie ma nic do tego

PS. gdzie jest ten sposób na odblokowanie umiejętności broni palnej ? ( z moją umiejętnością "-10 do szukania czegokolwiek" nie mogę znaleść ) ;-)

Offline mumin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1369 dnia: Września 12, 2012, 20:10:24 »
    w folderze moda jest folder "dodatki" a w nim plik" infa wersji "nie pamietam w którym(bodajże 1.75) ale tam jest opisane jak odblokować.
    a z relacjami z państwem  rozkminiłem...spadają jak pomagam lordowi który mnie nie lubi a wzrastają z pozytywnie nastawionymi do mnie.

Offline xdax1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1370 dnia: Września 12, 2012, 21:16:46 »
    Aby odblokować tą broń palną:
    PS. Jeszcze jedno co do broni palnej. Jeśli ci zależy by gracz też rozwijał tą umiejętność a nie możesz się tego doczekać to wejdź do folderu moda, otwórz plik module.ini i znajdź "display_wp_firearms = 0" i zmień 0 na 1.

Znajduję się to w  info_1166.txt

Offline MasterChaosis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1371 dnia: Września 12, 2012, 22:35:26 »
    Wielkie dzięki ! :-)

Offline radzio121

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1372 dnia: Września 13, 2012, 09:48:07 »
    mam do was pytanie wgrałem najnowszą wersje nowej ojczyzny gra się bardzo fajnie ale mam problem wybrałem sobie państwo to które zostało dodane Polmorskie chyba i mam problem taki iż nie mam odkrytej całej mapy to znaczy na mapie nie mam wszystkich miast i wiosek tylko te  obok których przejeżdzałem można coś na to poradzić

Offline MasterChaosis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1373 dnia: Września 13, 2012, 10:07:14 »
    Musisz zacząć gre od nowa zaznaczając "nie, nie chce mgły wojny" bo musiałeś zaznaczyć "tak"

Offline ThePlayBackPL

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Komentarze sztuką manipulacji, niektóre dominacji.
    « Odpowiedź #1374 dnia: Września 13, 2012, 15:08:35 »
    mam do was pytanie wgrałem najnowszą wersje nowej ojczyzny gra się bardzo fajnie ale mam problem wybrałem sobie państwo to które zostało dodane Polmorskie chyba i mam problem taki iż nie mam odkrytej całej mapy to znaczy na mapie nie mam wszystkich miast i wiosek tylko te  obok których przejeżdzałem można coś na to poradzić

Rozpoczynałeś od nowa gre? Czy wczytywałeś zapisek stary? Jeżeli wczytywałeś stary, to zrób nową gre i na samym początku naciśnij, że nie chcesz mgły wojny.

Offline errold12

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #1375 dnia: Września 13, 2012, 20:25:42 »
    Więcej broni xD tak i więcej państw i więcej wszystkiego.
    Kiedy nowy update ?

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1376 dnia: Września 13, 2012, 21:22:22 »
    Jak aksomo przyjedzie.

Offline Tomaszos232

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #1377 dnia: Września 15, 2012, 10:54:56 »
    Wielkie brawa dla teamu!

Pobrane :D

Offline Sir Radzioz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1378 dnia: Września 15, 2012, 16:32:32 »
    Porozmawiaj z którymś z ministrów powinna być opcja "Chce wysłać emisariusza".
    Rozmawiałem z ministrami i nie mam takiej opcji :( . Jest to dziwne bo w innych modach zawsze była taka opcja.

Offline Strix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Araneus
    « Odpowiedź #1379 dnia: Września 15, 2012, 22:15:01 »
    Porozmawiaj z towarzyszem , gdzieś miał taką opcję dialogową.