Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 860840 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #705 dnia: Marca 26, 2012, 07:51:39 »
    Nie, nie :D . To była kampania wojenna Nordów , coś ok 1000 wojaków (razem z moją armią). Szkoda, że po bitwie tylko Król Ragnar został z 50 ludzi zdolnych do walki...
    Tylko jest mały haczyk... takich grup spotkałem już ok 3.

No cóż co dwa poziomy twojego awansu będzie coraz gorzej ale z czasem trochę się to unormuje.  Zainspirowałem się skryptem Rubika pod 1.011 i zrobiłem coś bardzo podobnego tylko z małym utrudnieniem że ich oddziały po bitwie potrafią się czasami połączyć w dużą grupę. Ale nie przejmuj się oni atakują wszystkie nacje. Poza tym są po to by gracz zapomniał o czymś takim jak a odpocznę sobie i przytrzymam sobie przez jakiś czas spację, niech mi się kasa nabija z lenn. A już odpoczywając w pobliżu miasta to nie polecam w szczególności.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #706 dnia: Marca 26, 2012, 08:23:43 »
    Co do ankiety , dałem tak o ile broń będzie dostępna tylko dla gracza. Dlaczego ?
    Otóż , możecie uznać , że chce sobie ułatwić grę (choć znając akosma on do tego nie dopuści:P ) lecz to nie prawda. Po prostu znam mody w których użyto broni palnej na małą skale np: wyposażono najemników i ******* to wyglądało. Jeden oddział niszczył z dystansu najlepsze jednostki przeciwnika. Poza tym , co do broni gracza , też niech nie będzie zbyt wykukszona.
    Lecz ogółem zgadzam się , fajnie będzie "uszczelić" hedszota Mrocznemu łowcy :)
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Pani Brenda

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #707 dnia: Marca 26, 2012, 14:26:29 »
    czy mona poznać zbliżony czas trwania prac nowa wersją nowej ojczyzny?
    jest to mod w którego najdłuzej zabawiłem i bardzo chciałbym pobawic sie na nowej wersji gdyz obecną już w 80% mam za sobą :)

Edit:napisałem post nie wiedząc o wersji 1.166 tak wiec zwracam honor....postu niestety nie wiem jak usunąć albo poprostu sie nie da ;)
    « Ostatnia zmiana: Marca 26, 2012, 14:34:10 wysłana przez Pani Brenda »

Offline Strix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Araneus
    « Odpowiedź #708 dnia: Marca 26, 2012, 15:54:01 »
    co do nowej wersji... Akosmo pisał już , że robi sobie przerwę i będzie grał nałogowo, tak jak my teraz w NO. A więc módl się, aby mu piłka szła, bo inaczej będziemy długo czekać :<
    ja osobiście nie mogę doczekać się bitew morskich, choć już długo są zapowiadane :(
    A , no i taka sprawa... muzyka podczas bitew jest po prostu genialna, można wiedzieć, skąd ją masz?

Coś jest nie tak... wywala mnie do systemu. Sprawdź te wszystkie nowinki , jestem pewien, że coś jest nie tak, w poprzedniej wersji wywalało mnie raz na jakieś 100h grania :D
    « Ostatnia zmiana: Marca 26, 2012, 16:08:46 wysłana przez Strix »

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #709 dnia: Marca 26, 2012, 18:50:16 »

Coś jest nie tak... wywala mnie do systemu. Sprawdź te wszystkie nowinki , jestem pewien, że coś jest nie tak, w poprzedniej wersji wywalało mnie raz na jakieś 100h grania :D

Hmmm ... spróbuj zmniejszyć ustawienia , jeżeli to pomoże przywróć je ponownie i powinno działać
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline L i p t o n

• Użytkownik
    « Odpowiedź #710 dnia: Marca 26, 2012, 19:27:29 »
    Co do wywalania tu i ówdzie... w poprzedniej wersji miałem wszystko tak na 50%, ludzików w bitwie 333, a i tak czasem teleportowało mnie na pulpit, po przegooglowaniu kilku stron, usunąłem (dosłownie) sterowniki od karty graficznej (nVidia), zainstalowałem nowe dedykowane dla visty32 i lapka, i... o dziwo teraz grzeje na 100% ze wszystkimi duperelami i tą samą liczbą ludzików - bez wywalania póki co.

Co do aktualizacji, faaaajne te nowe zbroje i w ogóle :D
    Mrocznych jeszcze nie sprawdzałem, nie miałbym czym przyprawić mielonki, która powstałaby z mojej "armii" harcowników i bojówkarzy :P A noszę się z tą myślą od 1 dnia kampanii i 1 zadania z gildii O_o
    Co rzuciło mi się w oczy to, zwiększona dynamika rozgrywki, co chwila padają jakieś zamki, lordowie dostają się do niewoli, i w ogóle biegają z większymi armiami.
    Jak w ulu :P
    Dziwne tylko troszkę jak dla mnie, to rozdzielanie ekwipunku po bitwie, wolałem inwentarz z graficzkami :(
    Dobra wracam męczyć myszkę:D

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #711 dnia: Marca 26, 2012, 21:00:01 »
    Fajnie ,że wyszła nowa wersja moda (i nowe miasta są :D będzie gdzie robić powstania!). Trochę razi ten czerwony pasek pod mapą świata;)

Przy okazji - w kilku modach podczas bitew plan bitwy jest cały czas włączony (wiec nie trzeba zabawiać się w Jagiełłę i co chwila przełączać sie na interfejs dowodzenia), dałoby się to wprowadzić do NO?

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #712 dnia: Marca 27, 2012, 14:47:52 »
    a co jest z tą księgą kupiecką kupiłem ją pokazała się opcja w menu obozu ale nie mogę jej użyć

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #713 dnia: Marca 27, 2012, 17:02:55 »
    podpinam sie do problemu przedmówcy, bo mam taki sam. Ponadto: czemu księga kupiecka daje +1 do taktyki?

Offline selwek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #714 dnia: Marca 28, 2012, 12:02:52 »
    Znalazłem 1 błąd w opisie Nowej Ojczyzny (postaci we własnej bitwie) na samym końcu  jest  napisane"odmuwi". Chociaż podejrzewam ,że to tak specjalnie.

Offline Strix

• Użytkownik
    • Araneus
    « Odpowiedź #715 dnia: Marca 28, 2012, 15:26:07 »
    Akosmo, proszę Cię, nie afkuj teraz , bo w tej wersji mnie co jakiś czas wywala (niemożliwe, że to przez grafikę, bo Skyrim , wiedźmin mi chodzą na najwyższych detalach ;/
    « Ostatnia zmiana: Marca 28, 2012, 16:58:24 wysłana przez Strix »

Offline L i p t o n

• Użytkownik
    « Odpowiedź #716 dnia: Marca 28, 2012, 17:57:41 »
    Ja też ujeżdżałem F3 na wymaksowanych ustawieniach bez zwiech, a NO mnie wywalała ;> Teraz o dziwo w NO wszystko na max i śmiga...

1) We wcześniejszej wersji, żyłem z bankowych odsetek, teraz są one żenująco niskie, czy tak ma być?
    2) Zbroja Konnych (panienki z pistoletami) jest jakaś taka, niemrawa...
    3) Co znaczy "szarża po nokaucie" w ustawieniach?
    4) Czy bezczynność sojuszników w bitwie z przewagą wroga można jakoś naprawić?
    5) Przydałoby się jeszcze drzewko rozwoju tych zamorskich najemników.
    6) Skromny apel o heraldyczna zbroję z wyższej półki - płytówka, półpłytówka...
    7) Co to za nuta z menu?
    8) Wilczyca Atena mnie rozbroiła - BRAWO :D

Offline matihoda15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #717 dnia: Marca 28, 2012, 18:08:16 »

6) Skromny apel o heraldyczna zbroję z wyższej półki - płytówka, półpłytówka...

Dołączam się do prośby.Najlepiej płytówkę i konia z Heraldyczną tuniką.

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #718 dnia: Marca 28, 2012, 21:34:57 »
    a co jest z tą księgą kupiecką kupiłem ją pokazała się opcja w menu obozu ale nie mogę jej użyć
    Też mam ten problem
    Follow the damn train CJ

Offline Pani Brenda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #719 dnia: Marca 30, 2012, 18:47:21 »
    Też mam ten problem

no raczej u każdego jest na najnowszej wersji :) Na razie musicie żyć z tym grzechem :D
    No najwowsza wesja jest bardzo dobra. A takie dwa pytania:
    1. Czy mod jest w języku angielskim? Mod jest godny opublikowania na frach angielskich bo jest świetny :)
    2. Czy w mieście da sie wzniecić powstanie?
    « Ostatnia zmiana: Marca 31, 2012, 14:36:28 wysłana przez Pani Brenda »