Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Blood in the West  (Przeczytany 66335 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Magnus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Blood in the West (LOTR mod)
    « Odpowiedź #120 dnia: Kwietnia 26, 2014, 22:43:11 »
    Ściągnąłem właśnie moda i widzę, że jest mapa z LotRa. Wcześniej była chyba z Native i chyba dało się szturmować zamki (nie jestem pewien, bo nie grałem, jedynie czytałem na forum). Zatem pytanie jak to jest przy zmienionej mapie, czy da się szturmować zamki/miasta ? Jeśli tak, to jak wyglądają podczas szturmu, np takie Minas Tirith, wygląda rzeczywiście wtedy jak Minas Tirith ?

Bo rozumiem, że w TDD nie ma możliwości robienia oblężeń/szturmów ? Gdyby tutaj się dało, to zawsze byłaby to jakaś przewaga nad tamtym modem.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #121 dnia: Kwietnia 27, 2014, 20:05:38 »
    Bo mapa z Native'a była w starych wersjach moda.

W najnowszej wersji moda (beta 1.3 bodajże) miasta dalej są z Native'a np. taki Isengard. - wchodzisz, a tu Praven :/

Da się szturmować zamki i robić oblężenia, ale to jest hm... mało zgodny mod z uniwersum Tolkiena. Owszem, krasnoludy i Elfy nie lubią się, ale nigdy nie toczyły ze sobą wojen w tym okresie gdy Sauron był u władzy. Ponadto Enty nie powinni dźwigać maczug, tylko walczyć dłońmi, co najwyżej kamieniami (Ent walczący DRZEWEM - bitch please ._. )

Rozjeżdżanie trolli i entów też jest bez sensu. Co jeszcze? Moria była zajęta przez gobliny, a nie krasnoludy.
    W oddziale gracza nie powinno być bohaterów z Drużyny Pierścienia, bo to rozwala całą fabułę. To jest mod bardziej do zabawy, niż do powaznego grania.

Do tego Umbar i Rhun powinni mieć osobne drzewka rozwoju,a  mają połączone i pochrzanione w dziwny sposób z Mordorem (orkami).

Orki nie są przygarbione - mają wzrost ludzki i nowe twarze ot, cała filozofia.

Mod ma jeszcze daleką drogę przed sobą.

Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #122 dnia: Października 22, 2014, 19:45:39 »
    W kolejnej wersji dostaniemy możliwość zagrania krasnoludami.
    http://www.moddb.com/mods/blood-in-the-west/news/dwarves-playable

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #123 dnia: Stycznia 01, 2015, 12:51:58 »
    Wyszła wersja 1.4 do Blood in the West, quickfixy instalować po kolei, linki:

Krasnoludy :D

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #124 dnia: Stycznia 01, 2015, 13:56:48 »
    Mam nadzieję, że ustrzegli się tysięcy bugów. :D

Offline Numendir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #125 dnia: Stycznia 02, 2015, 20:53:40 »
    Witam. Trochę pograłem i chciałbym stwierdzić, że moim zdaniem ten mod może nie jest słaby ale raczej nie zachwyca i smuci mnie, że wygląd miast,wiosek oraz postaci i jednostek jest tak "prymitywnie" zrobiony. Uważam też, iż powinno być więcej frakcji gdyż drzewka rozwoju np. Mordor jest bardzo dziwnie rozgałęzione a to błąd bo lepiej i bardziej szczegółowo byłby gdyby było więcej frakcji z mniejszym rozgałęzieniem drzewek rozwoju. Sama mapa też wgl ale to wgl mi się nie podoba ;/. Smuci mnie fakt, że chyba nie będzie moda na WB który byłby lepszy lub choćby równy TLD
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.
    Lestat dziwuje się światu w wieku XX

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #126 dnia: Stycznia 05, 2015, 18:22:46 »
    Ten mod to porażka, zawiodłem się. Anduril do kupienia u byle jakiego kowala?! I to nie w liczbie mnogiej! No cóż, może twórcy "The Veiled Stars" zrobią coś lepszego, ale wątpię, żeby cokolwiek pobiło TLD.
    Suprajs, podpisu brak!