Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131294 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline primosz1515

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3840 dnia: Lipca 13, 2013, 13:44:11 »
    Teraz taki wariat

http://img21.imageshack.us/img21/5240/8cgc.jpg

+ raport o błędach, gdy zrobiłem tak jak poleciłeś z plikami sounds

EDIT: Na Gameplayu jest tak samo jak poprzednio, log błędu:
    http://img35.imageshack.us/img35/5198/exqj.jpg

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3841 dnia: Lipca 13, 2013, 18:59:45 »
    a w ogóle to jaki masz komputer, ile RAMu, jaki system?

Offline primosz1515

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3842 dnia: Lipca 13, 2013, 20:13:43 »
    Intel Core 2 Duo 2.20GHz

2 GB Ram

Geforce GTX 260

z tym akurat nie ma problemu, Wiedźmin 2 śmigał na dość dobrych wymogach

EDIT: Zainstalowałem mod Nowa Ojczyzna i błąd z tą pamięcią. Przeczytałem gdzieś w necie że trzeba zmienić jakiś plik stronicowania na 4GB pomoże mi ktoś znaleźć tę opcję?

EDIT2: Zlikwidowałem błąd z pamięcią w NO, to wrócił przyjaciel Runtime :D
    Ahh, los nieszczęśnika ;/
    « Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2013, 21:48:09 wysłana przez primosz1515 »

Offline NexaT

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #3843 dnia: Lipca 13, 2013, 21:53:26 »
    Mnie nurtują te wersje Florisa. Ogólnie to wpadłem do tematu z tym modem, bo słyszałem, że bardzo zmienia grę, a oto mi chodzi, bo zwykły native i diplomacy mod bardzo mnie rozczarowują. Czy na tym komputerze będę mógł grać w wersje Expanded?
    procesor: 1,8Ghz AMD Athlon
    RAM: 1,5GB
    karta graficzna: GeForce 8400GS 512MB

Po opisie widzę, że jest bardzo duży skok w wersjach Gameplay i Expanded. (nie jestem wymagający, więc granie na najniższych detalach wchodzi w grę)

Offline primosz1515

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3844 dnia: Lipca 13, 2013, 22:16:55 »
    @NeXaT powinno pójść ;)

Formatuje kompa, reinstall systemu, czego się nie robi dla Warbanda ;)

Offline huth

« Odpowiedź #3845 dnia: Lipca 13, 2013, 22:21:35 »
    ^ Będzie ciężko, Nexat, mam podobnego kompa i musisz się liczyć z jeszcze większymi lagami niż pewnie masz normalnie :P Zamiast przepakowanego Florisa spróbuj Silverstag.

Intel Core 2 Duo 2.20GHz
    2 GB Ram
    Geforce GTX 260
    z tym akurat nie ma problemu, Wiedźmin 2 śmigał na dość dobrych wymogach
    EDIT: Zainstalowałem mod Nowa Ojczyzna i błąd z tą pamięcią. Przeczytałem gdzieś w necie że trzeba zmienić jakiś plik stronicowania na 4GB pomoże mi ktoś znaleźć tę opcję?
    EDIT2: Zlikwidowałem błąd z pamięcią w NO, to wrócił przyjaciel Runtime :D
    Ahh, los nieszczęśnika ;/
    Nie wiem czemu masz takie problemy(tzn. wiem, to system inny niż XP pewnie :P), ale musi być sposób na nie... jakie są znane sposoby..
    -wyłaczenie UAC, najlepiej granie na XP
    -wyłączenie wszystkich działających programów, procesów w tle, itp., wyłączenie antivirusa
    -aktualizacja sterowników graficznych, zainstalowanie aktualizacji systemu, wyczyszczenie systemu ccleanerem lub adwcleanerem
    -instalacja Visual C++ Redistributable
    -ustawienie w konfiguracji wszystkiego na low, w opcjach gry również, sprawdzenie też haczyków z "ładowaniem tekstur na żądanie", wielwotkowością, miksowaniem dźwięków, krwią - stopniowe dochodzenie do optymalnej konfiguracji
    -reinstall z usunięciem plików warbanda z ukrytego folderu 'dane aplikacji'(usnięcie tych plików można też zrobić niezależnie dla sprawdzenia czy podziała)
    -zwiększenie rozmiaru adresu pamięci wirtualnej w opcjach mój komputer
    -również zwiększenie limitu rozmiaru pamięci wirtualnej dla pojedynczego procesu w boot.ini na systemach 32bit(to co jest w FAQu Florisa)
    -???

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #3846 dnia: Lipca 13, 2013, 22:25:22 »
    @NeXaT powinno pójść ;)

Formatuje kompa, reinstall systemu, czego się nie robi dla Warbanda ;)
    Powinno pójść. Gdyby komp nie dawał rady to zmniejsz wielkość bitwy i szczegółowość modeli i tekstur..
    Primosz dla warbanda formatujesz komputer? To śmiały ruch. Na pewno nie da się inaczej usunąć błędu?

Edit: Możesz jeszcze usunąć cienie.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline NexaT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3847 dnia: Lipca 13, 2013, 22:33:08 »
    Jak sam napisałem, nie liczy się grafika a system AI i sama bitwa. Skoro piszecie, że powinno pójść, to dzisiaj komputer zostawię na noc i jutro powinienem sprawdzić. (wyłączenie cieni to nie problem, chociaż nie ukrywam, że lubię jak na mapce jest co najmniej 100 chłopa, bo mała sieczka, to nie sieczka. Jutro się sprawdzi)

HUtH, na diplomacy mod na średnich podczas bitwy mam 15-20, a na niskich 25 wzwyż. To jeszcze zależy od osoby, bo dla jednego 25 fps'ów to bardzo mało i nie opłaca się grać, a drugi dałby się pokroić za taką ilość. :)

//a ta wersja Silverstag zawiera więcej rzeczy od wersji Gameplay?

Offline huth

« Odpowiedź #3848 dnia: Lipca 13, 2013, 22:56:21 »
    Jak sam napisałem, nie liczy się grafika a system AI i sama bitwa. Skoro piszecie, że powinno pójść, to dzisiaj komputer zostawię na noc i jutro powinienem sprawdzić. (wyłączenie cieni to nie problem, chociaż nie ukrywam, że lubię jak na mapce jest co najmniej 100 chłopa, bo mała sieczka, to nie sieczka. Jutro się sprawdzi)

HUtH, na diplomacy mod na średnich podczas bitwy mam 15-20, a na niskich 25 wzwyż. To jeszcze zależy od osoby, bo dla jednego 25 fps'ów to bardzo mało i nie opłaca się grać, a drugi dałby się pokroić za taką ilość. :)

//a ta wersja Silverstag zawiera więcej rzeczy od wersji Gameplay?
    to nie jest "wersja", to jest osobny mod i nie jest analogiczny z tym co ma Floris, różni się, ale różni się na plus. Jest wątek tu na forum, zajrzyj.

Jestem ciekawe jak ten Floris będzie ci chodził, heh... jak ci nie przeszkadzają mocne ściny... według mnie nie warto.

Offline primosz1515

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3849 dnia: Lipca 13, 2013, 23:08:09 »
    Reinstall windowsa się robi piszę z telefonu :D
    zostane bywalcem na tym forum,widzę, że też fanatycy jak ja :D

Offline huth

« Odpowiedź #3850 dnia: Lipca 13, 2013, 23:35:29 »
    A tu się okaże, że to i tak nie pomogło :P

Te jak robiłeś większość tych innych sposobów... no ale jednak przecież są ludzie co grają na vista czy 7...

Offline primosz1515

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3851 dnia: Lipca 13, 2013, 23:38:03 »
    Format zrobiony, instaluje WB zaraz się podziele informacjami ;p

EDIT: WB zainstalowany, Native śmiga, instalujemy Florisa, chwila prawdy ;)

EDIT2: DZIAŁA!!! HAHAHAH ZARYWAMY NOCKE, DZIĘKI CHŁOPAKI ZA ZAINTERESOWANIE ♥

EDIT3: Błąd nadal się pojawia w trakcie gry co i raz ale można to znieść, teraz popróbuje to naprawić, jestem ucieszony i zawiedziony jednocześnie

EDIT4: RGL ERROR: Out of video memory, zna ktoś rozwiązanie?

EDIT5: Rozwiązałem RGL i Runtime :D ja pierdole... podczas gdy wchodzę w walkę

EDIT6: Ale Gameplay działa :D jak to mówią dobre i tyle :D
    « Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2013, 03:02:00 wysłana przez primosz1515 »

Offline NexaT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3852 dnia: Lipca 14, 2013, 12:31:10 »
    Ode mnie taka relacja na sucho z gry na Florisie.
    Jak rozpocząłem nową grę i przyszło rozwalić tego pierwszego gościa w mieście, to ładowało się cholernie długo, no i miałem wtedy od 10 do 15 FPS'ów. :P Mimo to włączyłem mapkę i zaatakowałem grupkę rozbójników i jadąc przez te pole bitwy miałem od 23 do 30. Chodziło naprawdę płynnie. Jestem ciekaw jak to będzie wyglądało przy większej ilości osób. Później postaram się zebrać z 30 rekrutów i zaatakuje jakiś oddział.

Offline primosz1515

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3853 dnia: Lipca 14, 2013, 13:17:07 »
    NexaTku jakby było cokolwiek nie tak z większą ilością osób to po prostu zmniejsz rozmiar pola bitwy i będziesz grał bez problemu;)

Mi Gameplayek śmiga, nie narzekam :D miłego zdobywania Caldarii :D

Offline NexaT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3854 dnia: Lipca 14, 2013, 14:10:06 »
    Skorzystałem z tego, że mam szybkość 8.0 i pojechałem na pustynie, no i tam miałem 50 FPS'ów, a jak przyszło walczyć to spadły do 25 i później tylko wzwyż. Dużo zależy od terenu, ale troszkę dobija mnie, że wszystko jest takie szarobure. Screnny:
    (click to show/hide)

też tak macie czy to u mnie coś nie tak? No i te drzewa z daleka mają tak wyglądać?

Jeszcze tak z ciekawości, zauważyłem, że można dołączyć do armii jakiegoś lorda, opłaca się? Nie mówiąc o kasie, czy jest po prostu sens, czy lepiej mieć własne wojsko? To chyba tylko taka odskocznia, bo nie widzę większego sensu, żeby być czyimś przydupasem?

A i jeszcze jedno: czy save z diplomacy mod działa we florisie? No i czy save z wersji gameplay działa w wersji expanded i na odwrót?

I jeszcze drugie: czym się różni wersja expanded od gameplay, ale tak bardziej szczegółowo? Oprócz lepszej grafiki zawiera coś jeszcze?