Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mount & Blade - Poradnik dla Multiplayer  (Przeczytany 19051 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Mount & Blade - Poradnik dla Multiplayer
    « Odpowiedź #15 dnia: Marca 22, 2011, 17:30:13 »
    Jestem kopirajterem ;-) A to duża różnica.

Po drugie ja tam dalej uważam, że nie w dwóch atakach pod rząd rzecz tylko samym fakcie wybicia wroga z rytmu.

Offline Nikt_Ważny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Marca 23, 2011, 08:01:34 »
    Firstly 1h jest szybszy od 2h tylko wtedy, gdy jest używany bez tarczy. Gdy używany jest z tarczą prędkość ciosów jest porównywalna. Owszem da się zaspamować (2 ataki pod rząd) bronią jednoręczną ale tylko wtedy, gdy złapiesz przeciwnika ładnie po lewej stronie i nie ma kamery idealnie na Tobie, a oprócz tego jest nienajlepszym graczem. Zbyt dużo jeśli. Bez przesady z kopami ;) Blackitt może i ładnie kopie Harlequin też, ale sporo osób zaczyna też używać kopniaków z coraz lepszym skutkiem. Tu trzeba ćwiczyć, ćwiczyć i ćwiczyć. Tarcza na plecach - idiotyzm. Dwie tarcze? Idiotyzm. Kup jedną lepszą a będziesz szybszy i wytrzymałość tarcz będzie porównywalna. Bieganie nago bądź prawie nago - to wcale nie jest głupie. Jesteś dużo szybszy, możesz swobodnie grać na zasięg. Owszem gdy lata sporo pocisków w powietrzu - ryzykowne. no i to tyle. W poradniku jest parę sensownych rad poprzetykanych bezsensownymi. Jak chcesz dobrze grać - naucz się manual blocka - polecam nditions, a następnie graj na serverach battlowych w nativie. Tam liczy się w większości skill z niewielkim wpływem szczęścia i całkowitym brakiem wpływu lvlu.

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Marca 23, 2011, 08:58:49 »
    Co do tarcz zgadzam się z przedmówcą. Lepiej wziąć jedną mocną tarczę niż wlec się powolutku mając na plecach dodatkowe obciążenie. Dodatkowo zawsze istnieje ryzyko, że jakiś kusznik przestrzeli Ci przez tą Twoją tekturę. Jednak o ile w piechocie gracz z dwoma darmowymi tarczami jest trochę brany za nooba, to u konnych jest dość powszechne branie darmowej dodatkowej tarczy na plecy, ponieważ koń ignoruje obciążenie jeźdźca (przynajmniej tak mi się wydaje).

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #18 dnia: Marca 23, 2011, 15:08:34 »
    U konnych wszystko zależy od tego, jak kto woli. Ja osobiście wolę tylko jedną tarczę, grając konno, ponieważ nie zamierzam walczyć potem z dwoma...

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #19 dnia: Marca 23, 2011, 15:14:33 »
    Jak chcesz dobrze grać - naucz się manual blocka -

Z tym manual blockiem to 100% prawda. Na singlu grałem bez niego, potem jak się przerzuciłem na multi to miałem przez jakiś czas 0:10 ;-)

polecam nditions, a następnie graj na serverach battlowych w nativie.
    Co polecasz?

Tam liczy się w większości skill z niewielkim wpływem szczęścia i całkowitym brakiem wpływu lvlu.

W większości modów również - z wyjątkiem Crpg.
    « Ostatnia zmiana: Marca 23, 2011, 16:12:30 wysłana przez Castlebreaker »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #20 dnia: Marca 23, 2011, 15:48:06 »
    Nie...

Nditions_Duel_Server

Najlepszy serwer duelowy w Europie. Wbijaj tam i ćwicz.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #21 dnia: Marca 23, 2011, 16:41:59 »
    Jest jeszcze Swadian_Duel_Server, ale polecam jednak Nditions...

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Marca 23, 2011, 18:07:19 »
    Na Swadian Duel Server wydaje mi się, że jakby zasięgi broni są inne niż normalnie.

Ale może to złudne wrażenie.

Nditions za to bardzo lubię i częstokroć tam wbijam.

Offline Nikt_Ważny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Marca 23, 2011, 23:24:22 »
    Zasięgi broni są na pewno poprawne, za to mamy tam cięższą zbroje - dającą podstawową obronę - która jednak nas spowalnia co sprawia, że walczy się trochę inaczej. Co do serverów battlowych, które polecam - IG_Battlegrounds! A na drugim miejscu obecnie ZKM - spotkasz tam niekiedy równie dobrych graczy co na IG, przy tym na ogół format bitwy jest mniejszy - na IG prawie zawsze w godzinach popołudniowych jest 50 graczy. Ćwiczyć, grać, ćwiczyć grać. Sami musicie wyczuć co wam najbardziej odpowiada. Do tego myśleć - nie zachowywać się jak one man army, pomagać sojusznikom - to pozwala osiągać najlepsze wyniki na bitwach.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #24 dnia: Marca 23, 2011, 23:28:45 »
    Nie słuchajcie go...ja zawsze olewam sojuszników i zabijam przy tym naprawdę dużo wrogów! One man army for the win!

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012