Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kiedy powinien odbyć się event?

15.05.2011
    45 (67.2%)
    22.05.2011
    7 (10.4%)
    29.05.2011
    15 (22.4%)

Głosów w sumie: 67

Głosowanie skończone: Maja 06, 2011, 08:57:17

Autor Wątek: [EVENT] Asterix i Obelix kontra Cezar  (Przeczytany 31807 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jagielon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • I tak Cie dopadnę!
    Odp: [EVENT] Asterix i Obelix kontra Cezar
    « Odpowiedź #180 dnia: Maja 15, 2011, 23:39:49 »
    Ja chciałbym podziękować przede wszytkom organizatorom ktorzy mimo problemow technicznych podołali zadaniu naprawili moda. Dzieki czemu wogole odbył sie event. Chciałbym takze podziękować wszystkim graczom, grało sie zwami swietnie, przedewszytkim słowa uznania z mojej strony naleza sie moim podopiecznym czyli I legionowi za słuchanie się rozkazów ktore wydawalem, oraz generałowi Matowi berserkowemu(mam nadzieje ze poprawnie napisal nick) ktory sprawował nad nami wladze i oczywiscie cesarzowi lygrysowi;d. Takie eventy na modach to przednia sprawa takie oderwanie sie od zwyklych klanow jak i odstresowanie sie od zycia jest naprawde fajne. Oby częściej takie wspólne granie z innymi bylo. Nakręciłem kilkanaście filmików ktore postaram sie jutro zmontowac i przedewszytkim usunac dzwiek bo dosc ostro sie do swojej armi odnosilem za co przepraszam;d Tak wiec linki do filmików powinniście ujrzeć jutro w przed godzina 20;00(odrazu uprzedzam ze nie beda to filmiki takie jak byly na grunwaldzie czyli ladnie posklejane, fajny dobor dzwiekowy itp

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #181 dnia: Maja 15, 2011, 23:57:16 »
    Hej,

niestety, wypadło mi coś ważnego i być nie mogłem,
    cieszy mnie fakt, że serwer zachował się okey, nie lagowało i się dobrze bawiliście.
    Chciałbym spytać o liczbę osób na serwerze jaka była w tym samym czasie podczas eventu?

Pozdrawiam
    Piotr, "Inco"

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Muzykę rozumie się tylko wtedy, gdy się ją czuje.
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #182 dnia: Maja 16, 2011, 02:31:05 »

Veni Vidi Vinci!
    Witajcie.
    Chce podziękować wszystkim za przybycie i wspólną zabawę! Naprawdę miło się grało i myślę że, długo nie zapomnimy tej radości która zapanowała gdy ostatni pies galijski padł, u naszych nóg :)
    A tak mniej uroczyście to oczywiście dziękuje
    - mym "Generałom" - Zardesowi, Matowi, Jędrusiowi i Wambowi...Kawał dobrej roboty!
    -Dowódcą Legionów- widziałem was w pracy, i naprawdę było świetnie dzięki wam! Nie miałem powodów do narzekania...
    - I każdemu kto się stawił i zawalczył po stronie rzymskiej!
    Zwłaszcza 4 Legion jest godzien wszelkich laurów! Doswiadczenie z mm moda 4pp i skill graczy zwłaszcza z WSC stworzyło idealną siłę bojową!
    Również pozostałe legiony zawalczyły dzielnie...
    Ubolewam jedynie nad brakiem straży Pretoriańskiej...To jest skandal! rozumiem każdy inny legion ale ten najważniejszy, sobie olał sprawę!
    Tak naprawdę, to jest pożałowania godna postawa, że przez prywatne widzimisie nie przyszli, i proszę luce aby nigdy więcej nie dostawali takiego stanowiska:
    Bo albo nie upilnują króla(grunwald i słynny filmik jak luca ginie a nadworni po drugiej stronie mapy?) i teraz jeszcze to!

Ale wracając, chce podziękować też Galom za walkę, byliście wspaniałymi przeciwnkami, klan REF udowodnił swego skilla, i wysoko postawił poprzeczkę Rzymianom!
    Pozdrawiam wszystkich!

Panie Lygrys... Powiem krótko i na temat
    Oficjalne pojawienie sie  posta:  Maj 14, 2011, 11:20:36, takie sprawy ogłasza się minimum tydzień przed wydarzeniem .Większosc z nas Pracuje studiuje spędza wolny czas z rodzina
    Natomiast  podczas Eventu Grunwaldzkiego może sir Luca się wypowie .. :)
    są osoby z tej sceny i doskonale Wiedza ze  potrafimy się zorganizować.

Oj zmień się Lygrys  zmień, bo w końcu ludzie zaczną się odwracać od ciebie

"Zapalczywości nie mieć, gniewu nierozważnym  uczynkiem  nie wykonywać"

http://iplaron.wrzuta.pl/audio/cXXAUIywJj/
    http://www.imperium-polskie.prv.pl/
    Aż w koncu pełne tony zabrzmiały,
    Od cudnych dzwięków DRŻY KOSCIÓŁ CAŁY

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #183 dnia: Maja 16, 2011, 02:34:28 »
    Od tygodnia było wiadome kiedy ma być event.
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #184 dnia: Maja 16, 2011, 09:29:56 »
    Dziękuję wszystkim za udział, mam nadzieję, że zabawa wam się podobała.

Lygrys, póki ja odpowiadam za event będę zapraszał kogo uznam za stosowne i proponował mu rolę jaką uznam za odpowiednią, jeśli coś się nie podoba nikt nie broni ci samemu czegoś zorganizować. Prosiłbym o nierozwlekanie dalej tego tematu.

Wszystkich proszę o umieszczanie tu linków do zdjęć i filnów które nakręcili, nasza ekipa monterska już zaczęła pracę ale każdy dodatkowy materiał jest dla nas bardzo cenny.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #185 dnia: Maja 16, 2011, 11:37:12 »
    Dzięki wszystkim, a w szczególności Dąbrowskiemu za miłą atmosferę na TS. Nie dał sobie wchodzić na głowę.
    PS. Na Grunwaldzie w Gończej, teraz w IV Legionie, mam nosa ludziska do najlepszych odddziałów :D
    Sława!

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #186 dnia: Maja 16, 2011, 15:57:27 »
    Dobra nie mówmy Luca już o tym mamy inne zdania, ale jako ex Cezar chce jeszcze raz pochwalić Legiony
     I Legion bardzo dobrze grał skillowo, nie zawodzili, i umieli współdziałać z łukami, raz co prawda straciliśmy z wami łączność, ale ogólnie podobało mi się dowodzenie wami
     II Legion dobrze radził sobie z łukami, i ogólnie też  jestem z was zadowolony...Poza tym jako bez urazy straceńcy, dawaliście sobie super radę. Odciągaliście wroga, dając czas innym legionom na wdarcie się na mury :) Jestem też pewien, że gdyby w tej grze były muszkiety to strzelcy RP załatwiliby sprawę:D
    ale teraz muszę to powiedzieć
    IV LEGION BYŁ NAJLEPSZY
    Chłopaki to była świetna robota, szybko stworzyliście swą formacje z początku, więc to was wziełem jako straż pretoriańską do posłowania i nie zawiodłem się
    IV LEGION (tego nie wolno pisac z małej!) prezentował się pięknie i dumnie zarazem! :D
    Potem tylko lepiej na murach bili się dobrze, dzięki ich ofiarności zdobywaliśmy wioskę, i ogólnie BRAWO panowie!

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #187 dnia: Maja 16, 2011, 16:17:59 »
    Hej, przepraszam że piszę dopiero teraz lecz wczoraj po evencie na głowę spadła mi masa rzeczy do zrobienia (oraz takie wielkie pudło). Chciałbym podziękować wszystkim obecnym, szczególnie mojemu ukochanemu I Legionowi, który zawsze szedł tam gdzie dostał rozkaz, podejmował się każdego zadania oraz walczył nieugięcie, nawet wtedy gdy na nich jako łuczników szturmowali wściekli Galowie. Szkoda że część graczy obecnych na poprzednim, nieudanym evencie się nie stawiła, lecz rozumiem to dostaliśmy nauczkę. Mimo wszystko mam nadzieje że wczorajszą grą udało nam się chociaż trochę zrehabilitować. Zasmucił mnie brak gwardii cesarskiej ale patrząc na przebieg walki razem z innymi generałami udało nam się jakoś osłaniać pierś cezara.
    W pamięci zapadła mi akcja gdy mój legion przyduszał wroga ostrzałem łuczniczym i w tym czasie piechota przekradła się do wioski. Wprawdzie oddział dywersyjny został zdziesiątkowany lecz Galowie musieli oddać mury. A późniejsze oblężenie chaty wodza było tak epickie że aż chwytałem ryby i oszczepy którymi ciskali w nas barbarzyńcy i im je odrzucałem.
    PS. Przepraszam wszystkich którzy na event się trochę spóźnili, na samym początku mieliśmy pewne problemy techniczne i nie mieliśmy czasu przydzielić was do żadnego legionu. Lecz uprzedzałem o tym że ludzie spóźnieni będą musieli sami próbować wkręcić się do legionu. Ale mimo wszystko za zaistniałą sytuacje przepraszam.
    PPS(h). A teraz wszyscy ładnie podziękujmy Inco za użyczenie nam serwera. Grało (w każdym razie mi) się naprawdę komfortowo i bez lagów.
    A na koniec bonus, parę screenów z ostatniej rundy for fun(żółwik + armia obelixów i "niebo wali się nam na głowy").

http://img233.imageshack.us/g/mb1m.jpg/

IV LEGION BYŁ NAJLEPSZY
    A wcale nie, bo moi jedynacy byli lepsi ;)

A tak na koniec, może społeczność ma pomysł na jakiś kolejny event?
    « Ostatnia zmiana: Maja 16, 2011, 16:31:16 wysłana przez Mat berserker »

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #188 dnia: Maja 16, 2011, 16:47:44 »
    Ja mam co najmniej kilka pomysłów:
    -bitwa pod Cedynią
    -Kłuszyn
    -jakaś batalia w musket modzie, ofc po wydaniu XW
    oraz mniejszy event:
    turniej rycerski, ze zrobioną do tego sceną, publicznością, giermkami, sędziami i ofc pięknym rycerstwem. To będzie taki bardziej event do robienia screenów itd. niż jakiś walk. Można by to zrobić w ramach czasu oczekiwania na event grunwaldzki.
    A co go Grunwa właśnie:
    -Proponuję lekką weryfikację uczestników (w ilu eventach brał udział i czy kiedykolwiek grał w coś innego niż TDM :P)
    -Spróbować zachować dawne chorągwie z ich ludźmi (zapewne i tak wielu odpadnie, jednak fajnie aby było w miarę zgranie). Oczywiście można też zmienić składy chorągwi które rok temu średnio dawały radę :P Nie mówię o wykluczaniu ludzi, ale o zmianie dowództwa.
    -nowe zbroje - kolczugi średnio wyglądały na rok 1410. Z 200 lat wcześniej by to uszło, ale średnio ciężkie było to rycerstwo : p. Aby nie zakrywać elementów rozpoznawczych, wystarczy dodać elementy płytowe nóg i rąk oraz zaokrąglić brzuch, aby wyglądało jakby coś było pod spodem : p No i większa różnorodność hełmów również by się przydała :P Zawsze to lepiej wygląda niż armia klonów.
    Sława!

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    « Odpowiedź #189 dnia: Maja 16, 2011, 17:16:20 »
    Ja proponuję coś na Musket Modzie lub Na FB Mata .
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline {IPL}William

• Użytkownik
    • A kto umarł, ten nie żyje
    « Odpowiedź #190 dnia: Maja 16, 2011, 18:24:46 »
    Ja jestem najbardziej za turniejem rycerskim

Offline Jagielon

• Użytkownik
    • I tak Cie dopadnę!
    « Odpowiedź #191 dnia: Maja 16, 2011, 19:03:34 »
    Ja bym wolał event coś w podobie Astelixa i Obelixa, a może event tupu filmu 300;d

Tak jak obiecałem wstawiam kilka filmików. Troche sie nad tym mordowalem trzeba było skonwertować usunac dzwiek itp. Tak tak wiem ze jakos jest fatalna, dobór dźwiękowy jeszcze gorszy ale nie znam sie na kręceniu filmików tym bardziej na konwertowaniu wiec proszę o wyrozumiałość;d

O to linki:
    http://www.youtube.com/watch?v=e3FOiejar8I

http://www.youtube.com/watch?v=REG40atUlhE

http://www.youtube.com/watch?v=k_UbfDWD-_A

http://www.youtube.com/watch?v=REG40atUlhE&feature=youtu.be

Pozdrawiam i czekam na kolejny event

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #193 dnia: Maja 16, 2011, 22:26:43 »
    Event bardzo mi się spodobał, teraz czekam na Grunwald na pierwszym nie miałem tej przyjemności wsiąść udziału. Sam mam pewien pomysł na event i możliwości by przygotować moduł ale lepiej się nie będę tego tykał. Osobiście Dziwiło mnie że nie wybito połowy oddziału z kamieni.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #194 dnia: Maja 17, 2011, 07:44:13 »
    ale żółwia to i owszem xD
    Wracając, czekam na jakiś filmik łączący pracę każdego, i reklamujący polskie eventy, nie mamy się bowiem czego wstydzić przed zagranicznymi graczami ;)

Kalsiver nie dałbyś rady pomontować, filmików i wysłać je na yt? bo ściągać 700 mega by obejrzeć, to dla niektórych niekorzystne, przez net. Są tu gracze z 512 z tego co się orientuje?
    « Ostatnia zmiana: Maja 17, 2011, 07:49:55 wysłana przez lygrys »