Siema dzisiaj pokaże jak rozpocząć moding i przenieść miasto w inną pozycje , zmienić nazwę miasta.
-Pierw instalujemy phytona 2.6 i wxphytona 2.6 potem klikamy na mój komputer właściwości zaawansowane i zmienne środowiska
tam powinno pisać path i podajemy lokalizacje phytona u mnie to będzie ;F:/phyton .
- Potem jak wypakowaliśmy module system otwieramy Module Info i podajemy folder moda ( Native z M& u mnie to będzie
export_dir = "F:/Mount&BladeWarband22/Modules/Native/".
-Teraz musimy kliknąć build_module czekamy aż przestaną wyskakiwać nowe linie jak nie wyskoczył żaden błąd typu eror to możemy przejści do następnego kroku.
-Wchodzimy w module Parties i szukamy jakie miasto chcemy edytować zmienić nazwe jego itp. położenie u mnie to będzie sargoth
("town_1","Sargoth", icon_town|pf_town, no_menu, pt_none, fac_neutral,0,ai_bhvr_hold,0,(-17.6, 79.7),[], 170), .
-Zmieniamy nazwę Sargoth na Warszawa, w grze się nie pokaże ponieważ musimy to jeszcze zmienić w languages (pliki od spolszczenia moda )
-Jeśli chcemy zmienić położenie miasta wchodzimy do gry za nim wejdziemy ustawiamy cheats i tryb edycji potem na mapie świata wciskamy ctrl+e mamy współżedne miasta zmieniamy je to musimy zmienić (-17.6, 79.7) na te nasze.
-Po tym należy znowu uruchomić build module ale jak zmienimy nazwe miasta to pierw a potem jak zmienimy lokalizacje miasta też uruchamiamy build_module.
-jeśli chcemy zmienić napis powitalny jak wchodzimy zrobić postać musimy wejść do module game menus
-następnie szukamy linijki Welcome, adventurer, możemy zmienić napis jak chcemy ale nie używając polskich liter.
Dziękuję za przeczytanie mojego tutka wprowadzającego.
Dzięki Tapase teraz będę przejrzyściej pisać.