Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jaki rodzaj lucznikow lepszy  (Przeczytany 10466 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline piot2rek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • No dobra. Następnym razem zrobię Ci lepszy hełm.
    Odp: Jaki rodzaj lucznikow lepszy
    « Odpowiedź #15 dnia: Lutego 22, 2011, 16:07:10 »
    Uwierz, da się te konserwy pokonać nawet łucznikami  :) Ty możesz posiekać swoim rycerstwem każdego, ale to kwestia tego że potrafisz nimi dowodzić. AI za to z dowodzeniem sobie za dobrze nie radzi ;)

Offline Matty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Lutego 22, 2011, 17:16:28 »
    Nie gram już konnym łucznikiem, poza tym jak grałem nordami konni nie mieli szans, wystarczy komenda za mną następnie zgrupować szyk. Jeszcze rycerz nie dojechał a już go Husklar zdją z topora. Dla mnie najlepsi są nordowie i było za łatwo. Dlatego chce zagrać czystym łucznikiem ale nie wiem z jakiej frakcji najlepiej było by brać rekrutów :)
    Camper strike < Wolfenstein ET

Offline Dawidous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 22, 2011, 18:00:12 »
    Witam otóż grając wojownikiem podbiłem pól świata i mi się znudziło. Teraz chce zagrać łucznikiem / łucznikiem konnym[...]
    Jagoda chyba tego nie zrozumiałaś.

Matty jeśli jest Ci za ciężko ze zbyt dużą liczbą rycerzyków, to możesz zrobić te trzy rzeczy:
     -Rób zadania od wszystkich sprzymierzonych wsi, aby szybko odrobić straty (ja kiedyś miałem +74 i z rekrutowałem 5 swadiańskich rycerzy za 50 denarów).
     -Nowe punkty dawaj do taktyki. Dzięki możesz zrobić tak: masz 8 taktyki i 25 jednostek, a wróg 100, ustawiasz na wielkość bitwy 50 i podczas bitwy jest 25-25.
     -Rób zadania od innych lordów, kiedy Cię zaatakuje poprosisz go żeby sobie odpuścił a on tak uczyni (mogą wtedy spaść Ci stosunki z nim).
    Jak tak będziesz robić to nie będzie tak źle.
    Powodzenia!

Offline Matty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Lutego 22, 2011, 18:13:53 »
    Dzieki spróbuje.

Edit: ale jak to w wioskach rekrutowałeś 5 rycerzy od razu ? nie rekrutów ? W swadi łatwo jest armia konna wszystko rozwali, nawet bez twoich rad, veagirzy są dość słabi a ja sam tez słabo strzelam ale zobaczę jak się będzie grało z taktyka :)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 22, 2011, 21:29:13 wysłana przez Matty »

Offline Dawidous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 23, 2011, 18:18:57 »
    Od razu świeżutkich rycerzy! Jak masz już z wsią na +20 to się zdarza że jest 2 poziom rekrutów, jak +40 to 3, +60 to czwarty, a przy 80 to już chyba 5. To nie są w 100% prawdziwe informacje, bo też możesz i na +100 rekrutów dostać albo nikogo, w tej grze potrzebne jest szczęście a ja widocznie je mam ;)
    [Mając 70 swadiańskiej konnicy to rozgromiłem Rhodoków, no ale bitwa była ustawiona na 100, więc ciężko nie było]

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 23, 2011, 19:00:49 »
    To zależy jeszcze od rozwoju wsi ;> Jeśli jest biedna to masz większe prawdopodobieństwo na 55+ rekrutów niż 5 rycerzy ;>
    (click to show/hide)

Offline Matty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Marca 13, 2011, 20:55:32 »
    Jakby ktoś kiedyś miał ten problem co ja to napisze kim mi sie najlepiej gra :D

Otóż są to khargici jestem u nich teraz wasalem sam strzelam z konia ćwiczę skille do gry w multiplayer ( w multi tylko luk ). Fajnie przyjemnie się gra są szybcy wróg czasem nie dochodzi bo strzały Elitarnych łuczników konnych wykańczają ich.Taktyka taka ze jak walczycie z swadia to dajecie żeby się łucznicy ustawili na górce, następnie jedziesz po wrogów ( :P ) konni za tobą ruszają i zanim dojada to już leża... Piechota pada w miedzy czasie. Gram na średnich ustawieniach. I ktoś kiedyś napisał ze kahant nie nadaje się do oblężenia/obrony ( LOL ). Oblezania prowadzi się bardzo dobrze. Ustawiam łuczników pod murami w 5 sek każdy łuczników wroga leży a my wybijamy tych co pozostali na murach, zawsze można uciec na wieże i powystrzelać :D. Gra się przyjemnie polecam khargitow,luk i konia !

Chaotycznie napisane wiem :) Mam nadzieje ze komuś pomogłem.

Offline Baixista

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Marca 13, 2011, 22:08:15 »
    Ja uważam, żeby nie było sporów która frakcja jest najlepsza itd., że ci są mocni w oblężeniach itp., że jakąkolwiek grałem frakcją przeciwko jakiejkolwiek nie miałem żadnych problemów - wniosek - najlepsza frakcja to ta którą gra gracz, ponieważ on walczy ( co jak co ale ja najwięcej robię ja na polu bitwy ), oraz dowodzi. Krótki przykład:
    Grałem Nordami, i podbijając zamki Swadii szło mi to śmiesznie łatwo, itd., lecz teraz grając Swadią obawiałem się jak mi z Nordami pójdzie i naprawdę - też mi idzie śmiesznie łatwo. Sorry za OFF, ale starałem się powstrzymać kolejne posty z serii która frakcja jest lepsza ( gram na średnich ustawieniach, gdzieś około powyżej 55% )

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #23 dnia: Marca 13, 2011, 23:18:57 »
    Daj se poziom na maxa a potem oceniaj co trudne a co nie. A co do krolestw to na tym forum chyba ze sto razy pisało ze najsilniejsza frakcja to ta w ktorej jest gracz
    (click to show/hide)

Offline Matty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Marca 14, 2011, 11:24:39 »
    Nie chodzi mi to ze khargit jest najlepszy tylko ze jakby ktoś chciał poćwiczyć strzelanie z luku żeby grał nim bo jest przyjemnie :)

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Marca 14, 2011, 16:06:10 »
    Dla mnie ogólnie nowoscia jest ze rycerzy można w wioskach kupić?
    (click to show/hide)

Offline Dawidous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Marca 14, 2011, 18:16:43 »
    Dla mnie też to jest dziwne, bo chłop co w polu całe życie pracuje, nagle staje się szlachcicem...
    Teraz zauważyłem że nie powinno się rekrutować z obcych wiosek, a to dlaczego? Ponieważ chłop był własnością swojego pana i nie mógł bezkarnie od niego odejść.
    Śmieszne także jest to, że na początku możesz dać:
    Ojciec był złodziejem, Ty dzieckiem stepów, a zostałeś szlachcicem. Ciekawe jak?

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Marca 14, 2011, 19:11:11 »
    Zapewne poprzez hakowanie kont e-mail tak jak nasi drodzy admini

Dobra, dobra, koniec spamu, bo Cię drodzy admini czymś nagrodzą i ukradną Ci maila.
    « Ostatnia zmiana: Marca 14, 2011, 19:19:49 wysłana przez Alkhadias »
    (click to show/hide)

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Marca 14, 2011, 20:06:57 »
    Wreszcie udało mi się nabyć Warbanda z TopSellera :)

Strasznie się tu pozmieniało, ale kilka rzeczy pozostało na swoim - między innymi kwestia łucznik vs konny.

Łucznikiem spokojnie da się zestrzelić konnego. Pamiętajmy, że tarcza nie ochrania całej postaci, a gdy konny mknie w naszą stronę, to obrażenia przez niego zadawane są wyższe, ale również obrażenia, które on otrzymuje, są wyższe. Także rozpędzony konny, gdy dostanie strzałę, często ponosi dotkliwe rany.

Przeciwko konnym świetne sprawdzają się przedmioty rzucane - czy to topory, czy też oszczepy. Potrafią jednym uderzeniem zmieść :)

W kwestii armii - zdecydowanie popieram kandydaturę Vaegirskich Strzelców. Są naprawdę świetni. Swadiańscy Kusznicy pełnią rolę bardzo dobrych snajperów, ale szybkość przeładowania przez nich broni niestety czyni z nich słabszą jednostkę od wcześniej wymienionych Vaegirów. Khergici są niezwykle denerwujący i silni, ale:
    1. Brak piechoty
    2. Ataki na zamki/miasta leżą
    3. Walki w górach ...

Nie wiem, jak tam ze Sułtanatem Sarranidzkim, bo jeszcze nie zdążyłem ich obczaić. Jak tam sprawują się łucznicy? Bo z tego co czytałem, konni dorównują lub są nawet silniejsi od tych ze Swadii. To w ogóle możliwe? :)

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Marca 14, 2011, 21:34:21 »
    Konnica Sarranidzka nie jest lepsza od Swadiańskiej. Jeśli chodzi o łuczników to są tacy nijacy, ni to słabe ni to mocne więc raczej po środku.
    [heh... pod czas pisania postu wylogowało mnie z pulpitu ^^]
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.