Święta, święta i po świętach...
Na temat reprezentacji proszę wypowiadać się w przeznaczonym do tego temacie.
Co do Cezara, nie planowałem dodatkowej tury wyborów i nie mamy na nie już dzisiaj czasu (wiem, słaby argument), poza tym, jak ustawiałem tą ankietę byłem świadomy umieszczanych w niej kandydatów, mam nadzieję, że współpraca będzie się nam układała pomyślnie. Lygrys wie, że w każdej kwestii podlega organizatorom i swoją rolę odegra starannie. Może przy okazji będzie to pretekst do zażegnania sporów...
Ale do rzeczy.
Podrasowany moduł wysłałem już do Inco, wielkich zmian się nie spodziewajcie, właściwie podmieniłem tylko jeden miecz Galom i podrasowałem im trochę statystyki. Teraz nie zdziwcie się jak ktoś powali was na pięści.
Wykaz uzbrojenia w jakim mają występować poszczególne rzymskie jednostki:
Gwardia pretoriańskaW zależności od potrzeb i woli dowódcy może występować jako jednostka piesza lub konna, w zależności od potrzeb dobór uzbrojenia wygląda następująco:
| Służba piesza | | | Służba konna | |
| Szeregowy żołnierz | Dowódca | | Szeregowy żołnierz | Dowódca |
| Preatorian Helmet | Centurion Helmet | | Preatorian Helmet | Centurion Helmet |
| Preatorian Segmentata | Preatorian Segmentata | | Preatorian Segmentata | Preatorian Segmentata |
| Gutter Greaves | Gutter Greaves | | Gutter Greaves | Gutter Greaves |
| --- | --- | | Koń | Koń |
| Gladius | Gladius | | Spatha | Spatha |
| Scutum | --- | | Cavalry Scutum | --- |
| Pilum | --- | | Hasta | --- |
Legion Pieszy| Szeregowy żołnierz | Dowódca |
| Legionary Helmet | Centurion Helmet |
| Legionary Segmentata | Centurion Hammata |
| Single/ Gutter Greaves | Gutter Greaves |
| Gladius | Gladius |
| Scutum | --- |
| Pila | --- |
| Hasta | --- |
Łucznicy| Szeregowy żołnierz | Dowódca |
| Auxilary Helmet | Auxilary Helmet |
| Squamata | Hamata |
| Łuk | --- |
| Strzały x2 | --- |
| Gladius | Gladius |
Oczywiście Galowie dostaną podobne schematy ubraniowe.
Proszę wszystkich o trzymanie się tych schematów, osoby zakłócające porządek i ład na evencie będą z serwera skutecznie usuwane. Pamiętajcie, mamy się dobrze bawić i przy okazji stworzyć jakąś pamiątkę tego wydarzenia, więc zachowujcie się poprawnie, wszystko będzie nagrywane.
Ponieważ było sporo sugestii dotyczących przypisania do oddziałów wprowadziłem w tej kwestii parę zmian.
Gwardia pretoriańska- IPL
Legion pierwszy- PE, HITMEN,
Legion drugi- WV, Chorągiew Husarska, RP
Legion trzeci- WarDogs, VII Klan, SRT
Legion czwarty- 4pp, WSC, ZKM
P.S. Gratuluję Lygrys.
P.P.S.
Dane do TSa
IP PORT PASSWORD
| 62.20.172.153 9987 warband
|