Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Federacja polskich klanów WB  (Przeczytany 6114 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    Odp: Federacja polskich klanów WB
    « Odpowiedź #15 dnia: Lutego 12, 2011, 14:20:08 »
    Oczywiście mogę popracować nad zasadami prostującymi ww., ale będą one maksymalnie w poniedziałek, ponieważ wczoraj był piątek wieczór, a dziś będzie sobota wieczór :)
    Miłej zabawy ;)

Temat takowej ligii podoba mi się i wcale nie musi być 16 czy 12 teamów. Jednak, punkty by się przydały w celu awansów/spadków w rankingu. Ułatwiło by to umawianie się na mecze, na podstawie tego:

3. Każdy klan może wyzwać na pole bitwy tylko i wyłącznie (nie dot. 1-szy punkt regulaminu) klan który znajduje się tylko o jedno oczko wyżej w rankingu. Jeżeli wygra, to zostaje awansowany na pozycję, którą uprzednio zajmował przeciwnik, a jeżeli przegra to dalej stoi w rankingu na tej samej pozycji.

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Lutego 13, 2011, 22:14:58 »
    Prosiłbym przedstawicieli WSZYSTKICH polskich klanów o zgłoszenie się w tym temacie i napisali czy chcielibyście brać w tym udział.

Offline Sokół

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 14, 2011, 13:11:20 »
    Jako lider Zakonu Krwii i Miecza oświadczam,że cały ZKM z chęcią wezmą udział w tym oto turnieju i jak będzie potrzeba pomogą w przypotowaniach. :D

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #18 dnia: Lutego 14, 2011, 15:26:54 »
    Co o tym sądzicie? Uważacie, że to się może udać? Czy znowu będziecie marudzić? Piszcie! Chętnie poznam wasze zdanie na ten temat.

Jasne że będę marudził (Taki już mój urok), czy bierzesz pod uwagę to że jest katastrofalna przepaść między umiejętnościami poszczególnych klanów? Nie mam zamiaru tutaj nikogo obrazić, czy zniechęcić. Ale wątpię żeby Liga w której mają coś do powiedzenia 2,3 klany a potem długo, długo nic, była interesująca. Do tego nie zapominaj że różne składy mogą klany wystawić, różny poziom kultury prezentują.. ii może być różnie ;)

Pragnę nadmienić, iż w Polsce jest aktualnie jakieś 11 działających klanów, więc oficjalny ranking ma sen

11? Ja poważnych widzę z cztery. Ale wymień je to może mi się oczy otworzą.

Mnie dodatkowo niezbyt widzi się gra 5 vs 5 czy 6 vs 6. Więc ile klanów jest w stanie grać w formacie 12 vs 12?

Racja, też dobre pytanie.. granie mniejszymi składami niż 10 vs 10 mija się z celem.

Doceniam pomysł i inicjatywę, ale po prostu nie jest to u nas na naszej scenie Warbandowej, wykonalne. Przynajmniej na razie. To oczywiście tylko moje zdanie ;p
    « Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2011, 15:36:01 wysłana przez ^IvE »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 14, 2011, 15:30:56 »
    Mnie dodatkowo niezbyt widzi się gra 5 vs 5 czy 6 vs 6. Więc ile klanów jest w stanie grać w formacie 12 vs 12?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Sokół

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 14, 2011, 16:14:23 »
    5vs5 to będzie się źle grać.Przynajmniej 12vs12

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lutego 14, 2011, 17:06:02 »
    Jasne że będę marudził (Taki już mój urok), czy bierzesz pod uwagę to że jest katastrofalna przepaść między umiejętnościami poszczególnych klanów? Nie mam zamiaru tutaj nikogo obrazić, czy zniechęcić. Ale wątpię żeby Liga w której mają coś do powiedzenia 2,3 klany a potem długo, długo nic, była interesująca. Do tego nie zapominaj że różne składy mogą klany wystawić, różny poziom kultury prezentują.. ii może być różnie ;)

1. Właśnie FEDERACJA, a nie liga. Będzie ona służyła właśnie pomniejszaniu owej olbrzymiej przepaści pomiędzy klanami słabszymi, a klanami silniejszymi. Będzie miała na celu także zaszczepianie kultury i netykiety wb przez klany stare i silne, dla klanów młodych i słabszych poprzez wspólne mecze. Poza tym można powołać odpowiednią funkcję opiekuna- człowieka wywodzącego się z któregoś klanu z top3. Klany nowe mogą o takowego poprosić, a on będzie tłumaczył im o zasadach panujących w naszej społeczności, zasadach gry itp.

Racja, też dobre pytanie.. granie mniejszymi składami niż 10 vs 10 mija się z celem.

2. Według mnie, to absolutnym minimum będzie 8v8.

11? Ja poważnych widzę z cztery. Ale wymień je to może mi się oczy otworzą.

1.REF
    2.VW
    3.IPL
    4.ZKM
    5.Hitmen
    6.GSE
    7.WD
    8.ROMA
    9.WSC (polski?)
    10.BoB
    11.(może) SRT
    12. (jeszcze nie ma na Tawernie, ale całkiem nieźle się zapowiada) SD

Aha i jeszcze jedno: Co szkodzi spróbować? Nie uda się? Walić to! Uda się? Będzie wesoło! :)

Offline Grzewit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lutego 14, 2011, 17:11:06 »
    SRT już nie istnieje. ;)
    A kto umarł, ten nie żyje.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Lutego 14, 2011, 17:23:38 »
    SRT już nie istnieje. ;)

Ostatnio "śmietankę"- nie liczyć WV- widuje się często gęsto pod tagami SRT.

Pierwsza i ostatnia spamowa wiadomość w tym temacie, której nie zignorowałem. Następnych nie będę nawet czytał.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #24 dnia: Lutego 14, 2011, 20:07:06 »
    Jeżeli te 11 klanów które podałeś to klany poważne to nie wiem jakie jest twoje kryterium oceniania...pewnie połowa z nich rozsypie się przed startem Federacji.

Ale...jak mówisz nie zaszkodzi spróbować, każda idea jest dobra:) A nuż się uda. Tylko weźmiesz to wszystko na swoje barki czy może ktoś ci pomoże?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lutego 14, 2011, 20:30:05 »
    pewnie połowa z nich rozsypie się przed startem Federacji.

Ale...jak mówisz nie zaszkodzi spróbować, każda idea jest dobra:) A nuż się uda. Tylko weźmiesz to wszystko na swoje barki czy może ktoś ci pomoże?

Federacja (w postaci drabinki) jaką proponuje Conrad Shieldcrusher ma taką zaletę, że nawet jak sie jakiś klan rozpadnie, czy powstanie nowy to można bez problemu go wykreślić/dodać do systemu.

Offline Jarsuss

• Użytkownik
    • Pamiętajcie najważniejsza jest zaprawa :P
    « Odpowiedź #26 dnia: Lutego 14, 2011, 20:33:02 »
    SRT już nie istnieje. ;)

SRT gra for fan może się zmobilizują i też dołączą nigdy nie wiadomo (coraz częściej ich widać) :)

A, co do Hitmenów jesteśmy raczej na tak, pod koniec tygodnia omówimy tą sprawę i damy znać.
    Pozdrawiam
    HITMEN CLAN www.hitmen.tnb.pl

Offline Jagielon

• Użytkownik
    • I tak Cie dopadnę!
    « Odpowiedź #27 dnia: Lutego 14, 2011, 22:26:41 »
    To jest właśnie cale myślenie polaków.  Zawsze musi być coś nie tak, muszą znaleźć jakis szczegół. Chłopak chce coś zrobić fajnego dla was jakoś urozmaicić grę a większa polowa osób uczestniczących w tym temacie jest za nie . Czemu wiele ludzi nie będę dokładnie określał kto myśli o swoim klanie jak o jakiejś maszynie z która reszta nie ma szans, jesli tak to pokażcie to właśnie w tej lidze, zamiast wywyższać sie i tak naprawdę gardzić reszta polskich klanów. Moim zdaniem WV i REF sa napewno ,,super pro'' ale znów nie mówmy ze sie nie da ich pokonać bo to kłamstwo. Sam kiedys robilem cos w podobnie do tej ligi nie będę mówił co bo szanowna administracja wlepi mi warna i wiem ze taka liga to odpowiedzialność podziwiam Conrad Shieldcrusher ze podjal sie takeigo czegos. Dajcie mu szanse sie wykazać nie myślcie o tej lidze jako tylko o rywalizacji pomyślcie tez o wspólnej zabawie,

Chłopak tak naprawdę musi sie was prosić i przekonywać zebyscie sie zapisali uszanujcie to....   
    « Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2011, 22:36:44 wysłana przez Jagielon »

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
    • Muzykę rozumie się tylko wtedy, gdy się ją czuje.
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #28 dnia: Lutego 14, 2011, 23:03:46 »
    Jezeli federacja to bez szefowania , tłumaczyc nie musze dlaczego ...:)

http://iplaron.wrzuta.pl/audio/cXXAUIywJj/
    http://www.imperium-polskie.prv.pl/
    Aż w koncu pełne tony zabrzmiały,
    Od cudnych dzwięków DRŻY KOSCIÓŁ CAŁY

Offline Luciferek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Lutego 14, 2011, 23:18:51 »
    Tak,tak,gorące tak :D Mi się podoba,a zdanie innych mnie niewiele interesuje,w razie czego mogę pomóc w organizacjii tego przedsięwzięcia,zastrzegam jednak z góry że chodzę do pracy i nie zawsze będę miał czas bądź ochotę się w tym babrać,mimo wszystko chętny do pomocy jestem by stworzyć coś w rodzaju takiego " Rankingu " Klanów. A co do wypowiedzi Ivo i Argaleba,jak wy k***a chcecie by ta przepaść się zmniejszyła skoro zamiast grać z polskimi klanami wy***cie za granicę i interesujecie się wszystkimi klanami tylko nie polskimi. Wierzcie mi na słowo że nasz naród taki kijowy w tą gierkę nie jest,więc wszelkie komentarze o wielkiej przepaści między klanami sobie zostawcie na taką chwilę kiedy będzie to miało rzeczywisty sens. Rozumiem że jesteście dobrymi i zgranymi klanami,w końcu większość polskich dobrych graczy poszła do was,ale też pamiętajcie że w innych klanach,a nawet w masie randomów zdarzają się naprawdę dobrzy gracze którzy jednak coś potrafią,i którzy nie jednego z was by mogli pokonać z większym bądź też mniejszym trudem. Przepaść skilla między klanami nie zniknie od samego gadania. Proponowałbym też wprowadzić coś na zasadzie sparingów for fun które łączyły by się z tabelą wyników. Chodzi mi np o taką sytuację ( to tylko przykład ) REF wyzywa ZKM na spara (Bądź też odwrotnie ) jest to sparing for fun,ref lub zkm nie chce sparingu ponieważ uznaje to za stratę czasu,Ref lub Zkm traci punkty przez to że nie zgodziło się na walkę bezpunktową w której tak naprawdę wszyscy mogli by lecieć na pałę. Zdaję sobie sprawę że jest tutaj nieco przymusu,ale troszkę tej naszej scenie trzeba pomóc bo gdybyśmy chcieli,bylibyśmy w tej grze najlepsi ze wszystkich narodów świata : P
    pozdrawiam,Diabeł :D

Edit: Zapomniałem wspomnieć o żonie : P

Tyle razy prosiłem żebyś przyhamował i opanował słownictwo. Ode mnie dostajesz pierwsze ostrzeżenie.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2011, 11:32:19 wysłana przez sir Luca »

Uploaded with ImageShack.us