Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Abigail Shewolf - Opowiadanie X3 Konflikt Terański  (Przeczytany 4171 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Abigail Shewolf - Opowiadanie X3 Konflikt Terański
    « dnia: Marca 01, 2011, 19:41:53 »
    Witam

Wczoraj przedstawiając wam grę stworzoną przez Egosoft zatytułowaną X3: Konflikt Terrański. Natomiast dzisiaj postanowiłam przedstawić wam grę w formie opowiadania. Z racji tej, że gra nie jest powiązana w najmniejszy sposób z WB ani M&B postanawiam umieścić to opowiadanie w dziale Inne Gry.

Na potrzeby opowiadania postanowiłam stworzyć swój własny profil startowy w tej grze. Oczywiście bohaterką tego opowiadania jest 26 letnia dziewczyna Abigail Shewolf.

(click to show/hide)

Abi będąc częścią konwoju, który leciał z Argon Prime do Antigone Memorial został zaatakowany przez Piratów. Większość statków została zniszczona, tylko nielicznym udało się ocalić. Do tych nielicznych zalicza się Abigail, która wyrzucając w przestrzeń kosmiczną swój ładunek. Dzięki temu jej załoga została ocalona, czego nie można powiedzieć o samym statku. Statek Abigail został poważnie zniszczony w 65%. Wszelkie urządzenia poza SETA zostały zniszczone. Dziewczyna obecnie znajduje się w systemie Herron's Nebula, gdzie musi rozpocząć wszystko na nowo.

Stosunki względem ras:

Argon: Przyjazne
    Boron: Przyjazne
    Teladi: Przyjazne
    Ziemianie:Neutralne
    Paranid: Wrogie
    Split: Wrogie
    Piraci: Wrogie
    Yaki:Wrogie
    Xenon: Wrogie
    Kha'kh: Wrogie

Fabuły: Dostępne

Spis skryptów i Modyfikacji zastosowanych w grze:

500 Km - Zwiększa zasięg komunikacji z 30 km do 500km

Anarkis Defense System - v2.50 - W razie wykrycia wrogiej aktywności w sektorze w którym znajduje się moja konstrukcja ( fabryki, kopalnie, doki ) Zostanie z tej stacji wysłana odpowiednia ilość eskadr myśliwców lub korwet by spacyfikowały delegację.

Asteroid Relocate - Za pomocą tego skrypty moje statki klasy TL będą mogły wykradać drogocenne asteroidy z sektorów wrogich nacji.

ATF Shipyard v.3 - Standardowy skrypt dodający statki Terran do stoczni.

Auction services v1.0 - Za pomocą tego skryptu można sprzedawać towary Online.

Automatic Moneytransfer - Za pomocą tego skryptu przesyłam pieniądze pomiędzy swoimi fabrykami jak i moim kontem

Befehlsbibliothek_X3TC_V3408 - Tak zwane związki zawodowe Biblioteka wymagana przy innych skryptach oferująca zmianę profesi mojej załogi

Bulk Beam - Dzięki temu skryptowi moje statki które nie moga zadokować do stacji fabryki mogą zakupić towar i przetransportować go na pokład za pomocą Teleportera

Capture Stations - Za pomocą tego skryptu będę przejmowała siłą wrogie konstrukcje jak fabryki, stocznie , kopalnie i doki. Desant na wrogie instalacje przebiega podobnie jak przy abordażu.

Cargo Delivery Service - Skrypt udostępni nam możliwość transportowania naszych towarów pomiędzy naszymi fabrykami bez konieczności płacenia kredytów.

CMOD4 - skrypt poprawia, zmienia parametry broni i rakiet, zmienia efekty wizualne działania broni i dźwięki przez nie wydawane.

LV Insurance - Skrypt pozwala ubezpieczyć nasze statki na wypadek zniszczenia przez wroga.

Brennans Triumph Tortuga  - Skrypt dodaje do gry nową piracką frakcję - Tortuga skupioną wokół sektora Brennans Triumph.

T.U.B.S Teladi Universe Banking Systems - skrypt pozwala założyć konto bankowe, realizować automatyczne przelewy między kontem a kontami stacji, zaciągać kredyty bankowe.

CommunityPluginConfiguration 1.41 - Myślę że opisywanie tego skryptu mija się z celem

Debris Utilize Repair v3.01 - Statki klasy TS jak i TL mogą dokonać naprawy jak i zezłomowania w celu pozyskania cennych surowców z dryfujących po uniwersum szczątków statków jak i bram

ECS - Extended Communication System 2.5 - Dzięki temu skryptowi będę mogła nawiązać łączność z piratami i przeprowadzać ciekawe dialogi

Yaki Armada - Gildia piratów Yaki.

escape.pods.1.1 - Celem gry jest nie wczytywanie stanów gry. Umarłam więc nie żyję. Ale zawsze jest szansa że z mojego statku zostanie w ostatniej chwili wystrzelona kapsuła ratunkowa, która może mi ocalić życie.

ExtendedTCS - Każdy z moich transportowców będzie mógł wykonywać więcej niż jeden kurs mający na celu dostarczenie surowców.

- Mod dodający towary ( bramy skokowe )

Factory Complex Constructor 4.01 - Skrypt mający na celu łączenie fabryk w jeden kompleks

FDN v6 - Mod dodający nowe stacje do gry, za pomocą których możemy sprzedawać towary jak i opracowywać plany ulepszeń do naszych statków jak i je malować.

Galactic News System (BBS 2.0) - Warto poczytac co ciekawego dzieje się w świecie X.

Global Production Report - Skrypt Logain Industries Główny Raport Produkcji działa tylko z FDN - Sieć Dystrybucji Towarów ( SDT ) v6. lub z Kompleks Produkcyjny. W ładny i przejrzysty sposób przedstawia nam ilość posiadanych surowców i temu podobnych.

Impruved Boarding - Alternatywna możliwość dokonywania abordażu na wrogich statkach. Zwiększająca ilość Piechoty morskiej na statkach NPC jak i możliwość dokonywania abordażu ze strony NPC na jednostki gracza.

Jump Beacon X3TCV3a06 - Przydatny skrypt za pomocą którego możemy rozlokować własne boje skokowe. Nasze floty mogą teraz dokonywać strategicznych skoków na tyły wroga.

Jumpgate Construction Software - Umożliwia konstruowanie własnych bram. Przydatne gdy przejmujemy sektory i chcemy wytyczyć Nowe granice. Pomaga w przemieszczaniu się po własnym Imperium

Marine Repairs v1.02 - Piechota morska stacjonująca na statku lub stacji może dokonywać napraw .

Marine Training Manager V3 - Piechota morska może być od teraz szkolona na pokładach statków.

Marking Unknown Sectors v1.1 - Skrypt umożliwi zmianę nazewnictwa Nieznanych Sektorów na inne jak Avarice i temu podobne

Military Transport3107 - Otrzymamy nowy personel który może poprawić sterowność, zwrotność jak i prędkość naszych statków.

Missile Defense Mosquito (V3.beta.01) - Obrona przeciw rakietowa. Ciekawe czemu jest tylko jeden taki skrypt?

Mobile Ship Repairs - v1.7 MOD - Dodaje fabrykę Laserów Naprawczych, po wyposażeniu statków w takie Lasery (statki M6 i większe), będą one mogły naprawiać inne nasze statki w wybranym sektorze.

NPC Bailing Addon v1.6.4 - Bardziej rozumni piloci pozostawiający swoje statki w ostatnich sekundach ich życia

OTAS Shipyard v.2 - Kolejny skrypt dodający statki

Passenger To Marine V1 - Pasażerowie na naszym statku mogą zostać członkami Piechoty morskiej. Nie zawsze z rezultatem pozytywnym.

Personal Transporter_X3TC_V3207 - Umożliwia zatrudnianie personelu ze stacji kosmicznych: Piloci frachtowców, Myśliwców, Naukowcy, Technicy i temu podobni. Umożliwia też Werbowanie personelu z specjalnych transportów personelu.

Pirate Fence V11 - W stacjach kosmicznych pojawia się Szmugler który kupi lub sprzeda dosłownie wszystko. W każdej stacji jest losowo przypisanych 10 produktów.

Pirate Guild 3 Dynamic AI and Guild System - v1.56 - Umożliwia zaciągnięcie się do tej Gildii, jak i ją zwalczać

Production Modules v6 - Skrypt umożliwia zakupienie dwóch Kompleksów Produkcyjnych ( L, M ) w stoczni jakiejkolwiek rasy. Umożliwia opracowanie projektów statków, stacji i różnych udoskonaleniom które ulepszają nasze jednostki jak Napęd skokowy i temu podobne i samemu ich wyprodukowaniu

Property Baron v1.0 - umożliwia zakupienie stacji od NPC. Przydatne gdy chcemy mieć konstrukcje której nie można kupić w grze, jak przykładowo Ośrodek rehabilitacyjny który może szkolić nowych członków piechoty morskiej.

Prospektor X3TC V3203 - Poszukiwacz który szuka cennych surowców w uniwersum.

Reduced Enemy Missiles - Redukuje ilość nadmiernie wystrzeliwanych rakiet przez NPC

Rock Maker - Za "drobną" opłatą możemy stworzyć bogatą w surowce asteroidę.

Salvage Claim Software MK1 - Oprogramowanie za pomocą którego będziemy mogli przejmować porzucone statki w kosmosie

Salvage Commands & NPCs v1.5 - Dodatkowe komendy przydatne przy posiadaniu SCS

Satelite Early Warning Network - Skrypt który pomoże strzec granic naszego imperium lub strategicznych dla nas sektorów.

Sector Takeover v1_11 - Umożliwia przejmowanie sektorów, jak i ich zarządzaniem

Security and Rescue Service - Za pomocą Służb Ratunkowych i Bezpieczeństwa możemy ratować naszych doświadczonych (cennych) pilotów, nasze służby będą również patrolowały wyznaczone przez nas sektory.

Shawns CockpitMod v1.5 - Paczka z ciekawie przedstawiającymi się kokpitami naszych statków.

Shiploot v1.04 - Po zniszczeniu statków zostają jego pozostałości jak kadłub, silnik, które możemy sprzedać w stacji

Station Camper- Pozwala wydać statkom komendę na oczekiwanie w wybranej stacji na możliwość zakupu wybranego towaru po wskazanej cenie.

StationRepacker v1.10 Skrypt za pomocą którego można przenosić swoje konstrukcje i to bez żadnych promieni holowniczych.

Strategic Sector Defence Network - Skrypt ułatwia kontrolowanie naszych, lub strategicznych dla nas sektorów

System Uzbrojenia CODEA 3112 - Umożliwia zarządzaniem przypisanymi myśliwcami jak i bombowcami zadokowanymi do naszego lotniskowca. Diametralnie zmienia system gry, tworząc epickie bitwy w kosmosie.

System Uzbrojenia MEFOS 3200 - Od teraz moja załoga będzie automatycznie zmieniała uzbrojenie względem swojego celu.

The Marauder Shipyard v0.5 - Umożliwia zakupienie Pirackich statków jak i konstrukcji

TheTraveling Mechanic - Po uniwersum krąży statek naprawczy który reperuje jaki tuninguje nasze statki.

Wars: Argon/Boron vs Paranid/Split - Skrypt wprowadzający walki między antagonistycznymi rasami.

Xtra Shippack v1.86.3 - Spora paczka dodające nowe statki i stacje.

Logain Industries Light Support Drone Carrier (LSDC) - jest skryptem przeznaczonym dla statków, które zostały zaprojektowane z myślą o zastosowaniu droidów w walce.
    Dedicated Assistant Drones (DAD) - skrypt dodaje wielozadaniowe droidy, pomocne przy handlu i walce.

Wersja gry  - Patch 3.0

Posiadany statek: Arkoński statek klasy TS - frachtowiec

(click to show/hide)

W kolejnym poście zostanie ukazana tapeta, którą stworzyłam korzystając z programu Adobe Photoshop CE
    « Ostatnia zmiana: Marca 01, 2011, 19:49:50 wysłana przez Jagoda »

Offline Jagoda

• Użytkownik
    Odp: Abigail Shewolf - Opowiadanie X3 Konflikt Terański
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 01, 2011, 19:46:33 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2011, 11:11:53 wysłana przez Jagoda »

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 01, 2011, 20:42:53 »
    Przeczytałem całe, nawet bez większych oporów. Historię uniwersum X znam, myślałem, że dasz nam tutaj jakiś prywatny epizod z życia jednej z pilotów, a tutaj prosze, dzieje wszechswiata :)
    Ogólnie masz mase powtórzeń w całym tekście, przyklad:
    Terraformerzy ewoluowali stając się jeszcze bardziej przebiegli, jeszcze bardziej inteligentne i złowrogie. Ewoluowały dzięki chęci Zemsty.
    Ewoluowali, ewoluowały
    System osłon który chronił statek został całkowicie zniszczony. Napęd skokowy również został całkowicie zniszczony, a to oznaczało że Kyle nie mógł powrócić do domu. Przynajmniej nie tą drogą, którą dostał się tutaj do systemu Seizewell. Jak się później Kyle dowiedział system Seizewell należał do rasy zwanej Teladi. Teladi na pierwszy rzut oka
    całkowicie zniszczony, całkowicie zniszczony. Kyle, kyle. Taladi, taladi. I tak dalej i tak dalej, praktycznie przez cały tekst.
    ni kałamarnica, ni to ryba ni to człowiek. Totalny miszmasz.
    Totalny miszmasz jako zdanie pasuje do dobrego opowiadania tak samo, jak ryba i kałamarnica do człowieka.
    Troszke wczesniej:
    Jedną bramę wybudowano w układzie słonecznym, a drugą oddaloną o 70 lat świetlnych w układzie Alpha Centaurii.
    Generalnie wszelkie liczby zapisuje sie slownie, cyferki nie sa mile widziane :)

Ogólnie wypowiadasz się strasznie ogólnikowo. O, mamy taki fragment:
    Kyle Brennan przekonał rasy jakie zamieszkiwały Wszechświat X i wspólnie zaatakowały systemy, które były pod kontrolą Xennów.
    W trakcie toczącej się kampanii Kyle Brennan spotkał coś, co przeszło najśmielsze jego oczekiwania. W jednym z systemów znajdował się Xenoński statek matka. Był potężny a siłą swojego ognia mógł zniszczyć nawet planetę. Teraz Kyle zrozumiał, dlaczego Xeenoni tak bardzo chcą wrócić na Ziemię.  
    Na szczęście statek matka został zniszczony przez Kyla, a on sam okrył się wielką chwałą w wygranym konflikcie. Kyle Brennan nie był tylko bohaterem Ziemian, lecz każdej nacji, jaka zamieszkiwała wszechświat X.
    Jak ich pokonał? Jak przekonał pozostałe rasy? Moze opowiesz coś wiecej? O samej walce możnaby napisać dobrych pare stron A4... a ty przelatujesz dalej juz ;p
    Własciwie nie jest źle, mówisz dość ciekawie, choć nie wchodzisz w szczegóły, brakuje tylko dat na marginesach i z powodzeniem możnaby twoje dzieło uznać za swoisty podrecznik do historii uniwersum X :) Ale pisz dalej, moze cos ciekawego z tego wyniknie. Ale przede wszystkim ,a nilosc boska, jakos przybliz akcje, opisz cos troszke bardziej...bo tak przlecialas pare tysiecy lat w jakąś stronę A4, nice score. I nie zniechcaj sie moja krytyka, służy ona wyłacznie poprawieniu jakości pisania, wyłapywanie błędów i ciągłe poprawki pomagają :)

Edit: Aha, przeoczyłem cytat na początku, krótkie wprowadzenie... no niech ci będzie :)

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 01, 2011, 21:05:36 »
    No wiesz Mortis, celem tego  postu było przedstawienie krótkiej historii świata X, by przynajmniej minimalny sposób przedstawić to, co miało miejsce we wszechświecie zwanym X. Wiele rzeczy pominęłam, ponieważ opisałam to ogólnikowo. W kolejnych postach przedstawię dzieje Abigail.

Ale mimo to, dzięki :D

Pozdrawiam.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 01, 2011, 21:28:51 »
    O, mamy taki fragment:Jak ich pokonał? Jak przekonał pozostałe rasy? Moze opowiesz coś wiecej?
    Jak śmiesz podawać w wątpliwość genialne zdolności najsłynniejszego Ziemianina we wszechświecie! Po prostu uwierz na słowo iż był tak wybitną postacią że wszystko przychodziło mu z łatwością.   

A tak na poważnie: Czy posiadanie frachtowca już na samym początku gry nie ułatwia jej za bardzo? W końcu taki frachtowiec łatwo naprawić i już będzie można wozić tysiące ogniw (Boże jak ja ich nie cierpię!). Może napisz jeszcze o kasie jaką posiada.

W historii nie mam się do czego przyczepić... Brakuje mi tylko tych fantastycznych określeń jakich używał narrator: Nieprzyjaciele Boga, Sondy Von Neumanna. Ale to szkopuł, czekam na kolejne części.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 01, 2011, 21:37:29 »
    Spróbuj czymś takim uciec przed piratami, na samych ogniwach energetycznych dlugo by trzeba latac by miec porzadny zysk.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 01, 2011, 22:10:20 »
    A więc tak. Wybrałam statek klasy TS Merkury ponieważ mając tyle ras wrogo nastawionych wobec siebie wcale nie będzie tak łatwo. Na dodatek mój TS Merkury jest poważnie uszkodzony, tak przynajmniej stworzyłam mój profil startowy, że jego kadłub wynosi 37% sprawności, co powoduje że mój TS leci z prędkością 26M/S. Na domiar tego posiadam 1 osłonę 25MJ i 1000 kredytów na koncie. Nic po za tym. Należy pamiętać też, że zainstalowałam wiele skryptów, które czynią z piratów naprawdę mocne syndykaty, których nie należy lekceważyć. A jak podałam wcześniej tylko Teladi, Boroni i Argoni są przyjaźnie nastawieni. Zainstalowałam też skrypt Argon - Boron VS Paranid - Split. Są to nacje, które bezustannie toczą ze sobą boję.
    W moim wszechświecie nie ma bezpiecznego sektora. A siedząca dziewczyna w rozsypującym się frachtowcu, który na dodatek nie jest uzbrojony stanowi idealny cel. Trudno nie jest, ale łatwo też nie. Wszystko tylko zależy od tego jak potoczą się losy. I myślę, że to właśnie jest wielki atut tej gry. W ogóle co do trudności gry, to sugeruję zerknąć na listę moich skryptów i modów. Nie bez powodu je podałam.

(click to show/hide)

Pozdrawiam.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 02, 2011, 09:38:26 »
    Mi opowiadanie się spodobało;) Trzeba docenić to co autor stara się nam przekazać, pisząc nie raz należy się nagłowić nad sensem itp. A dlaczego tak piszę? Bo ja też piszę opowiadanie, parę błędów jest i moja w tym głowa aby ustrzegać się od nich. Nie mniej jednak ciekawe i dobre, Jagoda nie poddawaj się tylko zasyp nas następnymi tekstami, mało osób na tym forum cokolwiek pisze,pozdrawiam.
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 02, 2011, 14:58:17 »
    Profit

Abigail będąc częścią konwoju, który leciał z Argon Prime do Antigone Memorial został zaatakowany przez Piratów. Większość transportowców została zniszczona, tylko nielicznym udało się ocalić. Do tych nielicznych zalicza się Abigail, która wyrzucając w przestrzeń kosmiczną swój ładunek zdołała ocalić swoje życie, czego nie można powiedzieć o samym statku.

(click to show/hide)

Statek Abigail został poważnie zniszczony w 65%. Wszelkie urządzenia poza SETA również zostały zniszczone.
    Sytuacja w której znajdowała się dziewczyna wydawała się beznadziejna. Poza uszkodzonym statkiem posiadała tylko 1000 kredytów(cr.). Kredyty były walutą płatniczą, którą posługiwały się wszystkie nacje w świecie X, w trakcie dokonywania wszelkich transakcji handlowych. Abigail skierowała swój uszkodzony statek do destylarni gwiezdnej wódki.

(click to show/hide)

Lot trwał dość długo, prędkość z jaką przemieszczał się jej uszkodzony statek pozostawiał wiele do życzenia 26m/s, a to nie wiele.
    Abi nie miała wyjścia, aby powrócić do interesu musiała szybko odbić się od dna. Handel nielegalnymi towarami był jedynym wyjściem. Mimo, iż w systemie Herron's Nebula znajdowały się dwie destylarnie gwiezdnej wódki, to handel nimi był surowo zabroniony.  Popyt na wódkę był ogromny, więc szansa na wzbogacenie się była duża. W Herron'a Nebula znajdowała się stacja Handlowa w której dziewczyna mogła sprzedać wódkę.

(click to show/hide)

Abigail zaczęła handlować nielegalną wódką, ze sprzedaży której czerpała dość duże zyski. Gdy dziewczyna uzbierała ponad 51.000cr. skierowała statek do systemu Argon Prime.

W Systemie Argon Prime Abi zadokowała do doku zaopatrzeniowego, w którym zakupiła Dopalacz i Zdalny system kupiecki za łączną sumę 10.108cr.

(click to show/hide)

Po dokonaniu zakupu wyposażenia Abigail udała się w drogę powrotną, do systemu  Herron's Nebula, gdzie kontynuowała sprzedaż nielegalnymi towarami.
    Po uzbieraniu ponad 200.000cr. Abigail dokonała tuningu silnika wydając 13.690cr. Dzięki temu statek rozwiną prędkość z 26m/s do 53m/s.
    Z czasem ze względu na nadmierną ilość wódki na rynku popyt zaczął maleć. Abigail musiała przestawić się na bardziej legalny, a co za tym idzie, mniej dochodowy interes.
    W tym celu Abigail udała się przez wschodnią bramę do systemu The Hole. Gdzie następnie miała skierować się ku kolejnej wschodniej bramie, do systemu Atreus' Clouds. Lecz niespodziewanie po drodze, w The Hole zlokalizowała na swoich skanerach opuszczoną jednostkę. Był to myśliwiec klasy M4 Argoński Pogromca, który był dość poważnie uszkodzony.

(click to show/hide)

Nie posiadał żadnych osłon, a jego kadłub by tylko w 18% sprawny. Abigail ubrała się w kombinezon i wyszła na zewnątrz, by przejąc jednostkę i ją naprawić. Kombinezon Był wyposażony w laser naprawczy za pomocą którego, pilot bez problemu mógł naprawić pomniejszą jednostkę.

(click to show/hide)

Naprawa jednostki nie trwała długo. Pogromca nie był statkiem, który w jakikolwiek sposób mógłby zainteresować sobą Abigail, lecz gdy weszła na pokład, zobaczył coś, co ją bardzo ucieszyło. M4 Pogromca miał zainstalowany na swoim pokładzie napęd skokowy. Było to bardzo drogocenne urządzenie, które kosztowało dobre ponad 100.000cr.

Chwilę później Abigail naprawiła też swój frachtowiec. Będąc na pokładzie Pogromcy dziewczyna wyrzuciła przez śluzę napęd skokowy, po czym udała się na pokład swojego frachtowca i przejęła wyrzucony kontener. Z pokładu frachtowca wydała polecenie, by M4 Pogromca skierował się do Argon Prime, a następnie zadokował do stoczni.
    Teraz, gdy frachtowiec był w pełni naprawiony i z tuningowany osiągał prędkość 100m/s. Abigail udała się do systemu Atreus' Clouds.
    W  Atreus' Clouds Abigail zadokowała do Placówki wojskowej
    W niej dokonała zakupu skanera tripleksowego, który kosztował 9.828cr. Skaner Tripleksowy posiadał naprawdę daleki zasięg. Dzięki niemu wcześnie można było wykryć zagrożenia, a nawet opuszczone statki, które padały ofiarą wojny nacji lub ataków różnych syndykatów i Gildii Piratów.
    W systemie  Atreus' Clouds znajdowała się również baza Gildii Piratów.

(click to show/hide)

Po zadokowaniu do niej Abigail zakupiła: System podtrzymywania życia(2.808cr), Bojowe Polecenia MK I(2.416cr) i MK II(3.508cr),Specjalne polecenia MK I(4.212cr).
    Gdy M4 Pogromca w końcu dotarł do stoczni w systemie Argon Prime, Abi sprzedała go za 228.723cr.

Posiadając na koncie prawie 400.000cr Abi skierowała się do Argon Prime i zadokowała do stoczni, gdzie zakupiła mały, lecz bardzo szybki myśliwiec klasy M5 Odkrywca Tragarz (M) za 84.095cr.

(click to show/hide)

Całe wyposażenie z Merkurego przeładowała na swój nowo zakupiony myśliwiec.
    M5 Odkrywca był bardziej jednostką nadającą się na rekonesans, bo ze względu na słabe osłony praktycznie w ogóle nie nadawał się do walki. I z tym właśnie zamiarem zakupiła go Abi.
    Swojego frachtowca odesłała do systemu Herron's Nebula, gdzie zajmował się dystrybucją gwiezdnej wódki. Natomiast w swoim nowo zakupionym M5 Odkrywca udała się do stacji handlowej w Argon Prime gdzie dokonała tuningu silnika za 36.437cr. Dzięki temu tuningowi M5 mógł osiągać teraz prędkość 364m/s.
    W trakcie lotu dziewczyna przeprowadziła kilka testów broni pokładowej.

(Bonus Screenshot 1920x1080)
    (click to show/hide)

Abi spokojnie przeszukiwała różne systemy w poszukiwaniu porzuconych statków i kontenerów. Czasem piloci wyrzucali kontenery w akcie desperacji przed piratami, by ocalić swoją skórę, inne natomiast stanowiły część szczątków jakie dryfowały wśród wraków zniszczonych statków.
    Systemy Federacji Argon nie należały do bezpiecznych. Często w głąb ich terytorium zapuszczały się jednostki Imperium Paranid, które bezustannie toczyły boje z Federacją Argon. Ale najbardziej wzmożoną aktywność przeprowadzały jednostki różnych klanów, syndykatów i Gildii Piratów. Dlatego też w systemie Home of Light  Abigail musiała zadokować do kwatery korporacji TerraCorp, gdy na jej skanerach zarejestrowano wzmożoną aktywność wrogich jednostek.

(click to show/hide)

Korzystając z okazji Abi zakupiła Teleporter  za 56.152cr.

Przelatując przez Empire's Edge Abigail napotkała pojedynczą, możliwe że zagubioną jednostkę Kha'kh. Z racji tej, że nie była to spora jednostka, dziewczyna postanowiła przetestować swój myśliwiec jak i uzbrojenie w warunkach bojowych.

(click to show/hide)

Prędkość była atutem Abigail. Mysliwiec Kha'kha nie mógł zgubić Abi, która bez przerwy siedziała mu na ogonie. Niestety jej myśliwiec nie dysponował wielką siłą ognia, a toczący się zgiełk walki przyciągną uwagę jednostek strzegących ładu w tym sektorze. Niestety, ktoś uprzedził Abigail i musiała się obejść smakiem splendoru.

W systemie Savage Spur Abi znalazła porzucony statek M4 Wzmocniony Perykles, który o dziwo był w doskonałym stanie i na dodatek posiadał dobre uzbrojenie.

(click to show/hide)

Abi kontynuując swoją podróż w eskorcie M4 Wzmocniony Perykles skierowała się do bramy, która prowadziła do systemu Ocracoke's Storm. System ten był pod kontrolą klanu Yaki.
    Gdy statek wynurzył się z bramy w Ocracoke's Storm Abi została zaatakowana przez jeden M3 Yaki Susanova Tragarz.

(click to show/hide)

Tuż za nim podążał M4 Yaki Raijin Strażnik.

(click to show/hide)

Oczywiście nie było mowy o walce ponieważ najmniejszy celny strzał w kadłub statku Abi mógł przemienić go w kosmiczny pył. A eskortujący Statek M4 Wzmocniony Perykles jeszcze nie wleciał do tego systemu.
    Dziewczyna nerwowo spoglądała na wskaźniki, jej tętno z każdą sekundą normalizowało się, gdy widziała, że z każdą chwilą oddala się od swojego wroga. Martwiła się tylko o swoją eskortującą jednostkę, która wpadnie prosto w ich łapy.
    Nagle na jej skanerach pojawiła się kolejna jednostka, która znajdowała się przed nią. Na szczęście została ona sklasyfikowana jako neutralna. Po bliższym przeanalizowaniu okazało się, że to M3
    Zaawansowane Zaćmienie.

(click to show/hide)

Systemy nie wykryły najmniejszego znaku życia. Oznaczało to, że jeżeli dotrze do tego statku na czas, to może udać się przejąć jednostkę, a następnie stawić czoła dwóm jednostkom Yaki, które bez przerwy podążały śladem Abi i nie zapowiadało się, by w ogóle mieli zmienić zdanie.
    Najpierw Abi zajęła się silniejszą i mocniejszą jednostką M3 Yaki Susanova Tragarz.

(click to show/hide)

Gdy płomienie eksplozji trawiły szczątki M3 Yaki Susanova Tragarz Abigail zaatakowała M4 Raijin Strażnik, który de facto nie stanowił żadnego wyzwania dla niej. W mgnieniu oka pilot Yaki podzielił losy swojego rówieśnika.

(click to show/hide)

Statek Abi doznał minimalnych uszkodzeń  bo zaledwie 11% kadłuba zostało uszkodzone. Po dotarciu do Argon Prime Abigail sprzedała M4 Wzmocniony Perykles za 66.404cr i M5 Odkrywca tragarz 91.268. Korzystając z okazji dziewczyna dokonała napraw kadłuba swojego statku za pomocą lasera naprawczego jaki posiadał jej kombinezon.

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2011, 07:59:32 wysłana przez Jagoda »

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 02, 2011, 20:21:25 »
    Szukając Przodków

Gdy Abigail sprzedała myśliwce zadokowała do Argońskiej stacji handlowej w Argon Prime by   dokonać w niej tuningu silnika i tuningu optymizacji sterów.
    Po dokonaniu tuningu M3 Zaawansowane zaćmienie mogło lecieć maksymalnie 126m/s ale zważywszy na to, że posiadało dobrą osłonę i uzbrojenie czyniło tę jednostkę, może nie najlepszą w swojej klasie ale na pewno zasługiwała szacunek ze strony oponentów.
    Następnym krokiem jaki chciała wykonać Abigail, to zatroszczyć się o lepszą siłę ognia jej nowej "pszczółeczki".
    Jedna z lepszych broni jaką preferowała do swojej maszynki, to był Miotacz wysokoenergetycznej plazmy. Niestety uzbrojenie to nie było łatwo dostać, a na domiar było cholernie kosztowne. Jedna sztuka takiego cuda kosztowała ~145.000cr. 
    Kontynuując swoją podróż w systemie Atreus' Clouds systemy pokładowe Abigail zarejestrowały opuszczoną jednostkę klasy M5 Ośmiornica.

(click to show/hide)

Dziewczyna skierowała swój myśliwiec w miejsce, gdzie znajdowała się porzucona jednostka. Gdy Dziewczyna naprawiła statek skierowała go do stoczni w Argon Prime, sama natomiast wróciła do Swojego M3 Zaćmienie i kontynuowała swoją podróż.
    Z Atreus' Clouds ruszyła ku północnej bramie, która prowadziła do systemu Rolk's Fate.
    W Thuruk's Pride skanery zarejestrowały kolejny opuszczony statek klasy M4 Skorpion ścigacz.

(click to show/hide)

Po dokonaniu napraw skierowała go do stoczni w systemie PTNI Headquarters, który był pod kontrolą Teladi.
    W końcu Abi dotarła do systemu New Hope, gdzie niepodzielnie rządzili Piraci. W jednej z baz zakupiła dwie sztuki broni Miotacza wysokoenergetycznej plazmy za łączna sumę 280.000cr.
    Teraz statek Abigail posiadał trzy osłony 25MJ cztery  Miotacze wysokoenergetycznej plazmy i dwa Emitery promienia impulsowego. Na wieżyczce przedniej i tylnej zamontowane były Wyrzutnie bomb odłamkowych.

Chwilę później do statku Abigail dotarła wiadomość z nieznanego jej źródła. Wiadomość była skierowana do wszystkich jednostek Argońskich i ich sojuszników.
    W treści wiadomości można było wyczytać o eskalacji międzygalaktycznego konfliktu. Abigail czym prędzej odleciała z bazy Gildii Piratów i skierowała się do systemu Omicron Lyrae, który należał do Federacji Argon.
    W systemie Nyana's Hideout dziewczyna została zaatakowana przez samotną jednostkę piratów M4 Sokół.

(click to show/hide)

Walka zakończyła się zwycięsko dla Abigail, lecz chwilę później nadleciały kolejne dwie jednostki piratów M5 Błotniak.

(click to show/hide)

Jednostki nie stanowiły żadnego zagrożenia dla Abigail.
    Po dotarciu do systemu Omicron Lyrae Abigail ujrzała na ekranie komunikatora mężczyznę, który poinformował ją, że szukają chętnych do misji eskortowania dyplomatów z Ziemi. Mężczyzna podkreślił, że wykonanie tej misji bardzo dobrze wyglądało by w jej kartotece.
    Abigail podjęła się tej misji. Nic nie zapowiadało się na to, że mogły być jakieś problemy, w końcu Omicron Lyrae było w samym sercu cywilizowanych nacji Argon i Ziemian. Z drugiej strony, gdyby nawet coś mogło się przydarzyć, w co bardzo dziewczyna wątpiła, to Abigail posiadała dobrze uzbrojoną i wyposażoną jednostkę.

W skład eskortowców wchodził M3 Zaawansowane zaćmienie Agigail, M3 Argon Zaćmienie

(click to show/hide)

i dwie  jednostki M4 Argoński Pogromca.

(click to show/hide)

A eskortowaną jednostką był Ziemski statek klasy TP Pochwa.

(click to show/hide)

W trakcie misji eskorty w systemie Circle Of Labour statek został zaatakowany przez dwa statki piratów klasy Błotniak i Pogromca.
    Nim eskorta zorientowała co się dzieje, to Abigail zniszczyła Pirackiego Błotniaka. Pilot Pogromcy zdając sobie sprawę z beznadziejnej sytuacji w ostatniej chwili katapultował się ze swojego statku. Abigail przechwyciła statek i odesłała go do stoczni w Omicron Lyrae. Nie przerywając misji Abi kontynuowała powierzoną jej misję.

(click to show/hide)

W Heretic End statek z dyplomatami na pokładzie, został zaatakowany przez cztery jednostki Xenów, klasy M4 N.

(click to show/hide)

Abigail zniszczyła jeden, a drugi został zniszczony przy jej asyście.
    Gdy misja została sukcesywnie ukończona, pilot Erin Iovis, który pilotował transportowiec z dyplomatami pochwaliła pilotów którzy spisali się w powierzonej im misji.
    Erin zaproponowała pracę pilotom którzy transportowali dyplomatów, tak więc Abigail podjęła pracę, w końcu nie miała żadnych planów. Chwilę później zgłosił się do Abigail porucznik Plinter który oczekiwał na nią, wraz ze swoją eskadrą w okolicach Uranu.

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 02, 2011, 20:51:29 »
    Jak rozumiem, prowadzisz forumowy "dziennik pilota", od czasu do czasu wtrącając wyjasnienia dla osób nieozbeznanych z grą? I see.
    First, musze ci powiedziec jedna rzecz - szanuj nasze biedne oczy! Jesli bedziesz wrzucala teksty w takim tempie to mimo szczerych checi nie znajde czasu na przeczytanie tego, o komentowaniu i krytyce nie wspominając. A skoro juz przy krytyce jestesmy, to czas na to co tygryski lubią najbardziej, czyli trochę gadaniny o tym, co w twojej pracy możnaby poprawić... by żyło, pisało i czytało się lepiej, jeśli cię to drazni nie czytaj dalej i napisz, zaprzestane :)
    Abigail będąc częścią konwoju, który leciał z Argon Prime do Antigone Memorial został zaatakowany przez Piratów. Większość transportowców została zniszczona, tylko nielicznym udało się ocalić. Do tych nielicznych zalicza się Abigail, która wyrzucając w przestrzeń kosmiczną swój ładunek zdołała ocalić swoje życie, czego nie można powiedzieć o samym statku.
    między "Abigail" i "będąc" przecinek. Piraci z małej litery, bo nie wydaje mi sie, zeby to byla nazwa wlasna. Dalej masz powtorzenie z nielicznymi i ocaleniem, lepiej brzmialoby "tylko niektórym udało się uciec" I własnie do tych nielicznych zalicza(ŁA, konswekwencja! Jesli wczesniej piszesz w czasie przeszlym trzeba sie tego trzymac) się Abigail, która wyrzucając...". A ten kawałek o statku jakoś średnio pasuje, ale tu już się własciwie czepiam tego, że statek jako przedmiot nie może zyć.
    Statek Abigail został poważnie zniszczony w 65%. Wszelkie urządzenia poza SETA również zostały zniszczone.
    powtórzenie "zniszczony" - "zniszczone". I wspominałem wcześniej, że wszelkie liczby ładniej wyglądają zapisane słownie, tyczy się to także znaków jak "%".
    Tutaj masz tez troche z konca, nie wiem dlaczego ale wlasnie od tego przy poprawianiu zaczalem i jakos tak juz zostalo...heh
    Gdy płomienie eksplozji trawiły szczątki M3 Yaki Susanova Tragarz Abigail zaatakowała M4 Raijin Strażnik
    Ciesze sie, ze tlumaczysz angielskie nazwy na polskie (lub tez masz polska wersje jezykowa, pozazdroscic) ale staraj się odmieniać końcówki. Bo zdanie brzmiące "Dzisiaj rano zaatakowałam bury kot" nie brzmi po polsku.
    W mgnieniu oka pilot Yaki podzielił losy swojego rówieśnika.
    nie "podzielił losy", lecz "podzielił los", tylko jeden. I skąd wiadomo, ze byli rówieśnikami? :P
    Ogólnie, prowadź dziennik dalej. Własciwie chyba zaprzestane krytyki i rozdrabniania twojej pracy na czesci pierwsze, bo nie jest to normalne opowiadanie, tylko po prostu zapis tego, co zrobilas w grze. Pisz dalej, bede czytal w wolnym czasie :)

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 03, 2011, 20:33:35 »
    Konflikt  Terrański - część I

Po dotarciu do celu, na orbicie planety Uran oczekiwał na Abigail porucznik Samuel Plinter wraz z jego eskadrą. Dziewczyna skontaktowała się z porucznikiem.

(click to show/hide)

-Abigail Shewolf melduje się na służbę-tymi słowami przywitała się dziewczyna z porucznikiem Plinterem, do którego miała się zgłosić.
    -A...tak...Oczekiwaliśmy na panią. Słyszałem od pani porucznik Erin Lovis, że zasłużyła się pani ostatnio niebywałą odwagą i doświadczeniem bojowym-odpowiedział porucznik-Nie wielu pilotów posiada takie doświadczenie, zatem witam w mojej eskadrze.

Po krótkiej chwili, cisze w eterze przerwał pilot wchodzący w skład eskadry porucznika Plintera.

-Poruczniku odbieram dwa, dziwne sygnały na moim skanerze.
    -Hmm...Moje skanery nic nie zarejestrowały-odpowiedział porucznik Plinter.
    -Na moim skanerze też są. Nie dwa... lecz cztery.-odpowiedział kolejny pilot.
    -Tak teraz je wiedzę. I nie cztery tylko pięć...Z pewnością są to drobne szczątki asteroidy, które czasem wytwarzają takie zakłócenia - Porucznik Samuel starał się uspokoić podekscytowanych pilotów.

Niecałą chwilę później w kabinach pilotów zabłysł mały wyświetlacz, a na ekranie którego pojawiła się rudowłosa młoda kobieta. Z głośników interkomu wydobył się jej głos.

-Do wszystkich jednostek. Siły Terraformerów wdarły się do układu słonecznego w okolicach Neptuna. Obrać kurs na Neptun, a następnie wyeliminować wrogie jednostki. Żadna wroga jednostka nie może ocaleć.
    -Teraformerzy...? Minęło sporo czasu od kiedy...-nagle porucznik zadumał się przez chwilę, po czym wznowił swoją wypowiedź-No dobra, słyszeliście panią kapitan? Do roboty.
    Eskadra Samuela Plintera zwarła formację i utworzyła szyk bojowy, w skład którego wchodziła również Abigail.

Po dotarciu do Neptuna na skanerach Abigail roiło się od wrogiej aktywności. W oddali było widać toczące się bitwy. Różnego rodzaje pociski z broni pokładowej jak i rakiety przecinały bezgranicznie czarny kosmos, a cisze w kabinie Abigail często przerywały krzyki pilotów.
    Z każdą chwilą przybywało wrogich jednostek.

W trakcie toczącej się bitwy ponownie odezwała się kobieta.

-Poruczniku Plinter. Wydaje się, że Terraformerzy wykorzystują pewnego rodzaju boje nadprzestrzenną, za pomocą której dostają się do naszego systemu. Należy znaleźć, przeskanować a następnie zniszczyć boję. To rozkaz.
    -Tak jest-odpowiedział porucznik, po czym skierował się do swoich skrzydłowych-Słyszeliście? Szukajcie boi nadprzestrzennych. Przeskanujcie ją a następnie zniszczcie.

Abigail szybko zlokalizowała położenie podejrzanej boi. Zbliżyła się na odległość stu metrów, po czym przystąpiła do skanowania. Chwilę to trwało.
    Mimo, że w okolicy panował totalny zgiełk, a ciszę w eterze często przerywały krzyki pilotów, to Abigail była zupełnie opanowana.
    Gdy skanowanie na jej wyświetlaczu ukazało sto procent, dziewczyna nacisnęła spust na drążku sterowniczym, w tej samej chwili z broni pokładowej wystrzelono krótką serią, która natychmiast zniszczyła boję.

Gdy szczątki boi bezwładnie dryfowały w przestrzeni Abi zdała raport porucznikowi Plinterowi.
    W chwili gdy porucznik Plinter gratulował Abigail z interkomu ponownie wydobył się głos pani kapitan.

-Poruczniku Plinter. Czy słyszy mnie pan?
    -Głośno i wyraźnie. Melduję, że boja została zniszczona.
    -Doskonała robota- odpowiedziała kobieta-Niestety nie mam dobrych wieści. Jak się okazało, ten atak był zaledwie przykrywką dla głównej operacji nieprzyjaciela. W systemie Mars zarejestrowano drony szpiegowskie, których celem było wykradzenie tajnych informacji z naszego centrum badawczego.
    -Drony...?-przerwał porucznik Plinter- Wyjaśniałoby to skąd się wzięły zakłócenia na naszych skanerach.
    Kończąc  swą wypowiedź, oddał głos pani kapitan, która kontynuowała.
    -Proszę wysłać jednego ze swoich pilotów do sektora Obłok Oorta, który będzie śledził dronę szpiegowską. Generalnie drony nas nie interesują. Interesuje nas gdzie się one udają i z kim mają się spotkać, by przekazać zdobyte dane. Bez odbioru.

-Abigail słyszysz mnie?-zapytał Samuel.
    -Tak- odpowiedziała dziewczyna.
    -Z racji też, że posiadasz największe doświadczenie, powierzam tobie to zadanie- rzekł dowódca eskadry.
    -Tak jest-tymi słowami Abigail skierowała się do Porucznika.
    Z dysz jej myśliwca wyleciało wzmożona jasno niebieska poświata. Abigal leciała najszybciej jak potrafiła do wyznaczonego celu. Chwilę później ponownie odezwała się Plinter.
    -Abi pamiętaj, nie interesują nas drony. Czekaj w Obłoku Oorta na jedną z nich, a następnie podążaj za nią. Bez odbioru.
    -Zrozumiałam.

Gdy statek Abigail wyłonił się z bramy w sektorze Obłoka Oorta dziewczyna cierpliwie oczekiwała na jakąkolwiek dronę szpiegowską.
    W sumie dziewczyna nie musiała długo czekać, gdy nagle z tej samej bramy z której przyleciała Abi wyleciała drona. Abigail ruszyła za nią.

(click to show/hide)

Niestety prędkość jaką dysponowała drona wielokrotnie przewyższała prędkość myśliwca Abigail, która starała się z całych sił dogonić dronę, lecz bezowocnie.
    Gdy drona zniknęła z jej skanerów, dziewczyna udałą się w miejsce ostatniej, znanej jej lokalizacji drony.
    Po chwili ujrzała myśliwiec klasy M3 Nova, który stał w pewnej odległości od boi nadprzestrzennej, do której podążały drony szpiegowskie.

(click to show/hide)

W chwili gdy dziewczyna podleciała bliżej statku, ten natychmiast odpalił rakietę. Abigail odbezpieczyła broń, lecz to nie ona była celem, a boja przy której stał, a raczej strzegł niezidentyfikowany myśliwiec. Chwilę później Abigail ujrzała błysk. Statek, który stał przednią zniknął, a boja została zniszczona.

W drodze powrotnej Abigail musiała przebijać się przez szwadrony wrogich jednostek Xenów, które wyrządziły sporo zamieszania w układzie słonecznym.
    Na orbicie Uranu Abigail stoczyła największy bój z myśliwcami Xenów, które dotkliwie uszkodzili jej myśliwiec.
    Po dotarciu do bazy znajdującej się na orbicie Saturna, Abigail zdała raport z przebiegu swojej misji.
    Chwilę po tym skontaktował się z nią generał.

-Moje gratulacje- rzekł generał-Zaistniały incydent jest dla nas wielką zagadką. Nie wiemy dlaczego Xenoni przeprowadzili taki rodzaj operacji, to raczej do nich nie podobne. Z raportu jaki od pani otrzymałem, wywnioskowałem wiele cennych informacji. Dlatego chciałbym powierzyć pani kolejną misję.
    Abigail słuchała, nie ważąc się nawet przerwać, a już na pewno nie zaprzeczać planom jakie miał generał względem dziewczyny.
    -Statek o którym pani wspomina na końcu swojego raportu...według naszych źródeł, należał do federacji Argon- Widać było że generał nie mówił Abi całej prawdy, to bynajmniej mogła dziewczyna wyczytać z jego oczu. Mimo to słuchała bardzo uważnie.
    -Za swoje zasługi dowództwo postanowiło ofiarować pani dostęp do sektora Mars, w którym znajduje się stocznia. W niej zadokowany jest Myśliwiec M5 Rapier. Myśliwiec jest do pani dyspozycji. Mam nadzieję, że przysłuży się dobrze. Gdy już upora się pani ze swoimi sprawami w sektorze Mars, proszę by zgłosiła się pani do mnie po kolejne zadanie.

Abigail nie spodziewała się, że dowództwo faktycznie tak hojnie wynagrodzi ją, za swoje zasługi.
    Dziewczyna skierowała się do stoczni znajdującej się na orbicie Marsa, do której zadokowała. Rapier nie był rewelacyjną jednostką, na domiar tego był nie uzbrojony. Dziewczyna nie widziała powodu dla którego miała by go nie sprzedać.
    Gdy sprzedała swój nowo otrzymany myśliwiec ruszyła do sektora Pas Asteroid, by porozmawiać z generałem o wspomnianym zadaniu, które ma dla Abigail.
    Układ słoneczny był podzielony na sektory, i nie każdy Ziemianin miał taki przywilej, by móc odwiedzać je wszystkie. Abigail byłą nieliczną szczęściarą, która miała już dostęp do większości z nich, ale to tylko ze względu na swoje zasługi jakich dokonała.
    Gdy Abigail dotarła do Pasa Asteroid dziewczyna skontaktowała się z generałem w sprawie kolejnego zlecenia. A to oznaczało, że gotowa jest na kolejną współpracę.

-Witam ponownie -odpowiedział generał-Cieszy mnie, że tak doświadczony pilot postanowił przystąpić do współpracy z nami. Uda się pani do systemu Heretic End i skontaktuje się pani z dowódcą Markiem Jacksonem, który powierzy pani kolejne zadanie. Pozdrawiam.
    -Zrozumiałam- tymi słowami zakończyła rozmowę Abigail.

Po dotarciu do systemu Heretic End, Abigail skontaktowała się z  Jacksonem.

-Witamy na południu, tak my nazywamy tutejszy system. Dowództwo nazywa go unią personalną-powiedział Jackson- Otrzymałem rozkazy od generała, bym przydzielił pani ściśle tajne zadanie. Otóż z ostatnich raportów wynika, że wiele naszych transportowców, a nawet konwoje jest nagminnie atakowane przez jednostki Xenów. Generalnie nie było by w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że w atakach towarzyszą im pirackie jednostki.
    Pani zadaniem jest udanie się do sektora, a podąży pani za piracką jednostką. Proszę o nie angażowanie się w konflikt, bez względu na sytuację. Wkrótce prześlemy pani koordynaty sektora i dalsze instrukcje, bez odbioru.

Abigail uruchomiła silniki swojego myśliwca po czym skierowała swoją jednostkę do systemu Omicron Lyrae, gdzie miała czekać na dalsze instrukcje.
    Eskalacja konfliktu Terrańskiego nabierała gigantycznych rozmiarów. Gdy Abi dotarła do Omicron Lyrae jej skanery aż zawyły od wzmożonej aktywności wroga. Skanery były dosłownie czerwone od punkcików, jakie znajdowały się na jej ekranie. 
    Argoński lotniskowiec M1 Kolos wspierał swoim ogniem broniącego się frachtowca gwiezdnego klasy TL Mamut, przed niezliczonymi jednostkami Xenońskich myśliwców. W ataku tym oprócz Xenońskich myśliwców znajdował się pancernik klasy M2 K, który skupił całą swoją siłę ognia na  Argońskim okręcie flagowym M1 Kolos. 

(click to show/hide)

Chwilę później Xenoński K został unicestwiony.

(click to show/hide)

W tej samej chwili na ekranie monitora pojawił się dowódca Jackson.
    -Witam. W systemie PTNI Headquarters kontrolowanym przez Teladi został zaatakowany przez jednostki Xenów nasz konwój. Udaj się bezzwłocznie do tego systemu, a następnie podążaj za pirackim statkiem. Powtarzam, nie angażuj się w żadne potyczki. Nie stać nas na narażenie tej akcji. Pozdrawiam.

Po dotarciu na miejsce Abi zauważyła jak w oddali bezbronne transportowce padają ofiarą Xenońskich myśliwców, których działanie były wspierane przez piratów.
    Cisze w eterze przerywały niezliczone krzyki pilotów transportowców proszące o udzielenie jakiejkolwiek pomocy.
    Abi nie dała rady, przegrała. Nie mogła zdzierżyć tego, że wszyscy bezradnie przypatrują się całej tej akcji, z taką obojętnością. Coś w niej pękło i zamiast lecieć za Pirackim statkiem, to ruszyła czym prędzej na pomoc transportowcom.
    Było sześciu bandytów. Pięć statków należących do Xenów i jeden należący do piratów, który zaczął oddalać się ku wschodniej bramie prowadzącej do systemu New Hope.
    Pierwsze cztery jednostki na skutek niezliczonych trafień jakie zadała dziewczyna, doznały awarii. Dzięki temu udało się je przejąc a następnie odesłać do stoczni znajdującej się w tym systemie..  Natomiast ostatnia jednostka walczyła zaciekle do końca. W końcu została zniszczona przez Abigail.

(click to show/hide)

Na szczęście zbrojna ingerencja dziewczyny nie zaszkodziła akcji.
    Lecąc w znacznej odległości od pirackiej jednostki Abi dotarła w okolice bazy Gildii Piratów, która znajdowała się w systemie New Hope.
    Gdy zbliżyła się na niewielką odległość Argoński statek klasy TS Merkuru wykonał natychmiast skok do innego systemu. Chwilę później, z bazy Gildii Piratów, wyleciało sześć statków piratów, którzy kierowali się w stronę Abigail. Abi natychmiast wykonała manewr o 180 stopni i zaczęła uciekać. Tak przynajmniej sądzili piraci. Lecz jej celem było rozdzielenie sił. W pojedynkę mogła nie wyjść cało z tej sytuacji, ale jeżeli udało by się jej rozdzielić siły piratów, to mogłaby bez problemu pokonać przeważające siły.
    I nie myliła się. Szybsze, ale słabsze jednostki doleciały do Abigail pierwsze, z którymi uwinęła się w miarę szybko. A następnie zajęła się pozostałymi silniejszymi, lecz wolniejszymi jednostkami.
    Gdy wrogi komitet powitalny został spacyfikowany Abi podleciała do bazy Gildii Piratów na odległość mniejszą niż 500 metrów, przystąpiła do skanowania jej.
    Gdy skanowanie celu pokazało sto procent na jej ekranie natychmiast odpalił swoje silniki i udała się do systemu Heretic End by zdać raport Jacksonowi. W międzyczasie sprzedała wszystkie cztery jednostki Xenońskich myśliwców klasy L, które udało się jej wcześniej przejąć.

Po dotarciu do Heretic End i zdaniu raportu dowództwo sowicie wynagrodziło dziewczynę za jej wkład jaki włożyła w toczącą się kampanię. Abigail została mianowana dowódcą eskadry, a na jej cele przydzielili trzy myśliwce klasy M5 Rapier.

(click to show/hide)

Co prawda nie mogły się na wiele jej przydać, bo w pierwszej lepszej potyczce z większymi jednostkami natychmiast mogły zostać zniszczone, to mimo to Abi cieszyła się.
    Gdy Abi przydzieliła sobie już skrzydłowych otrzymała polecenie patrolowania systemu Circle Of Labour który znajdował się na południe od  Heretic End. Po otrzymaniu takich rozkazów wraz ze swoim skrzydłem udała się na patrol.
    Po dotarciu na miejsce przeznaczenia dziewczyna zarejestrowała na swoich skanerach skanerach co najmniej dziesięć wrogich jednostek. Natychmiast odesłała skrzydło do stoczni w sektorze Mars. Sama natomiast ruszyła ku bandytom.
    Walka była długa i zażarta, wiele jednostek argońskich zostało zniszczonych, zwłaszcza cywilnych. Maszyny nie znały słowa litość czy współczucie. W końcu wspólnymi siłami Abi i Argoni zlikwidowali zagrożenie.
    Gdy uznano, że w  Circle Of Labourjest bezpiecznie Abigail otrzymała wiadomość patrolowania systemu Omicron Lyrae, w którym natrafiła na znikome siły Xenów.
    Po szybkiej pacyfikacji kolejnym zadaniem było patrolowanie Treasure Chest, który znajdował się na wschód od Omicron Lyrae.
    Patrolując system Treasure Chest Abi wpadła w totalne zdumienie. Napotkała jednostki Terraformerów. Nie jakieś tam jednostki Xenów tylko starożytne, bezzałogowe jednostki Terraformerów. 
    Praktycznie jedna seria z broni pokładowej potrafiła przerobić je na surowce wtórne, to też Abigail musiała użyć jak najsłabszej siły ognia aby je przejąć.

(click to show/hide)

Generalnie dziewczyna naliczyła około sześciu statków, z czego dwa udało się jej przejąc. W tym samym systemie przy wschodniej bramie znajdowała się fregata Xenów statek klasy M7 Q. Żaden myśliwiec, nawet eskadra nie mogła się mierzyć z tak wielką klasą statku. Dlatego też Abigail wycofała się najszybciej jak tylko mogła, nim wroga jednostka mogłaby udać się w pościg za nią.

(click to show/hide)

Przejęte dwie jednostki  klasy #deca Cafa skierowała do stoczni w  Omicron Lyrae, gdzie przeładowała uzbrojenie jakie posiadały na pokład swojego statku, a następnie sprzedała myśliwce.
    Sama natomiast udała się do Heretic End, gdzie zdała raport z misji Jacksonowi.

-Witam ponownie– rzekł Jackson- Informacje które nam dostarczyłaś, są dla nas bardzo cenne. Właśnie napływają do nas raporty z innych patroli o statkach Terraformerów
    Twoim kolejnym zadaniem będzie eskortowanie transportowca z naukowcami na pokładzie zmierzającego do systemu Wenus.
    Tymi słowami Jackson rozłączył się. Chwilę później z bazy wyleciał statek klasy TP Pochwa, który Abigail miała w pojedynkę eskortować do bazy znajdującej się na orbicie planety Wenus

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 03, 2011, 20:35:49 »
    Konflikt Terrański - częśćII

Abigail natychmiast dołączyła do lecącego transportowca. Przez większość tej misji w zasadzie nic się nie wydarzyło to też misja przebiegała w spokój i zgodnie z planem. Gdy nagle Abigail usłyszała w swoim interkomie głos rudej pani kapitan.

-Do wszystkich jednostek! Pojedynczy statek Xenoński przedarł się przez naszą blokadę i wdarł się do układu słonecznego. Statek jest poważnie uszkodzony i zmierza w kierunku Marsa. Natychmiast przechwycić i zniszczyć.
    Abigail rozglądała się wszędzie dookoła jak i po swoich skanerach, ale nigdzie nie mogła dostrzec samobójczej jednostki Xenów.
    Gdy Abigail znajdowała się z eskortowaną jednostką w sektorze Mars kobieta ponownie odezwała się w jej interkomie.
    -Uwaga! Wroga uszkodzona jednostka wleciała do sektora Mars. Natychmiast przechwycić i zniszczyć.
    Nim zlokalizowano położenie uszkodzonej jednostki Xenów, to do sektora Mars zaczęła z korytarza nadprzestzennego wylatywać flota Xenońskich myśliwców, a na ich czele znajdował się Xenoński lotniskowiec klasy M1 J.

(click to show/hide)

Wkrótce ponownie odezwała się kapitan.
    -Do wszystkich jednostek! Wroga flota wdarła się do systemu Mars natychmiast przystąpić do ataku. Za wszelką cenę zniszczyć boję nadprzestrzenną. To rozkaz.
    Siły Xenon były liczne, pojedyncze jednostki Ziemian szybko ulegały im. Sytuacja nie wyglądała najlepiej. Gdy Abi uznała, że eskortowany statek jest bezpieczny, postanowiła przystąpić do działań zbrojnych, mających na celu zniszczenie wrogiej floty.
    Z początku sytuacja wyglądała beznadziejnie. Myśliwce Ziemian w akcie desperacji starały się za wszelką cenę powstrzymać flotę Xenów, jak i unicestwić boję nadprzestrzenną, za pomocą której, zlatywało się coraz to więcej Xenońskich jednostek.

Na szczęście pojawił się statek klasy M2 Osaka.

(click to show/hide)

Abigail poleciała bliżej jednostki M2 Osaka tak, by była chroniona przez artylerię przeciwlotniczą tego statku. Oczywiście nie obeszło się bez strat. Statek dziewczyny bardzo poważnie ucierpiał na tym, lecz wroga flota została zgładzona. Kolejne niebezpieczeństwo Xenów zostało zażegnane.
    W sektorze Mars latało teraz pełno wraków jak i kontenerów, była to prawdziwa uczta dla szabrowników. Gwiezdne prawo mówiło, że ten, kto znajdzie porzucone dobro,może rościć do niego swoje prawo. Abigail również skorzystała z tego prawa i to nie raz.
    W trakcie zbierania dryfujących kontenerów Abigail udało się znaleźć trzy statki Terran M3 Kord

(click to show/hide)

M4 Szabla,

(click to show/hide)

TS Pendent

(click to show/hide)

i jedną Xenońską M3 L.
    Gdy wszystkie kontenery zostały zebrane, dziewczyna skierowała swój statek do sektora Wenus, gdzie skontaktowała się z rudowłosą pani kapitan. Najina Benthamin.

-Melduję się na rozkaz- przywitała się Abigail
    -Konichiwa, pilocie- tymi słowami przywitała pani kapitan- Doskonale sobie poradziłaś z sytuacją. Zamierzamy dotrzeć do źródła tych Terraformerów, a kiedy nadejdzie odpowiednia chwila, będziemy potrzebowali takich pilotów jak ty. W nagrodę za twój trud mamy statek klasy M5 Odkrywca, nie jest to byle jaki statek, został ulepszony specjalnie na twoje usługi. Nich ci służy dobrze. Wkrótce skontaktujemy się z tobą w sprawie kolejnego zadania. Bez odbioru.

(click to show/hide)

Tak więc, po raz kolejny Abigail okryła się sławą. Co do nowo otrzymanego myśliwca, no cóż. Faktycznie był jedyny w swojej klasie. Naukowcy i inżynierzy stworzyli prawdziwy cud techniki. Może nie służył on do walki, ale mimo to posiadał imponujące osiągnięcia.
    Abigail odesłała go do bazy w sektorze Mars by dokonać dodatkowych ulepszeń. Przy okazji mogła przyjrzeć się bliżej, nowo zdobytym myśliwcom. W końcu miała chwilę żeby odpocząć.
    W stoczni Abigail zmieniła myśliwiec, przesiadała się na terańską jednostkę M3 Kord. Statki które nie stanowiły dla niej żadnej wartości sprzedała. Abigail posiadała teraz na swoim koncie ponad 11 milionów kredytów.
    W bazie orbitalnej znajdującej się na orbicie Marsa Abigail dokonała tuningu silnika i optymizacji starów. W pewnym stopniu zwiększyła również ładowność statku.
    Postanowiła przesiąść się na M5 Odkrywca, a M3 Kord odesłała do stacji bojowej w Heretic End.

Ofiarowany myśliwiec osiągał prędkość 437m/s, posiadał cztery tarcze 1MJ i broń pokładową. Abigail chciała zająć się na jakiś czas swoimi sprawami. Na swoim koncie posiadała 11 milionów kredytów, nigdy wcześniej nie była tak bogata. Dziewczyna miała plan i chciała go teraz zrealizować. No może nie cały, ale przynajmniej jego część.
    Tuż po tym jak Abigail wszystko straciła, odbiła się dzięki dystrybucji Gwiezdnej wódki. tak bardzo pożądanego przez wszystkich towaru. I z tym właśnie zamiarem skierowała swój myśliwiec do systemu gdzie mogła zakupić takową rozlewnię wódki. Sam zakup faktorii jednak nie wystarczał. Trzeba było jeszcze postawić ją gdzieś, gdzie nielegalny interes będzie kwitł bezpiecznie, z dala od gwiezdnego prawa. Były tylko dwie opcje. Postawić ją w systemie kontrolowanym przez Teladi, którzy nie mieli nic przeciwko nielegalnym towarom jak gwiezdna wódka, czy kosmiczne zioło lub w systemie nienależącym do nikogo. Ta druga opcja bardziej wydawała się odpowiednia.

Chwilę po tym jak odleciała ze stacji, otrzymała polecenie stawienia się w bazie w sektorze Heretic End. Lecz tym razem Abigail siedząc za sterami swojego M5 Odkrywca, postanowiła wyruszyć w kompletnie inną podróż, ale to już zupełnie inna historia.

(click to show/hide)