Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131275 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gumis_001

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3750 dnia: Maja 27, 2013, 19:32:56 »
    teraz zrobilem reinstal zainstalowalem warband pozniej patch 1.153 odpalilem chwile pochodzilem i zainstalowalem moda floris ktory zajmuje 1,16gb sciagniety z chomika http://chomikuj.pl/Adiq15/Gry+PC/Mount+and+Blade+Warband+*2b+crack/Floris+mod-pack+2.5 i niestey dalej jest to samo po tym okienku jak klikam GOTOWE mam czarne okienko oczywiscie u mnie pisze (done) bo mam po angielsku http://img199.imageshack.us/img199/9938/beztytuuaf.jpg    pomocy panowie.... :)
    « Ostatnia zmiana: Maja 28, 2013, 13:33:23 wysłana przez gumis_001 »

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #3751 dnia: Maja 27, 2013, 21:03:09 »
    Poszukuje kogos do pomocy przy spolszczaniu item_kinds na wersje Florisa 2.4.

Aktualnie przetlumaczylem 1200+ linijek tekstu. Do przetlumaczenia zostalo 3000+.

Jesli ktos jest chetny to wysle mu na "mejla" ten plik.

Sory za bledy ale pisze z telefonu.

Dlaczego na 2.4, a nie na najnowszą 2.54?

Offline troim33

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3752 dnia: Maja 27, 2013, 22:22:28 »
    Dlaczego na 2.4, a nie na najnowszą 2.54?

Na 2.54 jest a na 2.4 nie ma. Mysle tez ze jednak znajda sie osoby ktore wola grac na 2.4. Chociazby dla wlasnego "widzimisie".

Mam w planach uzupełnić spolszczenie do 1.154 z modem by nie było żadnych nieprzetłumaczonych linijek.

Więc jak ktoś chce pomóc to prosze o napisanie to w tym temacie.

Jednak narazie zajme sie spolszczeniem 2.4

Offline troim33

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3753 dnia: Maja 27, 2013, 22:41:32 »
    Przejrzalem pliki language z menu i bedzie to jakies 800 linijek.
    Pliki:
    hints
    ui
    uiman

(jak mam robic spolszczenie to wszystko dokladnie)

Nie wiem jeszcze ile linijek tekstu z modu nie zostalo przetlumaczone ale podejrzewam ze musialbym wyciagnac pliki new language i metoda kopiuj wklej wszystko tlumaczyc z przetlumaczonych juz plikow ze spolszczenia 0.95 i dotlumaczac nieprzetlumaczone kwestie.

Mam nadzieje ze ktos mnie zrozumial.

No i sam tego nie zrobie bo:
    -po pierwsze moge zle zrozumiec konteksy
    -po drugie mimo to ze chodze do gimnazjum dobrze rozumiem wiekszosc tekstow z warbanda to moge zle zrozumiec cos i potrzebuje kogos z kim moglbym sie konsultowac.

Mam nadzieje ze nie zhejtujecie mnie za to ze chodze do gimnazjum.

Moge komus pokazac czesc przetlumaczonego tekstu z item_kinds.csv zebyscie ocenili moj poziom jezyka.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #3754 dnia: Maja 27, 2013, 22:55:04 »
    Po pierwsze - nie dubble postuj, użyj opcji "Modyfikuj"
    Po drugir - miło by było gdybyś chociaż w spolszczeniu użył pokskich znaków. Gdy przetłumaczysz dużą części osób link do pobrania, przetestują one ten kontekst : )

Offline troim33

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3755 dnia: Maja 27, 2013, 23:46:34 »
    Po pierwsze - nie dubble postuj, użyj opcji "Modyfikuj"
    Po drugir - miło by było gdybyś chociaż w spolszczeniu użył pokskich znaków. Gdy przetłumaczysz dużą części osób link do pobrania, przetestują one ten kontekst : )

Polskie znaki sa obecne.
    Teraz mam maly dylemat czy porzucic spolszczenie 2.4 na rzecz pelnego spolszczenia do 1.154.
    Czy jakbym robil spolszczenie do 2.54 to ktos chcialby pomoc spolszczyc np game strings?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3756 dnia: Maja 28, 2013, 10:59:17 »
    ...crack...
    Myślę że to jest główny problem :P

Polskie znaki sa obecne.
    Teraz mam maly dylemat czy porzucic spolszczenie 2.4 na rzecz pelnego spolszczenia do 1.154.
    Czy jakbym robil spolszczenie do 2.54 to ktos chcialby pomoc spolszczyc np game strings?
    Tłumaczyłem florisa z kilkoma osobami z tego forum i uwierz na słowo jest to ciężka robota ;) używasz pewnie notepada ++ (bez tego programu to te "mróweczki" były by nie do ogarnięcia xD). Niestety z braku czasu nie pomogę ale zawsze możesz wykorzystać to co jest spolszczone do tej pory. A co do kontekstu to nie ma co tłumaczyć dosłownie w 100% każdego wyrazu, lepiej wziąści to tak na chłopski rozum :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline troim33

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3757 dnia: Maja 28, 2013, 12:31:31 »
    Jesli dobrze mysle to robiliscie spolszczenie na 2.5 i na 2.54 tylko kilka linijek jest niespolszczonych.

Zamierzam zmienic troche nazwy itemkow bo z tego co widzialem nazwy niektorych przedmiotow moga byc nieklimatyczne. Poza tym spolszcze menu gry itp. zeby nie bylo takich linijek jak np:  ui not found antialisingczy jalos tam.  Po prostu zrobie  takie spolszczenie 2.0.

Prace nad spolszczeniem zaczynam okolo 18.00 dzisiaj.

Offline gumis_001

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3758 dnia: Maja 28, 2013, 13:34:42 »
    teraz zrobilem reinstal zainstalowalem warband pozniej patch 1.153 odpalilem chwile pochodzilem i zainstalowalem moda floris ktory zajmuje 1,16gb sciagniety z chomika http://chomikuj.pl/Adiq15/Gry+PC/Mount+and+Blade+Warband+*2b+crack/Floris+mod-pack+2.5 i niestey dalej jest to samo po tym okienku jak klikam GOTOWE mam czarne okienko oczywiscie u mnie pisze (done) bo mam po angielsku http://img199.imageshack.us/img199/9938/beztytuuaf.jpg    pomocy panowie.... :)

Offline radzio121

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3759 dnia: Maja 28, 2013, 15:02:58 »
    Na pierwszej stronie tego wątku masz link do pobrania florisa. Ewentualnie możesz ściągnąć z chomikuj - ja tak zrobiłem. Najpewniej ściągać instalatora. Wtedy po prostu instalujesz trzy wersje ( czwarta dla modderów ). Instalujesz tak aby pliki z modami były w folderze Modules ( domyślnie steam/steamapps/common/mountblade warband. W przypadku pliku skompresowanego wypakowujesz go do tego samego pliku modules. Później klikasz na ikonę warbanda i zmieniasz tryb na wersję expanded ( najbardziej rozbudowana ). Na końcu cieszysz się grą. Link do spolszczenia masz tam gdzie link download na pierwszej stronie.

Czy ten mod po zainstalowaniu będzie już po polsku czy muszę ściągać spolszczenie jeśli tak to mogę dostać link do pobrania i jak to zainstalować

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #3760 dnia: Maja 28, 2013, 16:41:34 »
    Ktoś kupił niejakiego Missi Florisa bohatera z tawerny? Kosztuje 20 000 i jestem ciekaw co on w sobie ma, że tak drogo się ceni.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline troim33

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3761 dnia: Maja 28, 2013, 17:48:11 »
    Udalo sie naprawic spolszczenie gry i nie znajdziecie juz str not found.

Jakbyscie napisali co jest nie spolszczone np:  kilka itemow albo kilka dialogow.
    Generalnie biore sie za spolszczanie tworzenia postaci a potem postaram sie jakos wylapac linijki po angielsku.

@edit
    Moze mi ktos powiedziec czy dialogi i nazwy itemow sa w calosci po polsku?

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #3762 dnia: Maja 28, 2013, 18:36:10 »

Czy ten mod po zainstalowaniu będzie już po polsku czy muszę ściągać spolszczenie jeśli tak to mogę dostać link do pobrania i jak to zainstalować

Ściągnij spolszczenie - sprawdzałem działa. Link na pierwszej stronie, a konkretnie tutaj: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6807.0
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline troim33

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3763 dnia: Maja 28, 2013, 20:10:55 »
    Spolsczenie juz prawie gotowe. Jutro postaram sie je udostepnic.

Do przetlumaczenia zostaly tylko kwestie przy tworzeniu postaci.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #3764 dnia: Maja 28, 2013, 21:38:10 »
    Ktoś kupił niejakiego Missi Florisa bohatera z tawerny? Kosztuje 20 000 i jestem ciekaw co on w sobie ma, że tak drogo się ceni.
    Jest nawet niezły. Na początek nie polecam, bo to spory wydatek, ale później jak najbardziej. Ma sporo szkolenia (5 chyba) i 20-któryś poziom. Na marginesie powiem, że nie lubi Alayena, a lubi Firentisa.