Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Konnichiwa!  (Przeczytany 1241 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    Konnichiwa!
    « dnia: Kwietnia 24, 2011, 22:31:25 »
    Witam i pozdrawiam użytkowników! Jestem Dominik, lat 13.
    Gram w Warba nda już pół roku(?) głównie w singleplayer, lecz możecie mnie spotkać na serwerach z modami: Full Invasion, Hunt, Mount and Musket, PWMod. Od razu jednak uprzedzam, że nie najlepiej gram.
    Uwielbiam mangę i anime(wymienię tytuły takie jak Soul Eater, D.Gray-man, Beelzebub, Fairy Tail, Darker Than Black) i ogólnie interesuję się kulturą, historią i językiem Japonii.
    Nie cierpię gier liniowych z jedną dobrą drogą i wieloma skryptami  (czyt. ostatnie Call of Duty). Dlatego właśnie po prostu uwielbiam gry od BioWare takie jak Dragon age: Początek i obie części Mass Effect, lub oba Fallouty od Bethesdy.
    Interesuje mnie świat Warhammera ( i 40k jak i "zwykłego") i marzę (oby nie były to niespełnione marzenia...) by kupić Warhammer
     Fantasy Roleplay. Uczestniczyłem w marnych próbach stworzenia ciekawego, dobrze działającego PBF, ale... wyszły same porażki.
    Uwielbiam literaturę. Tak naprawdę nie wiem jakie cechy mi się najbardziej podobają, więc umieszczę tylko tytuły. Może to wam coś powie.
    Cała saga "Wiedźmin", "Metro 2033" (czytałem też "Metro 2034", ale była tylko namiastką "pierwszej części"), "Malowanego Człowieka" i "Pustynną Włócznię". Ostatnio zacząłem czyta "Na krawędzi cienia" z trylogii "Nocnego Anioła".
    Sam nie wiem co o sobie pisać, więc wszelkie pytania będą mile widziane.

Offline Mus1c

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Radny klanu Polish Eagles
    Odp: Konnichiwa!
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 24, 2011, 22:43:48 »
    Witam na forum :)

" - A więc niech zwycięży lepszy - zawołał szyderczo Deparnieux, a tym razem Halt odezwał się:
    - Owszem, zamierzam zwyciężyć." - cytat z książki Zwiadowcy

Jednostka pola powierzchni w Warbandzie?
    (click to show/hide)

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 24, 2011, 22:49:54 »
    Witam Cię na forum.
    Widzę, żeś porządny gracz gdyż doceniasz gry cRPG! Ba, do tego lubisz Dragon Age! Nie dosyć że trzeba się tam wykazać taktycznym kunsztem, dodatkowo jest wiele wspaniałych możliwości rozmowy, nasze czynyu mają realny wpływ na grę. Widzę, że trafiłą mi się bratnia dusza pod względem gier, zaś co do książek nie czytam ich zbyt wiele, mogę powiedzieć że w tym roku przeczytałem dotychczas jedną :D (Assassins Creed: Renesans).
    Pozdrawiam.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 24, 2011, 22:51:49 »
    Witam serdecznie!

Jest wzmianka na temat czytanych książek, co bardzo mnie raduje :)

Polska młodzież, przyszłość nasza, jeszcze czyta, chlip ...

P.S.
    Nie dosyć że trzeba się tam wykazać taktycznym kunsztem, dodatkowo jest wiele wspaniałych możliwości rozmowy, nasze czynyu mają realny wpływ na grę.

Nie przesadzałbym. Dragon Age to jest dobra gra, ale nic ponadto. Do dawnych tytułów ze stajni Black Isle to się nie umywa.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 16, 2011, 23:45:07 »
    Witaj w piekle!

A tak całkiem serio, to spróbuj przeczytać 'Trylogię Czarnego maga' pióra Trudi Canavan. Genialne fantasy.
    Pierwsza część to 'Gildia Magów', a dalej sam zobaczysz, czy ci się spodoba. :-)
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Tovarisch Volksdeutsch
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 19, 2011, 17:34:31 »
    O "Trylogii Czarnego Maga" słyszałem i dość długo się zbieram by to przeczytać. Ale skoro nic nie mam do czytania (biblioteki powinny mieć więcej książek...) i dostałem rekomendację od użytkownika tawerny, to na pewno przeczytam ;)
    Mam jednak jedno pytanie: czy lepiej wpierw przeczytać prequel ww. trylogii pt.: "Uczennica mag", czy zacząć od samej trylogii?

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 25, 2011, 20:00:24 »
    Ja z kolei zbieram się do prequela, więc na pytanie ci nie odpowiem.

Myślę, że masz przed sobą nie lada dylemat: z zapowiedzi widzę, że w obu książkach dowiesz się, jak działa magia w "Czarnym Magu", ale w trylogii masz to opisane na 3 tomy, a w prequelu zapewne odbierzesz sobie przyjemność rozkoszowania się (tak było w moim przypadku) życiem Sonei i opisem jej nauczania.

Z drugiej strony, w prequelu dowiesz się wielu rzeczy, i zobaczysz, co było przyczyną tego, co działo się w oryginalnej trylogii.

Musisz wybrać.

(wg. mnie - trylogia jest warta przeczytania najpierw, a potem na dokładkę dowiesz się, co i dlaczego w prequelu)
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Tovarisch Volksdeutsch
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 27, 2011, 17:48:22 »
    Tak, to był dla mnie dylemat.

Z drugiej strony, w prequelu dowiesz się wielu rzeczy, i zobaczysz, co było przyczyną tego, co działo się w oryginalnej trylogii.
    trylogia jest warta przeczytania najpierw, a potem na dokładkę dowiesz się, co i dlaczego w prequelu

Te dwa zdania, przekonał mnie by przeczytać najpierw trylogię. Pewnie masz rację, że pewnie bym sobie odebrał przyjemność z lektury, gdybym najpierw przeczytał prequel. Takie komentarze: "O, teraz stanie się..." "Ta, wiedziałem już o tym" itp. byłyby bardzo możliwe.

Cóż, dziękuję za pomoc w wybraniu.