Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 862262 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline logan121

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #1035 dnia: Lipca 21, 2012, 11:42:27 »
    Dziś zainstalowałem sobie tego moda i mam problem, mianowicie kiedy jestem na mapie świata żadna lokacja nie jest widoczna, dopiero gdy do niej podejdę to zaznacza się na mapie. To jakiś bug czy to tak ma być? I czy da się jakoś zrobić żeby wszystkie lokacje były od razu zaznaczone?

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #1036 dnia: Lipca 21, 2012, 11:47:15 »
    Dziś zainstalowałem sobie tego moda i mam problem, mianowicie kiedy jestem na mapie świata żadna lokacja nie jest widoczna, dopiero gdy do niej podejdę to zaznacza się na mapie. To jakiś bug czy to tak ma być? I czy da się jakoś zrobić żeby wszystkie lokacje były od razu zaznaczone?
    Przy tworzeniu postaci wybrałeś "Tak, chce mgłe wojny" :) Nie da sie jej wyłączyć jak coś.
    (click to show/hide)

Offline Niesamowity

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1037 dnia: Lipca 21, 2012, 22:26:12 »
    Gdyby tak dodać córki królom? I, aby się ożenić z nimi, potrzeba z 900-1000 renomy, wtedy zostajemy księciem i mamy możliwość przyjmowania wasali w nasze szeregi (I tylko ta opcja). Po jakimś czasie, król wzywałby nas i mówił coś w stylu, że jest za stary, aby pełnić rolę króla i powierza tą pieczę nam i wtedy dostajemy pełną kontrolę nad daną frakcją :)

Przydałoby się polowanie, nie wiem czy jest to możliwe do zrobienia, bo na modowaniu się nie znam, ale gdyby można było, to zrobić model jelonka i już, podchodzimy do lorda i pytamy "Nie chciałbyś zapolować na zwierzynę panie?" Potem pokazuje się na mapce w lesie "Zwierzyna łowna". Lord podąża za nami, jedziemy i polujemy :)

A gdyby tak zrobić myk z pochodzeniem? Przykładowo do komnat pana w zamku/mieście może dostać się osoba, która urodziła się jako szlachcic i nikt inny nie wejdzie, bez odpowiedniej renomy na początku gry, tylko szlachcic. W turniejach też, chociaż to wzbudzi wiele kontrowersji "Jak ja mam zarabiać pieniądze bez turnieju?!" I ta na początku jest trudno, dopiero jak się zdobędzie coś można wpadać na turniej, a takie zastosowanie pochodzenia w końcu miałoby sens, a nie tylko statystyki i byle przybłęda może wchodzić do zamku, chociaż był by złodziejem, to i tak może wejść ...

Jakieś nowe bajerki przy tworzeniu swojej przeszłości, może bycie wojownikiem w danym królestwie (Tym, do którego chcemy jechać na początku gry) i poprawiałoby nam to relację od razu z frakcją/królem/lordami. Może pochodzenie królewskie? Mogłoby to być ułatwienie w stronę sięgnięcia po koronę króla, gdyż Król chętniej wydałby nam jego córkę i nie martwiłby się o uszczerbek na honorze, że oddaje córkę w ręce jakiegoś rozbójnika. Jeżeli jest wojownik, to również łucznik mógłby być jego odpowiednikiem dla tych, którzy też chcą lepsze stosunki, a grają klasą dystansową i oczywiście kusznik.
    NIE KLIKAJ!
    (click to show/hide)

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1038 dnia: Lipca 21, 2012, 23:51:43 »
    Z księciem nie wiem czy się da ale "przemiana" w króla jest możliwa. Z lordem to dziwne jak miałbyś zdobyć renome?? A co do turnieju da się zrobić 2 rodzeje 1 dla najemików i.t.d Bez zasad (można zginąć) i dla rycerzy/szlachty taki jak teraz tylko na tępą broń.

Tak
    « Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2012, 00:09:58 wysłana przez kaktus_PL1 »

Offline Niesamowity

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1039 dnia: Lipca 21, 2012, 23:57:39 »
    Chodzi Ci o odwiedziny - tak?

No to sprawa troszeczkę utrudniona, ale i tak prosta :) Wystarczy poczekać na niego, aż wyjedzie i zagadać do niego w drodze. Większe prawdopodobieństwo, że porozmawiałbyś z nim w czasie podróży, niż w jego zamku, gdzie przebywa z rodziną, czy coś.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2012, 00:14:10 wysłana przez Niesamowity »
    NIE KLIKAJ!
    (click to show/hide)

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1040 dnia: Lipca 22, 2012, 01:34:35 »
    No ale taki problem zadanie kończy się za 2 dni a lord w zamku siedzi :D.

Offline Strix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Araneus
    « Odpowiedź #1041 dnia: Lipca 22, 2012, 10:30:07 »
    Widzę, że jesteście bardzo zaawansowanymi moderami i robienie takich skryptów to dla was nie problem. To może prześlijcie gotowe projekty Akosmowi  i wyjdzie najlepszy mod na M&B. Powodzenia w pracach!
    -_-

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1042 dnia: Lipca 22, 2012, 13:00:23 »
    Ja niepisze że łatwo tylko że wykonalne jak zaptytasz skąd wiem to napisze bo teraz mi sie niechce.

Offline 6spiderman

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #1043 dnia: Lipca 22, 2012, 17:54:31 »
    Nie wiem czy to było poruszane ,ale mam problem!!!
    Wyskakuje mi RGL Error:

Proszę o pomoc!!!

Offline Strix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Araneus
    « Odpowiedź #1044 dnia: Lipca 22, 2012, 21:39:31 »
    Jaka masz wersję Warbanda i jaką wersje moda ściągałeś?

PS. Kaktus_PL1, wszystko jest wykonalne, ale powodzenia w pisaniu skryptów i robieniu animacji.

Offline Niesamowity

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1045 dnia: Lipca 22, 2012, 22:55:52 »
    Czemu nie ma u króla opcji z pokojem? Wiadomo, że sztuczna inteligencja czasem potrafi ładnie namieszać i z silnego królestwa zrobić slams przez 4 wojny na raz. Może jest opcja z sojuszem gdzie indziej, tylko nie zauważyłem? Jeżeli nie ma, to można prosić o wbicie takiej w następnej wersji moda?

@DOWN
    Takie zaczepki się ignoruje i tyle, szkoda czasu na takich ludzi. :)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2012, 03:29:57 wysłana przez Niesamowity »
    NIE KLIKAJ!
    (click to show/hide)

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1046 dnia: Lipca 23, 2012, 02:21:04 »
    Strix jesteś żałosny jak podeaje propozycje to już  a weż sam zrób . Mi akurat takie turnieje by sie podobały ale nie mam pisać: Jest zaje*****e nie dodawaj nic a jak masz dodać nie słuchaj naszych propozycji jesteśmy debilami którzy niepotrafią sami zrobić i dlatego ci doradzamy.

Offline Sarek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1047 dnia: Lipca 23, 2012, 07:09:35 »
    Mam w zamku tylko 32 wojaków, którzy się sami wyszkolili i kiedy klikam na ikonie któregoś z nich pokazuje mi że limit został osiągnięty, co zrobić by zwiększyć ten limit?

Offline logan121

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1048 dnia: Lipca 23, 2012, 11:13:57 »
    Ludzie a ja mam kolejny problem. W ogóle nie wyświetla mi powiadomień. Na początku to jedynie nie pokazywało ile zadałem obrażeń itd. ale teraz to nawet nie pokazuje że np. straciłem x pieniędzy czy jakiś tam lord oblega jakiś tam zamek.

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1049 dnia: Lipca 23, 2012, 11:56:01 »
    wyłącz oszustwa