Skorzystałem z tego, że mam szybkość 8.0 i pojechałem na pustynie, no i tam miałem 50 FPS'ów, a jak przyszło walczyć to spadły do 25 i później tylko wzwyż. Dużo zależy od terenu,
Ta gra nie jest zoptymalizowana w żadnym wypadku i raz jest duuuuużo modeli, tekstur i w ogóle wszystkiego(jak to w sandboxach bywa), a raz nie ma, stąd te wahania fps. Jeszcze lepiej jest kiedy dochodzi AI, animacje, itd. taki procek jaki posiadasz nie daje rady w modach jak Floris czy Brytenwalda.
ale troszkę dobija mnie, że wszystko jest takie szarobure. Screnny:
też tak macie czy to u mnie coś nie tak? No i te drzewa z daleka mają tak wyglądać?
Tak ma być, to są tekstury z różnych modów graficznych, na pewno wygląda to lepiej z włączonym HDR, wysoką jakością tekstur i innymi duperelami.
I wcale nie wygląda to szaroburo, czego się spodziewasz jak jest zachmurzenie i jakieś dzikie ostępy? :P
Jeszcze tak z ciekawości, zauważyłem, że można dołączyć do armii jakiegoś lorda, opłaca się?
To jest dobre tylko na sam początek i o ile frakcja do której należy lord toczy wojnę(bo inaczej nie ma bitew), ogólnie to zwykle jest to nudne, ale daje bezproblemową i szybką możliwość zdobycia XP i ekwipunku(oczywiście wstępuje się od razu z zamiarem późniejszej dezercji :) )
A i jeszcze jedno: czy save z diplomacy mod działa we florisie? No i czy save z wersji gameplay działa w wersji expanded i na odwrót?
Nie, żaden nie jest kompatybilny z innymi modami i wersjami.
I jeszcze drugie: czym się różni wersja expanded od gameplay, ale tak bardziej szczegółowo? Oprócz lepszej grafiki zawiera coś jeszcze?
Jakbyś szukał, to byś znalazł.........
http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,148140.msg3589076.html#msg3589076Kurcze, ciągle zapominam o coś zapytać.
Jeszcze mnie ciekawi, co daje wybranie na początku: wojsko przerobione i jeszcze jakieś, zebranie towarzyszy i mgła wojny?
Przecież tam jest wszystko napisane albo nazwa mówi wszystko... Wojsko zostaw te normalne florisowe; nie zbieraj towarzyszy, bo to jest raczej ja już wie się co i jak; mgła wojny - chyba lepiej jak jest wyłączona(to chyba chodzi o to, że nie widzisz lokacji dopóki pierwszy raz ich nie odkryjesz?)
//no i jak ktoś może, to niech odpowie także na moje poprzednie pytania. Chciałbym wiedzieć jak najwięcej, żeby później w trakcie gry nie mieć myśli o zaczęciu gry od nowa, ponieważ wybrałem coś niewłaściwego.
E, nie podchodź do tego tak hardcorowo, to i tak jest mod na dłuuugą grę, w trakcie wszystko opanujesz albo ci się prędzej znudzi