Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1138762 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Murzyn Waleczny

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    • Taki swój swojski Murzyn.
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #4455 dnia: Marca 04, 2016, 23:03:56 »
    Właściwie co zmienia zmiana kultury? Tak ogólnie?
      Szlachta murzyńska

Offline TwarógSzatana

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #4456 dnia: Marca 05, 2016, 08:31:26 »
    Z tego co pamiętam ustalasz czy chcesz rekrutować w swoich wioskach nordów/swadiaków itd.

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • Piwa: 263
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4457 dnia: Marca 05, 2016, 09:51:46 »
    Żołnierze którzy stoją sobie w mieście/zamku podczas gdy je zwiedzasz będą się wywodzić właśnie z ustawionej frakcji.
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline kundzio51

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4458 dnia: Marca 05, 2016, 16:08:20 »
    Możliwość uzyskania wsparcia od innych frakcji gdy w królestwie ogłasza pretendent do tronu. Jak mam uzyskać to wsparcie i o co w tym chodzi ?

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Czas bohaterów miną Wiglafie
    « Odpowiedź #4459 dnia: Marca 06, 2016, 01:16:10 »
    I. Im lepsze stosunki tym łatwiej
    II. musisz użyć odpowiednich argumentów - każdy ma inne zachcianki ide czasem brak idei 
    III. zależy od siły państwa

Offline TwarógSzatana

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4460 dnia: Marca 06, 2016, 08:59:04 »
    Czym się różnią normalmappy tego minimoda od tych vaniliowych http://www.moddb.com/mods/floris-mod-pack/addons/floris-mod-pack-25-normalmaps-minimod nigdzie porównania nie umiem znaleźć.

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    « Odpowiedź #4461 dnia: Marca 06, 2016, 09:34:51 »
    Wystarczy przeczytać opis moda:
    This minimod has new normalmaps created by WingCutAngel to replace the existing ones in the Floris Textures folder. It not only provides better normalmaps, but also reduces them in size, with the intend to improve gameplay and reduce lag.

Mod ten zmienia rozmiary normalmap i zapewnia ich wyższą jakość, co jest spowodowane prawdopodobnie zastosowaniem lepszych metod otrzymywania owych normalmap. Problemy z wydajnością mogą zaczynać się wtedy, gdy w karcie graficznej brakuje vramu, a to w konsekwencji generuje tak zwane lagi. Mniejsze tekstury w mniejszym stopniu zapełniają tą pamieć co wpływa na wydajność. Oczywiście nie musi to oznaczać spadku jakości, bo główny problem wb to raczej ich ładowanie.

Offline TwarógSzatana

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4462 dnia: Marca 06, 2016, 10:50:13 »
    Przeczytałem ale nie zrozumiałem dokładnie, dzięki a to wgram testowo jak ładniej wygląda, backup zrobie by się sejw nie popsuł. Dzięki

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #4463 dnia: Kwietnia 02, 2016, 10:06:22 »
    Gram sobie w wersję gameplay. Została mi ostatnia prosta do podboju świata. I tak sobie myślę (gram no-steam) Czy achivmenty Warbandowe grając na Florisie zaliczają się na steamie? I czy jak przeniosę save to mi się to nie wysypie.

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • Piwa: 263
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    « Odpowiedź #4464 dnia: Kwietnia 02, 2016, 12:26:28 »
    Zależy o którego achievementa chodzi. Testowałem to kiedyś i pamiętam że część z nich zalicza się bez problemu, inne ze względu na zmiany nie do końca. Save Florisa nie jest kompatybilny z Native (chyba że w wersji Basic), więc prawdopodobnie się wysypie.
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4465 dnia: Kwietnia 02, 2016, 17:31:23 »
    Si. A ktoś ma jakiś pomysł jak odzyskać towarzysza, który sobie zniknął przy oddawaniu go do lorda i nie ma go już z 60 dni. Traveler i ransom broker o ni czym nie informują. Sam lord też zawarł usta. Co ciekawe już trzeci typ mi tak zniknął i kaplica. O ile do pewnego momentu miałem to w tubce to gdy zniknał mi Jeremus to trochę mnie zdenerował ten fakt.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #4466 dnia: Kwietnia 02, 2016, 17:59:24 »
    A jaka jest dokładna informacja podawana przez te wymienione przez Ciebie osoby? Raczej nigdzie nie powinien być w więzieniu, bo wtedy mówili, że jest pojmany. Jakbym wiedział, to bym Ci powiedział gdzie w plikach szukać :D Także raczej bym się kierował w tą stronę.

#bojarprzeproś
    #nabijamypostydlaIllewa

Offline Dymitr

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    • [NTS]Дмитрий™
    « Odpowiedź #4467 dnia: Kwietnia 02, 2016, 18:02:38 »
    Wgraj sobie do steamowej wersji Warbanda floris i potem przenieś save dużo osiągnięć się zalicza tylko chyba trzeba mieć steam podłączony do neta w czasie gry, ja mam internet bezprzewodowy i jak gram w coś nie multi na steam to nie odpalam neta i pewnie dla tego mam niecałe 200 godzin w warbandzie ;D w którym w rzeczywistości pękło mi z około 2000 godzin - w końcu ta gra ma parę dobrych lat na karku a jeszcze przed tym jak zacząłem grać w warbanda czy w mody do niego to przeszedłem wszystkie 3 kampanie w OiM - tu mam jeszcze mniej godzin na steam chyba z 20 bo wcześniej grałem na kopi dołączonej do gamebooka ale z sentymentu do tej serii kupiłem sobie też wersje steam :)

EDIT:

Jeśli chodzi o towarzysza to musi być bug - kojarzę tą misję ale nie trafił mi się nigdy taki zerknę czy coś o tym nie piszą a jeśli chodzi o odzyskanie go to może jakiś cheat pomoże...

EDIT2:

Tyle o tym piszą ale szczerze nie chce mi się czytać ;)

https://forums.taleworlds.com/index.php?topic=102636.0

http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1245743

Offline RavenHS

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4468 dnia: Kwietnia 03, 2016, 08:36:38 »
    Miał ktoś z was może problem z wywalaniem gry podczas wchodzenia na Turnieje w miastach? Na zwykłą Arene moge wbić.
    Jak by ktoś miał rozwiązanie to byda wdzięczny.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4469 dnia: Kwietnia 03, 2016, 09:00:22 »
    Ja miałem taki problem. Musiałem wejść w obóz potem tam zmienić opcję moda. A konkretnie opcje dotyczące turniejów. Nie pamiętam co dokładnie zmieniłem ale odznaczyłem bodajże enchantet tournaments i zaczęło działać.