^ Będzie ciężko, Nexat, mam podobnego kompa i musisz się liczyć z jeszcze większymi lagami niż pewnie masz normalnie :P Zamiast przepakowanego Florisa spróbuj Silverstag.
Intel Core 2 Duo 2.20GHz
2 GB Ram
Geforce GTX 260
z tym akurat nie ma problemu, Wiedźmin 2 śmigał na dość dobrych wymogach
EDIT: Zainstalowałem mod Nowa Ojczyzna i błąd z tą pamięcią. Przeczytałem gdzieś w necie że trzeba zmienić jakiś plik stronicowania na 4GB pomoże mi ktoś znaleźć tę opcję?
EDIT2: Zlikwidowałem błąd z pamięcią w NO, to wrócił przyjaciel Runtime :D
Ahh, los nieszczęśnika ;/
Nie wiem czemu masz takie problemy(tzn. wiem, to system inny niż XP pewnie :P), ale musi być sposób na nie... jakie są znane sposoby..
-wyłaczenie UAC, najlepiej granie na XP
-wyłączenie wszystkich działających programów, procesów w tle, itp., wyłączenie antivirusa
-aktualizacja sterowników graficznych, zainstalowanie aktualizacji systemu, wyczyszczenie systemu ccleanerem lub adwcleanerem
-instalacja Visual C++ Redistributable
-ustawienie w konfiguracji wszystkiego na low, w opcjach gry również, sprawdzenie też haczyków z "ładowaniem tekstur na żądanie", wielwotkowością, miksowaniem dźwięków, krwią - stopniowe dochodzenie do optymalnej konfiguracji
-reinstall z usunięciem plików warbanda z ukrytego folderu 'dane aplikacji'(usnięcie tych plików można też zrobić niezależnie dla sprawdzenia czy podziała)
-zwiększenie rozmiaru adresu pamięci wirtualnej w opcjach mój komputer
-również zwiększenie limitu rozmiaru pamięci wirtualnej dla pojedynczego procesu w boot.ini na systemach 32bit(to co jest w FAQu Florisa)
-???