Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [EVENT] Roleplay PW Mod  (Przeczytany 16873 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nalo97

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [EVENT] Roleplay PW Mod
    « Odpowiedź #15 dnia: Maja 04, 2011, 20:42:26 »
    Mój nick w Warband to "Drake". Mam 2 pytania:

- Czy gracze niezrzeszeni będą mieć swój kanał na team-speaku?
    - Corleone, mam pytanie: Mapka Fjordland, który to scene?

PS: Nie wiem czy na pewno, ale zdaje mi się że w liście graczy niezrzeszonych napisałeś źle mój nick (Naro). Niby nic, ale teraz nie wiem czy o mnie chodzi czy o kogoś innego. Jeśli nie o mnie to chciałbym sobie zarezerwować miejsce jako rycerz, ale w jakim królestwie to jeszcze nie wiem do czasu odpowiedzenia na moje 2 pytanko. ;d
    « Ostatnia zmiana: Maja 04, 2011, 20:50:00 wysłana przez Nalo97 »

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #16 dnia: Maja 04, 2011, 23:02:23 »
    Cytat: Nalo97
    Mój nick w Warband to "Drake". Mam 2 pytania:
    - Czy gracze niezrzeszeni będą mieć swój kanał na team-speaku?
    - Corleone, mam pytanie: Mapka Fjordland, który to scene?

1. Jak najbardziej będą mieli kanał na ts, więcej informacji wrzucę trochę później.
    2. Fjordland to była scene 4(jak mnie pamięć nie myli), przez dłuższy okres czasu była na naszym serwerze

Co do nicku, dzięki za przypomnienie, bo miałem go zmienić :D

Cytat: Solejók
    To tylko teoria, lekko przydatna w praktyce. Wszystko trzeba wyćwiczyć, poza tym założę się że każdy zainteresowany tematem już widział ten post i nie ma potrzeby go tu kopiować.

Ale bardzo przydatne dla kogoś, kto będzie pierwszy raz widział moda na oczy

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Maja 05, 2011, 07:47:02 »
    odnosnie pkt 2.. czy dane krolestwo ktore stracilo zamek moze rownierz zrobic powstanie ? zoorganizowałoby wtedy panstwo podziemne itd. pracujac dla ,,wroga" by spiskowało przeciwko nie mu.. odkladalo pieniadze.. chowało rzeczy i wkoncu by sie zaczelo (no wiadomo o co chodzi) mysle ze taka opcja jest rownierz ciekawa jezeli dane krolestwo potrafi to zoorganizowac ;]

Aaa.. i jeszcze jedno.. nie lepiej by administatorzy siedzieli na speccie ? nie chodzi o to ze przeszkadza mi comoner ktory moze cos od nas odkupic itd.. tylko mysle ze na spectatorze admin wiecej zobaczy :D

tyle ode mnie ;)
    Retarded are everywhere

Offline Jonasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Maja 05, 2011, 08:05:57 »
    Ja się zgłaszam, najprawdopodobniej przyjdę.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Maja 05, 2011, 12:10:57 »
    Cytat: ZKM_Husarz
    odnosnie pkt 2.. czy dane krolestwo ktore stracilo zamek moze rownierz zrobic powstanie ? zoorganizowałoby wtedy panstwo podziemne itd. pracujac dla ,,wroga" by spiskowało przeciwko nie mu.. odkladalo pieniadze.. chowało rzeczy i wkoncu by sie zaczelo (no wiadomo o co chodzi) mysle ze taka opcja jest rownierz ciekawa jezeli dane krolestwo potrafi to zoorganizowac ;]

Aaa.. i jeszcze jedno.. nie lepiej by administatorzy siedzieli na speccie ? nie chodzi o to ze przeszkadza mi comoner ktory moze cos od nas odkupic itd.. tylko mysle ze na spectatorze admin wiecej zobaczy :D

tyle ode mnie ;)
    Ciekawy pomysł, przemyślę go i zastanowię się, czy nie dodać go do zasad. Również można by poprosić inne królestwo o azyl na jego terytorium i przez ten czas zbieralibyście niezbędny ekwipunek do odbicia zamku - tak jak wspominałem zastanowię się.

Co do drugiego pomysłu, admini będą kontrolować frakcje, czy czasami nie popełniają jakichś machlojek, dlatego będzie część adminów "strażników" i część adminów"podróżników" - oczywiście każdy ma prawo wyrzucać i ostrzegać.

Cytat: Jonasz
    Ja się zgłaszam, najprawdopodobniej przyjdę.
    Jako kto? Bo oczywiście wrzucę Cię do niezrzeszonych.

Dobra, to zostajesz wieśniakiem :D
    « Ostatnia zmiana: Maja 05, 2011, 15:32:27 wysłana przez Corleone »

Offline Jonasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Maja 05, 2011, 15:01:22 »
    Ja się jeszcze zastanoiwe, i tak wszystko mi jedno :).

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #21 dnia: Maja 05, 2011, 15:57:19 »
    Cholera... Sam bym chciał wziąć udział w tym "evencie". :) Wydaje mi się, że może on być o stokroć ciekawszy od większości tego co jest organizowane. W samego pwmoda na serwerze (PL) grałem kilkadziesiąt minut, jednak myślę, że nie byłby to jakiś wielki minus. Zupełnie jednak nie wiem kim chciałbym być (prócz tego, że jestem niezrzeszony)... :(

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Maja 05, 2011, 17:34:27 »
    Oczywiście zapraszam proud :D Jeżeli nie możesz zdecydować się, kim chcesz grać, to bierz wieśniaka - chyba ta klasa stwarza najmniej problemów :D

Edit: Gotowe Vladimirku
    « Ostatnia zmiana: Maja 05, 2011, 19:38:34 wysłana przez Corleone »

Offline Vladimirek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #23 dnia: Maja 05, 2011, 19:09:02 »
    Dopisz i Vladimirka, jako niezrzeszonego strzelca.

Offline szymczak1503

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #24 dnia: Maja 06, 2011, 19:15:19 »
    Nie lepiej dać mapę z pierwszego eventu pwmoda? Według mnie najbardziej zooptymalizowana mapka. Patrząc na Fjordland widać dużo drzew co ostro spowalnia grę. 

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Maja 06, 2011, 20:10:13 »
    Szymczak, my korzystamy z innej wersji Fjordlandu, która posiada 30% drzew z oryginalnej mapy - została ona stworzona jako alternatywny Fjordland dla słabszych komputerów :D Poza tym na pierwszej mapie nie ma klimatycznej kryjówki bandytów, a na Fjordlandzie jest - tak samo z zamkami, na Fjordlandzie są wszystkie zbalansowane i zdobycie ich jest baaardzo trudne :D

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Maja 06, 2011, 21:08:44 »
    Mam kolejne pytanie. Czy następcy tronu będą mieli swój własny ulepszony od tego u rycerzy ekwipunek, czy takie jaki mają lordowie frakcji (król) ?

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Maja 06, 2011, 21:11:12 »
    Następcy tronu do zwykli rycerze, ale stoją wyżej niż "zwykłe" rycerstwo. Tak samo rycerstwo nie może posiadać kusz :D

Offline szymczak1503

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #28 dnia: Maja 06, 2011, 23:28:04 »
    Szymczak, my korzystamy z innej wersji Fjordlandu, która posiada 30% drzew z oryginalnej mapy - została ona stworzona jako alternatywny Fjordland dla słabszych komputerów :D Poza tym na pierwszej mapie nie ma klimatycznej kryjówki bandytów, a na Fjordlandzie jest - tak samo z zamkami, na Fjordlandzie są wszystkie zbalansowane i zdobycie ich jest baaardzo trudne :D

Balans zamków nie jest aż tak duży. Patrzeć na jedną z fortec widać, ze jest nie możliwy do zdobycia (ten z fosą) Jest tylko 1 przejście przez główną bramę, który ma most zwodzony. Może zrobiłbyś głosowanie i przedstawił wszystkie mapy? :D

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Maja 07, 2011, 00:24:21 »
    Nie Szymczak, nie będę aż tak odbiegał od zasad. Fjordland zostaje :D Każdy zamek jest możliwy do zdobycia - trzeba wiedzieć tylko jak.