Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131324 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3975 dnia: Listopada 11, 2013, 05:19:46 »
    Mam spory problem z turniejami i chyba powiązany ze spolszczeniem gry. Dlatego chciałbym żeby od razu ktoś wypowiedział się czy to normalne(błędne spolszczenie) czy to wyłącznie mój problem. Mam zainstalowanego najnowszego Florisa na WB 1.153 + spolszczenie do Florisa.
    Niestety w trakcie turniejów w prawym górnym rogu, gdzie pokazuje się obecna punktacja zamiast imion wojowników mam wpisane " TPE SCALED TROOPS", to samo przy tabele wyników którą można przeglądać w przerwie pomiędzy rundami. Pomyślałem że sprawdze stare spolszczenie z wersji 2.53 - niestety też średnio, zamiast powyższego jest wpisane "Wojownik Areny".
    Dodam że przy zmianie języku na angielski wszystko ładnie śmiga.
    Napiszę bo sam dodawałem turnieje do swojego moda i problem polega na złym tłumaczeniu. Wystarczy wejść do pliku troops.txt (w spolszczeniu) i wykasować wszystkie linijki z TPE SCALED TROOPS (razem z id) i będzie normalnie. Nie wszystko można tłumaczyć, są skrypty które generują losowe nazwy, imiona i będą one tylko działać na oryginalnej wersji językowej chyba że napisz się odpowiedni skrypt. Niekiedy niektóre złe wpisy potrafią uszkodzić nawet zapis gry.

Offline Seraffim

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3976 dnia: Listopada 11, 2013, 21:13:18 »
    Hej ludzie, mam pytanie, wiecie może jak postępują prace nad Florisem i wersją 2.55?

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #3977 dnia: Listopada 11, 2013, 21:22:44 »
    Z tego co wyczytałem na forumku Taleworlds, najprawdopodobniej już od dawna nie pracuje się nad nową wersją FLorisa, a część z ekipy robiącej Florisa zaczęła robić Silverstaga, (podobne rozszerzenie Nativa, ale IMHO lepsze) którego szczerze polecam.

Offline kaszub

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3978 dnia: Listopada 14, 2013, 18:34:31 »
    Mam komputer 64 bitowy, gdy próbuje zainstalować florisa pisze, że jest potrzebny 32 bitowy. Jest jakiś sposób by go zainstalować ?

Offline sztywny00719

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3979 dnia: Listopada 15, 2013, 17:21:21 »
    Mam takie pytanie?
    Czy  Floris Expanded Mod Pack 2.54 zadziała na wersje 1.158, mimo tego że jest na 1.153? Jeśli tak to jakie tego będą konsekwencje?
    Pytam się dlatego że mam wersje steam i przy instalacji od razu aktualizuje na 1.158

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #3980 dnia: Listopada 15, 2013, 21:26:10 »
    Tak, będzie działał

Offline barti2287

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3981 dnia: Listopada 22, 2013, 19:30:39 »
    Mam pytanie... Mianowicie jestem wasalem królestwa vaegirów. Zostałem nim w czasach pokoju, więc bez problemu wyszkoliłem dobrą armię. Dostałem jakąś nędzną wiochę od króla (należała wcześniej do nordów). Mijają dni, tygodnie, miesiące. Jestem już chyba wasalem od 100 dni, ale nadal królestwo vaegirów nie było z nikim w stanie wojny. Próbowałem przekonywać króla, żeby wypowiedział wojnę innemu państwu, ale tylko obniżyłem sobie relacje z nim. Na domiar złego moje cztery farbiarnie (każda w innym królestwie) zaczęły przynosić straty (tracę teraz więcej niż zarabiałem).

Do rzeczy:
    1. Jest jakiś sposób, żeby skutecznie przekonać króla do zaatakowania innego państwa?
    2. Czy te straty to tylko okres przejściowy, czy mam jak najszybciej sprzedawać wszystkie farbiarnie?

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #3982 dnia: Listopada 22, 2013, 21:27:38 »
    1. Możesz wziąć sprawy w swoje ręce i zaatakować karawanę lubi wioskę innej frakcji. Lub też porozmawiaj z lordami swojej frakcji. Być może któremuś z nich także nie podobają się czasy pokoku i zaproponuje ci zadanie wszczęcia wojny.
    2. Nie sprzedawaj ich. Jeśli masz na to czas, to poproś tego kolesia z farbiarni, żeby zostawiał wyprodukowane dobra w magazynie i sprzedawaj je sam w miejscach, gdzie będziesz miał z tego najwyższy zysk.

Offline barti2287

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3983 dnia: Listopada 23, 2013, 12:38:39 »
    Dzięki, zapytałem się szynkarza w tawernie o zadania i wyskoczyło mi, że jeden lord ma dla mnie zadanie, ale muszę na niego uważać. Zrobiłem questa i teraz toczę wojnę z saranidami i nordami (mają przymierze). Na początku trochę się przeraziłem, że mogą nas rozwalić (saranidzi mają 25 lordów i kontrolują cały teren byłego khanatu), ale rhodokowie wypowiedzieli im wojnę, a w ramach przymierza nordowie też musieli im wypowiedzieć wojnę :). Dzięki temu rozwalamy nordów, którzy mają już tylko Tihr i parę zamków, a saranidów blokujemy tak, żeby nie przedarli się przez góry między nami a khanatem... Wszystko idzie jak po maśle.

Co do farbiarni, to straciłem na nich pięć tysięcy, ale to chyba był chwilowy kryzys wywołany przez wysoką trudność kampanii... (już wszystko wróciło do normy).

Offline SirLancelot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3984 dnia: Listopada 23, 2013, 12:41:54 »
     bcdedit /set IncreaseUserVA 2990 może mi ktoś przybliżyć co ta komenda zmienia w naszym systemie? fakt "runtime error" zniknął tylko pytanie co ta komenda robi? dzięki za odpowiedź

Offline Czikador

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3985 dnia: Listopada 23, 2013, 23:53:28 »
    Mam problem. Gdy plądruje wioski prawie zawsze łup to tylko masło w bardzo dużych ilościach. Ma ktoś może pomysł jak to naprawić? Nigdzie nie znalazłem odpowiedzi.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3986 dnia: Listopada 24, 2013, 02:10:32 »
    bcdedit /set IncreaseUserVA 2990 może mi ktoś przybliżyć co ta komenda zmienia w naszym systemie? fakt "runtime error" zniknął tylko pytanie co ta komenda robi? dzięki za odpowiedź
    Punkt 1, podpunkt b : http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6807.msg154307#msg154307

Offline SirLancelot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3987 dnia: Listopada 24, 2013, 10:17:55 »
    mhm, dzięki nie zaglądałem w spoiler dla xp ;)

Offline Seraffim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3988 dnia: Grudnia 01, 2013, 23:54:27 »
    Cześć wszystkim, chciałbym się was zapytać czy też zdarzają Wam się następujące sytuacje:
     - "cośtam cośtam lord home center cośtam  cośtam xD(takie czerwone napisy)" w momencie kiedy lord z frakcji, która została całkowicie pokonana przechodzi do innej,
     - kiedy rozkażemy lordowi podczas uwalniania go z niewoli pozostać w tyłach to również masa czerwonych napisów, a na domiar złego ciągle pokazują się nowe,
    Dodam(niestety), że nie mam oryginalnej wersji Warbanda(od roku próbuję zdobyć, chyba nie pozostało nic innego jak allegro), ale mimo wszystko z niczym do tej pory nie miałem problemów, tylko te błędy opisane powyżej. Wersja - 1.153, używam spolszczenia, ale to chyba nie ma znaczenia.
    I już dawno miałem to napisać - parę błędów w spolszczeniu(dla przewrażliwionych - ja się nie czepiam, tylko tak piszę, może ktoś kiedyś wypuści jakąś poprawkę), było ich sporo ale te tylko pamiętam:
     - "Worek ze zborzem" - ;_;
     - Załóżmy "Miejscowość "imię lorda" zmienia swoją frakcję(czy jakoś tak)z danego królestwa na inne."
     - sporo literówek, o których zapomniałem(ale jest ich naprawdę dużo),
    Sam bym się zajął tym spolszczeniem, gdybym tylko umiał. :)
    EDIT:
    Co do poprawek to jeszcze "Wierzchowiec zadał xx obrażeń" czy jakoś tak(dzieje się to w momencie kiedy OTRZYMUJEMY xx obrażeń).
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2013, 17:34:58 wysłana przez Seraffim »

Offline Fistaszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3989 dnia: Grudnia 02, 2013, 17:15:00 »
    Witam.
    Mam problem z ciągłym wywalaniem gry do pulpitu. Przerobiłem każdy pkt z FAQ niestety nic nie pomaga. Wywala mnie w różnych sytuacjach (kiedy chce walczyć, porozmawiać z kimś, podczas wchodzenia w różne lokalizacje).  Nie jest to żaden problem z opisanych w FAQ (błąd RLG, itd). Po prostu program przestaje odpowiadać. Ktoś coś poradzi?