13 osób oprócz mnie słucha muzyki granej na odpi**dol :D (myślałem, że tylko ja tu tego słucham).
Poza tym gatunkiem zaznaczyłem 'inne'. Po prostu rocka/psycho-billy nie pasuje do niczego bo do czego? kilka/u zespołów/wykonawców inspirowała się country ale to 'samodzielne' gatunki, najbliższe rockowi, ale od niego różne.
Ska ma najbliżej do reggae(ba, nawet na odwrót), ale ponownie - drogi tych gatunków rozeszły się dawno temu.
+ coś co mi się spodoba(nie znasz gatunku ani piosenki która mi się spodoba).
BTW. Nie kombinujcie nic z dzieleniem muzyki na nurty, będzie to głupie, patrzmy na takiego punka(mam największe 'pole manewru' w tym przykładzie jak nie chcecie tego czytać policzcie linijki, w dalszej części 'wywodu' się to przyda):
-Proto-punk(NY Dolls, Blondie, Rammones, Iggy Pop)
-punk tzw. pierwszej generacji pierwszej fali(po angielsku to mądrzej brzmi) - The Clash, Sex Pistols, X-ray SpeX
-'druga generacja' pierwszej fali, chodzi tu o ten tzw. punk77 - 999, The Addicts, Wire(uwaga, te 'dwie generacje' się zlewają)
-street punk/oi! - Cock Sparrer, Slaughter and the Dogs, Sham69 etc.
-nowa fala/post-punk - późny Wire, The Slits, czy protoplasta psychobilly - The Cramps
-anarcho-punk (Crass, Conflict)
-hc/punk a w ramach:
-d-beat
-crust
-wszelkie ~core'owe gatunki
-coś się jeszcze znajdzie
-punk 2 fali - The Exploited, Chaotic Dischord etc. ogólnie najbardziej 'stereotypowa' odmiana gatunku
-tzw. punk popularny(czytaj mokry ogień)
-jest tego jeszcze trochę
Nie mówię o fakcie że drugofalowy punk to w dużej mierze hc/street punk(a anarcho-punk w wykonaniu Crassa to co innego niż anarcho-punk made by Poison Girls), prawie w każdym kraju rozwój tego gatunku był inny(np. u nas do lat 90 nie udzielało się zbyt wielu skinheadów grających oi!).
To jest jeden z kilkunastu gatunków jakie się w ankiecie przewijają, wyobraźcie sobie choćby dzielenie wszystkich gatunków metalu(a ja słucham black gothic symphonic death doom metalu a tu jest tylko black symphonic death doom metal! :( ) czy muzyki elektronicznej, ba, co stałoby się z popem, nie każdy przecież chciałby stawiać takiego Sinatrę obok mj.