Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131260 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ziomekromek99

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3660 dnia: Marca 21, 2013, 08:31:28 »
    Gdzie są tajni handlarze?

następnym razem nie krzycz tak
    « Ostatnia zmiana: Marca 21, 2013, 10:33:33 wysłana przez HUtH »

Offline Cielak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3661 dnia: Marca 23, 2013, 11:56:43 »
    Ostatnio zakupiłem sobie statek, wszedłem na niego, popływałem trochę i teraz mam taki problem: jak z niego zejść? :P
    Przydaje się on do czegokolwiek jeszcze prócz rabowania innych statków i szybszego przemieszczania się między nadmorskimi miastami?
    Jaka faktoria wydaje wam się najlepsza w Praven, albo ogólnie w Swadii?

Offline Śniegosław_1

• Użytkownik
    • Ułan
    « Odpowiedź #3662 dnia: Marca 23, 2013, 12:19:34 »
    Ostatnio zakupiłem sobie statek, wszedłem na niego, popływałem trochę i teraz mam taki problem: jak z niego zejść? :P
    Przydaje się on do czegokolwiek jeszcze prócz rabowania innych statków i szybszego przemieszczania się między nadmorskimi miastami?
    Jaka faktoria wydaje wam się najlepsza w Praven, albo ogólnie w Swadii?

Musisz dopłynąć do jakiegoś miasta co ma port, wtedy będziesz mógł zsiąść na ląd.
    Witaj. Jak wiesz zacząłem tworzyć Polską Stronę o Xięstwie Warszawskim mianowicie mam na myśli Historie, i tym podobne. Utworzyłem grupę Steam, gdzie możecie znaleźć datę otwarcia i tym podobne.

Nazwa Grupy Steam: Historia Księstwa Warszawskiego

Offline Cielak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3663 dnia: Marca 23, 2013, 12:54:09 »
    Tylko, że właśnie jest taki problem, że nie wiem co wtedy zrobić, dopływam np. pod Thir, klikam na miasto i statek tylko zatrzymuje się na lądzie, żaden komunikat nie wyskakuje, jedyne co udało mi się na tym statku zrobić to łowienie ryb. 0_o

Offline Bot

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    • Hail!
    « Odpowiedź #3664 dnia: Marca 23, 2013, 13:26:36 »
    A co do faktorii, to stawiaj fabryki aksamitu w każdym mieście oprócz Veluci i Jelkali.

Offline Luzak30

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3665 dnia: Marca 24, 2013, 14:29:30 »
    Siema, tu znowu ja. Wie ktoś jak przywrócić uzurpatora na tron? Np.: Tą Lady of Suno czy jakoś tak. Chciałbym jej pomóc, ale nie wiem jak się do tego zabrać. W zwykłym warbandzie też tego nie rozkminiłem. Jakby ktoś mógł napisać co trzeba zrobić to byłbym wdzięczny :c.

Offline mieszkopierwszy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3666 dnia: Marca 24, 2013, 15:56:00 »
    Witam, jestem nowym użytkownikiem i pragnę zaznaczyć że nie wiem wszystkiego o tym modzie dlatego mama nadzieję że mi pomożecie.

Mój problem polega na tym że, mam dość dziwny styl gry bo uwielbiam zaczynać ją cały czas od początku i tak wkoło, moja najważniejsza pozycja w grze to bycie wasalem kilkanaście razy(tylko raz otrzymałem jeden awans mimo tego że osiągałem wysokie lvl'e około 30).W tym momencie najczęściej nudzi mi się rozgrywka, ale niedawno postanowiłem dojść przynajmniej do poziomu władcy jakiegoś państwa. Z poprzednich postów udało mi się wywnioskować że muszę albo podbijać lokację(logiczne) albo druga droga wspiąć się w hierarchii wasalstwa. Jeżeli są jeszcze jakieś drogi proszę o odp.

Ale zapytać chciałem o tzw "punkty rządzenia" czy jakoś tak, nie pamiętam jak to ktoś napisał w wcześniejszym poście. I moje pytania brzmią:Co to jest?, Jak to zdobyć?, Gdzie tego szukać?(w opisie postaci widnieją tylko info. o lennach, honorze, powiązaniach z krewnymi), Czy to jest potrzebne do założenia królestwa?   

Offline Luzak30

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3667 dnia: Marca 24, 2013, 16:20:07 »
    Ale zapytać chciałem o tzw "punkty rządzenia" czy jakoś tak, nie pamiętam jak to ktoś napisał w wcześniejszym poście. I moje pytania brzmią:Co to jest?, Jak to zdobyć?, Gdzie tego szukać?(w opisie postaci widnieją tylko info. o lennach, honorze, powiązaniach z krewnymi), Czy to jest potrzebne do założenia królestwa?

Punkty rządzenia (definicja wg. moich obserwacji) - Masz państwo, nie masz pkt rządzenia - wszyscy się rzucają na Ciebie jak na mięso, brak opcji przyjęcia kogoś do państwa; masz punkty rządzenia - jesteś wporzo, możesz mieć swój właśny kraj, innym to wisi.

Zdobyć je możesz okazując dobrą wolę innym władcom, wygrywając większe bitwy, poprzez pokój, wysyłając swoich NPC'tów na eskapady.

Im więcej tym lepiej.

Offline mieszkopierwszy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3668 dnia: Marca 24, 2013, 16:39:14 »
    1.A gdzie będę mógł je później znaleźć?

2.Macie jakieś sposoby jak efektywnie awansować w hierarchii wasalstwa?
    Mam 700 honoru walczę ciągle i nadal to samo stanowisko.

3.Tylko u mnie żaden władca nie ma rodziny?
    « Ostatnia zmiana: Marca 24, 2013, 19:17:56 wysłana przez mieszkopierwszy »

Offline Thys

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3669 dnia: Marca 24, 2013, 19:07:26 »
    Czy wy też macie takie bugi przy obronie zamku? Napastnicy tylko stoją i ewentualnie podchodzą do pewnego stopnia bliżej, ale nie atakują zamku. Sytuację zaobserwowałem w 2 różnych zamkach, przy których nie ma wież oblężniczych i przy 2 różnych frakcjach, próbowałem też kombinować z ustawieniami formacji w Mod Options, bez skutku :/

edit: No i czy to popularne zjawisko że po splądrowaniu wioski dostajemy tylko tony masła? :D
    « Ostatnia zmiana: Marca 25, 2013, 02:33:22 wysłana przez Thys »

Offline Bot

• Użytkownik
    • Hail!
    « Odpowiedź #3670 dnia: Marca 26, 2013, 17:43:01 »
    1.A gdzie będę mógł je później znaleźć?
    O co konkretnie ci chodzi? Doprecyzuj.

2.Macie jakieś sposoby jak efektywnie awansować w hierarchii wasalstwa?
    Mam 700 honoru walczę ciągle i nadal to samo stanowisko.
    Honoru? A nie reputacji? Jeśli będziesz miał około 1000, będzie już w miarę dobrze, ale im więcej tym lepiej. Poza tym, wykonuj zadania dla twojego władcy - musisz mieć z nim jak najlepsze stosunki. Jeśli będą one wynosiły powyżej 50, będzie już z górki - ale tu też im więcej tym lepiej. Poza tym, powinieneś też mieć dobre stosunki z lordami z twojego królestwa, żeby cię czasem poparli.

3.Tylko u mnie żaden władca nie ma rodziny?
    U każdego nie ma rodziny. To nic dziwnego, nawet w nativie nie mieli rodzin.

edit: No i czy to popularne zjawisko że po splądrowaniu wioski dostajemy tylko tony masła? :D
    Niestety tak. To bardzo irytujące - mam cały ekwipunek zapchany splądrowanym masłem i jak bym je sprzedał w jednym mieście, to potem za każdą sztukę masła bym dostawał poniżej 100 denarów. I trzeba kurde rozwosić to masło po różnych miastach. Na szczęście dzieje się tak tylko w niektórych wioskach, w większości dostajesz normalny i różnorodny towar.

Offline mieszkopierwszy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3671 dnia: Marca 26, 2013, 18:15:32 »
    O co konkretnie ci chodzi? Doprecyzuj.

Chodziło mi o te punkty rządzenia, jeszcze nigdy ich nie posiadałem i nie wiem gdzie je będę mógł znaleźć gdy już zacznę je otrzymywać(w jakim okienku znajdę info o ilości tych punktów)

Honoru? A nie reputacji? Jeśli będziesz miał około 1000, będzie już w miarę dobrze, ale im więcej tym lepiej. Poza tym, wykonuj zadania dla twojego władcy - musisz mieć z nim jak najlepsze stosunki. Jeśli będą one wynosiły powyżej 50, będzie już z górki - ale tu też im więcej tym lepiej. Poza tym, powinieneś też mieć dobre stosunki z lordami z twojego królestwa, żeby cię czasem poparli.

Sorki, pośpiech robi swoje. Robię wszystko to co pisałeś.

Teraz pytanie trochę z innej beczki. Nordowie do których aktualnie należę podbili prawie całe księstwo Veigirów, i zastanawiam się czy może by do nich nie dołączyć, ze względu na tereny które będę mógł zdobyć gdy oni będą odbijać to wszystko.

Jeszcze jedno, czy jest możliwe zniszczenie frakcji przez inną frakcję(prowadzoną przez bota)?.Bo jeżeli tak to muszę się odłączyć od Nordów bo gdy założę własne państwo to będą zbytnią potęgą.

Offline Thys

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3672 dnia: Marca 26, 2013, 21:32:10 »
    Chodziło mi o te punkty rządzenia, jeszcze nigdy ich nie posiadałem i nie wiem gdzie je będę mógł znaleźć gdy już zacznę je otrzymywać(w jakim okienku znajdę info o ilości tych punktów)
    Raporty -> raport postaci (w każdym razie coś w tym stylu bo nie gram w pl)

Jeszcze jedno, czy jest możliwe zniszczenie frakcji przez inną frakcję(prowadzoną przez bota)?.Bo jeżeli tak to muszę się odłączyć od Nordów bo gdy założę własne państwo to będą zbytnią potęgą.
    Jest możliwe jest ;)

Offline Thys

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3673 dnia: Marca 27, 2013, 22:30:17 »
    Gdzie są tajni handlarze?
    Dołączam do pytania, na 100% jest w którejś z tawern? Gram już trochę we Florisa a jeszcze go nie spotkałem :/
    Siema, tu znowu ja. Wie ktoś jak przywrócić uzurpatora na tron? Np.: Tą Lady of Suno czy jakoś tak. Chciałbym jej pomóc, ale nie wiem jak się do tego zabrać. W zwykłym warbandzie też tego nie rozkminiłem. Jakby ktoś mógł napisać co trzeba zrobić to byłbym wdzięczny :c.
    Jak już ją przygarniesz do drużyny to walczysz/przekonujesz lordów by się do Ciebie przyłączyli (pamiętaj że przyłączając się do Ciebie zabierają ze sobą swoje lenna więc warto się odpowiednio przygotować bo oszczędza to sporo oblężeń). Walczysz aż pokonasz frakcję - w Twoim przypadku Swadię.

Offline Bot

• Użytkownik
    • Hail!
    « Odpowiedź #3674 dnia: Marca 27, 2013, 23:54:53 »
    Mi się wydaje, że ci handlarze są tajni po to, by takimi pozostali :D