Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jaki rodzaj lucznikow lepszy  (Przeczytany 10449 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    Odp: Jaki rodzaj lucznikow lepszy
    « Odpowiedź #30 dnia: Marca 15, 2011, 08:39:07 »
    Mamelucy z tzw.arabów mają wg. Mnie 2 miejsce z konnych ale głównie dlatego bo mają dużo lepsze zbroję niż ktokolwiek, a co do luczników to mogą być ale wolę ich odpowiedników z nordów czy veagirów
    (click to show/hide)

Offline kondi1234

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #31 dnia: Marca 27, 2011, 21:22:44 »
    Samymi łucznikami się nigdy nie gra, to jest po prostu durne. Ja wolę khergeritów, bo sąbardzie mobilni

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #32 dnia: Marca 27, 2011, 21:57:37 »
    Mi pasują nordyccy łucznicy weterani . głównie przez łuki i to że mają lepsze armory . Wcześniej to vaegirskich strzelców werbowałem ale teraz są nie bardzo przydatni :)

PROBLEM?

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Marca 28, 2011, 08:12:52 »
    Ja gram łucznikiem konnym + 20 łuczników Veigierskich/lub tych pustynnych + 20 vigierskich piechurów + 20  łuczników konnych khergitów. Łucznicy piesi na wzgórze, piechurzy przejmują impet ewentualnej kawalerii, a łucznicy + herosi z naszą skromną osobą od początku okrążają przeciwników i ostrzeliwują ile wlezie. Taktyka i rodzaj wojsk bardzo dobry na wszystkie oprócz nordów :( Niestety, gdy dotrą do linii piechurów to jest raczej TOTAL FAIL !

Offline TheVlikeQs

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • :P
    « Odpowiedź #34 dnia: Marca 28, 2011, 09:12:33 »
    Ja radze wyszkolić 50 nordyckich łuczników weteranów a potem w walce klikasz

1)F1 i jeszcze raz F1
    2)F2 a potem F4
     zgrupuj szyk :D fajnie jest :) kawaleria wyrządzi mało szkód ;D
    Ja bez kodów gram i mam 152 Mameluków :D 2 małe zamki i jeden duży :D a i gram z arwą perłową ;D.
    I <3 M&B :P

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Marca 28, 2011, 13:12:35 »
    Ja zawsze biorę pół armii konnych, trochę więcej niż połowa miejsca co zostanie łuczników i reszta piechota. Zazwyczaj z jednej frakcji mi starcza, mimo to, że mają wiele słabych stron...
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #36 dnia: Marca 28, 2011, 21:36:28 »
    Pomimo wszystko posiadajac 100 luczników i 50 sierzantów to masz również gwarancje ze nikt z konnych i wogole nikt ci nic nie zrobi
    (click to show/hide)

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Marca 29, 2011, 18:12:38 »
    Polemizowałbym z tobą, albo nie mam smykałki do takich formacji :D. Ja zawsze jak grałem głównie łucznikami to pół oddziału straciłem bo kawaleria Swadii weszła w formacje.
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline KrólKrian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Marca 29, 2011, 19:05:10 »
    Tworzenie armi składającej sie wyłącznie z łuczników to głupi pomysł. Ale jeśli chodzi o to jacy łucznicy są najlepsi to do bitew warto brać konnych a w zamkach ( najlepiej stolicy ) trzymać armie oblężnicza czyli samą piechotę w tym nordyckich vegirskich i sarradzkich łuczników, armia mieszana jest najlepsza bo najłatwiej ją zrobić - przez co jest w największej liczbie.

Offline Dawidous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #39 dnia: Marca 29, 2011, 21:05:19 »
    Wy już za mocno schodzicie z tematu, temat o łucznikach, a wy się taktykami wymieniacie i o konnicy gadacie.
    Racja, sami strzelcy nie wystarczą, ale jak będą mieli kilkakrotną przewagę to nikt nie podejdzie.
    Może ktoś już zamknąć temat? Bo stanie się kolejnym pożywieniem dla szarańczy spamu...

Edit: No dobra, ale mówię (piszę), że tu zaraz zacznie się spam.
    « Ostatnia zmiana: Marca 30, 2011, 16:39:11 wysłana przez Dawidous »

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Marca 29, 2011, 23:34:03 »
    Co do dystansowców KrólKrian bym się sprzeczał. Jestem dobrym graczek i największy problem mam zawsze z rhodockimi (czy jakoś tak) kusznikami. To oni są moim zdaniem najbardziej męczący w podboju zamku, z resztą u nich na zamkach tracę zwykle 2-3x więcej ludzi niż u kogoś innego. A w sumie najmniej u Khergitów (logiczne, nie są stworzeni do obrony zamku).

Dawidous, co do twojego posta to też się bym sprzeczał, bo temat zachowany, dalej mówimy o łucznikach, to, że napisałem tę "taktykę" to było tylko i wyłącznie dla przykładu, więc temat ciągnięty należycie i poprawnie sądzę :D

Offline Vodka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Kwietnia 26, 2011, 11:49:51 »
    Moim zdaniem najlepszych łuczników mają Vaegirowie. Oczywiście robienie samych łuczników nie ma sensu, tak jak już mówili inni. Jeżeli twoją taktyką będą głównie łucznicy, to graj właśnie tą frakcją.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #42 dnia: Kwietnia 28, 2011, 15:18:53 »
    No nie wiem...Łucznicy w średniowieczu stanowili pomoc i wsparcie dla rycerstwa (to samo było z piechotą).Samymi łucznikami/kusznikami nie da się walczyć na polu bitwy.Nawet na oblężeniu.Nie zmienia to faktu że w 2 moich miastach mam razem 70 łuczników nordyckich weteranów.

PROBLEM?

Offline Seahawk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Maja 03, 2011, 15:25:05 »
    W sumie racja nie ma to zbyt wielkich szans. Ale jeśli już to zdecydowanie konni.

Offline Ocelot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Maja 03, 2011, 21:24:32 »
    W sumie racja nie ma to zbyt wielkich szans. Ale jeśli już to zdecydowanie konni.

Tak i przy oblężeniu padają jak muchy, nie zadając prawie żadnych szkód.
    Osobiście wybrałbym Veagirów jako dystans. Dodałbym do nich dobrze wyszkolonych piechurów - najlepiej nordów - jako "przynęta" i łuczników konnych jako eskorta i zajęcie dla kawalerii w proporcji:
    6:2:2

To by była dobra taktyka, wystarczy wywalić łuczników gdzieś w dobrej pozycji, a nordów jako przynętę.
    Ewentualnie gdyby nordów zabrakło wkraczają khergici na koniach.

To jest najlepsze wyjście moim zdaniem gdy chcesz grać głównie łucznikami, chociaż łucznicy konni porozrzucają kawalerię po całej mapie...

PS. Zamiast w taki sposób utrudniać sobie grę, radziłbym zwiększ poziom, bo jak napisałeś, że nie odniosłeś żadnych strat walcząc z kawalerią...