Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kiedy powinien odbyć się event?

15.05.2011
    45 (67.2%)
    22.05.2011
    7 (10.4%)
    29.05.2011
    15 (22.4%)

Głosów w sumie: 67

Głosowanie skończone: Maja 06, 2011, 08:57:17

Autor Wątek: [EVENT] Asterix i Obelix kontra Cezar  (Przeczytany 31823 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [EVENT] Asterix i Obelix kontra Cezar
    « Odpowiedź #165 dnia: Kwietnia 29, 2011, 22:09:59 »
    Nie marudze tylko wtedy ostrzegałem :P a mod jest naprawde swietny i jezeli rzeczywiscie uda sie wyeliminowac crashe to mysle ze mozna go wrzucic tez na talewords i napisac ze został ,,naprawiony" D:
    Retarded are everywhere

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #166 dnia: Kwietnia 29, 2011, 22:54:00 »
    Mat berserker: jeżeli do jutra do 8:00 podeślesz mi moda, (a najlepiej cały folder wraz z tymi plikami które zwiększają sloty) to serwer zostanie uruchomiony.
    Dostaniesz hasło admina do testowania i bawienia się.

Pozdrawiam
    Piotr, Inco

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #167 dnia: Maja 09, 2011, 21:38:53 »
    Dobra, mod jest gotowy, serwer z tego co wiem też. Ankieta rozstrzygnięta więc nie pozostaje nam nic innego jak tylko rozpocząć ostatnie przygotowania. Wiec potrzebuje chętnych do testów serwera. Powiedzmy na środę wieczór. Im więcej osób będzie tym lepiej. Spotkamy się na TSie REFu po 21 i tam podam resztę szczegółów. Link do nowej wersji moda podam w środę rano. I potrzebuję też ze dwie osoby do pomocy w poszukiwaniach mapy, szczegóły u mnie na PW.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #168 dnia: Maja 10, 2011, 22:08:23 »
    "W poszukiwaniach mapy", jeśli chodzi o mnie, zostały tylko 2 matury do których nie mam zamiaru się przygotowywać (niemiecki i geografia), dlatego z chęcią przygotuję mapę. Powiedz tylko czy jest potrzeba i czy dobrze zrozumiałem o co Tobie chodzi. :D
    « Ostatnia zmiana: Maja 10, 2011, 22:15:37 wysłana przez Oktawian »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #169 dnia: Maja 10, 2011, 22:52:58 »
    Oktawian, rób. Mam na oku mapę jakiegoś francuskiego klanu, na której kiedyś graliśmy ale na razie nie mogę jej znaleźć wśród pobranych map, za dużo ich... A mapa Rolanda według większości osób jest za ciasna. Więc rób, na pewno wszystko wykorzystamy a im więcej atrakcji tym ciekawiej.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #170 dnia: Maja 11, 2011, 10:26:54 »
    przede wszystkim może, troche więcej miejsca między obozem a wioską xd

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #171 dnia: Maja 11, 2011, 14:14:33 »
    LINK do nowej, poprawionej wersji moda, wszyscy uczestnicy dzisiejszych testów są zobowiązani do pobrania i instalacji.

Offline Teddy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #172 dnia: Maja 13, 2011, 22:51:43 »
    Event w niedziele potwierdzony? I czy trzeba ściągnąć co Luca napisał wyżej?

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Maja 13, 2011, 23:24:11 »
    Ściągać trzeba a z niedzielą jeszcze nie wiadomo, wystąpiły małe komplikacje... Jutro rano pojawi się ostateczna informacja.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #174 dnia: Maja 14, 2011, 11:20:36 »
    Mimo pewnych trudności związanych z wyjazdem służbowym sir Luci rada pełniąca obowiązki organizatorów postanowiła wziąć na swoje barki dociągnięcie eventu do końca.
    Parę ogłoszeń parafialnych:
    -Event odbędzie się jutro (niedziela 15-05-2011)
    -zbiórka na TSie* o 18:00
    -początek eventu planowany na 18:30 lecz nie zdziw się że gdy przyjdziesz tuż przed samym eventem i zostaniesz na lodzie. Zbieramy się z wyprzedzeniem bo mamy do tego jakiś powód.
    -Ekwipunek został już podany przez sir Lucę w pierwszym poście, każdy nie stosujący się do zasad w sprawie uzbrojenia swojego regimentu zostanie ukarany dyscyplinarnie, włącznie z wykluczeniem z eventu!
    -Organizatorzy przed walką wyznaczą z każdego legionu jednego centuriona podlegającego cezarowi.
    -Każdy uczestnik musi pobrać nową, poprawioną wersje moda Klik, stara wersja nie jest kompatybilna i można ją usunąć.
    -Niepewna jest jeszcze kwestia mapy na której będziemy grali, jeżeli nie dostaniemy żadnej lepszej będziemy grali na tej co mieliśmy okazje oglądać na nieudanym evencie.
    -Oficjalnie stwierdzam że ręczę moją MP40 za stabilność moda, najgroźniejsze błędy zostały naprawione a cały mod trochę zoptymalizowany. Miejmy nadzieje że tym razem gniew Teutatesa nie przeszkodzi nam w komfortowej grze :)

*Dane do TSa
    IP
    PORT
    PASSWORD
    62.20.172.153
    9987
    warband

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Maja 15, 2011, 19:58:26 »
    bardzo fajnie sie grało dużo ludzi i ogólnie spoko server wytrzymał lajcik

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Maja 15, 2011, 20:19:19 »

Veni Vidi Vinci!
    Witajcie.
    Chce podziękować wszystkim za przybycie i wspólną zabawę! Naprawdę miło się grało i myślę że, długo nie zapomnimy tej radości która zapanowała gdy ostatni pies galijski padł, u naszych nóg :)
    A tak mniej uroczyście to oczywiście dziękuje
    - mym "Generałom" - Zardesowi, Matowi, Jędrusiowi i Wambowi...Kawał dobrej roboty!
    -Dowódcą Legionów- widziałem was w pracy, i naprawdę było świetnie dzięki wam! Nie miałem powodów do narzekania...
    - I każdemu kto się stawił i zawalczył po stronie rzymskiej!
    Zwłaszcza 4 Legion jest godzien wszelkich laurów! Doswiadczenie z mm moda 4pp i skill graczy zwłaszcza z WSC stworzyło idealną siłę bojową!
    Również pozostałe legiony zawalczyły dzielnie...
    Ubolewam jedynie nad brakiem straży Pretoriańskiej...To jest skandal! rozumiem każdy inny legion ale ten najważniejszy, sobie olał sprawę!
    Tak naprawdę, to jest pożałowania godna postawa, że przez prywatne widzimisie nie przyszli, i proszę luce aby nigdy więcej nie dostawali takiego stanowiska:
    Bo albo nie upilnują króla(grunwald i słynny filmik jak luca ginie a nadworni po drugiej stronie mapy?) i teraz jeszcze to!

Ale wracając, chce podziękować też Galom za walkę, byliście wspaniałymi przeciwnkami, klan REF udowodnił swego skilla, i wysoko postawił poprzeczkę Rzymianom!
    Pozdrawiam wszystkich!

Offline Dunleap_IPL

• Użytkownik
    • Na wojnie ten wygrywa, kto najmniej błędów popełni
    « Odpowiedź #177 dnia: Maja 15, 2011, 21:08:12 »
    W takim razie niech nas Cezar, zrobi sobie badanie słuchu. Razem z 4 IPL-owcami wszedłem na Kanał Gwardii o godzinie 18.37, z racji małej liczebności prosiłem o przydzielenie do któregoś z legionów. Cezar był jednak tak zajęty wykrzyczeniem rozkazów że nie słyszał mojej prośby. Z racji zignorowanie mnie postanowiłem w spokoju się oddalić. Nie było tu żadnych osobistych podstaw, po prostu gwardia się nie zebrała. Było to niedopatrzeniem z mojej strony, zapomniałem im przypomnieć i zapewne zapomnieli. Powody nie zebrania się wszystkich członków nie są mi znane.

Cieszy mnie ,że  event się udał. Niestety gwardia nie wstawiła się, gdyż zebrało się zbyt mało osób za co przepraszam. Mam nadzieję ,że będziemy mieli okazje uczestniczyć w kolejnym tego typu wydarzeniu wydarzeniu.
    A verbis ad verbera.

« Ostatnia zmiana: Maja 15, 2011, 21:14:32 wysłana przez Dunleap_IPL »

Kapitulacja to próba ocalenia wszystkiego, oprócz honoru.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #178 dnia: Maja 15, 2011, 21:40:11 »
    wybacz o 18:37 byłem zbyt zajęty evenetem i ogarnianiem tego,  więc twych słów nie słyszałem (wiesz szeptanie, dowódcy coś chcą REF coś chce...grać też trzeba)
    i po prostu uznałem że, IPL olał sobie sprawę bez słowa...
    Swoją drogą na prawdę następnym razem nie angażujcie się w straże, bo....

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #179 dnia: Maja 15, 2011, 22:12:58 »
    Chłopaki (już Ci to na ts'ie Lygrys powiedziałem) ze zwykłej zabawy robicie spinkę i znajdujecie w niej powody do kłótni i narzekania. Takie eventy mają pomóc nam się wszyscy zgrać i miło spędzić czas. Lygrys po raz kolejny powodujesz kłótnie i sprzeczki, nie wiem czy ty z tego żyjesz, może jesteś trollem internetowym, hm?