Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 862209 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Axer

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #1335 dnia: Września 02, 2012, 23:56:24 »
    nie no z tym dzieckiem to przesada ;d i co bys z nim zrobil chyba sprzedał za 300 denarków ;D ja sam to zauważyłem ze Khergici strasznie urośli w siłe ;p kiedys to to byly jakies plebsy a teraz?? berdysze, topory, ciężka kawaleria, no no, ja kiedys ich do 0 rozwalałem a teraz bez strat sie nie obejdzie :P nie wiem jak wy ale ja bylbym za przywróceniem ich mobilnosci aby byli oni emm "słabsi" to znaczy zamiast c.kawalerii zrobic ich na lekką?? co wy na to :P?

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1336 dnia: Września 03, 2012, 00:12:41 »
    Nieee jak są dobrzy niech będą a ze sprzedażą dziecka to śmieszy pomysł :D Fajnie by było gdyby taka opcja była.

Nie no "dżołk"

Offline SirTommorow

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1337 dnia: Września 03, 2012, 11:02:31 »
    ja bym proponowal odebranie rhodokom i nordom jezdzcow albo przynajmniej znaczne ich oslabienie tak zeby nadal bazowali na piechocie. Jezdzcy u nordow dorownuja swadianskim zbrojnym albo nawet rycerzom a tak chyba byc nie powinno.A co do przybocznych to bylo by fajnie gdyby u nordow i rhodokow byli bez koni zeby to byli np u nordow berseker co lazi z jakims toporem dwurecznym i rzuca toporami ma tarcze huskarla i jakis dobry miecz jednoreczny. A co do rhodokow to przyboczny powinien miec pawez kusze i miecz 1,5 reczny

Offline Sir Radzioz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1338 dnia: Września 03, 2012, 11:33:25 »
    Witam
    Ja mam mały problem chciałem wysłać pakt o nie agresji do Nordów ale nigdzie nie mam tego dialogu , że chce wysłać "posła" do nich z tą propozycją.
    Prosze o odpowiedź bo to troche dziwne.

Offline tomek91000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1339 dnia: Września 03, 2012, 15:21:14 »
    Witam
    Ja mam mały problem chciałem wysłać pakt o nie agresji do Nordów ale nigdzie nie mam tego dialogu , że chce wysłać "posła" do nich z tą propozycją.
    Prosze o odpowiedź bo to troche dziwne.

A czy wcześniej zawierałeś jakieś pakty z tym państwem ?

Uploaded with ImageShack.us

Offline Kalev

• Użytkownik
    • Jestem mieczem w ciemności, strażnikiem na murach.
    « Odpowiedź #1340 dnia: Września 03, 2012, 15:22:27 »
    Pomysł ,z zbroją lepszą niż set zjednoczenia - Cienki ,ponieważ już z set'em na 70 % ,stajemy się praktycznie jednosobową armią ,która może wykosić 300 :l
    Syn/Córka - Niewykonywalne/Brak modelu dziecka ,chyba że dziecko istniałoby przez jakiś czas "na papierze".
    Broń za 3mln denarów - Myślisz że komuś by się chciało zbierać takowe sumy ? Już na sam żołd leci sporo pieniędzy...Poza ,tym ten pomysł ,zaliczałby się pod legendarną/wyjebistą/megakoksiarską broń a tego nie chcemy ,bo to zbędne ułatwienia.
    Wyspa/Frakcja - Nie wiem ,co twoje wojstewko zrobiłoby z 80 osobową armią/300 hp +.
    Ogólnie ,pomysły średnie.

Za chwile zechcecie mnie spalić na stosie.

Nie gram na trybie realistycznym, grając w Blackjacka w tawernach dorobiłem się Miliardów.
    Nadchodzi noc i zaczyna się moja warta. Zakończy ja tylko śmierć.

Znany także jako Zeremir

Offline Sir Radzioz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1341 dnia: Września 03, 2012, 19:05:45 »
    A czy wcześniej zawierałeś jakieś pakty z tym państwem ?
    Właśnie z nikim żadnych paktów nie zawierałem.

Offline Assono

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1342 dnia: Września 03, 2012, 19:58:31 »
    może nie masz żadnych towarzyszy nie wiem sprawdź a może poprostu władca nordów został pojmany
    u mnie gdy został porwany to też tak było(ale nie on tylko król harlus)

Offline Axer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1343 dnia: Września 03, 2012, 23:47:42 »
    aa i jeszcze jedno, czy dało by się tak zrobic, ze: powiedzmy ze patatajamy sobie i walczymy w terenie, a tutaj przychodzi nam bronic miasta/zamku gdy juz do niego wejdziemy nie mamy szans zmienic broni np z broni uzywanej w walce w terenie tj lancy na kusze przydatną przy obronie, jesli sobie broni nie zmienimy przed wejsciem do zamku to potem juz mamy bron mniej przydatną, mysle ze zapytanie o zmiane eq przed walką o zamek nie bylo by trudne a napewno przydatne :)))))

Offline tomek91000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1344 dnia: Września 04, 2012, 17:34:59 »

Wcześniej musisz związać traktat handlowy , potem pakt o nieagresji później jest sojusz

Uploaded with ImageShack.us

Offline ThePlayBackPL

• Użytkownik
    • Komentarze sztuką manipulacji, niektóre dominacji.
    « Odpowiedź #1345 dnia: Września 04, 2012, 19:34:45 »
    aa i jeszcze jedno, czy dało by się tak zrobic, ze: powiedzmy ze patatajamy sobie i walczymy w terenie, a tutaj przychodzi nam bronic miasta/zamku gdy juz do niego wejdziemy nie mamy szans zmienic broni np z broni uzywanej w walce w terenie tj lancy na kusze przydatną przy obronie, jesli sobie broni nie zmienimy przed wejsciem do zamku to potem juz mamy bron mniej przydatną, mysle ze zapytanie o zmiane eq przed walką o zamek nie bylo by trudne a napewno przydatne :)))))

Też mnie zawsze to denerwowało, mam inne eq do szarży czy też do oblężen, a przed oblężeniem często zapominam zmienić eq, taka opcja byłaby bardzo przydatna. Takie coś na pewno nie jest trudno zrobić (chodź w modingu jestem zielony) ale nie jednej osobie, by się to przydało. Nie mogę się doczekać już nowego patcha :)
    « Ostatnia zmiana: Września 04, 2012, 20:46:14 wysłana przez ThePlayBackPL »

Offline SirTommorow

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1346 dnia: Września 04, 2012, 20:57:13 »
    no to troche sobie poczekasz :)prace nad modem zawieszone na ok 3 miechy ;o :(:(
    Ale co tam nalezu mu sie odpoczynek

Offline Sir Radzioz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1347 dnia: Września 06, 2012, 15:58:36 »
    może nie masz żadnych towarzyszy nie wiem sprawdź a może poprostu władca nordów został pojmany
    u mnie gdy został porwany to też tak było(ale nie on tylko król harlus)
    Mam w oddziale 4 towarzyszy władca jest na wolności .
    I nie mam u nikogo dialogu związanego z wysłaniem go do innego władcy.

Offline kapi5

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1348 dnia: Września 07, 2012, 21:56:55 »
    Mam w oddziale 4 towarzyszy władca jest na wolności .
    I nie mam u nikogo dialogu związanego z wysłaniem go do innego władcy.
    Porozmawiaj z którymś z ministrów powinna być opcja "Chce wysłać emisariusza".
    Wygrana to początek krwawej bitwy.

Offline Markoz.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1349 dnia: Września 08, 2012, 11:00:25 »
    Mam ,pytanie.
    Jest ,jakiś dobry miecz półtoraręczny ?
    Ostatecznie ,dwuręczny ?
    Bo ,mam 27 lvl i chwilowo posługuję się początkowym dwuręcznym mieczem krzyżaka ,mimo iż jest dobry jest dosyć ciężko :D
    Poza ,tym jest jakaś broń obuchowa która ma obr.30/35 ? Bo ,o ile nieźle mi idzie ogłuszanie [tu wstaw nazwę bo nie pamiętam.] to ,jednostki elitarne "pałuje" się już ciężej.