Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Co Was trzyma przy Warbandzie?  (Przeczytany 2914 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Voland_s

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Co Was trzyma przy Warbandzie?
    « dnia: Kwietnia 05, 2011, 15:46:34 »
    Cześć,

Czy nie czujecie się już odrobinę zmęczeni Warbandem? Upłynął rok od premiery (tyle własnie gram), część z Was była testerami i już naprawdę długo w to gracie... Przybywa jeszcze nowych graczy i to jest fajne, ale te ze smutkiem patrzę, jak znikają starzy znajomi...
    Mam nadzieję na Warbanda 2, moze pojawi się cos takiego niebawem i myslę, że część osób też na to liczy. Stąd wracam do mojego pytania z tytułu posta- co Was trzyma w Warbandzie?

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    Odp: Co Was trzyma przy Warbandzie?
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 05, 2011, 16:19:22 »
    Co mnie trzyma przy Warband ? Hmm... pewnie to, że jest to jedyna gra, z której nie zrezygnowałem po 3 miesiącach. Gram od premiery (8 miesiąc w multi) i wciąż mi się nie nudzi.
    Dodatkowo, jest ona dla mnie czymś innym, jakąś alternatywą po 7 letniej przygodzie z FPSami. I na dodatek, w Warbandzie nie trzeba miec "szybkiego cela", co w ostatnich 2 latach mi się zepsuło :P
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2011, 16:22:57 wysłana przez Kamillo18 »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 05, 2011, 16:21:24 »
    Odpowiedź jest prosta: 1794. Nie gram w multi z pół roku, singla ostatnio trąciłem tylko na chwilkę, ale jako betatester moda o Kościuszce nadal mam pewną styczność z Warbandem. Ostatnio pograłem sobie w PoP-a, ale nie przyciągnął mnie na dłużej. Więc jedyne co mnie trzyma przy grze to oczekiwanie na wyjście modyfikacji Vaina. A kiedy wyjdzie to cóż... Trzeba będzie się zastanowić czy jest jeszcze coś co mnie trzyma przy WB.

Na razie jednak Warband siedzi na dysku i nie zanosi się aby miał z niego w najbliższym czasie wylecieć.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 05, 2011, 17:26:18 »
    Multiplayer, wiele modów... W singla grałem przez pewien czas, ale przestałem.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Sokół

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 05, 2011, 17:37:12 »
    Gram juz w WB 11miesiąc(przegrane  ok. 2000h) i nie mam zamiaru narazie kończyć. Całe swoje życie szukałem takiej gry w która mnie wciągnie i bedzie o tych czasach. Zawszy chciałem nawalć toporami, mieczami, młotami itd. Poprostu poczóć się jak prawdziwy średniowieczny wojownik :P. Pewnie też mnie czyma to, że nie gram sam, tylko w czasie gry rozmiawiam z innymi graczami, gram na sparingach, eventach itd. To też jest ważny etap w grze. :D

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 05, 2011, 18:22:10 »
    Multi, ciekawi ludzie, coś innego niz naparzanka typu CS,Call of Duty(1-5) plus to, że nie jestem jeszcze najlepszy!

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 05, 2011, 18:57:35 »
    Wy!
    Gra taka sobie, ale to właśnie rywalizacja między klanami, dużo dobrych polskich graczy do tego sprawia że, cały czas gra się ciekawie ;p

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 05, 2011, 20:29:28 »
    Gram już ponad półtora roku (początek września 2009) i nie czuję znudzenia tą grą. Zwłaszcza na becie, kiedy co chwila wychodziły nowe patche i nauka gry szła w las :)

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 05, 2011, 21:20:10 »
    (click to show/hide)

Jest to jedyna gra która oferuję nam multiplayer w średniowieczu. No i przede wszystkim LUDZIE :)

Offline Jarsuss

• Użytkownik
    • Pamiętajcie najważniejsza jest zaprawa :P
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 05, 2011, 21:27:57 »
    Ja gram od września 2010 i mnie trzyma i będzie trzymać klimat tej gry trzeba mysleć przy niej żeby pożyć :) A nie na pałe jak w innych grach :/
    Po drugie modyfikacje do gry zawsze jakać odskocznia jak WFAS czy PWmod. No napewno i to że dużo jest polaków, którzy w to grają.
    I po trzecie (duży magnes) klan, w którym jestem zawsze to całkiem inna rozgrywka w miłym gronie, jak można sobie zespołowo popykać (nie tylko z kolegami klanowymi zresztą :P).
    Po czwarte i ostatnie klimat życa klanów np. awantury, spiski i oskarżenia, upadki z bezsensownych podstaw itp. bezcenne jak master card :P

Pozdrawiam HITMEN_Jarsuss
    HITMEN CLAN www.hitmen.tnb.pl

Offline Sokół

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 05, 2011, 22:13:12 »
    Zalezy jak leży :D Jak mam czas to gram. Moze 2000 to przesada.Jak ostatnio podliczyłem to 1374(na poczatku stycznia)

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 05, 2011, 23:29:00 »
    Mimo uporczywych bugów połączonych z moim miernym skillem-co przekłada się na początek nerwicy z powodu tej gry to jednak wciągneła mnie na dobre. Od zawsze takiego czegoś szukałem- jest absolutnie niepowtarzalna w multi i żaden FPS jej do pięt nie dorasta (oczywiscie dla mnie- po prostu odkąd pamiętam interesowały mnie takie klimaty a nie strzelanie z kałacha).Do tego dochodzi klan w którym udało się zebrać rewelacyjną ekipę z którą po prostu chce się ramię w ramię walczyć :) Poza tym cały czas coś się dzieje, scena tętni życiem.

Offline IPL_Lord_Legionista

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    • ..Z nazwą tego klanu ciągle w sercu żyję..(IPL) .
      • IPL
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 05, 2011, 23:48:17 »
    popieram Ignatusa ze jesli znajdziesz fajna ekipe to caly obraz gry sie zmienia granie w teamie klanowym na rożnych turniejach to jest to :)
    Pozdrawiam Lord Legionista
    Z biało-czerwoną flagą zawsze gotowy do walki My pod sztandarem prawdy, nasz kolor skóry jest biały To my, ci radykalni, ci najgorsi z najgorszych,IPL-owcy

Offline Sir_Michal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 06, 2011, 01:06:38 »
    Klan, klan i jeszcze raz klan. Nie znajdziesz drugiej takiej gry.
    (...) żaden FPS jej do pięt nie dorasta (oczywiscie dla mnie- po prostu odkąd pamiętam interesowały mnie takie klimaty a nie strzelanie z kałacha) (...)
    Nie tylko dla Ciebie. Dla mnie fps to taka odskocznia, warband potrafi zdenerwować i to nie rzadko, wtedy trzeba się odprężyć w jakimś Black Opsie czy Battlefieldzie.

Dodatkowo hardkorowość WB, obecnie znaleźć jakąkolwiek grę gdzie wyznacznikiem twoich umiejętności nie jest twój poziom /level/ jest bardzo ciężko. Zaryzykowałbym nawet stwierdzeniem, że WB posiada najbardziej złożony system walki (feinty, chambery, stuny itd. ;P). Ogromna liczba modów.

Ale przede wszystkim gra zespołowa, gra taktyczna. Bitwy klanowe, mixy czy eventy. Ogromne bitwy (jedyna gra na pc gdzie może zagrać ponad 100 osób naraz, a przecież są tu nawet serwery 222- slotowe). Mod cRPG.
    No i niewielka liczba graczy (w stosunku do głośniejszych gier). Kto by nie znał Phyrexa, Lezarda, Treode? :) "Uthred wrócił do gry" "Willi zakończył grę"- w większych grach o takich wiadomościach "dnia" można tylko pomarzyć.

Nie żartuj aż tyle? Ile ty grasz dziennie?
    Duczek, zdziwiłbyś się. Ja całe szczęście odłączyłem Warbanda od steama (o tym ile godzin już tu przegrałem wolę nie myśleć- dziś choćby nabiłbym sobie 12 godzinek; a mamy środek tygodnia- horror). A gram od 10 września 2009 roku. Mam nawet tego maila jeszcze:
    (click to show/hide)

Zaczynałem na 0.580 a mamy już 1.134 ;) Cóż to były za czasy, nachylona włączała się sama (w pewnej fazie bety całkowicie znikła, by finalnie  znaleźć się pod "x").
    Mecz 22nd vs REF, rozkaz IvEgo:
    "Konnica schodzi z koni i atakuje Harlequina" (który siedzi w ruinach z łukiem). Po chwili cała konnica pada - runda przegrana

Offline Luciferek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 06, 2011, 01:26:01 »
    W tej grze trzeba coś potrafić,tutaj nie leci się na tępaka z karabinem w ręku,nie strzela we wszystko co się rusza. Nie eksterminuje się dziesiątek przeciwników jednocześnie. Dwóch wrogów na raz którzy są dobrze zgrani to już jest w tej grze wielki problem. Gra wymaga wielkiego poziomu umiejętności,opanowania,nerwów ze stali i dostarcza naprawdę sporo zabawy.

Uploaded with ImageShack.us