Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Imperium Romanum  (Przeczytany 35890 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sermen

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Imperium Romanum (Brytenwalda Submod)
    « Odpowiedź #30 dnia: Lipca 26, 2011, 14:43:42 »
    Witam, jak zainstalować ten mod?

Rozumiem że instaluje Brytenwalde 1.34 i do jej folderu wrzucam Imperium Romanum 1.9.1.beta (ok. 326mb) z forum Talewords.

Ale probowalem tak i nie idzie, ściągnąłem jeszcze raz i to samo:   przy ładowaniu brakuje jakiegoś pliku "867_armour"

Sama Brytenwalda chodzi bardzo dobrze.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #31 dnia: Lipca 26, 2011, 14:52:07 »
    Tej modyfikacji nie wrzuca się do tego samego folderu, co Brytenwaldę. Działa jako osobna modyfikacja, czyli musisz ją zainstalować tak jak każdą inną.

Offline sermen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Lipca 26, 2011, 17:27:29 »
    Jak odpalam bez brytenwaldy jak kazdy inny mod to przy łądowaniu mam z kolei błąd:

Unable to open file: Modules/1.9.1.beta/Resource/textures_face_gen.brf

I co ciekawe rzeczywiście takiego pliku w resource nie mam, są tylko 2 pliki : romans_armours i skeletons

Mam ta wersje z oficjalnego forum, która ma ok. 326 mb

Mam tu tez instrukcje z readme z gry, która sugeruje żeby jednak kopiować grę do folderu Brytenwaldy tylko innej wersji:

1.Download Brytenwalda 1332 http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,135589.0.html
    2. Install Brytenwalda into modules folder
    3. Install Imperium Romanum 1.9 beta into the root Brytenwalda folder overwriting (yes to all) original Brytenwalda files
    4. Start the game by selecting this Brytenwalda folder you just put 1.9 in.
    5. Install optional graphic files if you wish , installation is pretty straight forward overwrite...

Więc mam tylko pytanie czy ta wersja z forum TW:   1.9.1.beta   jest najnowsza.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 26, 2011, 17:36:08 wysłana przez sermen »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #33 dnia: Lipca 26, 2011, 18:23:50 »
    1.Download Brytenwalda 1332 http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,135589.0.html
    2. Install Brytenwalda into modules folder
    3. Install Imperium Romanum 1.9 beta into the root Brytenwalda folder overwriting (yes to all) original Brytenwalda files
    4. Start the game by selecting this Brytenwalda folder you just put 1.9 in.
    5. Install optional graphic files if you wish , installation is pretty straight forward overwrite...
    1.Pobierz Brytenwaldę
    2.Zainstaluj Brytenwaldę do :/modules/                                                                                                        /
    3.Zainstaluj Imperium Romanum do folerdu Brytenwalda i nadpisz wszystkie pliki o które Ci poprosi                  /przyp. tłum.
    4.Rozpocznij grę                                                                                                                                      /
    5.Jak chcesz zainstaluj dodatkowe opcje graficzne.

Sprawdź, czy ten plik jest w innych folderach "Resource"

Offline sermen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Lipca 26, 2011, 19:45:24 »
    Angielski znam dobrze ale pliku ie ma w całym katalogu sprawdziłem dokłądnie. Czy we tez gracie w wersje 1.9.1.beta z forum TW?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Lipca 26, 2011, 19:57:04 »
    Angielski znam dobrze ale pliku ie ma w całym katalogu sprawdziłem dokłądnie. Czy we tez gracie w wersje 1.9.1.beta z forum TW?

Sprawdziłeś wszędzie?W native, w głównym katalogu M&B?Też nie ma?To może reinstalka gry będzie potrzebna...Ja na razie nie gram...Mam 1.143, więc poczekam, na kolejną odsłonę....

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 06, 2011, 22:18:12 »
    Grałem kilka miesięcy temu  w wersje 1.3
    Pobrałem dzisiaj wersję 1.9.1 i tak jak wyżej ktoś pisał, gra nie wczytuje pliku, bo nie ma go w folderze.
    Nie rozumiem po co instalować brytenwaldę skoro wersja 1.3 działała bez tego moda.
    Wracająć do błędu, mod nie działa na wersji 1.143 czy jest inny problem ?

@Edit
    Wyszła nowa łatka 1.9.2
    Cały folder z modem nalezy wrzucić do brytenwaldy 1335
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 08, 2011, 11:33:21 wysłana przez Trynithy »

Offline kac2210

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 17, 2011, 09:05:12 »
    Mam pytanie czy dodatek do moda bedzie kompatybilny z spolszczeniem do brytenwalda?
    Jestem Fanem Anime Naruto:P

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 17, 2011, 09:49:10 »
    Raczej nie, Imperium Romanum to coś innego niż sama Brytenwalda. Nie będzie spolszczać nazw np. nowych itemów bądź mogą wynikać z tego błędy.

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 17, 2011, 12:34:18 »
    Ja mam dziwny problem, bo nawet jak ustawię bitwę na 30 wojaków, gra ścina się po 3 sekundach

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Sierpnia 18, 2011, 18:38:48 »
    Ja mam dziwny problem, bo nawet jak ustawię bitwę na 30 wojaków, gra ścina się po 3 sekundach

Wejdź na forum Brytenwaldy, na TW, tam jest temat dotyczący "crash'ów" w grze.
    Panowie zaprezentowali wiele cennych porad, które mogą pomóc w działaniu modyfikacji....

Dla pewności podam link : http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,183782.0.html

Offline szyszak101

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Września 30, 2011, 11:17:09 »
    jest do tego spolszczenie ?. Bo głupia czcionka tego tekstu po ang odpycha od czytania tego ze zrozumieniem.

Offline Dawidous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #42 dnia: Września 30, 2011, 16:24:14 »
    UP: Spolszczenie chyba było pod brytenwaldę, więc nowe rzeczy (z IR) mogą nie działać, ale łamaną polszczyznę dostaniesz.

A teraz coś ode mnie: 4 razy podchodziłem pod tego moda i za każdym razem coś nie działało. Kiedyś nie mogłem włączyć gry, potem nie było tekstur martwego ciała, więc przy każdej bitwie wyłączało się. Następnie bitwa +30 osób crash, a teraz... teraz instalowałem 4 razy zgodnie z nową instrukcją i za pierwszym razem gra się nie włączała, za drugim nie można było stworzyć postaci, za trzecim wszystko było ciemne, ostatnim razem odpaliłem nawet przez DirectX 7 (myślałem, że to przez grafikę) to się cięło, gdy wychodziłem od tego kupca, nie było dialogów i widocznych postaci. Gdy sobie pomyślałem, iż za każdym razem jak zechcę włączyć grę minie 5 minut, a przy wczytywaniu 3, to usunąłem IR. Teraz czekam na nową wersję, albo znajdę innego moda o Rzymianach. Jeśli instalowałeś ostatnią wersję i działa Ci to, prosimy napisz instrukcje dla innych ludzi, bo to przewyższa ludzkie pojęcie o łatwych, miłych i przyjemnych grach.

Offline szyszak101

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Września 30, 2011, 16:43:37 »
    niestety mam problem wczoraj pobrałem tego moda wszystko smigało tak ja należy dzis jednak musialem przeinstalowac całego warbanda sciągam moda próboje odpalić gre , a nagle pisze cos takiiego CommenRes cant load weapon.e bla bla bla nie mam pojęcia o co chodzi jeszcze wczoraj wszystko działało :(

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Września 30, 2011, 17:58:11 »
    A na jaka wersję Brytenwaldy instalujecie?Pytam się, bo mod działa na 1.335

Poza tym czekam, aż IR będzie gotowa()z tego co wiem na razie są to bety...