Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131363 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline primosz1515

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3855 dnia: Lipca 14, 2013, 15:00:55 »
    Też mam taką grafe tryb podróży mam identyczny tylko u u mnie w walce jest mniej szaroburo zmieniłem gamme i dodalem więcej krzaków (gestosc trawy)

Co do przyłączenie do lorda nie opłaca się siedzisz na dupie w zamku

A co do tego Expanded a Gameplay to nie wiem, smigam na Gameplayu, Exp. crashuje ma ponad 1GB więcej jest sporo lepszy ale co zrobić... ;-)

Offline NexaT

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #3856 dnia: Lipca 14, 2013, 15:29:56 »
    Kurcze, ciągle zapominam o coś zapytać.
    Jeszcze mnie ciekawi, co daje wybranie na początku: wojsko przerobione i jeszcze jakieś, zebranie towarzyszy i mgła wojny?

//no i jak ktoś może, to niech odpowie także na moje poprzednie pytania. Chciałbym wiedzieć jak najwięcej, żeby później w trakcie gry nie mieć myśli o zaczęciu gry od nowa, ponieważ wybrałem coś niewłaściwego.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #3857 dnia: Lipca 14, 2013, 17:38:36 »
    O różnice między gameplay, a expanded było już baardzo dużo pytań. Kilka stron wcześniej ktoś dawał link z rozpiską o tym, co posiadają dane wersje.
    Z tym wojskiem jest chyba taki myk, że możesz wybrać nativowskie lub florisowskie. To drugie jest dużo bardziej rozbudowane, ale i lepiej uporządkowane. Dodaje naprawdę potężne jednostki, które ciężko samemu zrekrutować. Mgła wojny... to były chyba jakieś efekty cząsteczkowe podczas walki, np. chmary kurzu.
    Zebranie towarzyszy? Możesz przybliżyć?
    Nic mi nie wiadomo o kompatybilności sejwów. Ale raczej te z dipa nie pójdą.
    Ty chyba nie wiesz jak mogą wyglądać drzewa w Warbandzie. Włącz sobie dx7 cwaniaczku ;] Ach, te świecące textury... Mmmm.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3858 dnia: Lipca 14, 2013, 18:11:58 »
    Skorzystałem z tego, że mam szybkość 8.0 i pojechałem na pustynie, no i tam miałem 50 FPS'ów, a jak przyszło walczyć to spadły do 25 i później tylko wzwyż. Dużo zależy od terenu,
    Ta gra nie jest zoptymalizowana w żadnym wypadku i raz jest duuuuużo modeli, tekstur i w ogóle wszystkiego(jak to w sandboxach bywa), a raz nie ma, stąd te wahania fps. Jeszcze lepiej jest kiedy dochodzi AI, animacje, itd. taki procek jaki posiadasz nie daje rady w modach jak Floris czy Brytenwalda.
    ale troszkę dobija mnie, że wszystko jest takie szarobure. Screnny:

też tak macie czy to u mnie coś nie tak? No i te drzewa z daleka mają tak wyglądać?
    Tak ma być, to są tekstury z różnych modów graficznych, na pewno wygląda to lepiej z włączonym HDR, wysoką jakością tekstur i innymi duperelami.
    I wcale nie wygląda to szaroburo, czego się spodziewasz jak jest zachmurzenie i jakieś dzikie ostępy? :P
    Jeszcze tak z ciekawości, zauważyłem, że można dołączyć do armii jakiegoś lorda, opłaca się?
    To jest dobre tylko na sam początek i o ile frakcja do której należy lord toczy wojnę(bo inaczej nie ma bitew), ogólnie to zwykle jest to nudne, ale daje bezproblemową i szybką możliwość zdobycia XP i ekwipunku(oczywiście wstępuje się od razu z zamiarem późniejszej dezercji :) )
    A i jeszcze jedno: czy save z diplomacy mod działa we florisie? No i czy save z wersji gameplay działa w wersji expanded i na odwrót?
    Nie, żaden nie jest kompatybilny z innymi modami i wersjami.
    I jeszcze drugie: czym się różni wersja expanded od gameplay, ale tak bardziej szczegółowo? Oprócz lepszej grafiki zawiera coś jeszcze?
    Jakbyś szukał, to byś znalazł......... http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,148140.msg3589076.html#msg3589076
    Kurcze, ciągle zapominam o coś zapytać.
    Jeszcze mnie ciekawi, co daje wybranie na początku: wojsko przerobione i jeszcze jakieś, zebranie towarzyszy i mgła wojny?
    Przecież tam jest wszystko napisane albo nazwa mówi wszystko... Wojsko zostaw te normalne florisowe; nie zbieraj towarzyszy, bo to jest raczej ja już wie się co i jak; mgła wojny - chyba lepiej jak jest wyłączona(to chyba chodzi o to, że nie widzisz lokacji dopóki pierwszy raz ich nie odkryjesz?)
    //no i jak ktoś może, to niech odpowie także na moje poprzednie pytania. Chciałbym wiedzieć jak najwięcej, żeby później w trakcie gry nie mieć myśli o zaczęciu gry od nowa, ponieważ wybrałem coś niewłaściwego.
    E, nie podchodź do tego tak hardcorowo, to i tak jest mod na dłuuugą grę, w trakcie wszystko opanujesz albo ci się prędzej znudzi

Offline NexaT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3859 dnia: Lipca 14, 2013, 19:21:18 »
    O Chryste, przeinstalowałem Warbanda i zainstalowałem moda, chwile się ładuje i wywala błąd: get_object failed for texture: ext_itm_helmet_sar_t7_veiled_c_normal. Szukałem w Google i tutaj na forum, ale tylko na jakiejś angielskiej stronie ktoś miał identyczny problem, którego chyba nie rozwiązał. O co chodzi? (mogę dodać, że nazwa błędu to: RGL Error)

Sam już łapie frustracje, przeinstalowywałem grę już kilkakrotnie i nic...

Offline huth

« Odpowiedź #3860 dnia: Lipca 14, 2013, 20:13:45 »
    To jest coś związane ze złą wersją Warbanda do moda(2.54 potrzebuje 1.153/4) lub jakimiś błędami przy instalacji moda...

Offline primosz1515

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #3861 dnia: Lipca 15, 2013, 00:05:23 »
    Nie wiem czemu tak masz ale reinstall systemu pomaga na wszystko ;)

Offline NexaT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3862 dnia: Lipca 15, 2013, 14:31:07 »
    Dobra, jakoś to rozwiązałem.

Jeszcze lepiej jest kiedy dochodzi AI, animacje, itd. taki procek jaki posiadasz nie daje rady w modach jak Floris czy Brytenwalda.
    AI i animacje? W jakim stopniu one niby obciążają procesor? Z tego co się orientuje, to AI to sztuczna inteligencja, ale pierwsze słyszę, żeby miała jakiś wpływ na ilość FPS w grze.

I wcale nie wygląda to szaroburo, czego się spodziewasz jak jest zachmurzenie i jakieś dzikie ostępy? :P
    Hmm, nie wiedziałem, że w Warbandzie jest zachmurzenie, no chyba, że ten patch to wprowadza. Ale także uważam, że np. ta mapa Calradii jest taka zbytnio szaro-bura, oglądałem filmiki z tym patchem i ludzie też tak mają. Będzie trzeba się przyzwyczaić.

nie zbieraj towarzyszy, bo to jest raczej ja już wie się co i jak
    ?? Nie rozumiem cię tutaj. Ja myślałem, że ta opcja włączona bądź wyłączona wpływa na np. pojawianie się NPC'tów w tawernach, (Jeremusa itp.) dlatego martwiłem się co zaznaczyć, żeby później w trakcie gry nie dostać olśnienia, że nie mam NPC. Dlatego jeśli ktoś może, to proszę o wyjaśnienie, o co chodzi z tą opcją.

Offline huth

« Odpowiedź #3863 dnia: Lipca 15, 2013, 16:27:25 »
    AI i animacje? W jakim stopniu one niby obciążają procesor? Z tego co się orientuje, to AI to sztuczna inteligencja, ale pierwsze słyszę, żeby miała jakiś wpływ na ilość FPS w grze.
    No jak to... oczywiście, że ma to wpływ na fps, ze względu na to, że wykorzystuje moc obliczeniową komputera? Akurat w takim warbandzie to AI jest szczątkowe, ale zobacz sobie ile masz fpsów kiedy dwie strony stoją na przeciwko siebie, a ile kiedy jest starcie, obliczanie obrażeń, itd.(szczególnie to widać jeśli w modzie są formacje).
    Hmm, nie wiedziałem, że w Warbandzie jest zachmurzenie, no chyba, że ten patch to wprowadza. Ale także uważam, że np. ta mapa Calradii jest taka zbytnio szaro-bura, oglądałem filmiki z tym patchem i ludzie też tak mają. Będzie trzeba się przyzwyczaić.
    No, nie ma dosłownie 'zachmurzenia', ale to jak mocno "świeci" w grze "słońce" się zmienia przecież, są różne ustawienia pogody.
    ?? Nie rozumiem cię tutaj. Ja myślałem, że ta opcja włączona bądź wyłączona wpływa na np. pojawianie się NPC'tów w tawernach, (Jeremusa itp.) dlatego martwiłem się co zaznaczyć, żeby później w trakcie gry nie dostać olśnienia, że nie mam NPC. Dlatego jeśli ktoś może, to proszę o wyjaśnienie, o co chodzi z tą opcją.
    To ty jeszcze nie zacząłeś kampanii? Sam mogłeś to sprawdzić. Z tego co ja się orientuję, to jest tak, że na początku gry wszyscy towarzysze są w karczmie w mieście, gdzie zaczynasz, choć może coś się zmieniło...

Offline pleps

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3864 dnia: Lipca 15, 2013, 18:00:50 »
    Mam problem z turniejami. Jak chcę uczestniczyć w jakim  turnieju to zacina mi grę i wyskakuje błąd. taki co każdy chyba go widział kiedyś "Nie wysyłaj"
    Sprawdziłem czy mam coś z wersją gry ale na innych modach normalnie mi działa. Tylko  na Floris Expanded pack i na floris gameplay pack turnieje nie działają. A plików tych modółów zbytnio nie znam i niewiem jaki za co odpowiada żeby je jakoś podmienić. Może ktoś wie jak to naprawić albo skąd ściągnąć jakąś łatkę?

Offline NexaT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3865 dnia: Lipca 15, 2013, 18:48:58 »
    HUtH, zacząłem, ale się zawiodłem. Pogoda się zmieniła, ale grafika nadal taka brzydka według mnie. Do tego przy kilku bitwach wywaliło mnie w jakieś krzaczory, myślę, że niepotrzebnie coś takiego robili. Zmienili ogólnie coś co było dobre, wystarczyło jakoś podrasować te tekstury, ale bez zmieniania wszystkiego.

Do tego jak kolega u góry, u mnie także jest problem z turniejem - wywala mnie. No i jeszcze jest <backspace> i to menu - mogę je wyłączyć jedynie poprzez wrócenie do ustawień gry (ESC) i jeszcze raz powrót do gry, dopiero pokazuje mi się pole bitwy. Jak tego nie zrobię to mam żółte menu. Troszkę uciążliwe jest to ciągłe wciskanie ESC, zwłaszcza dla kogoś, kto w sekundę chce tylko kątem oka zerknąć ile zabito mu wojska i ile zostało przeciwników.

A tak w ogóle, to co odpowiada za to, że np. save z Florisa nie jest kompatybilny z Native? Zapewne wrócę do diplomacy mod, ale chętnie np. zabrałbym ze sobą dźwięki, które są we Florisie i może animacje? Pogrzebałbym w plikach, ale czy nie będzie później problemów z jakimiś crashami? No i czy mogę coś takiego zrobić na własny użytek?

Offline huth

« Odpowiedź #3866 dnia: Lipca 15, 2013, 19:30:32 »
    A tak w ogóle, to co odpowiada za to, że np. save z Florisa nie jest kompatybilny z Native? Zapewne wrócę do diplomacy mod, ale chętnie np. zabrałbym ze sobą dźwięki, które są we Florisie i może animacje? Pogrzebałbym w plikach, ale czy nie będzie później problemów z jakimiś crashami? No i czy mogę coś takiego zrobić na własny użytek?
    Nie wiem czemu jedne rzeczy nie mają znaczenia przy kompatybilności save'ów, a inne mają, nie jestem modderem. Na własny użytek możesz sobie modyfikować.
    Tak właściwie to jest tyle innych różnych modów, że według mnie nie masz co się męczyć z tym, a po prostu zagrać w inny.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #3867 dnia: Lipca 15, 2013, 19:31:00 »

Offline HHARTKOR

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3868 dnia: Lipca 17, 2013, 14:45:02 »
    Mam wersje 1.154 wersie stimowską i mój problem polega na tym normalnie sobie pobieram z torenta florisa instaluje go wszystko ładnie super ale po chwili gry (tylko podczas bitw i turniejów) gra się ścina i nic nie można zrobić chyba że kombinacją alt+Caps Lock wychodzę do pulpitu potem znowu klikam na pasku M&B i działa ale to muszę powtarzać nawet do 10-ciu razy w jednej bitwie. + to że nie działa opcja lichwiarzy wiecie może co zrobić z tymi lagami ??

Offline huth

« Odpowiedź #3869 dnia: Lipca 17, 2013, 21:58:47 »
    A widzisz post Inkaski powyżej?