Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 862495 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #1320 dnia: Sierpnia 30, 2012, 20:55:41 »
    Wpadłem na ciekawy pomysł(chyba)
    Gdy zaczynamy grę możemy zrobić kilka misji dla kupca, więc pomyślałem, ze po wypełnieniu tych misji ów kupiec mógłby oddać nam swój dom za pomoc w uwolnieniu brata, a my moglibyśmy w nim odpoczywać bez płacenia pieniędzy;D i ogólnie mieszkać i przechowywać różne przedmioty w skrzyni o nieograniczonej pojemności;D

Jak myślisz o wielki Akosmo????
    (mamy nową religię AkosmoNowoojczyźnianizm;))

Hmmmm ... za dużo Skyrim-a. Serio , pomysł cienki. Może jeszcze da nam nie ograniczoną ilość slotów , weźmiemy Kopię , 25 paczek strzał , miecz , tarcze , łuk i na wojnę ...
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Strix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Araneus
    « Odpowiedź #1321 dnia: Sierpnia 30, 2012, 23:28:08 »
    Jak zmienić politykę państwa?
    Dlaczego po mianowaniu bohatera na Lorda straciłem bohatera a Lorda nigdzie nie widzę?
    Czy jest możliwa żegluga statkiem?
    W jaki sposób prosić drugiego króla o pakt handlowy lub o sojusz, bo widzę jedynie rozejm oraz pakt o nie agresji?

1. Już nie pamiętam, ale wydaję mi się , że u żony, albo u jednego z zarządców.
    2. Musi gdzieś być, poszukaj.
    3. Nie.
    4. Gdy masz z jakąś frakcją pakt o nie agresji możesz jej zaproponować pakt handlowy a potem sojusz.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #1322 dnia: Sierpnia 31, 2012, 13:25:13 »

Offline RobinHood

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1323 dnia: Sierpnia 31, 2012, 16:40:06 »
    Dzięki ;)

Tylko że ja nie mam szambelana i chciałbym :> właśnie go jakoś " zdobyć " ;)

Offline ^2WiLu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1324 dnia: Sierpnia 31, 2012, 20:31:12 »
    Po zainstalowaniu wersji 1.85 pojawia się błąd z napisem, że mam wyłączony Steam. A steam jest ciągle uruchomiony. Co mam zrobić?

Offline ThePlayBackPL

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Komentarze sztuką manipulacji, niektóre dominacji.
    « Odpowiedź #1325 dnia: Sierpnia 31, 2012, 21:19:34 »
    Tylko że ja nie mam szambelana i chciałbym :> właśnie go jakoś " zdobyć " ;)

Musisz go zwerbować, nie jestem pewien ale chyba możesz zrobić to u ministra, tam masz opcje, zatrudnij nowych "coś :D" nie pamiętam już. I tam wybierasz masz podajże 3 opcje, szambelan, konstabl i kanclerz. Jeśli nie ma ministra w wiosce musisz zdobyć zamek, troche odszedłem już od warbanda i nie za bardzo pamiętam, ponieważ teraz pykam w ogniem i mieczem :)

Offline RobinHood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1326 dnia: Sierpnia 31, 2012, 21:48:55 »
    Musisz go zwerbować, nie jestem pewien ale chyba możesz zrobić to u ministra, tam masz opcje, zatrudnij nowych "coś :D" nie pamiętam już. I tam wybierasz masz podajże 3 opcje, szambelan, konstabl i kanclerz. Jeśli nie ma ministra w wiosce musisz zdobyć zamek, troche odszedłem już od warbanda i nie za bardzo pamiętam, ponieważ teraz pykam w ogniem i mieczem :)
      Dziś znalazłem szambelana ;) Dzięki

Offline ThePlayBackPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1327 dnia: Sierpnia 31, 2012, 22:17:34 »
    Nie jestem pewien czy ten temat został już poruszony, ale Akosmo do NO mógłby dodać/zrobić moda, który by ulepszał oblężenia. Coś typu gier strategicznych. Na przykład przed oblężeniem z "lotu ptaka" w wybranych miejscach możesz postawić wybranych żołnierzy. Myślę, że byłoby to bardzo przydatne oraz dzięki temu gra byłaby bardziej realistyczna :)

Przeglądając teraz temat, zobaczyłem tą sugestie :) Bardzo mi się spodobała, super by było gdyby Akosomo potrafił coś takiego zrobić, fajnie było by się również pobawić w jakiegoś "stratega" Kusi mnie coś takiego :))

Dziś znalazłem szambelana ;) Dzięki

Proszę bardzo. ;)

Offline Axer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1328 dnia: Sierpnia 31, 2012, 22:50:03 »
    hmm ja też mam kilka pomysłów ;p
    do autora moda:
    -dało by się dodać takie coś, że gdy odbijemy lenno jakiegos lorda z rąk bandytów, to wzrastały by nam stosunki z nim? cuż, ja dosyć często to robie i milo by bylo gdyby nas ten lord przynajmniej polubił ;]
    -(tego nie jestem do konca pewien ale po bitwie o zamek nasz oddzial chyba nie zdobywa morali)gdyby zdobywal było by fajnie ;d
    -i mam jeszcze jedno pytanko ;p czy dalo by sie w jakis sposób wybierac uzbrojenie dla swoich zołnierzy juz w trakcie gry?? (nie chodzi mi to o NPC-ów) pewnie było by to bardzo trudne do zrobienia, ale pewnie wszyscy chcieli by miec możliwość zmiany wyposażenia,umiejętnosci, czy nazw jednostek swojej armii ;p ja nie znam się na modowaniu m&b ni w ząb wiec się nie smiejcie za głupie pytania :))

Offline Strix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Araneus
    « Odpowiedź #1329 dnia: Sierpnia 31, 2012, 23:29:18 »
    Po każdej wygranej bitwie czy oblężeniu naszym żołnierzom wzrastają morale, jest to nawet w zwykłym Native.
    Z tym lennem, to widziałem w jakimś modzie coś takiego, ale nie pamiętam gdzie ;d

Offline jacek gth4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1330 dnia: Września 01, 2012, 20:25:23 »
    Mam pytanie.
    Byłbym wdzięczny gdyby ktoś wyjaśnił mi jak działa kupno ziemi i pożyczki u lichwiarzy, bo gdy kupuję np. 5 akrów ziemi i klikam gotowe i znowu wchodzę w tę zakładkę to nadal piszę, że posiadam 0 akrów w tym mieście.
    Więc jak to działa?
    Z góry dzięki za odpowiedź.

Offline ThePlayBackPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1331 dnia: Września 01, 2012, 22:25:24 »
    Mam pytanie.
    Byłbym wdzięczny gdyby ktoś wyjaśnił mi jak działa kupno ziemi i pożyczki u lichwiarzy, bo gdy kupuję np. 5 akrów ziemi i klikam gotowe i znowu wchodzę w tę zakładkę to nadal piszę, że posiadam 0 akrów w tym mieście.
    Więc jak to działa?
    Z góry dzięki za odpowiedź.

Musisz jeszcze kupić "ziemie pod role" ta druga opcja, nie pamiętam jak się nazywa dokładnie, a z pożyczkami u lichwiarza chodzi, jak z pożyczką w banką, bierzesz kredyt, spłacasz większa sume (ilość procent) - zależy chyba od miast. Lichwiarze sami wyznaczają Ci czas w jakim masz spłacić pożyczke.

Offline RobinHood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1332 dnia: Września 02, 2012, 14:17:46 »
    A gdyby zrobić by można byłoby się ożenić z jakąś postacią np Ymira , Klethi itp? I mieć dziecko? Potem rośnie np co 30dni i gdy już będzie mieć określony wiek. Mamy opcje poproszenia o pomoc w polowaniu na zwierzynę , bitwach , zwiadach itp.  Fajnie byłoby gdyby była jakaś wyspę na której byłaby inna frakcja. Ale nie moglibyśmy ją wybrać na początku tylko wtedy kiedy spełniamy  wymagania np 25 lvl  600 renomeny 20 honoru I właśnie kiedy spełniamy wymogi rozmawiamy z królem tej frakcji czy można dołączyć do jego tylko nie że być wasalem jego królestwa I daje nam zadanie by coś zrobić... itp ;). Albo nie robić żadnej frakcji tylko po prostu na tej wyspie znajdowały się różne oddziały po 5-80+ ludzi po 300HP. Jakieś handlarze nie typu " Hazardzista " Tylko bardziej wymagający np broń za 3mln denarów. Aaa by je nazbierać te denary rozmawiamy z kimś u którego możemy mieć konto bankowe tylko nie z Mistrzem Gildi. Tylko z jakimś innym który wymaga do założenia konta 20tys denarów. I wtedy gdy już założymy to konto dostajemy co tyg ileś denarów w zależności ile wpłacamy :D. Można byłoby też zrobić zbroje lepszą od Zbroje Zjednoczenia tylko musimy zrobić szereg zadań , rozmawiać z ludźmi którzy dają nam wskazówki itp.  Tzn sam pomysł o czym napisałem według mnie jest średni... :D

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #1333 dnia: Września 02, 2012, 14:42:32 »
    A gdyby zrobić by można byłoby się ożenić z jakąś postacią np Ymira , Klethi itp? I mieć dziecko? Potem rośnie np co 30dni i gdy już będzie mieć określony wiek. Mamy opcje poproszenia o pomoc w polowaniu na zwierzynę , bitwach , zwiadach itp.  Fajnie byłoby gdyby była jakaś wyspę na której byłaby inna frakcja. Ale nie moglibyśmy ją wybrać na początku tylko wtedy kiedy spełniamy  wymagania np 25 lvl  600 renomeny 20 honoru I właśnie kiedy spełniamy wymogi rozmawiamy z królem tej frakcji czy można dołączyć do jego tylko nie że być wasalem jego królestwa I daje nam zadanie by coś zrobić... itp ;). Albo nie robić żadnej frakcji tylko po prostu na tej wyspie znajdowały się różne oddziały po 5-80+ ludzi po 300HP. Jakieś handlarze nie typu " Hazardzista " Tylko bardziej wymagający np broń za 3mln denarów. Aaa by je nazbierać te denary rozmawiamy z kimś u którego możemy mieć konto bankowe tylko nie z Mistrzem Gildi. Tylko z jakimś innym który wymaga do założenia konta 20tys denarów. I wtedy gdy już założymy to konto dostajemy co tyg ileś denarów w zależności ile wpłacamy :D. Można byłoby też zrobić zbroje lepszą od Zbroje Zjednoczenia tylko musimy zrobić szereg zadań , rozmawiać z ludźmi którzy dają nam wskazówki itp.  Tzn sam pomysł o czym napisałem według mnie jest średni... :D
    WOW ale dałeś czadu z wyobraźni głowa mnie od czytania tego posta zabolała na serio ^^
    Follow the damn train CJ

Offline Markoz.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1334 dnia: Września 02, 2012, 18:11:30 »
    Pomysł ,z zbroją lepszą niż set zjednoczenia - Cienki ,ponieważ już z set'em na 70 % ,stajemy się praktycznie jednosobową armią ,która może wykosić 300 :l
    Syn/Córka - Niewykonywalne/Brak modelu dziecka ,chyba że dziecko istniałoby przez jakiś czas "na papierze".
    Broń za 3mln denarów - Myślisz że komuś by się chciało zbierać takowe sumy ? Już na sam żołd leci sporo pieniędzy...Poza ,tym ten pomysł ,zaliczałby się pod legendarną/wyjebistą/megakoksiarską broń a tego nie chcemy ,bo to zbędne ułatwienia.
    Wyspa/Frakcja - Nie wiem ,co twoje wojstewko zrobiłoby z 80 osobową armią/300 hp +.
    Ogólnie ,pomysły średnie.