Wiele rzeczy mi się nie podoba w tych nazwach jednostek. Wypomnę błędy każdej frakcji:
Królestwo Nordów:
Kusznicy - Jesteś pewien, że mają oni kusze? Bo nie widziałem nigdy Norda z kuszą. Może się mylę, ale sprawdź.
Behemot - A jak brzmiałą nazwa oryginalna? Behemot mi nie pasuje - Behemot to stwór z żydowskiej mitologii, nie pasuje w ogóle do Nordów imo.
Sułtanat Sarranidzki: Emir? Wezyr? To są tytuły arystokratów. Emirowie to sarranidzcy lordowie. Nie widzą mi się tacy w żadnej armii na stanowisku jakimkolwiek innym, niż jej dowódca. Nie podoba mi się również asasyn. Asasyn by pasował tylko do skrytobójcy, a nie do żołnierza. Sarranidzki szlachcic? Taki by się na pewno nie poruszał na piechotę, a tym bardziej nie jako jednostka I4. Zrób z tego "Wyszkolonego Piechura".
Chanat Khergicki - Chan? Chanów jest jedynie dwóch w całej grze, jeden ma na imię Sanjar, a drugi Dustum. Jednostka wojskowa nie może nazywać się Chanem. Zmień to na cokolwiek innego. Kwalerzysta? Giermek? Rycerz? Te tytuły na pewno nie występowały w Mongolii. Miecznik? Już na pierwszy rzut oka widać, że żołnierz ma włócznię, a nie miecz. Lepiej dać "Wyszkolony Piechur". Zamiast Łowczego, daj Łowcę. A teraz czas na gwóźdź programu - Khergicki Snajper.
Tu masz obrazek przedstawiający prawdziwego snajpera. Znajdź 10 różnic i pomyśl, dlaczego nazwanie łucznika snajperem jest błędne.
Imperium Swadii - Zmień nazwę frakcji na "Królestwo Swadii". Swadia nie jest imperium - imperium to będzie, gdy jakaś frakcja pokona wszystkie inne i zjednoczy Calradię. Poza tym, zmień wszystkich mieczników na piechurów. Doborowego górala zmień na Doborowego Piechura. Wieśniaka Łucznika zmień na Chłopa Łucznika. Szeryfa zmień na Sierżanta, zbrojnego sierżanta zmień na cokolwiek innego, zwiadowcę nazwij harcownikiem, a harcownika zwiadowcą. Jakobitę zmień na cokolwiek innego.
Rhodocy - Cesarstwo? Jakie Cesarstwo? Nie mów, że przetłumaczyłeś "Rhodok Republic" na 'Cesarstwo Rhodockie". Zmień to na "Republikę Rhodocką" albo "Republikę Rhodoków". Obywatela zmień na chłopa. Początkującego kusznika na kusznika, a kusznika na wyszkolonego kusznika. Gwardzistę książęcego zmień na Ciężkiego Gwardzistę. Jeździeckiego kusznika na Kusznika Konnego. Wszystkich pieszych lansjerów po prostu na pikinierów, a pikiniera flamandzkiego zmień na Pikiniera Weterana. Lanjsera po prostu zmień na jeźdźca.
Vaegirów nie chce mi się wypisywać. Pomyśl sam.
Wszystkie jednostki "Oblężeń" pozmieniaj na "zamkowe". Kusznika oblężeń zmień na kusznika zamkowego, kondotiera oblężeń na kondotiera zamkowego itd.
Po kiego wuja zmieniałeś nazwy miast na realistyczne? Rzym? Bagdad? Po prostu całkowicie spiepszyłeś tym cały klimat. To jest CALRADIA, a nie Europa, do jasnej ciasnej. Europy to raczej nie przypomina. Klimat poszedł się @@@@@, za przeproszeniem. Jeśli chcesz przejeżdżać obok naprawdę istniejących miast, zrób całego moda, w którym umieścisz mapę Europy, europejskie państwa i jednostki itd. A po prostu zmieniając nazwy, wszystko zwyczajnie popsułeś.