Wrażenia?
hm....
Mieszane...
Żartuję...jak najbardziej pozytywne :D
Może w opinii niektórych będę przesadzał, ale jeżeli ktoś z Was choć troszkę lubi okres jakim jest panowanie starożytnego Rzymu, to jak najbardziej powinien zainstalować tą modyfikację.
Mod osadzony jest na mapie Brytenwaldy, wykorzystując jak i mechanikę, tak i tektury, modele, jednocześnie wprowadza swoje.
Grę rozpoczynamy w roku 43AD, gdzie ziemiami mapa -
(tych nazw jeszcze nie ma), włada Rzym.
Rzym przedstawiony jest jako sojusz rzymskich prowincji-Legionów.Tutaj, chciałbym zaznaczyć, że pomimo, wersji beta, nie ma przypadków, walczących ze sobą rzymian;)
Kolejna rzecz, to Bitwy, jednostki...
Rzecz, jakże piękna i dopracowana.Przyznam, że nie wiem, czy jest to zgodne z historią, ale wyglądają świetnie.Jeżeli ktokolwiek chciałby stoczyć bitwę z rodu Gladiatora, to polecam :)
Jak zaznaczyłem wcześniej mod jest w wersji beta, tak więc nie jest pozbawiony błędów.Na samym początku polecam wyłączyć kary od ekwipunku - rzymski sprzęt nie ma tej opcji.
Co do sprzętu.Niektóre rzecz z native, nie mają działania w ręku naszego bohatera-nie wiem czemu.Niektóre hełmy gladiatorów nie mają tekstur - wersja beta
Rzym przedstawiony jako sojusz legionów nie prowadzi wojny z tymi samymi frakcjami - zdaje mi się, że powinni.
Z błędów, to chyba wszystko ;)
Później postaram się włączyć moda i przesłać wam kilka screenów z walki mojego manipułu z "barbarzyńcami" :]
Pozdrawiam!