Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Federacja polskich klanów WB  (Przeczytany 6113 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Federacja polskich klanów WB
    « Odpowiedź #30 dnia: Lutego 14, 2011, 23:36:11 »
    Hmm...REF z SRT od kwietnia do listopada rozegrał chyba z 10 sparingów. I nie licząc jednego SRT wszystkie przegrało wysoko. Więc samą grą między sobą nie zmniejszymy dysproporcji między klanami. Klanom takim jak ZKM wystarczająco do tego silnym polecałbym wkroczenie na zagraniczną scenę, to naprawdę pomoże dużo bardziej niż granie tylko między sobą. Bo my tu sobie pogramy to tamto a potem gramy z zagranicznym klanem i okazuje się że granie między sobą jednak prawie do niczego się nie przydało. Rozumiem że i ZKM i GSE grają nieźle ale jakie jest twoje pojęcie na temat gry zagranicznych klanów? Nie tylko Polacy potrafią grać w tą grę.

A co do twojej wypowiedzi o wypieprzaniu za granicę. Niby co mamy robić...trzymać się w zaścianku i czekać na rozwój innych klanów? Po co...chyba każdy klan chce żeby to on sam rozwinął się najbardziej, czemu mielibyśmy wspierać Polską scenę? Bardzo chętnie zagramy sparing z GSE i ZKM ale sami niedawno powiedzieliście że póki co nie możecie bo reorganizujecie klan. Natomiast GSE powiedziała że musi poćwiczyć i wciśnie nas gdzieś na ...marzec? Więc co? Mamy czekać aż przygotujecie się i dopiero zagrać? Jasne, ale w tym czasie zagramy mecze z klanami z zagranicy bo te są, przynajmniej dla mnie priorytetem.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2011, 18:20:10 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Luciferek

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #31 dnia: Lutego 15, 2011, 00:54:58 »
    Hmm...REF z SRT od kwietnia do listopada rozegrał chyba z 10 sparingów. I nie licząc jednego wszystkie przegrał wysoko. Więc samą grą między sobą nie zmniejszymy dysproporcji między klanami. Klanom takim jak ZKM wystarczająco do tego silnym polecałbym wkroczenie na zagraniczną scenę, to naprawdę pomoże dużo bardziej niż granie tylko między sobą. Bo my tu sobie pogramy to tamto a potem gramy z zagranicznym klanem i okazuje się że granie między sobą jednak prawie do niczego się nie przydało. Rozumiem że i ZKM i GSE grają nieźle ale jakie jest twoje pojęcie na temat gry zagranicznych klanów? Nie tylko Polacy potrafią grać w tą grę.

A co do twojej wypowiedzi o wypieprzaniu za granicę. Niby co mamy robić...trzymać się w zaścianku i czekać na rozwój innych klanów? Po co...chyba każdy klan chce żeby to on sam rozwinął się najbardziej, czemu mielibyśmy wspierać Polską scenę? Bardzo chętnie zagramy sparing z GSE i ZKM ale sami niedawno powiedzieliście że póki co nie możecie bo reorganizujecie klan. Natomiast GSE powiedziała że musi poćwiczyć i wciśnie nas gdzieś na ...marzec? Więc co? Mamy czekać aż przygotujecie się i dopiero zagrać? Jasne, ale w tym czasie zagramy mecze z klanami z zagranicy bo te są, przynajmniej dla mnie priorytetem.

Tutaj już trochę dodałeś od siebie,na przyszłośc czegoś takiego postaraj się unikać,nie chodzi mi o to że ktoś nie chce z wami spara etcetera,tylko że dawno nie słyszałem byście komukolwiek z tych " Słabszych klanów " tego spara zaproponowali,ja np. byłbym chętny na spary treningowe z WV lub REF,przynajmniej można się dogadać,wszystko omówić,przedstawić,uważam że język angielski jest zwyczajnie zbyt ubogi by obgadać niektóre rzeczy. Zagraniszna scena jest nawet gorsza poziomem od polskiej wyłączając takie klany jak IG,22 ND bądź też RDB (Dokładnej nazwy nie pamiętam,w każdym razie był to klan francuski ) Po prostu wyszlibyście z jakąś inicjatywą a nie tylko " Sparingi z zagranicznymi klanami " A co do pytania " po co mamy pomagać polskiej scenie warband " pominę to milczeniem i nie skomentuję,doradzam tylko byś przeczytał swoje posty i wtedy zobaczysz jak narzekasz na brak owej sceny,w tej chwili przeczysz samemu sobie,bo tak jakby żal ci jest że sceny nie ma,a nic nie chcesz zrobić żeby ją polepszyć/stworzyć i okazujesz tym samym że masz na to totalnie wyjebane. Wnioski zostawię dla siebie : P Pozdrawiam.

Uploaded with ImageShack.us

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Lutego 15, 2011, 01:01:50 »
    Tak uważam ponieważ ciężko jest zrobić scenę z kilku klanów. Ta gra jest po prostu zbyt mało popularna i zbyt mała ilość ludzi w nią gra by organizować super turnieje i tworzyć wielką scenę. Już od premiery gry w kwietniu widziałem wszelkie próby i pomysły na stworzenie jakiś rozgrywek. Do skutku doszedł tylko jeden turniej. Były to MP IPL-u w których i tak nie została rozegrana nawet połowa z rozegranych meczy dzięki Polskim graczom którzy chcieli a potem olali sprawę.

Co do sparingu...nie dalej jak cztery dni temu rozmawiałem z Apollem z ZKM-u na temat treningowego spara. Co usłyszałem? Że po długiej debacie na mumble ZKM odrzucił propozycję sparingu. Potem ktoś napisał chyba na forum że robicie reorganizację i odrzucacie wszystkie oferty. Poszedłem do GSE i dyplomata z którym rozmawiałem stwierdził że mogą grać o 17-18 w Marcu. Za propozycję podziękowałem, większość członków naszego klanu ma pracę - szkołę i raczej mało czasu na grę w tych godzinach.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Luciferek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Lutego 15, 2011, 01:44:02 »
    Bo robimy reorganizację,a roboty z tym jest w chu..... i jeszcze więcej,i jeszcze trochę,nie wiem czy ty kiedykolwiek przechodziłeś przez zmianę praktycznie wszystkiego w klanie ale wierz mi na słowo że naprawdę wymaga to czasu i poświęcenia,co do treningowych sparingów możemy się w wolnej chwili zmówić na steam bądź Tsie na jakiś meczyk For fun. Oczywiście nie muszę wspominać o pełnej kulturce i trzymaniu poziomu podczas owego spara,umówimy się na priv jeśli chodzi o ten sparing. A teraz nie zaśmiecajmy wątku nie dotyczącymi go postami,wracając do tematu,jestem bardzo chętny do wszelkiej współpracy jeśli chodzi o stworzenie federacji polskich klanów :D ( żeby nie było zupełnego spamu : P )

Edit: Żeby nie spamować odpowiem ci tutaj Argaleb,o propozycji nie punktowanego sparingu nie wiedziałem,to że Apollo go odrzucił mnie zdziwiło,więc wtedy kiedy o tym mówiłeś nie posiadałem jeszcze wiedzy że owa propozycja padła,przeprosin tutaj nie oczekuj ponieważ miałem prawo nie wiedzieć : ) Co do reorganizacji,to nie miało na tobie robić wrażenia tylko ci uświadomić że takie coś jest ciężkie do przejścia i zajmuje sporo czasu,skoro to przechodziłeś to tym bardziej nie masz podstaw by mieć jakikolwiek żal że nie przyjmujemy sparingów poważnych,czyli punktowanych i podawanych do opinii publicznej na scenie warbanda.
    Co do tego iż scena zagraniczna jest silniejsza od polskiej,skoro pokonaliście niektóre z wymienionych przez ciebie teraz klanów,to stawiasz swój klan w tej chwili w złym świetle twierdząc że zostaliście pokonani przez gorszych,tutaj już nie rozumiem zupełnie o co ci chodzi,w Polsce najlepszymi klanami są według mnie WV REF i ZKM(chociaż nieco odstajemy umiejętnościami od REFu i WV do czego przyznaję się bez bicia,zmieniamy to jednak tak szybko jak się da : ) ) A jeśli chodzi o klany europejskie,są to głównie mieszanki różnych narodów jak 22 nd.Swadia,nie są to klany które tworzą ludzie z jednego narodu,tylko są to klany w których są ludzie z całej europy. Mi chodzi głównie o takie klany które są stworzone z ludzi należących do jednego kraju. Pozdrawiam i po raz kolejny składam propozycję by przenieść to na PW,Mumble bądź też TS by nie śmiecić w tym wątku który jest ważny raczej dla większości  : )
    « Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2011, 19:13:40 wysłana przez Luciferek »

Uploaded with ImageShack.us

Offline Voland_s

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #34 dnia: Lutego 15, 2011, 15:23:13 »
    Hmm...REF z SRT od kwietnia do listopada rozegrał chyba z 10 sparingów. I nie licząc jednego wszystkie przegrał wysoko. (...)

Argalebie, REF wygrał wszystkie za wyjątkiem jednego sparingu :)  Z Twojej wypowiedzi wynika coś przeciwnego.

Odnośnie pomysłu, to w sumie skąd ludzie mają wiedzieć, że jesteśmy jako REF rzeczywiście najlepsi... Niby każdy wie, bo wiadomo, trzecia drużyna w Europiie, itp.   Może takie regularne rozgrywki, ale z terminarzem bez litości byłyby nawet i dobre. Jestem ciekawy, jak się rozwinie ten wątek.   

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Lutego 15, 2011, 18:59:11 »
    Tutaj już trochę dodałeś od siebie,na przyszłośc czegoś takiego postaraj się unikać,nie chodzi mi o to że ktoś nie chce z wami spara etcetera,tylko że dawno nie słyszałem byście komukolwiek z tych " Słabszych klanów " tego spara zaproponowali,ja np. byłbym chętny na spary treningowe z WV lub REF,przynajmniej można się dogadać,wszystko omówić,przedstawić,uważam że język angielski jest zwyczajnie zbyt ubogi by obgadać niektóre rzeczy.

Bo robimy reorganizację,a roboty z tym jest w chu..... i jeszcze więcej,i jeszcze trochę,nie wiem czy ty kiedykolwiek przechodziłeś przez zmianę praktycznie wszystkiego w klanie ale wierz mi na słowo że naprawdę wymaga to czasu i poświęcenia,co do treningowych sparingów możemy się w wolnej chwili zmówić na steam bądź Tsie na jakiś meczyk For fun.

Sam sobie przeczysz...piszesz że nie słyszałeś żebyśmy złożyli propozycję a potem piszesz że naprawdę nie możecie bo macie w cholerę roboty. Nie rozumiem też terminu meczyk For fun...przecież każdy mecz gra się For fun...co nie zmienia faktu że nie zamierzamy żadnego klanu oszczędzać. Słuchaj...uwierz mi...przechodziłem takie zmiany nie raz. Każdy kto zna historię SRT wie że tam reorganizacja wszystkiego była praktycznie co miesiąc ze względu na charakter klanu. Więc wyskakując z czymś takim nie zrobisz na mnie wrażenia.

Zagraniszna scena jest nawet gorsza poziomem od polskiej wyłączając takie klany jak IG,22 ND bądź też RDB (Dokładnej nazwy nie pamiętam,w każdym razie był to klan francuski

Kolejną rzeczą jest to że piszesz że zagraniczna scena jest słabsza od Polskiej. Ciekawe...niech więc któryś z całkiem niezłych Polskich klanów (jak ZKM który jest uważany za dość mocny Polski klan) pokona przeciętny klan na scenie zagranicznej jak np...Bohemian, Armata Brancelone, czy Eden Impact. Jak można pisać takie głupoty...

Voland wielkie dzięki za zwrócenie uwagi, już poprawiłem:)

Zapytam Blackitta czy dołączymy się do tego przedsięwzięcia i dam ci znać. Właściwie to można by gdzieś upchnąć te meczyki z Polskimi klanami ale to już zgadam się z nim:)

Offline Sokół

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Lutego 15, 2011, 19:09:36 »
    My poza polską graliśmy tylko z angielksim klanem KoR i 2 razy wygralismy.
    Wiem wiem ten klan nie jest znany.:D

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Lutego 16, 2011, 02:03:23 »
    Dobra Panienki i Panowie.

Szukamy (Ja i Inco) ludzi skorych do pomocy. Szczególnie bardzo, bardzo potrzebujemy:

-programisty php,
    -poligloty,
    -maestro ss'ów i gimp/photoshop,
    -wpływowego człowieka na TaleWorlds.

Tak, tak. Moi mili. Dobrze zrozumieliście. Aby Ive i Argaleb nie nudzili się na pro brzegu przepaści skillowej chcemy rozszerzyć ranking, także na klany europejskie. Jak dużo osób wyskoczy z inicjatywą i osiągniemy finalny efekt, to powiadam wam moi mili... Będzie się działo :)

Zasady najprawdopodobniej będą zmodyfikowane do tzw. ELO (ranking szachowy)- łatwiejszy do ogarnięcia przez organizatorów, zarząd i przede wszystkim graczy.

Chętni do pomocy niech piszą w tym temacie.

I od tej pory prosiłbym a zakończenie pisania jałowych postów, a przystąpienie do działania!

http://www.youtube.com/watch?v=Mui3Uj461zE&feature=related - socjalistyczny, ale jakże pasujący do naszej idei.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2011, 02:09:04 wysłana przez Conrad Shieldcrusher »

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Lutego 16, 2011, 02:12:05 »
    Po rozmowie z Ivo jestem nastawiony mocno optymistycznie do tej inicjatywy.
    Myślę, że może z tego wyjść coś fajnego, mamy pomysły i będziemy je realizować.

Skończył się czas rozmów, zaczyna się czas realizacji projektu :)

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Lutego 16, 2011, 02:29:38 »
    Klan WV chce przyłączyć się do Federacji. Oby tylko się udało:)

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #40 dnia: Lutego 16, 2011, 11:03:49 »
    HITMEN także się zgłaszają.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Marca 23, 2011, 18:56:12 »
    Klan REF popiera tą inicjatywę i służy pomocą w ramach nieprzekraczających własnych możliwości (xD).

Jeśli udałoby się wciągnąć w to klany zagraniczne było by super. Zdaję sobie sprawę, że nie wszystkie były by chętne od razu, ale jak na początek przekona się kilka, pewnie z czasem dołączą i inne. Zalecałbym też wybadać grunt u deweloperów z TW, zyskując ich aprobatę od razu byłby większy prestiż.

Offline Lothrak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Marca 24, 2011, 21:27:11 »
    Klan Gladiator tez popiera ta inicjatywe, tylko niestety nie mamy serwera poki co wiec wszystkie mecze musialy by byc na wyjazdach ze tak powiem :D

Offline Jagielon

• Użytkownik
    • I tak Cie dopadnę!
    « Odpowiedź #43 dnia: Marca 25, 2011, 07:10:56 »
    Jeśli nadal pomysł aktualny Orły sie zgłaszają i jeśli będzie potrzebna pomoc do realizacji federacji bez zastanowienia pomożemy