Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakiego typu muzyki słuchacie?

Folk
    29 (5.1%)
    Country
    11 (2%)
    Jazz
    15 (2.7%)
    Pop
    25 (4.4%)
    Soul
    2 (0.4%)
    Rock
    76 (13.5%)
    Trance
    5 (0.9%)
    Metal
    76 (13.5%)
    Reggae
    30 (5.3%)
    Punk
    24 (4.3%)
    Hardstyle
    3 (0.5%)
    Dance
    7 (1.2%)
    Blues
    22 (3.9%)
    Chill out
    7 (1.2%)
    Rap
    37 (6.6%)
    Heavy metal
    65 (11.5%)
    Hip-hop
    24 (4.3%)
    Disco polo
    7 (1.2%)
    House
    10 (1.8%)
    Drum'n bass
    5 (0.9%)
    Techno
    9 (1.6%)
    Klasyczna
    37 (6.6%)
    Inne
    38 (6.7%)

Głosów w sumie: 144

Autor Wątek: Muzyka, której słuchacie- ankieta  (Przeczytany 8616 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Muzyka, której słuchacie- ankieta
    « Odpowiedź #15 dnia: Maja 08, 2011, 20:59:09 »
    Hip-hop i Rap. Nie ma czegoś takiego jak Hip-Hop. Hip-Hop to nie muzyka tylko subkultura. Muzyką jest wymieniony w ankiecie Rap. I to na Rap zagłosowałem. Słucham też czasem Metalu (Blind Guardian, Sabaton, System of a Down) a oprócz tego są to głównie ballady metalowe. Czasem rocku (Linkin Park (stare kawałki...) i Breaking Benjamin i kilku pomniejszych zespołów). Raz na jakiś czas muzyka klasyczna, ale głównie są to soundtracki (myślę że powinny się pojawić jako opcja a ponieważ nie ma zagłosowałem na "inne"). Soundtracki najczęściej z filmów, sporadycznie z jakiś gier (Witcher, Mass Effect, Dragon Age Origis)...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #16 dnia: Maja 08, 2011, 23:03:55 »
    A mnie cieszy wysoka (póki co) pozycja klasycznej, folku i country... Bo że rock i metal (wszystkich wag;)) będą górą, to wiadomo było i bez ankiety...
    Btw. powinien jeszcze być podpunkt "marsze wojskowe", ręczę że nieźle by wypadł na tym forum:)
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #17 dnia: Maja 09, 2011, 00:10:38 »
    Ja również bym zagłosował na klasyczną, ale wówczas były tylko 3 opcje :|
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Cavaron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #18 dnia: Maja 09, 2011, 14:29:41 »
    Ja bym zaznaczył inne jako OST i klasyczną, ale głosowałem jak były 3 głosy
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #19 dnia: Maja 09, 2011, 15:15:12 »
    A mnie cieszy wysoka (póki co) pozycja klasycznej, folku i country... Bo że rock i metal (wszystkich wag;)) będą górą, to wiadomo było i bez ankiety...
    Btw. powinien jeszcze być podpunkt "marsze wojskowe", ręczę że nieźle by wypadł na tym forum:)

Popieram, popieram...

Zagłosowałem na Folk, Metal, Muzyka Klasyczna oraz Inne.

Inne mam namyśli utwory średniowieczne, ballady, soundtracki z gier (szczególnie z Wiedźmina).

Co do ankiety myślę że wymaga pewnych zmian i korekt, ale i tak jest dobrze.

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #20 dnia: Maja 09, 2011, 17:43:21 »
    Cóż... mój gust muzyczny jest dziwny. Słucham nie wiele muzyki, ale gdy już zdecyduję się to nie ograniczam się do konkretnych gatunków. Zagłosowałem na rap, rock... i techno (wiem... jestem w mniejszości jeżeli chodzi o ten gatunek. Nie mam tutaj myśli jakiś drętwych "techniaw", tylko szybkie latynoskie rytmy). W zasadzie zamiast techno mogłem zagłosować na "inne" mając na myśli m.in techno i parę innych gatunków.

Co do soundtracków z gier i filmów. Lubię popatrzeć na maszerującą armię i wsłuchać się w klimatyczną melodię. Tak więc przed grafiką, stawiam ścieżkę dźwiękową... ale nie o to w tym temacie chodzi.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 20, 2011, 16:08:37 wysłana przez Gacek3000 »

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #21 dnia: Maja 10, 2011, 16:21:15 »
    Są postępy;) 42 głosy, i jak się okazało troje  ludzi oprócz mnie słucha Trance;) Co do Waszych sugestii odnośnie tego iż mało dałem opcji do zaznaczenia i mogłem dać kilka innych rodzai muzycznych.
    Owszem mogłem ale po co? I tak nie słuchamy po 10 różnych rodzai muzycznych a raczej skupiamy się głównie na jednym(tak wiem są wyjątki). Dałem te najbardziej moim zdaniem znane i słuchane. Nie znam Was na tyle by wiedzieć czego kto słucha, pomysł np.z soundtrckami z gier...na to bym w życiu nie wpadł. Zaznaczając "Inne" piszcie po prostu o co wam konkretnie chodzi. Ta ankieta myślę ma jedną nie podważalną zaletę. Gdy kiedyś Ktoś podejmie się stworzenia nowej, przeczyta ten wątek i nauczony na moich błędach stworzy idealną. I tak myślę że taka wystarczy ale nie oznacza to że wasze sugestie mam gdzieś. Człowiek uczy się całe życie na błędach, popełni jeden i następnym razem postara się ich uniknąć.
    Tak więc zachęcam do głosowania , i miejcie litość dla mnie ;) Głosujemy:)
    Edid:Sosna,a to znany rodzaj muzyki?Bo ja wcześniej o tym nie słyszałem(Jeśli znany to sorry).
    « Ostatnia zmiana: Maja 10, 2011, 16:32:48 wysłana przez Aldred »
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Sosna

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #22 dnia: Maja 10, 2011, 16:28:10 »
    Ehh niema dubstep & beatbox

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #23 dnia: Maja 12, 2011, 20:13:40 »
    moje typt - House, Techno i do kompletu Blues (a właściwie bluesrock, ale są dość podobne, dlatego zaznaczyłem blues)

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Maja 14, 2011, 13:12:27 »
    Jak juz Argaleb napisał.. Hip-Hop to subkultura , Graficiarze , MC itd.. Rap to jest muzyka.. wiec jesliby sie dało to prosze o usuniecie Hip Hop i przeniesienie tych glosow do Rap :)
    Slucham Paktofoniki , Pokahontaz , Hemp Gru , Eldo , OSTR... no teraz czekam na Pokahontaz 2 :)
    « Ostatnia zmiana: Maja 14, 2011, 13:43:32 wysłana przez ZKM_Husarz »
    Retarded are everywhere

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Maja 14, 2011, 13:33:30 »
    Ja słucham przede wszystkim metalu ( różne odmiany ale najczęściej Trash,Black,Viking,Power i Heavy). Nie gardzę także dobrym rockiem ( Led Zeppelin, Deep Puprle). Ostatnio zacząłem słuchać trochę bluesa ( szczególnie coś w rodzaju Hendrixa i ZZ Top ), folku, punku. Ale przede wszystkim jest to metal i szczególne miejsce ma tam Sabbath i Bathory.
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Mus1c

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Radny klanu Polish Eagles
    « Odpowiedź #26 dnia: Maja 19, 2011, 17:34:49 »
    Ja słucham muzyki Klasycznej oraz Metalu.

" - A więc niech zwycięży lepszy - zawołał szyderczo Deparnieux, a tym razem Halt odezwał się:
    - Owszem, zamierzam zwyciężyć." - cytat z książki Zwiadowcy

Jednostka pola powierzchni w Warbandzie?
    (click to show/hide)

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #27 dnia: Lipca 12, 2011, 09:42:19 »
    W związku z tym że na forum pojawia się spora liczba nowych userów zapraszam tych co nie głosowali do  wzięcia udziału w ankiecie;)
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Yokizo

• BANITA
    • Użytkownik
    • Służę pomocą w sprawie Wiedźmina :D
    « Odpowiedź #28 dnia: Lipca 27, 2011, 16:04:52 »
    Ja słucham raggae, rapu i popu... Ulubionym wykonawcą jest oczywiście GrubSon!!
    Czy robisz kupę, czy robisz hip-hop; rób to do końca!
                                                                                        GrubSon

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #29 dnia: Lipca 27, 2011, 16:14:34 »
    Ja słucham dużo różnej muzyki, ale głównie Metal więc zaznaczyłem Metal i Heavy Metal. Nie lubię, jak ze względu na muzykę utożsamiają mnie z tą kulturą :( Nie należę do żadnej, jestem zawsze sobą. Zaznaczyłem też inne, bo jest wiele piosenek, które lubię a nie wiem jakich są wykonawców i jak je zaklasyfikować. Najbardziej lubię Sabaton, Iron Maiden i Rebellion.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara