Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Puchar Polski Warband 2011  (Przeczytany 18793 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kamillo18

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 360
    Puchar Polski Warband 2011
    « dnia: Kwietnia 28, 2011, 22:28:00 »

Turniej organizowany jest pod egidą klanu PE, który organizując go zamierza wzmocnić polską scenę WB. Aby uniknąć wszelakich awantur i sporów postanowiliśmy spisać szczegółowe zasady.

1. Regulamin turnieju:
    1a. Modułem na którym turniej się odbędzie jest native. Ponadto organizatorzy nie mają zamiaru dodawać swoich map ani modyfikować już istniejących.
    1b. W turnieju wziąć udział może każdy polski klan.
    1c. System turnieju będzie zależny od liczby zgłoszeń. Nie ukrywamy jednak naszej chęci rozegrania turnieju systemem brazylisjkim

2. Ustalenie meczów:

2a. Mecze ustalają kapitanowie, lub ich zastępcy, nie zaś "ktokolwiek z bylekim".
    2b. Kapitanowie mają 5 dni na umówienie i rozegranie meczu. W przypadku nie rozegrania przysługuje im 2 dniowa przedłużka.
    2c. Jeśli mecz nie zostanie rozegrany wygrywa klan bardziej aktywniej zabiegający o jego rozegranie.

3. Zasady bitewne:
    Organizatorzy doceniając wkład pracy jaki włożyli, gracze tworzący znane i uznane zasady na których do dziś gramy, postanowili jedynie lekko je zmodyfikować. W ogromnej większości, zaś, zostały one przyjęte.

1. Gramy na trybie "bitwa"
    2. Gramy 20 rund na mecz, 10 na mapę, 5 na spawn
    3. Klan po lewej stronie w tabeli jako pierwszy wybiera mape, frakcje i spawn. Klan po stronie prawej dobiera swoją frakcje. Po 10 rundach następuję zamiana. To klan po prawej stronie wybiera mapę frakcje i spawn jako pierwszy.
    4. Aby nie było oskarżen typu "podrasowania" frakcji, drużyny na danej mapie po zmianie respawna zamieniają sie frakcjami.
    5. Zablokowane są takie mapy jak: Arena, Leśna Kryjówka i Bitwa na Lodzie.
    6. Zabronione jest granie frakcją Khanat Khergicki !
    7. Klany rozgrywają swoje mecze na własnych serwerach, w przypadku gdy nie mogą dojść do porozumienia  w sprawie, na którym z nich mają zagrać, organizatorzy nakazują użyć obu. 10 rund na jednym 10 rund na drugim - tak by żadna ze stron nie poczuła się pokrzywdzona(jest takie przysłowie na ten temat ale przemilcze w nadziei że, awantury o serwery nie będzię).
    8. Prędkośc gry normalna.
    9. 1000 golda na starcie, z bonusami.
    10.Najemnicy nie są dozwoleni.
    11. FF 100% w sojusznika 0 % w siebie.
    12.Minimalny rozmiar bitwy to 8vs8 maxymalny 16vs16. Organizatorzy zalecają jednak typowe 12vs12, tak jak to zazwyczaj się grywa.
    13. Jeśli kapitanowie dojdą do porozumienia, przed meczem może dojść do zmiany ilości graczy grających w meczu.

Przy zgłoszeniu prosimy, aby klany podały:
    - nazwa
    - tag
    - kontakt do przynajmniej dwoch czlonkow (kapitan i vicekapitana)

Turniej naprawdopodobniej rozpocznie się na początku maja !

Na koniec !
    Proszę o nie pisanie durnych postów typu... a co będę "rzucał" przykładami, po prostu durnych postów. Poniżej oczekujemy tylko na zgłoszenia się klanów !

Zgłoszone klany:
    - Polish Eagles (PE)
    - Forgotten Legion (FL)
    - Sarmations (SRT)
    - Wolves (WV)
    - Hitmen
    - Imperium Polskie (IPL)
    - Green Street Elite (GSE)
    - WSC
    - REF
    « Ostatnia zmiana: Maja 06, 2011, 20:48:24 wysłana przez Kamillo18 »

Offline inco

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Puchar Polski Warband 2011
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 28, 2011, 23:09:50 »
    W jaki sposób chcecie rozwiązać sprawę losowania drużyn do turnieju? tak by nikt nie miał wątpliwości, że nie układacie jej sobie na kartce zamiast losować je.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 28, 2011, 23:10:27 »
    Mimo iż w naszym przypadku nie możemy dać 100% pewności że uda nam sie skompletować skład na każdym meczu to zgłaszamy się do uczestnictwa.

-HITMEN

Offline Xarxes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 28, 2011, 23:10:46 »
    Jak zapraszaliście to zgłaszam SRT.

Offline Warder

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 28, 2011, 23:14:44 »
    Hitmeni, SRT dopiszę to wam bo Kamillo się może czepnąć:d
    Podajcie jakieś kontakty(steam, xfire?) do siebie, lub jakiegoś v-lidera, radnego, aby ułatwić kontakt przy ustalaniu meczów  w przyszłości:)

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 29, 2011, 00:40:12 »
    9. 1000 golda na starcie, z bonusami.

1500 bez bonusów wydaje mi się rozsądniejszym wyborem. Dlaczego? W przypadku, gdy jakaś drużyna wygra trzy rundy z rzędu, będzie mogła się tak ubezpieczyć, że dalsze granie będzie coraz cięższe i po prostu szanse przestaną być wyrównane.

A w przypadku 1500 bez bonusów będzie się liczyć taktyka i zgranie, czyli to, co jest w sparingach międzyklanowych najważniejsze :)

11. FF 75% w sojusznika 0 % w siebie.

Czemu nie 100%?

13. Jeśli kapitanowie dojdą do porozum.

O co chodzi w tym punkcie?

2b. Kapitanowie mają 5 dni na umówienie i rozegranie meczu. W przypadku nie rozegrania przysługuje im 2 dniowa przedłużka.

Dwudniowe przedłużenie, jeśli już, ale to w ramach czepialstwa :)

Mają 5 dni na ustalenie od jakiego terminu? I czemu nie można zrobić od razu 7 dni, aby móc rozgrywać 1 mecz w tygodniu? (u nas w klanie jest taki problem, że mamy sporo osób pracujących i ciężko zebrać ludzi w ciągu tygodnia, w związku z tym najbardziej dogodne terminy przypadają na niedziele)

2c. Jeśli mecz nie zostanie rozegrany wygrywa klan bardziej aktywniej zabiegający o jego rozegranie.

Na jakiej podstawie będzie to oceniane?

To tyle jeśli chodzi o wstępne pytania :) Nasz szef już zgłosił klan :)

Offline Warder

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 29, 2011, 07:47:47 »
    Już spiesze z wyjaśnieniami.
    1. Nie wiem skąd się wzieło te 1500, bez bonusów...Zawsze na meczach grałem po 1000 i dzięki temu klan lepszy zyskiwał przewagę- zasłużenie. 1500 to zbędnę ułatwianie, z taką kasą, można od razu korzystać z super broni, tak trzeba je sobie wywalczyć...
    2. Bo nie? Tak ustaliliśmy wedle klasycznych zasad gry...
    3. Chodzi chyba o porozumienie
    4. Przedłużka, też pasuje tego terminu często właśnie używa się w turniejach ;-) Zbyt często aby, organizatorzy zostawili to, bez zmian... Ustaliliśmy to tak by zwiększyć szansę, że klany zagrają w ciągu tygodnia.
    5. Proste, Ci którzy będą, bardziej zabiegać by zagrać wygrają ;)

To są moje odpowiedzi, ale myślę że, fachowych i najlepszych dostarczy Ci kamillo, ale to już na PW, proszę :)

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 29, 2011, 08:26:38 »
    Ponawiam pytanie, bo losowanie drużyn to zwykle jest kluczowym elementem turniejów:

W jaki sposób chcecie rozwiązać sprawę losowania drużyn do turnieju? tak by nikt nie miał wątpliwości, że nie układacie jej sobie na kartce zamiast losować je.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 29, 2011, 08:30:36 »
    Podpiszę się pod pytaniem Inco i przy okazji zaapeluję do organizatorów aby na wszystkie pytania (nawet te zadane na pw) odpowiadali publicznie, Chciałbym uniknąć jakichkolwiek wątpliwości. Jeśli REF ma w tym turnieju wystąpić zasady muszą być jasne i przejrzyste.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 29, 2011, 08:46:06 wysłana przez sir Luca »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Dunleap_IPL

• Użytkownik
    • Na wojnie ten wygrywa, kto najmniej błędów popełni
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 29, 2011, 09:56:15 »
    hmm czy ten puchar polski to nie coś na styl ostatnich mistrzostw polski?, no i jeszcze ten okres maj no nie wiem ja bym tam wolał od września czy października. Co do samego pomysłu to hmm dobry sprawdzian dla PE co do zasad: 1500 golda to dobra propozycja, bez bonusów także. Sprawa losowania jak powiedział Inko powinniście ją jak najszybciej rozwikłać.

Kapitulacja to próba ocalenia wszystkiego, oprócz honoru.

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 29, 2011, 10:40:06 »
    Tak z ciekawości zapytam, ktoś jest w stanie szacunkowo napisać ile polskich klanów ma w swoich szeregach około 20 graczy? PE(?), REF, WV, FL (?), IPL, ZKM, WSC (?), HITMEN (?), są jeszcze jakieś inne klany zdolne do wystawienia omawianej liczby graczy (8-12) które mogłem pominąć?

Offline dzioOb

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 29, 2011, 11:08:47 »
    Kilka uwag/pytań ode mnie :)

Po pierwsze, organizatorzy kolejny raz sami sobie strzelają w kolano ze względu na termin rozgrywek. W tym momencie trwa Nation's Cup, mało tego, wkracza w najważniejszą fazę i najlepsi gracze z Polski będą najprawdopodobniej nieobecni dla rozgrywek międzyklanowych. Chyba jasne co jest jednak ważniejsze. Wątpie, żeby np. klan WV wziął udział w tych rozgrywkach (chociaż nie chcę się za nich wypowiadać, to są tylko moje przypuszczenia ;) ) ponieważ większość jego pierwszego składu jest w Reprezentacji.

Po drugie, maj to jednak miesiąc matur, a raczej są tutaj jacyś maturzyści.

1c. System turnieju będzie zależny od liczby zgłoszeń. Nie ukrywamy jednak naszej chęci rozegrania turnieju systemem brazylisjkim

Po trzecie, zasady powinny być jasno określone. Nie wiecie ile klanów się zapisze, to napiszcie warianty, np. Jeżeli zapisze się 5 klanów to gramy taki system, jeżeli 10 to taki itd. Ludzie muszą wiedzieć do czego się zapisują.

Teraz pytanie: Co z graczami niezrzeszonymi / z zagranicznych klanów? Będzie to rozwiązane jak w turnieju IPLu? czy są skreśleni na starcie ;) ?

gorNN22:42:25Wysyła wiadomość w Sens życia.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 29, 2011, 11:14:12 »
    Nie wiem.. ile razy można się pchać w tą samą głupotę.

1) Nie ma wystarczającej ilości graczy i klanów
    2) Zły termin, i w ogóle brak konkretnego jego określenia
    3) Przepaść skillowa między klanami, 2-3 klany się liczą reszta, dostanie 20:0 od tych wspomnianych wcześniej, nie jestem złośliwy takie są po prostu przykre fakty.
    4) 1500 kasy?
    5) Powodzenia

Offline Jagielon

• Użytkownik
    • I tak Cie dopadnę!
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 29, 2011, 14:12:08 »
    Panowie spokojnie, wiemy ze jest wiele za a jeszcze wiecej przeciw pomysłowi. Tak wiec na razie mosicie poczekac, dzis jest rada klanu wiec jestem pewien ze wszytko ustalimy tak zeby bylo najlepiej. Wszystkie odpowiedzi na pytania beda napisane po godzinie 20:30. I tak jak pisał Sir Luca nie będziemy pojedynczo odpowiadać na pytania np poprzez pw bądź steam. Wszytko bedzie podane w tym temacie. Podsumowując prosimy o cierpliwość przynajmniej do końca dnia....

Offline Warder

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 29, 2011, 14:13:11 »
    Co do terminu rozpoczęcia, tutaj pytajcie kamillo, on się tym ściśle zajmuje, z tego co jednak ja zrozumał to zależny jest on, od meczów reprezentacji Polski, jeśli nasza kadra będzie grała, to raczej turniej będzie zwlekał. Ogłosiliśmy się teraz by dać każdemu klanu dość czasu na przygotowania ( np. zwiększenie rekrutacji...)
    Co do niewystarczającej ilości graczy i klanów będę się spierał, mamy w Polsce sporo klanów, które mogą zagrać, a z tego co widzę pierwsze dwa klany w naszym kraju, też nie mają takich dysproporcji względem siebie,
    co do kasy, nie ma żadnego 1500? Gdzie się tak gra?! To jest jasne że, 1000.
    Wracając do zapisów, na pewno turniej nie wystartuje, tak z dnia na dzień, termin zostanie podany lada chwila, jednakże w pierwszych tygodniach maja, po prostu zamknięte zostaną zapisy(!). Co będzie uznawane za, oficjalny start.
     Turniej rozegramy najprawdopodobniej systemem Brazylijskim, jeśli zgłosi się mniej klanów, to zapewne powstanie mała liga.

A teraz słowo ode mnie. Każde poprzednie turnieje kończyły się katastrofą, tym razem klan PE się do tego bierze, i proszę was podejdźmy do tego bez uprzedzeń (najgorszych typu "a to lygryssa kolejny pomysł" bo idea ta zrodziła się w głowie nowego lidera PE) Potrzebujemy waszego wsparcia, i pomocy ponieważ każdy z nas jest tylko człowiekiem, i popełnia błędy. Chcemy to zrobić tak by było wszystko fair (stąd zasada o zamianie frakcji, jeśli jednak ufacie sobie nawazajem to kapitanowie mogą dojść do porozumienia by to pominąć...) wszystko by nigdy nikt nie powiedział, że pozostawiono pole do manewru kanciarzom( dlatego też bój na lodzie zabroniony)
    Słowem marzy nam się porządny polski puchar,  w którym klany udowodnią że, stać je aby w duchu sportowej rywalizacji rozegrać mecze, i chodź raz udowodnić, że możemy bez awantur i docinków typu "to się skończy patologią, stfu !" zagrać coś porządnego. Zasady te jak sami widzicie są, prawie takie same jak na każdym meczu klanowym, bez udziwnień...
    Co do terminu,to nie turniej dla botów! Piszcie a będzie wam dane, choćby przełożenie! Wystarczy wylosować pary a termin pierwszych meczów zależy od was

Więc zapytam się was tak...Chcecie chodź raz rozegrać, porządny polski turniej? Jeśli tak to zapiszcie swoje klany, i naprawdę jak nie będziemy marudzić to nam się do licha uda!