Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Blood in the West  (Przeczytany 66360 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    Odp: Blood in the West (LOTR mod)
    « Odpowiedź #75 dnia: Maja 23, 2013, 16:21:49 »
    Czemu Ci się ten mod nie podoba? Nie grałem jeszcze w niego i chcę wiedzieć czy warto ściągać.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #76 dnia: Maja 23, 2013, 22:46:45 »
    Skarnbnik <- Ten mod to tylko itemy i jednostki z filmowego Władcy(i to wątpliwej jakości), reszta jest jak w WB, TLD miażdży tego moda(i dużo innych warbandowych również)

Offline Heru

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #77 dnia: Maja 23, 2013, 23:09:02 »
    Skarbnik, ja też nie grałem w moda, wystarczyło mi to co zobaczyłem na scenach na nexusie, to był prawdziwy cios poniżej pasa.
    Zazwyczaj nie krytykuję twórców modów ze względu na to że dla mnie modowanie to czarna magia, ale to co tam zobaczyłem to istna masakra... :C

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #78 dnia: Maja 24, 2013, 17:33:22 »
    Dodano mapę śródziemia, która wygląda na zerżniętą z TLD...

Podaję link

http://www.moddb.com/mods/blood-in-the-west/downloads

Jest to wersja Ivanhoe beta 1.0 (wszystko podpisane)

Nie podoba mi się w modzie jeszcze to, że itemy są źle wyważone (bo czemu Beorningowie mają zbroję, która broni dość słabo a waży 29 kg, a zbroje pozostałych nacji ważą łącznie może 15 kg? {2 kg na klatę, 1.3 kg na buty, 3.0 max na hełm + rękawice max 1.5 + uzbrojenie} i wgl wiele rzeczy niedopracowanych jest. Jak chociażby Kusza Orthanku, która znajduje się w Inventory każdego bohatera (niezależnie od rasy) oraz niemożność grania krasnoludem [opcja mężczyzny normalnego :/ ])
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Maja 24, 2013, 18:02:10 »
    Ile jest w tym modzie państw? Tyle samo co TLD?
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline huth

« Odpowiedź #80 dnia: Maja 24, 2013, 20:50:56 »
    Na ModDB stoi tak:
    Features:
    -6 factions:Gondor,Mordor,Rohan,Isengard,Dwarven_and Elven Kingdoms,ruled by the leaders known from the book and the film

Dobrze wiedzieć, że jakiś fanatyk nad tym modem pracuje. Bo idea jest szczytna(zrobienie kinowego śródziemia), ale wykonanie straszne, choć niektórym i to wystarcza :P
    Według mnie szkoda czasu na tego moda, właściwie na tę betę, bo to ciągle jest beta, nawet jeśli ktoś napisze inaczej. Jak ma się ochotę na Śródziemie, to jest mnóstwo innych opcji, na M&B jest TLD, kilka świetnych(naprawdę mistrzowskich) modów na Meda 2 i Rome'a, obie Bitwy o Śródziemie(też są jakieś mody), pewnie jeszcze jakieś inne gry mają mody tolkienowe, no i nawet MMO jest...

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Maja 25, 2013, 08:50:34 »
    Dzięki za odpowiedź. Na razie poczekam jak się z tego moda coś wykluje.

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Czas bohaterów miną Wiglafie
    « Odpowiedź #82 dnia: Lipca 08, 2013, 22:36:55 »
    widzę że masz awatara z medieval więc polecam tego moda:) http://www.youtube.com/watch?v=HTcNL7dU_vA

Offline huth

« Odpowiedź #83 dnia: Lipca 08, 2013, 22:52:51 »
    Modów z universum LOTR jest kilka i Skarbnik na pewno je już zna :P
    Poza tym to jest offtop, ehem, ehem...

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Lipca 08, 2013, 23:08:11 »
    stało się coś że to napisałem?

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Lipca 08, 2013, 23:30:46 »
    No cóż dzięki za informację o modzie - sprawdzałem go już rzeczywiście wcześniej. To tak żeby rozładować napięcie - wiadomo coś o modzie? Może pracują i chcą dorównać TLD? Chociaż to chyba niemożliwe.

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Lipca 09, 2013, 00:01:10 »
    z tego co mi wiadomo to na gry-online nie ma modów do MB które są nie dokończone http://www.gry-online.pl/S030.asp?ID=42723 ale mogę się mylić

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Lipca 09, 2013, 01:42:05 »
    @piotrek1996: Jakbyś przewinął trochę w dół stronę, którą można otworzyć podanym przez Ciebie wyżej linkiem, zobaczyłbyś, żę niedokończone mody też tam są, np. Clash of the Kings 0.9, Full Invasion 2 0.10 i inne.

A żeby nie robić offtopu: regularnie sprawdzam na moddb.com czy coś się z modem nie dzieje, ale najwidoczniej prace stoją w miejscu albo idą bardzo powoli, w każdym razie twórcy nie publikują żadnych nowych informacji ani materiałów.

Wkurza mnie wciąż bug z wyborem rasy krasnoluda (bo to jest opcja jak dla zwykłego faceta i wgl nie widać, żeby był niższy) i wkurza mnie też to, że Elfy oraz Krasnoludy są ze sobą w stanie wojny (wybieramy rasę = wojna). No okej, wiadomo z uniwersum Tolkiena, że te rasy były skłócone, ale żeby wojna między nimi była podczas czasu Saurona? Pierwsze słyszę. No i Krasnoludy nie powinny mieć miasta w Morii - chyba że coś jest nie tak z czasoprzestrzenią... bo kiedy Drużyna przechodziła przez tę kopalnię, były tam tylko gobliny (no, jeszcze Balrog i Troll, ale to wszystko).

W ogóle wiele bugów mógłbym jeszcze wypisać, ale oczy mi się zamykają i pewnie błędów sporo też narobiłem więc sorry. Dorbanoc.
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline huth

« Odpowiedź #88 dnia: Lipca 09, 2013, 11:05:02 »
    piotrek <- nie patrz na takie duże ogólnotematyczne serwisy jak GOL jeśli chodzi o info o modach, oni wrzucają to na swoje serwery, żeby zwiększyć ilość kliknięć, bo gdyby na serio podeszli do sprawy, to uruchomiliby osobną sekcję modów. Najlepiej zawsze pobierać mody z miejsc, które wskazali autorzy.

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Września 14, 2013, 20:43:07 »
    http://www.moddb.com/mods/blood-in-the-west/downloads/blood-in-the-west-ivanhoe-ver-beta-11-map-fix

Najnowsza wersja beta 1.1 z map-fixem, który poprawia parę niezgodności. Dodaje też sortowanie itemów dla nacji (tak jak w TLD, np. w Mordorze nie kupimy już wyposażenia dla Gondoru :P)

Dodaje też nowy system szkolenia żołnierzy gondoru (nowe drzewka rozwoju) i poprawia spawny bandytów.

Zamierzam to sprawdzić, mam nadzieję, że się nie zawiodę ._. ale najpierw musze poczekać, aż będę miał możliwość pobrania, bo transfer na moddb.com ssie (na chwilę obecną) :/
    Ulubiony cytat?

HK-47!