Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 860688 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline RvP

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #690 dnia: Marca 11, 2012, 18:18:46 »
    No cóż kompa mam 2.2 dwa rdzenie, karta 512 MB ramu ze 4GB. To nie wiem czemu nie działa jak trzeba. Na małej armii działa jak trzeba ale na większej to już jest błąd. Np: 135 konnych na 35 pieszych i wyłączyła się, 112 wszystko tak pół na pół na 35 pieszych to samo. Nie wiem czy rodzaj jednostek coś do tego ma ale chyba nie.

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #691 dnia: Marca 12, 2012, 19:16:28 »
    też tak mam ale tutaj pomoże tylko zmniejszenie liczby walczących

Offline Vince

• Użytkownik
    « Odpowiedź #692 dnia: Marca 13, 2012, 11:08:28 »
    RvP jeżeli chodzi o kompa to mam troszkę gorszego od ciebie ( Mój komp 2.0 dwa rdzenie karta 512 MB ram 2GB. ), ale u mnie wszystko działa bez błędnie. Może to przez program, którego używam. Przyspiesza mi kompa o 42% więc mody tego typu nie zacinają mi się, i gram na maksymalnej armii. Wrzuce Ci linka do tego programu nazywa się Game Booster i jest w 100% legalny oraz darmowy.

http://www.iobit.com/gamebooster.html

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #693 dnia: Marca 16, 2012, 17:33:19 »

-jak stanie się królem mogłaby być możliwość zbudowania miasta,zamku i wioski ale wymagało by to bardzo dużo złota np 1.000.000

To prawdopodobnie nie możliwe patrząc na tą gre , a co do kasy , nie wiem jak ty ale ja 1.000.000 bez kodów nie uzbierałem.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #694 dnia: Marca 24, 2012, 19:38:06 »
    Jak się wyrobię dzisiaj  z raportem to w nocy wrzucę nową wersję NO. Będzie to już ostatnia wersja beta, potem będą jeszcze góra 2-3 aktualizacje ale już przetestowane (nowy komputer). I  the end" dla Nowej Ojczyzny.

Zmiany w 1.166

- Aktalizacja "Zarządcy Towarzyszy" do v1.20 (menu łupów jest w nim). Przypominam klawisz "O" na mapie świata.
    - Można dodawać swoje notatki lordom na mapie świata. (prawy przycisk myszy na lordzie, po dodaniu oddczekać trochę) Jeśli  wpis zostanie dodany prawidłowo na ekranie pojawi się informacja.
    - U handlarzy książkami można zakupić "Księgę kupiecką" i prowadzić rejestr handlowy w menu obozu. (Opcja pokaże się dopiero jak będziemy posiadać księgę kupiecką)
    - W karczmach można znaleźć trenerów wojskowych którzy mogą poduczyć umiejętności związanych z walką.
    - +4 miasta, +14 zamków, +29 wiosek (trochę powiększona mapa świata, nowa niestety nie odzyskana)
    - Wrogie oddziały Mrocznych łowców generujące się w pobliżu miast. (Współczuję)
    - Nowa grupa najemników dostępna w tawernach.
    - Dodatkowi najemnicy z bronią palną dostępni po odnalezieniu "Generała P."
    - Zadane\otrzymane ciosy w plecy zadają dodatkowe obrażenia.
    - Więźniowie którzy uciekną z więźień pojawiają się w poblizu miejsc skąd uciekli.
    - Lordowie potrafią brać do niewoli jednostki z swojego oddziału (te co chcą zdezerterować)
    - Bandyci, dezerterzy teraz potrafią połączyć się na stałe w grupy, więc warto ich łupać puki nie urosną w siłę (oczywiście jest limit wprowadzony, ale tak czy siak potrafią powstać duże grupy)
    - W miastach, wioskach można organizować Koncerty, dożynki które poprawią trocherelacje i zwiększą morale oddziału.
    - Za rekrutację jeńców teraz jest -1 za każdego najętego, po to są koncerty i dożynki.
    - W menu obozu dostępny "Automat do gry".
    - Ciekawsi przeciwnicy na turniejach rycerskich.
    - Gdy jesteśmy najemnikiem to w raporcie postaci jest info ile zostało nam kontraktu.
    - Dodany dokładny czas co do godziny następnego żołdu w menu raportów (poczekaj do pierwszego żołdu)
    - Dodatkowe opcje w wioskach i przy przepędzaniu bydła.
    - Dodane menu koniunktury w meny raportów. (Diplomacy 4.2)
    - Dodana prezentacja drzewka oddziałów dla frakcji w menu obozu.
    - 2 nowych herosów dodanych do szybkiej bitwy.
    - Nowe dialogi z starszymi wioski i karczmarzami.
    - Trochę nowych itemków.
    - kilka poprawek w skryptach.

http://www.gamefront.com/files/21463698/NO166b.rar
    « Ostatnia zmiana: Marca 24, 2012, 23:16:53 wysłana przez akosmo »

Offline LuqassPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #695 dnia: Marca 24, 2012, 19:45:16 »
    Akoooosssmoooo! weeeee! daj więcej tych aktualizacji :P ten mod jest wspaniały! :P szkoda by go porzucić po jeszcze jednej becie i jak mówisz 2-3 aktualizacjach :) nie porzucaj tego projektu :P i może dodał byś nowe królestwo jakieś? albo kilka? co? bardzo by to urozmaiciło rozgrywkę :P

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #696 dnia: Marca 25, 2012, 11:04:01 »
    Ja już się nie mogę do czekać.

Offline Strix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Araneus
    « Odpowiedź #697 dnia: Marca 25, 2012, 14:46:57 »
    akosmo wrócił :D
    tak jak wcześniej, na ostateczną wersję N.O mógłbyś dodać nowe frakcje i prosimy, nie porzucaj projektu nowej mapy, Calradia ssie :)

Offline LuqassPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #698 dnia: Marca 25, 2012, 16:01:50 »
    Nie prawda nie ssie ;P wystarczyło by dodać z 2-3 max 4 nowe frakcje (roboty w... nie ważne) i by było baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo fajnie :PPP

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #699 dnia: Marca 25, 2012, 16:27:11 »
    Nie prawda nie ssie ;P wystarczyło by dodać z 2-3 max 4 nowe frakcje (roboty w... nie ważne) i by było baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo fajnie :PPP
    I gdzie ja ci te wszystkie te frakcje pomieszczę na tej mapie. Nowa mapa świata była gotowa i niestety po uszkodzeniu starego kompa znikła w raz z innymi rzeczami które miały być w modzie. Mi już nie chce się robić drugi raz mapy (w szczególności że tamtą dopracowałem i straciłem wszelkie morale by robić nową). Zresztą nie tylko mapa ucierpiała, te błędy z najemnymi rycerzami były spowodowane tym że tamten dysk już się walił tylko ja się nie zorientowałem i pliczki się uszkadzały po trochu (jeszcze nie mam pewności czy wszystkie są ok). I lepiej się nie proście o nową frakcje bo jeszcze na koniec dodam taką małą (200 lordów) która przybędzie i złupi wszystko co się da na tej mapie i sobie odpłynie. Więc uważajcie o co prosicie. Poza tym na razie sobie odetchnę od moda i ja sobie też w coś zagram (od świąt czeka na mnie FM 2012).

Offline mumin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #700 dnia: Marca 25, 2012, 18:14:49 »
    Wow....super.....
    mam jednak sugestie(o ile moge) z miskowym klanem naumiałem sie walczyc...ale pojawili sie mroczni rycerze i jest "wesoło" a jeszcze chcesz urozmaicić rozgrywke w jakąś totalną burde.W cheatmenu widziałem broń palną i szukam tego goscia P od strzelców.czy byłby możliwość aby jakaś broń palna była do zakupienia lub podobnie jak set zjednoczenia ukryta po wiochach?

Offline Strix

• Użytkownik
    • Araneus
    « Odpowiedź #701 dnia: Marca 25, 2012, 19:02:31 »
    I lepiej się nie proście o nową frakcje bo jeszcze na koniec dodam taką małą (200 lordów) która przybędzie i złupi wszystko co się da na tej mapie i sobie odpłynie. Więc uważajcie o co prosicie.
    O tak, było by naprawdę super, tego bym właśnie chciał :D
    w sumie, to nie jest zły pomysł, gdybyś Akosmo zrobił coś takiego jak w 8 Królestwach , czyli tacy grabieżcy przybyli by po określonym czasie 
    A najlepiej by było, gdyby to była wersja moda do wybrania : Hardcore :D

PS
    widzę, że poszalałeś Akosmo, właśnie spotkałem grupę 347 Mrocznych Łowców... żaden nie przeżył :D
    « Ostatnia zmiana: Marca 25, 2012, 20:50:55 wysłana przez Strix »

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #702 dnia: Marca 26, 2012, 07:09:22 »
    Nowa Ojczyzna jak zwykle wymiata ! Sub forever dla Akosmo :)
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #703 dnia: Marca 26, 2012, 07:29:27 »
    widzę, że poszalałeś Akosmo, właśnie spotkałem grupę 347 Mrocznych Łowców... żaden nie przeżył :D
    Tak, tak. Widzę że będę musiał ci cheat menu wyłączyć i import postaci i crtl + ??? zapomniałem.  Marzenia to wspaniały dar.

Offline Strix

• Użytkownik
    • Araneus
    « Odpowiedź #704 dnia: Marca 26, 2012, 07:41:41 »
    Nie, nie :D . To była kampania wojenna Nordów , coś ok 1000 wojaków (razem z moją armią). Szkoda, że po bitwie tylko Król Ragnar został z 50 ludzi zdolnych do walki...
    Tylko jest mały haczyk... takich grup spotkałem już ok 3.