Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kiedy powinien odbyć się event?

15.05.2011
    45 (67.2%)
    22.05.2011
    7 (10.4%)
    29.05.2011
    15 (22.4%)

Głosów w sumie: 67

Głosowanie skończone: Maja 06, 2011, 08:57:17

Autor Wątek: [EVENT] Asterix i Obelix kontra Cezar  (Przeczytany 31827 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline milicja

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [EVENT] Asterix i Obelix kontra Cezar
    « Odpowiedź #135 dnia: Kwietnia 26, 2011, 22:21:13 »
    a ja sie z tego ciesze:)

licze na termin który bd mi pasował:)

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #136 dnia: Kwietnia 26, 2011, 23:50:36 »
    Mimo tego, iż event się nie odbył, udało mi się zrobić fotkę okolicznościową oddziału rzymskiego na stepie :P

(click to show/hide)

Offline Luciferek

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #137 dnia: Kwietnia 27, 2011, 01:51:57 »
    Ten gość który odstawał od szeregu to ja :D:D chwile zaspałem na respie i akurat jak dorównywałem pyknąłeś fotę ... mogłeś powiedzieć,bym się odwrócił przynajmniej xD A co do eventu,jeden wielki crash :D a przy okazji mój monitor często zasypiał z nudów z powodu tsa lub moda,nagle pisało cytuję " Monitor going to sleep " :D

Uploaded with ImageShack.us

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #138 dnia: Kwietnia 27, 2011, 02:03:31 »
    To nie jesteś Ty. Przynajmniej nie wydaje mi się. Bo to nie był koleś, który zaspał, tylko koleś, który miał ADHD i nie potrafiłem uchwycić momentu, jak już stanął normalnie i ustawił tarczę :)

Co do powiedzenia - jak widzisz, robiłem tę fotkę z trybu obserwatora - wcześniej zginąłem, więc nie miałem jak Ci powiedzieć. Ponadto to zdjęcie było ostatnim tchnieniem Warbanda, bo sekundę później znajdowałem się już na pulpicie z informacją o crashu :)

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Kwietnia 27, 2011, 12:09:38 »
    Jeszcze raz ktoś napisze, że "ten event to porażka" to normalnie przyjadę do tej osoby i siłą argumentu oraz argumentem siły przekonam go do zmiany zdania :P
    Nie było mnie na evencie, ponieważ byłem w tym czasie na poprawinach u kolegi ;) Ale problemy techniczne są zazwyczaj tą częścią nie do przewidzenia.
    Przecież i tak wybrano duży serwer, postarano się aby TS wytrzymał. Ale tak czy siak padło. Jak 100+ osób zaczyna gadać na TS na jednym to ciężko aby serwer to utrzymał, a co dopiero nasze uszy :) Teraz trzeba wszystko sprawdzić, by wiedzieć co poszło nie tak. Nie jest winą organizatorów, że event się nie odbył. Tygodnie przygotowań tylko po to by zgromadzić graczy i powiedzieć, że dupa? Chyba nie taki miał być cel tego wydarzenia. Tak więc poczekajcie, nie zrażajcie się niepowodzeniem. Z tej lekcji można wyciągnąć wnioski na przyszłość, gdy będą następne eventy... może trzeba ograniczyć liczbę miejsc, albo robić na 2 tury, żeby każdy miał okazję zagrać.
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Sopel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Kwietnia 27, 2011, 16:07:56 »
    Wiecie co na początku kiedy się jeszcze nie crashowało (czy jakoś tak)było naprawdę fajnie ,co prawda te pułapki w wiosce galów bądź bugi były co najmniej wkurzające,ogólnie ta wioska była ciut małą mapą według mnie jak na bitwę 100+ osób(mi marzyła by się mapa o wielkości mniej więcej tej jaka jest na pw modzie;D ).Wkurzali też spamerzy na Ts'ie piszący co chwila np.ref event -żal ,ja bym takich ludzi banował.I teraz takie małe porównanie , otóż gdy event się rozpadł wbiłem sobie na inny też z mount & gladius
    coś z highlander w nazwie nie wiem czy to był event czy coś w rodzaju miksu ale w każdym razie było coś ponad 100 + graczy na serwerze , i nie crashowało nic ,więc wg. mnie wina crashowania nie była winą modułu tylko grzebania przy nim,zmiany statystyk galów zmiany jakiejś broni. Może przy tym trzeba pogrzebać?.;)

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 27, 2011, 16:11:33 wysłana przez Sopel »

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Kwietnia 27, 2011, 16:13:11 »
    Sopel, jeden z naszych najlepszych moderów już doszedł i poprawił to co crashowało,
    wina modu samego z siebie,
    Nie było ustawionej flagi dla Rzymian (Mastera), więc jak się on powinien pojawić to ludzi wywalało.

Gdybyśmy nie robili zbiórek, i czekania w swoich obozach, to nie było by żadnego crashu,

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #142 dnia: Kwietnia 27, 2011, 16:15:06 »
    Winą crashowania było dupne zrobienia modułu oraz wstrzymywanie się od walki w celu przegrupowania się i odgrywania scenek. Zwyczajnie wspaniały twórca moda skopał coś dodając nową frakcje (Rzym) i gdy pojawiał się ich master brakowało mesha który wskazywał jego pozycje(ten przenikający przez ściany, bo faktyczna flaga była). Komisja do spraw katastrofy modowej MatBerserkerowicza dzisiaj rano odkryła i poprawiła linijki powodujące błędy. Teraz tylko czekać co na ten temat powiedzą organizatorzy.
    PS. Nie musicie mi dziękować, wystarczy wielbić na kolanach ;p
    EDIT: Ale z Inca lizus :O
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 27, 2011, 16:22:07 wysłana przez Mat berserker »

Offline Teddy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Kwietnia 27, 2011, 16:36:51 »
    Mimo tego, iż event się nie odbył, udało mi się zrobić fotkę okolicznościową oddziału rzymskiego na stepie :P

(click to show/hide)
    Mój legion <3

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #144 dnia: Kwietnia 27, 2011, 16:39:30 »
    Skoro tak to proponuje event powtórzyć...
    Niby każdy ma już moduł, wszystko jest ustalone, wodzowie, legiony, gracze, uzbrojenie i mod działa...
    Ustawić czas na maximum i grać...

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #145 dnia: Kwietnia 27, 2011, 16:41:28 »
    Tylko trzeba będzie ściągnąć specjalnego patcha, w przeciwnym wypadku graczy bez patcha będzie dalej wywalać. Chyba że bym wyłączył w ogóle master of a field. W takim układzie chyba wystarczyłoby tylko spatchowanie serwera.

Offline Teddy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Kwietnia 27, 2011, 16:42:35 »
    Wyłącz, po co komu master..

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #147 dnia: Kwietnia 27, 2011, 16:53:11 »
    dokładnie...Wyłącz to cholerstwo, i teraz ja proponuje sobote(piątek wiele osób, będzie...no czciło początek majówki..) Albo 3 maj(ten termin lepszy, święto państwowe, dzień wolny,  a licealiści mieliby wolne po nim...)
    Byleby jednak nie piątek, bo z tego co się orientuje to wiele szkół żegna, maturzystów korzystając z siły roboczej zwanej, uczniami innych klas..

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #148 dnia: Kwietnia 27, 2011, 16:58:22 »
    Mat, jak się da to wyłącz mastery, są nam w ogóle niepotrzebne. Dzięki wielkie za pomoc z tym dziadostwem.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Teddy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Kwietnia 27, 2011, 17:18:10 »
    Ja sądzę, że 3 maj byłby dobrym terminem.