Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861543 razy)

Opis tematu:

Offline ThePlayBackPL

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Komentarze sztuką manipulacji, niektóre dominacji.
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #1275 dnia: Sierpnia 21, 2012, 22:30:22 »
    Wiesz, jeśli bardzo Ci na takowej Twierdzy zależy, to poszukaj sobie w dziale ""Modding" jest tutek jak zrobić własną lokację :)

Co by mu dało stworzenie lokacji ? Nawet jakby ją stworzył, to musiałoby się coś z tym wiązać, na przykład rekrutowanie mrocznych. Poczekajmy na wypowiedź Akosomo, ale coś mi się zdaje, że z tą twierdzą mrocznych, to jeden wielki "fejk".

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1276 dnia: Sierpnia 21, 2012, 22:38:22 »
    Wydaję mi się że Aksomo sam by o tym powiedział...

Offline Coper

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1277 dnia: Sierpnia 21, 2012, 23:55:05 »
    Napotkałem bug,a , nie wiem czy tylko u mnie , czy też jest to masowe....mianowicie jak werbuje Polarmskiego przybocznego króla to 400 denarów zabiera , a kolesia w drużynie brak...w innych frakcjach jest ok.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1278 dnia: Sierpnia 22, 2012, 09:28:08 »
    Napotkałem bug,a , nie wiem czy tylko u mnie , czy też jest to masowe....mianowicie jak werbuje Polarmskiego przybocznego króla to 400 denarów zabiera , a kolesia w drużynie brak...w innych frakcjach jest ok.

Ja mam normalnie , więc poszukaj dokładnie.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline SirTommorow

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1279 dnia: Sierpnia 22, 2012, 10:29:34 »

u mnie tez jest wszystko ok wiec to nie jest bug masowy, ja mialem buga z misja poczatkowa u polmarow nwm czy ktos tez

Offline Assono

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1280 dnia: Sierpnia 22, 2012, 10:37:11 »

u mnie tez jest wszystko ok wiec to nie jest bug masowy, ja mialem buga z misja poczatkowa u polmarow nwm czy ktos tez
    ja u polmarów też to miałem ale to zignorowałem jeśli ktoś nie chce to może jej nie wykonywać.

Offline Pani Brenda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1281 dnia: Sierpnia 22, 2012, 23:36:39 »
    Witam mam tylko pytanko :)
     Czy kupowanie tej ziemi u właścicieli daj w lewym dolnym rogu (pisze "kup i przyszykuj nieuprawianą ziemie") zwiększa mi dochody?

Offline mystico

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1282 dnia: Sierpnia 23, 2012, 12:51:34 »
    Witam mam tylko pytanko :)
     Czy kupowanie tej ziemi u właścicieli daj w lewym dolnym rogu (pisze "kup i przyszykuj nieuprawianą ziemie") zwiększa mi dochody?
    Z tego co wiem to nie. To zwieksza ilosc ziem jakie posiadasz w miescie. Np w Suno masz dostepnych 86 akrow ziemi i masz wykupione te 86. Wtedy wlasnie opcja "kup i przyszykuj nieuprawianą ziemie" zwieksza ilosc ziem. Np wybierasz ilosc 14 i w sumie bedziesz mial 100 akrow w Suno. Mozna chyba w nieskonczonosc kupowac, ja doszedlem do okolo 250 akrow :P troche to droga inwestycja.

Offline SirTommorow

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1283 dnia: Sierpnia 23, 2012, 14:06:15 »
    Z tego co wiem to nie. To zwieksza ilosc ziem jakie posiadasz w miescie. Np w Suno masz dostepnych 86 akrow ziemi i masz wykupione te 86. Wtedy wlasnie opcja "kup i przyszykuj nieuprawianą ziemie" zwieksza ilosc ziem. Np wybierasz ilosc 14 i w sumie bedziesz mial 100 akrow w Suno. Mozna chyba w nieskonczonosc kupowac, ja doszedlem do okolo 250 akrow :P troche to droga inwestycja.

to po co sie te zemie w takim razie kupuje ????

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1284 dnia: Sierpnia 23, 2012, 14:17:33 »
    Po pieniążka :p

Offline mumin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1285 dnia: Sierpnia 23, 2012, 15:06:20 »
    u Polmarów przyboczny nazywa się Rycerz cośtam

Offline Krazus

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #1286 dnia: Sierpnia 23, 2012, 15:45:03 »
    Z tymi patrolami rzeczywiście jest coś nie tak. Miałem patrol liczący około 800 chłopa, podróżujący w czasie pokoju, mimo tego znikł wraz z mniejszymi patrolami ! Gdyby nie to, że nie mam z nikim wojen to pomyślałbym że zostali wybici. Kasę w skarbcu mam na utrzymanie itp. CHYBA TO BUG

Offline ThePlayBackPL

• Użytkownik
    • Komentarze sztuką manipulacji, niektóre dominacji.
    « Odpowiedź #1287 dnia: Sierpnia 23, 2012, 22:33:30 »
    Z tymi patrolami rzeczywiście jest coś nie tak. Miałem patrol liczący około 800 chłopa, podróżujący w czasie pokoju, mimo tego znikł wraz z mniejszymi patrolami ! Gdyby nie to, że nie mam z nikim wojen to pomyślałbym że zostali wybici. Kasę w skarbcu mam na utrzymanie itp. CHYBA TO BUG

Μοże mają na to wpływ, obecne twoje morale i po prostu dezercja, chodź we wcześniejszych wersjach, nie było żadnych problemów (w każdym bądź razie nie u mnie) z patrolami. Poczekamy na Akosomo on nam na pewno wytłumaczy, czy to bug, czy coś zamierzonego.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #1288 dnia: Sierpnia 23, 2012, 22:48:22 »
    Nie mogę Ci pomóc, jestem koniem.

Offline JohnyMiellony

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1289 dnia: Sierpnia 24, 2012, 09:36:48 »
    Mam pewną sugestie mianowicie  jeżeli ktoś ma własne państwo to było by fajnie jakby mógł decydować jakimi jednostkami będzie dowodził towarzysz mianowany na Lorda np. Rolf- swadi a nazir- sułtan saradzki NA POCZĄTKU MIANOWANIA TY DECYDUJESZ JAKĄ ARMIE ZBIERZE :)